Ogled polne verzije : BMW serija 3 prosim za pomoč
V bliznji prihodnosti si nameravam omisliti nov avto. Trenutno kolebam med par modeli vendar je na 1. mestu želja zagotovo BMW serija 3. Torej kateri izmed motorjev bi mi svetovali pri nakupu: 320i,320d oziroma ce zadostuje ze 318i.
Hvala za odgovore!
LP
Za pameten in koristen nasvet povej še zakaj boš avto rabil, koliko km boš delal na leto, kako ponavadi voziš itd.
Drugače pa si se dobro odločil :ok
Hm na leto s Alfo 156 naredim 20.000km. Za avto nameravam dati pa max. 8mio SIT. To je zgornja meja. Hm ja glede 320d sem malo pobrskav po forumu pa vidm da niste v vecini navduseni nad tem motorjem. No sej pravim ali novega ali pa rabljenega max. 3 leta (v tem primeru bi si omisliv malo močnejši motor).
LP
Kupi 320i! Ce delas "le" 20.000 km letno, potem se 320d ne izplaca(sem ga vozil in bil razocaran kar se tice sportnega obcutka med voznjo).
Osnovni model stane nekaj cez 7.400.000 SIT, za razliko do 8 mili. pa daj noter kaksno dodatno opremo
Po moznosti daj not se kaksno M podvozje, sportne(skoljkaste sedeze) in kaksna 17 palcna platisca, pa imas AVTO kot se rece. :-D :ok
Kupi 320i! Ce delas "le" 20.000 km letno, potem se 320d ne izplaca(sem ga vozil in bil razocaran kar se tice sportnega obcutka med voznjo).
Osnovni model stane nekaj cez 7.400.000 SIT, za razliko do 8 mili. pa daj noter kaksno dodatno opremo
Po moznosti daj not se kaksno M podvozje, sportne(skoljkaste sedeze) in kaksna 17 palcna platisca, pa imas AVTO kot se rece. :-D :ok
Dobro si napisal. Edino motor je star šele nekaj let. Nisem pa slišal nič slabega o njem.
kupi raje 323, ista registracija, poraba zelo podobna, cena novega pa ne vem. Konjev ni nikol prevec, drugace pa tud ce kupis novega 320d mislim da bos zadovoljen, ampak zas 20tkm se pa res komej splaca. Ce se bos pa za bencinarja odlocil bi se ti pa mogoce tud splacalo kaksno leto starega al pa pol leta uvoziti z M opremo, razen ce si zelis izrecno nov avto, potem to odpade.
robert: 323i novega se zal ne da vec kupiti, ker ga je zamenjal 325i. In glede na to, da ima novi 320i ravno tako 170 PS kot jih je imel 323i, mislim, da z nakupom tega motorja ne more zgresit. Edino navora je pri 320i manj kot pa pri 323i. Razlika v pospesku in koncni hitrosti je zanemarljiva.
320i bi jaz kupil na tvojem mestu. S svojim 320d sem pa v bistvu še kar zadovoljen, do kratkega stika je prišlo ker mehaniki niso znali popravt mojga avta. Zdaj ko jim je uspelo moj avto dela kot je treba in vleče kot hudič, pa čeprav imam model s 136 konji. Rahlo pa bi ti odsvetoval nakup nove trojke zaradi skorajšnjega prihoda novega modela. Kupi raj rabljenega kupeja. Zame je E46 coupe lepota nad lepoto :ok2
Hm mi mogoce lahko poveste koliko stane športni paket opreme M, ki ga vsi tukaj tako opevate?
LP
1.000.000 SIT, zajema pa prakticno vse, kar si clovek namisli: Znizano M podvozje, sportne skoljkaste sedeze, 17 colske felgne, M sportne odbijace, mali spojlercek na zadku, M volan in se morda kaj, kar se tukaj ne spomnem... :-D
Haj,
Tudi sam sem se odlocil za testno voznnjo z 320d ,pa me je zadeva glede na mojega 323i rahlo razocarala.
Verjetno sem pricakoval vec poskocnosti od tistih 150 KM dizla,glede na mojih 170KM.Res ,da je bil avto nov vendar take bistvene razlike med novim in utecenim avtom ,pa tudi ne sme bitit.
Glede na moje izkusnje bi ti priporocal raje 320i.
Skoda se mi pa zdi ,da v trojko ne vgrajujo 2500 ccm disel sestvaljnika,pomojem moras v trojki imeti 6 valjnika,ze zvok je cisto nekaj drugega.
lp
Bori :beer
Saj imaš na voljo 330d. :metalc :metalc
Naceloma ja ,samo zavarovanja in cestnine se pa nad 2500ccm in 130kw drasticno podrazijo..
lp :beer
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.