Ogled polne verzije : Lega petice
Zanimajo me vaša mnenja glede lege petic!!
Doma imamo 523i 99l. z 16 col eagle F1 gumami in M podvozjem!!
Morm rečt ,da me avto vedno znova preseneča ker je lega fenomenalna in sploh nemorem oz neupam sprobat kje mu je limit ker gre kot po tračnicah.......in mislim ,da mu ni para v svoji klasi glede športnosti!!!
Ful me zanima ,če se vam tud isto dogaja in ste vedno znova presenečeni!!! :ok
Lega E39 je po moje v tem razredu najboljša. Precej časa sem imel ravno 523iA in NIKOLI me ni sparvil v težko situacijo. Res pa je, da motor pri 523i ne omogoča ravno dirkaške vožnje.
kobreti, slika, a prodate? :-D
hehe bom ga zdaj en dan poslikal morm si digitalca nabavit!!!
Drugač pa ga bomo naslednje leto prodali no verjetno ga bomo v račun dali za novo!! Bomo vidli :)
Kobreti, vidim, da si iz MB :-D zato nekaj nasvetov, kje se da preizkusit avto:
Greš iz smeri MB proti Slov. Bistrici, prvi izvoz iz avtoceste je za Fram. Dolg, pošteno zavit desni ovinek, pa še cesta je nagnjena v pravo smer :-D
Še nasvet: za začetek, ker ne poznaš ceste, začni raje z nizko hitrostjo, recimo z 80 km/h zavij na izvoz.
Zgoraj, na koncu ovinka, boš nekaj 100 m dlje videl konec avtoceste in prometni otoček. Zaviješ okoli otočka in nazaj na AC v smeri Maribora.
Greš na izvoz Maribor-Jug. Dvopasovnica, blagi desni ovinek, ki se počasi prevesi v levi ovinek. Cesta se malenkost vzpenja. Postaviš se na prehitevalni pas. Na sredini levega ovinka (cesta se že začne spuščat), je na cestišču popreko nekakšen kovinki rob, kot bi bila cesta "speta" skupaj. Ta kovinski rob rahlo štrli iz površine cestišča in pri višjih hitrostih avto "dvigne" in izgubi stik z podlago, sledi skok proti zunanji zaščitni ograji cestišča (na desno). Trenutno ima rekord kolega, ki je iz prehitevalnega pasu preskočil cel desni pas in za 30 cm zgrešil ograjo, preden je uspel izravnat avto.
Še nasvet: za začetek začni počasneje, s 160 km/h (na števcu) :-D
Zivjo
Lega E39 je res fenomenalna. Jaz imam M podvozje in 18 Palcna kolesa in morm povedat, da ni poleg Minija avta z boljso lego. :ok2 Podvozje je res fenomenalno, ker se avto tudi pri visjih hitrostih( nad 220) noro drzi ceste.
LP BigBoSS
udm mislim, da so cesto pred kratkim tam popravili. Preskušeno pred kakim tednom s 120km/h (ne nisem postavljal rekorda :laugh ), ker sem pričakoval tisti skok.
Kolega je verjetno postavil rekord še "po tastari progi"? :-D Mogoče bi morali rekord zaradi tega avtomatsko dvigniti za kakih 20km/h. Kaj pravita?
Lp
Jp cesto so tam popravli in si lahko zdaj res hiter v oni ovinek jaz ga vedno z mojim audijem not nakurim kr fajn samo nimam cajta na števec gledat!!!
UDM tisti ovinek pa tud poznam bom ga šel sprobat zdaj enkrat!!!
tnx :cool
Naš 530dA ima tudi M podvozje in na približno 70° ovinku brez problemov lahko pelješ 100 km/h - preizkušeno!
Res je lega odlična - M podvozje pa tudi naredi svoje!!! :cool
Pa še en primer:
Naš (stari) BMW 520i, l.'91, ki še vedno nima 300.000 :laugh , je pa že res na cesti kot ladja (skoraj).
Včeraj smo se po isti cesti in s približno enako hitrostjo peljali najprej s starim avtom, potem pa še z novim!!!! UUUUUhhhhhhhh, to pa je ogromna razlika!!!!!!!!
Novi se ni niti ganil, s starim pa smo na eni jami skoraj skočili! Tako, da se M podvozje res zelo dobro obnaša in smo z njim zelo zadovoljni!!! :metalc
Po mojih izkušnjah je potrebna menjava amortizerjev pri novejših na cca 100kkm in pri starejših na cca 50kkm. Lahko pa ti naredijo test amortizerjev na BMW pooblaščenih servisih in potem bo jasno zakaj avto skače. Ročni preiskus amortizerjev ne pokaže vsega. Sam imam tudi M podvozje, brez da bi vedel za to pri nakupu. Osnovna razlika je v debelejšem stabilizatorju in zato so tudi amortizerji drugačni. Zadaj sem jih menjal, čeprav je bilo pri ročnem preiskusu vse OK (in na tehničnem tudi). Presenetili so me, ker dajo na pooblaščenih tudi za amortizerje 2 leti garancije, ne glede na km.
Strinjam se z predgovorniki glede lege na cesti. Fantastična. Pa še ESP svoje pripomore, kar precej blinka lučka, kadar je hudo. Zato sem tudi kupil namesto starih asimetričnih Mišelink nove trikrat cenejše gume Fulda Carat Extremo in še vedno ne pridem do tega, da bi cvililo in zanašalo to makino!
Jaz recem samo tole: petice imajo fenomenalno lego, ampak ko sprobas staro petico 525iX ti pa ni nic jasno :ok2 . Ta avto je pa res zaliman na cesto. Moj 325ix je tudi zelo presenetil druge lastnike raznih 318i in 318is, z ultra sportnim podvozjem in gumami :laugh. Moj je bil standarden, pa se je res drzal ceste ko mal zmesan. Ampak 525ix je pa se nekaj stopenj vise :beer
LP
M5 se kar dobro drži ceste! :ok
Dejstvo je da se vsak BMW z M podvozjem kar lepo drži ceste. Bilokakšni super fedri ter amortizeri samo poslabšajo lego na cesti !!!
LP, BB
Ja, pa še s feltnami z nepravim ET (einpresstiefe) zajebejo stvar do konca.
Ja, pa še s feltnami z nepravim ET (einpresstiefe) zajebejo stvar do konca.
Natanko tako. Nepravi ET poslabsa lego in velika ter siroka lita platisca postanejo neuporabna in vsekakor slabse uporabna kot jeklena :ok2
Vozila s stirikolesnim pogonom imajo tezko boljso lego, kajti ponavadi je obcutiti tezak nos vozila, ki v ostrih in hitrih ovinkih sili v nezeljeno smer. Porsche 911 turbo s stirikolesnim pogonom, na primer, je hitrejsi le na mokri podlagi. Je pa res, da danasnji stirikolesni pogoni z vsemi elektronskimi pomagali, torsenovim diferencialom, aluminijastimi komponentami podvozja omogocajo precej lahkotno hitro voznjo, ki pa je definitivno manj zahtevna od voznje z zadnjim pogonom.
Vrjem da X5 s športnim podvozjem prav lepo "leži" na cesti...255/55 R18 pa se zdijo široke samo za oči...
Greš na izvoz Maribor-Jug. Dvopasovnica, blagi desni ovinek, ki se počasi prevesi v levi ovinek. Cesta se malenkost vzpenja. Postaviš se na prehitevalni pas. Na sredini levega ovinka (cesta se že začne spuščat), je na cestišču popreko nekakšen kovinki rob, kot bi bila cesta "speta" skupaj. Ta kovinski rob rahlo štrli iz površine cestišča in pri višjih hitrostih avto "dvigne" in izgubi stik z podlago, sledi skok proti zunanji zaščitni ograji cestišča (na desno). Trenutno ima rekord kolega, ki je iz prehitevalnega pasu preskočil cel desni pas in za 30 cm zgrešil ograjo, preden je uspel izravnat avto.
Joj joj,kamikaza :-D :-D
Kobreti, vidim, da si iz MB :-D zato nekaj nasvetov, kje se da preizkusit avto:
HEHE....
Morm pa povedat , da sem pred kakima 2 mesecema šel zjutraj v sluzbo in me je nekaj zacel priganjati bel megan(nova serija) 1,9dti....
sva ga pičla 200km/h pol pa je prisel ta ovinek....sva imela tud 160km/h noter(mogoce se kaj vec....nisem mel casa gledat dalje na stevec)....
morm priznat da tudi ta megan lezi hudo dobro....sicer pa imam gume fulda carat, ki so sedaj vozene mislim da 4 sezono in so pri zadnjih mm obrabe....
:ok2
sicer pa imam gume fulda carat, ki so sedaj vozene mislim da 4 sezono in so pri zadnjih mm obrabe....
:ok2
Pol so pa glih še za kakšen powerslide ali pa burnout. :ok2
jap nekaj takega...sam se rabim enih par 100KM da bom lahko nerdo poverslide ali pa burnout :ok2
no saj sedaj tud gre ko je mokro...
...bel megan(nova serija) 1,9dti....
Ena mejhna opombica: Tanovi Renaulti majo oznako dCi. :ok
jap nekaj takega...sam se rabim enih par 100KM da bom lahko nerdo poverslide ali pa burnout :ok2
no saj sedaj tud gre ko je mokro...
dti dci whatever.....
bil je dizel in je imel dobro lego na cesti...al pa men moj stevec hudo laze :ok2
Js sm 2 leti vozu 535i z M podvozjem in menjalnikom! ( ne sam ročica, ampak komplet menjalnik) Gume je meu gor 240?!? 50 pa neka oznaka kao med 16 in 17 col ! Na feltno je pasala sam ena michelinova guma !
Je pa res, da je biu avto Full prliman na cesto.. v primerjavi z 528i je biu gokart ! Nova petica je pa tk razred zase :)
LP FRooT !
Js sm 2 leti vozu 535i z M podvozjem in menjalnikom! ( ne sam ročica, ampak komplet menjalnik) Gume je meu gor 240?!? 50 pa neka oznaka kao med 16 in 17 col ! Na feltno je pasala sam ena michelinova guma !
Je pa res, da je biu avto Full prliman na cesto.. v primerjavi z 528i je biu gokart ! Nova petica je pa tk razred zase :)
LP FRooT !
Te feltne so metrične in niso v colah. Mene je kar zmedlo, ko sem videl xxx/xx /445 (nekaj takega) Teh felten mislim da ne delajo več, gume se pa še dobi.
Te feltne so metrične in niso v colah. Mene je kar zmedlo, ko sem videl xxx/xx /445 (nekaj takega) Teh felten mislim da ne delajo več, gume se pa še dobi.
uuue!? Nikoli slišal!!!
Zanimivo!!
Martin ///M
4.10.2003, 18:42
LP FRooT !
to pa tud jst prvic slisim, kolk te je pa pol prisla ena guma
Baje niso drage, ima pa vsaka večja firma tudi te v programu. Dunlop ima največ teh čudnih dimenzij.
.Ja, saj to je to o cemer tecejo ˝crke˝. Vsak model ima od-do dimenzije platisc in pnevmatik kjer je najbolj stabilen. Ce to podres so potrebne korenite spremembe podvozja! Zato sirse gume in platisca izven meje ne naredijo nic drugega kot skodo stabilnosti in uporabnosti!
Hmm .. komad gume je biu 500 Euro! takrat 1000 DEM ! Pa prnas je sploh niso hotli naročit :)
LP FRooT!
To so bile Michelin TRX gume. Imam jih v dimenziji 240/45-TR415. Gume so zelo zanimive za voziti predvsem zaradi mešanice gume ter značilnega profila s trikotniki. Zadnje "civilne" gume s takim profilom so bile Michelin Pilot SX XGTV - v dimenziji 195-50/15 ta boljša guma za E30.
Moje so že na kocu profila pa se še zmeraj peljejo boljše od Bridgestone Potenza SP-03 - vsaj na M5, ki jih zadosti segreje.
Profil TRX gum izhaja iz časov DTM dirk ko so še vozili z 3.0CSL ter pozneje s 635CSI, takrat je bila to dežna guma.
Koso imele moje še tistih minimalnih 4mm! profila so se po dežju ter celo po par cm brozge peljaje fenomenalno - po dežju boljše kot pa 185/65-15 Goodyear UG6!
LP, BB
P.S. Zadnja cena je bila za 1kom 9124 ATS netto v Avstriji!
To ja .. TRX !!
Mas prav ja .. po mokri cesti se je pelala skor ko o suhi .. aquaplaninga skor nič, bla je sicer malo glasna guma ( u primerjavi z kakim Good Yearom ) sam drgač pa zakon !
LP FRooT!
Michelin Pilot SX XGTV - v dimenziji 195-50/15 ta boljša guma za E30.
Mogoce so se boljse 195-60/15!
P.S. Zadnja cena je bila za 1kom 9124 ATS netto v Avstriji!
9k ATS to je 1500DEM 750EUR...x4
da dam 3000eur za gume????? :damn
raje prodam avto,kupim yugota pa nalite gume ,pa fedre porezem ,pa plocevinko od pira zašvasam na auspuh pa je to to....pa mi še ostane eni....sam da preracunam...2700EUR :ok2 :crazy
BB - a si se mal zmoto v ceni ???
drgac so dražje od zlata :cool
aja sem skoraj pozabo.....če ni pravega zvoka pa sveder pa par lukenj v lonec avspoha ...in to je to :eek (je to en res naredo z yugom) :crazy :crazy
najdejo se tut norci k majo na jugotu nasraufan auspih s fi=30cm :crazy
takega yugota, kot sem opisal je res en imel....pa sem zalegno od smeha ko je rekel , da mu ni vredu rumplal avto....se je ded razpizdo in kr z pormašino nekaj luken zategno v auspuh... :crazy :crazy
to je bila pol vedno tema šale, če si rekel, da boš nabavil novi stroj...torej takega yugota :ok2 :laugh
P.S. Zadnja cena je bila za 1kom 9124 ATS netto v Avstriji!:cool
Mislim, da je to cena za 245/x /x..... za tvoj avto pa je kljub vsemu popolnoma drugačna...
:beer
Mislim, da je to cena za 245/x /x..... za tvoj avto pa je kljub vsemu popolnoma drugačna...
saj vem da ni za mojo dimenzijo....
sam tud ce je 17" pa 245 ali 255 je 1500dem za moje pojme preveč
:eek :eek
jaz ne bi dal za tako gumo(za moj avto) več kot 200EUR
če bi se že odločal za extremno dobre gume....ker jih ne rabim :cool
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.