PDA

Ogled polne verzije : Rumena lučka za olje pri E46

LILE
18.11.2002, 22:55
Na AVTOVALU sem imel avto in mojstri so ga spravili v red glede ropota pri nizkih vrtljajih :) . Kljub temu pa se mi po zagonu :jok , ko že ugasne rdeča lučka ponovno prižge rumena za olje in gori od 2 - 6 sek. Samo ko je motor ogret. Prižiganje lučke sem pokazal mojstru Valentinčiču in rekel je, da bi bilo morda potrebno zamenjati senzor za pritisk olja?? olja??
Zanima me, kaj lahko sploh ugotovijo serviserji, če motor priklopijo na tester (ali ga imajo le zato, da nastavijo km za naslednji servis)
:napaka

moondog
2.12.2002, 11:06
Rumena lučka pomeni, da v motorju ni zadosti olja. Si preveril količino olja??? Avto naj bo ogret in naj stoji na ravni podlagi, potem preveri koliko je olja v motorju. Na šibki mora biti med obema črticama. Je pa tudi možno, da je šel senzor k vragu. Tester pokaže vse napake na elektronskih sklopih, z njim je možno nastavljati razne performance in preverjati zgodovino avtomobila, pa tudi kilometre resetira za naslednji servis.

aferci
21.11.2007, 18:31
Ja res je senzor za pritisk olja. Meni se je isto zgodilo. Zamenjaj in bo OK. Sicer gre brez tega, vendar takrat NE dela OK

t€dy
21.11.2007, 19:34
100% je zanič senzor za nivo olja...treba je dat dol karter in ga samo očistit tak so men rekli ko sem mev 330d na Selmarju....Pomojem ga je treba samo očistit v najslabšem primeru pa zamenjati!!!

perobmw
21.11.2007, 19:58
Ja res je senzor za pritisk olja. Meni se je isto zgodilo. Zamenjaj in bo OK. Sicer gre brez tega, vendar takrat NE dela OK
kolk pa si dal,če ni skrivnost.pri meni je isto.thx

franci
22.11.2007, 00:10
Ah ta lučka ne dela na 20% vseh E46 po moje. V glavnem se napaka pojavi , ko je vlažno, potem pa kar ostane ( pri meni je že 2 leti tako ).:confused

Iztok Z.
22.11.2007, 00:31
Tako delovanje lučke res ni normalno in tako dela tudi meni. To je znak, da je že na meji občutljivosti kar mi je po eni strani všeč ... saj vem da je postala njena občutljivost precej "na oštro" kar niti ni slabo. :)

Dokler ne bo stalno gorela ali se celo spremenila v rdečo barvo si lahko brez skrbi. Seveda se mora ob dajanju kontakta vedno prižgati za test - self check. :ok

narra
22.11.2007, 09:32
Pri mojem prejšnem je isto gorela...tak, da brez panike..sam večkrat mal preverš olje če štima in je....senzor hinnn

Triplat
22.11.2007, 10:09
Tako delovanje lučke res ni normalno in tako dela tudi meni. To je znak, da je že na meji občutljivosti kar mi je po eni strani všeč ... saj vem da je postala njena občutljivost precej "na oštro" kar niti ni slabo. :)

Dokler ne bo stalno gorela ali se celo spremenila v rdečo barvo si lahko brez skrbi. Seveda se mora ob dajanju kontakta vedno prižgati za test - self check. :ok

To je ziher senzor nivoja olja v karterju. Meni se tud prižge, pa pol po kakih 10 sekundah ugasne. Jaz jo gledam že nekej časa, ob naslednjem servisu pa bom zamenjal senzor.

Kot je rekel Iztok Z: sam da ne zagori (gori rdeča) --> če se pa to nardi, pa koj ustavit, ker je nekaj narobe z mazanjem mašine.

t€dy
22.11.2007, 11:22
Ja sej je to napaka pri senzorju nivoja olja...Samo oprašanje je al je senzor hin al pa ga je treba sam spucat.Jz ko sem menjo luft messer na Selmarju mi je reko da ga je vrjetn treba sam spucat...

Iztok Z.
22.11.2007, 13:55
Ponavadi res pomaga samo čiščenje usedlin iz olja, ki se naberejo na senzorju. :ok

t€dy
22.11.2007, 15:51
točn tak ;)

perobmw
22.11.2007, 16:06
mene tk tui ne moti,bom še kar nekaj časa gledal to prelepo rumeno lučko.ker tk vem ,da je dost olja not.ko pa bo rdeča pa:jok:jok

MiranK
28.11.2007, 14:21
Kot že rečeno, tester pokaže tudi če je senzor za nivo olja zanič. Isto se je pri meni prižigala...do včeraj. Senzor niti ni tako poceni 123.24 Eura. Jah, jaz sem ga kar zamenjal, saj čiščenje dvomim da je dolgotrajna rašitev :ok

franci
28.11.2007, 14:32
mene tk tui ne moti,bom še kar nekaj časa gledal to prelepo rumeno lučko.ker tk vem ,da je dost olja not.ko pa bo rdeča pa:jok:jok
Problem je lahko tudi v vlagi, ki pride do kabla, ki vodi is senzorja.
Postopek, kako se kabel osuši in izolira, pa sem že 1x opisal v eni od tem, ki opisujejo to težavo in se odprejo vsake 3 mesece ( tema, ne težave), pa zdaj ne najdem več....:)

Rottie
27.6.2008, 20:50

Če ti avto požre tolk olja, da pride na servisni interval pod minimum brez dolivanja, potem je slab senzor zadnja stvar, ki te bi morala skrbeti. ;)

P.S. Si že zamenjal senzor? :cool

Martin ///M
3.1.2010, 23:15
malo sem bral pa nisem našel, pa bom kar to temo uporabil,...

morda kdo ve ali je to tudi senzor, namreč, ko sem se vozil, cca 100km in potem ugasnil avto ter vzel ključ ven, je še cca 1min gorela lučka za olje, rumene barve???

kaj bi to lahko bilo?

hvala za odgovore.

lp martin:beer

Iztok Z.
3.1.2010, 23:31
Si preveril nivo olja na šibki? Lučka po odvzemu kontakta namreč kaže na zelo že kritično nizek nivo olja. Pazi, da se ta lučka zato med vožnjo ne bo pojavila v RDEČI barvi ...

user_x
3.1.2010, 23:47
Si preveril nivo olja na šibki? Lučka po odvzemu kontakta namreč kaže na zelo že kritično nizek nivo olja. Pazi, da se ta lučka zato med vožnjo ne bo pojavila v RDEČI barvi ...
Je pa še ena možnost: koliko km je že od zadnje menjave olja?
Meni se je na e46 ta lučka včasih prižigala in tako kot praviš še gorela nekaj časa, olje pa je bil tik pod max., takrat so mi na AS rekli, da je šel senzor nivoja olja (nekaj malega nad 100€). Hvalabogu takrat nisem šel te zadeve kupit, ker se mi ta problem, potem ko sem zamenjal olje, ni več niti enkrat pojavil. Je pa bilo olje, ko je teklo ven, že precej črne barve ;)

Tako da, če je nivo olja v redu, pa do servisa nimaš več daleč, probaj najprej samo zamenjati olja - it just might do the trick ;)

Martin ///M
4.1.2010, 08:43
ko dam kontakt mi piše da imam še 15000km do servisa :confused

prodajalec je rekel da je olje menjal nedolgo nazaj in tudi v servisni knjigi je poštempljan, očitno ga tele 3.0i mašine, kot sem bral res malo pijejo, odkar ga imam sem naredil 4000km in se mi je sedaj prižgala lučka.

bom verjetno kar komplet olje menjal pa da vidmo kaj bo

hvala zaenkrat fantje:beer

PiTT_BuLL
4.1.2010, 12:04
Jaz sem na 4000km tudi dolil 1l olja, saj se mi je prižgala rumena lučka... Motor je 3.0i. Očitno pač pijejo... Kaj češ :)

prodajalec je rekel da je olje menjal nedolgo nazaj in tudi v servisni knjigi je poštempljan, očitno ga tele 3.0i mašine, kot sem bral res malo pijejo, odkar ga imam sem naredil 4000km in se mi je sedaj prižgala lučka.

525iX
4.1.2010, 12:22

Martin , meni je Kokalj svetoval za to mašino Castrol Edge Sport 10-60W . Res pa je , da 3.0i motorji popijejo kar nekaj olja . Preje mi je TXT-ja popil nekje 2L na 10000km. Edge Sport 10-60W pa 0,5-1L na 10000km.
Imel pa enak problem z rumeno lučko za olje . Meni je lučka ob zagonu motorja gorela še kakih 20 sekund. Problem je rešil nov senzor .

Martin ///M
4.1.2010, 16:08
hvala za odgovore še enkrat :ok2

zaenkrat bom zamenjal olje in in spucal senzor, ker itak mi je samo enkrat lučka zasvetila in ko sem bogledal šibko je res malo pod nivojem tako da verjetno bo kar prav da gori rumena, če bi bilo še bolj bi verjetno rdeča svetila :eek

kakšna je pa razlika v ceni pri teh oljih peter, ki si mi jih omenil?

hvala :)

525iX
4.1.2010, 16:27
kakšna je pa razlika v ceni pri teh oljih peter, ki si mi jih omenil?

hvala :)

po mojem spominu je razlika 5EUR na liter.

LP, Pero

Tiber
4.1.2010, 19:51
Jaz pa sem slisal, da ravno olje 10w-60 ni priporocljivo za te navadne motorje ampak samo za M masince. Kdo bi vedel. Tudi mene caka menjava olja v kratkem na 3.0 motorju in bom verjetno dal noter 5w-40 od mobila ali pa nekaj podobnega. Sedaj imam 5w-30 original bmw in ga ob tiscanju v obrate popije kar precej vec kot pa recimo 5w-40. Vsaj tako sem slisal, kako pa bo pa bomo videli.
Ce ti rumena lucka za olje po zagonu se nekaj sekund gori je senzor fuc ja. Nic strasnega, prakticno serijska napaka teh modelov.

Martin ///M
4.1.2010, 20:39
sam meni lučka gori ko avto ugasnem in ključ ven vzamem iz avta :)

lih obratno:ok2

nightmare
7.1.2010, 12:51
Tudi pri očetu se je rumena lučka prižgala med vožnjo in to ne vedno.Lahko si le ugasnil avto ga ponovno užgal in lučka ni več gorela.Dostikrat se je lučka prižgala tudi po tem ko si avto ugasnil in potegnil ključ iz ključavnice.
Ko je zamenjal olje se ta problem ne pojavlja več tako,da je res možno da te opozarja tudi na to,da se bliža servis saj olja je bilo vedno dovol.
Je pa sedaj v motorju original BMW 5w30.

Lp

Martin ///M
7.1.2010, 12:54
ja men se je to pojavilo samo enkrat, včeri sem preveril olje in ga je bilo mogoče "pikico" pod sredino med minimum in maksimum, tko da sem dolil pol litra lučka mi ne sveti več, bomo vidl, morda bom rekel, da mi ob menjavi malo očistijo senzor za nivo olja,...

lovestern
7.1.2010, 13:02
Ja 3.0i, pa tudi drugi motorji iste generacije (recimo vem iz prve roke za 2.2i) pijejo olje. Ampak ocitno je to popolnoma normalno.

Tiber
7.1.2010, 13:13
No torej, ker se bliza menjava in sem v dilemi glede izbire olje. Bom pa dal noter verjetno 5w-40. Torej kaj priporocate?
http://www.mimovrste.com/artikel/3420109625/motorno-olje-mobil-synt-s-5w-40-1-liter
http://www.mimovrste.com/artikel/3420109625/motorno-olje-mobil-synt-s-5w-40-1-liter

Recimo kaj od tega. Pomoje je tako ali tako vseeno ali pac?

macher
9.1.2010, 12:01
Mogoče tudi tole:

http://www.mimovrste.com/artikel/3420126725/motorno-olje-castrol-softec-txt-5w40-1-liter

Priporočeno pa je, da karkoli od naštetega menjaš na polovici servisnega intervala.

Še najbolje bi pa bilo, da letiš v Euroton po Motul-a, ki ga imajo v akciji (si ga vzameš mogoče za dve menjave).

http://www.euroton.si/avtodeli/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=29

Lp!:ok

Tiber
9.1.2010, 13:25
Sem nabavil Mobil 5w-40, ker sem ga dobil zelo zelo ugodno direkt iz sodcka na pooblascenem servisu :)
Mislim, da bi mi sedaj tega olja moralo popiti nekaj manj kot prej 5w30. Bomo videli drug mesec ko grem na menjavo:)

Samuel
13.1.2010, 17:08
Sem nabavil Mobil 5w-40, ker sem ga dobil zelo zelo ugodno direkt iz sodcka na pooblascenem servisu :)
Mislim, da bi mi sedaj tega olja moralo popiti nekaj manj kot prej 5w30. Bomo videli drug mesec ko grem na menjavo:)

Daj poročaj kako bo, ravno danes sem čekiral in je meni tudi 3.0 požrl 1l LL04 5-30 na slabih 5.000 :napaka

u-r-o-s
13.1.2010, 17:15
Daj poročaj kako bo, ravno danes sem čekiral in je meni tudi 3.0 požrl 1l LL04 5-30 na slabih 5.000 :napaka

Če vprašaš mene nič nenavadnega, tudi sam opažam da je 3.0 bolj žejen kar se olja tiče...

Ne smrdi, ne kadi, ampak olje pa zginja...

Samuel
14.1.2010, 12:42
Če vprašaš mene nič nenavadnega, tudi sam opažam da je 3.0 bolj žejen kar se olja tiče...

Ne smrdi, ne kadi, ampak olje pa zginja...

Jaz sem kar dotankal slab liter, eno plastenko pa v prtljažnik za rezervo ... kot če bi imel wankla. :)

g. Kokalj je rekel, da do 150k km tile motorji ne žrejo skoraj nič, potem se pa začne ...

Rottie
14.1.2010, 12:51
Jaz pa sem slisal, da ravno olje 10w-60 ni priporocljivo za te navadne motorje ampak samo za M masince. Kdo bi vedel. Tudi mene caka menjava olja v kratkem na 3.0 motorju in bom verjetno dal noter 5w-40 od mobila ali pa nekaj podobnega. Sedaj imam 5w-30 original bmw in ga ob tiscanju v obrate popije kar precej vec kot pa recimo 5w-40. Vsaj tako sem slisal, kako pa bo pa bomo videli.
Ce ti rumena lucka za olje po zagonu se nekaj sekund gori je senzor fuc ja. Nic strasnega, prakticno serijska napaka teh modelov.

Jst sem sprobaval to in za poleti je 10w-60 čist ok tudi za navaden motor ter lepo dela z njim. Pozimi, ko so temperature nižje, pa ti precej dvigne porabo, če veliko voziš z mrzlim motorjem (več kot za en liter na 100 km). Tako, da je 0w-40 boljša opcija, če bi rad dal notr Castrol Edge Formula RS. 0w-40 je tudi na Castrolovi listi, priporočani za te motorje s strani BMW. 10w-60 olja začuda tudi veliko več požre na servisni interval, napram 0w-40, čeprav je slednji redkejši.

Tiber
14.1.2010, 19:36
Drug mesec bom menjal olje in bomo potem videli kaksna bo poraba. Definitivno mora biti nizja kot s tem trenutno 5w-30.

urosfri
18.1.2010, 17:52
meni se je rumena lučka prižgala po prvem vžigu po menjavi olja, zdej sveti, ampak sem s navadil in me ne moti. Zanima pa me zakaj se prižgala ravno takrat ko je motor dobil novo olje. Mogoče se je aktiviral senzor s praznenjem starega.

TimiMB
18.1.2010, 18:09
meni se je prižigala 1mesec mogoče malo več (po menjavi olja) in sem počakal da je prišlo olje do min. nato sem nalil na max in ni duha ne sluha o lučki

munj3ni
19.1.2010, 14:06
Pozdravljeni!

Ko že teče debata o tem katero olje je dobro i katero boljše vas prosim, da mi svetujete: katero olje z 318d touring E46?!?!?!? Avto ima prevoženih 155 kkm.

Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem!

Lep pozdrav!

tomi-simpatija
19.1.2010, 22:29
mam e46 323ci isto s to lučko olja dost sam 6 sek.gori pol pa mer z njo

u-r-o-s
19.1.2010, 22:30
O olju so napisane litanije na tem forumu, uporabi iskalnik!

munj3ni
20.1.2010, 07:05
O olju so napisane litanije na tem forumu, uporabi iskalnik!

@u-r-o-s

Vem, da so napisane litanije, romani in enciklopedije o olju ampak, če ima nekdo v glavi katero olje za naveden tip motorja potem res ne razumem čemu neumesna pripomba?
Sicer pa najlepša hvala za nasvet :metalc

LP in :beer

franci
20.1.2010, 09:51
@u-r-o-s

Vem, da so napisane litanije, romani in enciklopedije o olju ampak, če ima nekdo v glavi katero olje za naveden tip motorja potem res ne razumem čemu neumesna pripomba?
Sicer pa najlepša hvala za nasvet :metalc

LP in :beerTo žal sploh ni neumestna pripomba, ker ne obstaja točno določeno olje za ta motor, ampak je .........je res vse napisano v temah o oljih, tukaj pa vsak, ki spremlja temo, pričakuje odgovor , kako odpraviti tisto nadležno lučko, ki tudi meni sveti že 3 leta po 10 sekund :-D:-D.
No, saj o tej isti lučki je tudi že po moje 5 tem odprtih. Itak. :confused

Skiny
20.1.2010, 10:02
...tukaj pa vsak, ki spremlja temo, pričakuje odgovor , kako odpraviti tisto nadležno lučko, ki tudi meni sveti že 3 leta po 10 sekund :-D:-D.

Evo Franci, tržna niša zate. Najdeš dobavitelja ugodnih in kvalitetnih senzorjev in narediš biznis, pa še sebi problem rešiš :laugh.

Če boš, mi javi. Mi tud lučka gori, čiščenje senzorja pa ni več mogoče, ker je popolnoma zabit :ok2.

LP, Skiny