PDA

Ogled polne verzije : Ena E46 manj na SLO cestah!!

tmlakar3
5.7.2005, 22:32
To sem danes videl v MB pred Integro. :napaka :napaka :napaka :napaka
http://freeweb.siol.net/tmlakar/bmw10.JPG
http://freeweb.siol.net/tmlakar/bmw11.JPG

schumi
5.7.2005, 22:38
Ta se bo še sigurno vozil po slo cestah :-D

M power
5.7.2005, 22:40
Itak... seveda kot nikoli karamboliran... :hihi

tmlakar3
5.7.2005, 22:40
Ne vem če ne, sam bogi tisti ki ga po kupil(ZELO LEPO OHRANJENEGA, NIKOLI KARAMBOLIRANEGA,..........)

BMWfreak
5.7.2005, 22:45
OK, kdo bo naredu damage report ? :)

A so Airbagi sproženi in kateri ? Mogoče smešno vprašanje, ampak a je mašina zamaknejna ?

tmlakar3
5.7.2005, 22:47
Mašinca je cela pa AIRBAG-i tudi.

schumi
5.7.2005, 22:56
ponavadi sploh ni tko hudo kot zgleda na začetku. Spredej so itak sam hladilniki na plastičnih nosilčkih tko da koj dol padejo če je mal udarjen, havba se mal zaviha pa odbijač pa luči grejo k vragu. Kabina pa ponavati ostane nedotaknjena.
Če mu vreč ni ven zmetal že ni mogu bit hud udarc, razen če so ble v "okvari" :-D

BMWfreak
5.7.2005, 22:58
Se mi je zdelo, vendar sem mislu da vidim stranski airbag odprt, tisti za glavo (ITS).

Jerry
5.7.2005, 23:47
Tole sem ze veckrat hotel vprasat: a se airbagi sprozijo tudi, ce nisi privezan? :confused

Aja, pa povej ali je bil motor R4 ali R6, da vemo ali naj se :jok ali :laugh ...

wacko
5.7.2005, 23:56
Tole sem ze veckrat hotel vprasat: a se airbagi sprozijo tudi, ce nisi privezan? :confused

To pa tudi mene zanima, ker v nasprotnem primeru, te ta reševalna stvar ubije in te ne reši.

Jerry
6.7.2005, 00:04

To pa tudi mene zanima, ker v nasprotnem primeru, te ta reševalna stvar ubije in te ne reši.

Correct :ok Na oni strani luze (v drzavi, ki ji nekateri recejo retardlandija :obrvi ) morajo biti avtomobili skonstruirani tako, da so kar se da varni tako za privezane, kakor tudi za neprivezane potnike... blagor njim :respect Pri nas pa... :stupid2

Iztok Z.
6.7.2005, 02:01
Voznikovi airbagi (čelni, bočni in zavesa) se sprožijo vedno, ostali pa glede na zasedenost sedežev ... zato so tudi stikala-mreže v sedežih.
V sodobnih avtomobilih se sprožijo selektivno glede na smer udarca ob jakosti nad 32G-jev (cca. 40km/h). :)

Se pa strinjam, da so za neprivezane še posebej nevarni čelni airbagi ... ki pa neprivezanim niso največja nevarnost ... v zadnjem tednu so se zgodili dve prometni nesreči s prevračanjem vozila, ki je obležalo na vozniku, katerega je (seveda neprivezanega) med prevračanjem vrglo iz vozila ... :frown

525iX
6.7.2005, 06:26
Jerry----- R4 motor :laugh , ma črne lajšte na strehi....

BMWMaN
6.7.2005, 07:39
Jaz pa sem v ponedeljek vido enega cabria - fajn zbitega z vseh strani :jok

veloce
6.7.2005, 09:30
Ah, to ni nič, sam praska. Motor je verjetno cel, razen kakih pumpic, hladilnikov,...Hvalabogu imajo E46 zaradi razporeditev teže motorje pomaknjene bolj nazaj. To, da se airbagi niso odprli, pa je groza!!! :eek

Jerry
6.7.2005, 11:13
Voznikovi airbagi (čelni, bočni in zavesa) se sprožijo vedno...

Se mi je zdelo...****** :mad

Jerry
6.7.2005, 11:17
Jerry----- R4 motor :laugh , ma črne lajšte na strehi....

:izbuljeneoci :woohoo :navijacica :drunk

clarion
6.7.2005, 11:37
In kolk mislite, da je vreden tale avto in kolk stane popravilo?
Potem ga bomo pa videli na avto.netu :-D

veloce
6.7.2005, 11:40
Sumim, da je bil že enkrat sesut in airbagov niso montirali noter. Ko sem jaz kupoval mojga, sem zagrozil prodajalcu, da ga čaka obisk mojega odvetnika, če se kaj zgodi in ugotovimo, da airbagov ni noter. Je takoj izjavo podpisal.

BMWfreak
6.7.2005, 16:47
Na to še pomislu nisem, da bi lahko avto prodajali brez airbagov :crazy
In kako se da to odkrit, razen da se sesuješ ? Tud če ma avto senzorje, se da to
sigurno bypassat s kakšno dummy device?

Iztok Z.
6.7.2005, 17:42
Na to še pomislu nisem, da bi lahko avto prodajali brez airbagov :crazy
In kako se da to odkrit, razen da se sesuješ ? Tud če ma avto senzorje, se da to
sigurno bypassat s kakšno dummy device?

Nadzor brezhibnosti airbagov je možno simulirat z uporčki za nekaj sit ... :crazy

V prisotnost airbagov si 100% siguren lahko le tako, da odpreš obloge nad njimi in pogledaš če so spodaj res patroni-ampule in "svileni" beli žaklji ... :-D

-BOSS-
6.7.2005, 22:26
Ne vem če ne, sam bogi tisti ki ga po kupil(ZELO LEPO OHRANJENEGA, NIKOLI KARAMBOLIRANEGA,..........)
Se čistom strinjam s teboj,pa verjetno še od prvega lastnika!!
:boks

Kristjan
7.7.2005, 11:45
Se čistom strinjam s teboj,pa verjetno še od prvega lastnika!!
:boks

Ni mi zanimiv za nukup sploh v takem stanju.

kroket
15.7.2005, 11:15
Voznikovi airbagi (čelni, bočni in zavesa) se sprožijo vedno, ostali pa glede na zasedenost sedežev...

Pri tem se pa na zalost ne bi strinjal!!!

V petek sem naredil totalko s svojim avtom (ne vem ce ni glih to moj avto :D) in se je odpru samo sprednji airbag v volanu. Na desni sprednji strani je streha dobila kar lep udarec, a se airbag ni sprozil. Tako da se mi zdi in tudi ostali so mi povedali da so tudi te zavese in stranski/sprednji airbagi odvisni na zasedenost sedezev!

Spodej je pa moja stran pa si lahko pogledate kako izgleda streha in moja ex bičy :(

Iztok Z.
15.7.2005, 13:37
Najprej sožalje ... škoda ga je ... :frown

Voznikovi airbagi (čelni, bočni in zavesa) se sprožijo vedno, ostali pa glede na zasedenost sedežev...

Pri tem se pa na zalost ne bi strinjal!!!

V petek sem naredil totalko s svojim avtom (ne vem ce ni glih to moj avto :D) in se je odpru samo sprednji airbag v volanu. Na desni sprednji strani je streha dobila kar lep udarec, a se airbag ni sprozil. Tako da se mi zdi in tudi ostali so mi povedali da so tudi te zavese in stranski/sprednji airbagi odvisni na zasedenost sedezev! Točno to sem tudi jaz povedal ... kateri airbagi se bodo sprožili je odvisno od: hitrosti, smeri udarca in zasedenosti sedeža. Očitno si bil v avtu sam pri čelnem trku ... čelni udarec je bil najmočnejši in je toliko zmanjšal hitrost, da ni bilo potrebe po odpiranju drugih airbagov kljub nadaljnim udarcem ali prevračanju.

Jure24
15.7.2005, 14:02
V petek sem naredil totalko s svojim avtom (ne vem ce ni glih to moj avto :D)
Se mi zdi da je tale tvoj?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=419842#
A je?

veloce
15.7.2005, 14:14
O madonca, kako je sesut. :eek :eek No, sam da s tabo ni nič narobe. Zdej pa končno kupi avto s klimo!

Kristjan
15.7.2005, 14:15
Sam tuki na zelenici se mi zdista dva Bmw razsuta. Kaj je zdaj to ? Luna al kaj ?

sebydd
15.7.2005, 14:24
Pri tem se je sprožil sprednji airbag za glavo. Ta vidna stran je kar poškodovana, motorju pa ni nič- razen hladilnika in malenkosti. Blatniki sprednji so od polovice naprej lepi, nič premaknjeni, tudi karoserija ni (razmiki). Sovoznikova stran le malo. Tega bomo 100% videli na cestah. :ok

Lastnik gospod srednjih let.

Sem ga gledal oni dan, ko je not prišel.

kroket
15.7.2005, 21:57
[quote=kroket]
Se mi zdi da je tale tvoj?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=419842#
A je?

Hahaha pa se res je.... moja bičy je spet na razstavi :D.

Kar se pa tice novega avtomobila pa ze mam novo trojko S klimo hehe.

Lp Kroket

kroket
15.7.2005, 22:02
Najprej sožalje ... škoda ga je ... :frown

Aha hvala vem :(. No ja tisti udarec ki je zadel streho je bil kar mocan. Sploh ce pomislis da sem zletel s ceste s hitrostjo 100km/h in je bil to drugi udarec po vrsti. Tako da se vedno slutim da se ni sprozil samo zaradi praznega sedeza. Kaj cmo...tako je zivljenje.

Lp Kroket

MiranK
16.7.2005, 11:02
Lahko povem svoj primer s temi dragimi airbagi. Leto nazaj sem se na

avtocesti zaletel nekemu "prepočasnemu" vozniku v rit. V avtu sva bila

dva, zato sta se jasno sprožila oba čelna airbaga. Bila sva oba privezana

z varnostnim pasom. Trk sploh ni bil tako zelo

silovit in sem bil kar malo presenečen da je prišlo do proženja. Pri tem je

nastal tako glasen pok, da nama je piskalo v ušesih in v kabini se je

kadilo, da sva se komaj videla.Airbag je bledo svetlo zelene barve, vsaj

pri mojem E 46 in ne bele, kot je nekdo omenil.

Hotel sem reči, da se zelo hitro sproži! LP!