PDA

Ogled polne verzije : E46 zadnja polica zvočniki

mika2023
7.6.2005, 10:27
zanima me če kdo ve koliko je premer zadnjih zvočnikov (v polici)

koliko ima avtoradio RDS (kaserat) izhoda?

rad bi menjal zvočnike

oracle
7.6.2005, 12:36
mislim, da je premer zadnjih zvočnikov 13cm. jih boš menjal? s čim? imaš sedaj original ozvočenje? tudi jaz mislim menjati zadnje in dati notri dvosistemske ampak nevem, če bo zvok tako dober kot sedaj....

mika2023
7.6.2005, 12:47
odvisno od zmogljivosti radia. Rabim še ta podatek. Bi pa dal tako kot ti dvosistemske.

oracle
7.6.2005, 13:04
ravno sedaj sem se pogovarjal z nekom, ki se dosti spozna na te stvari. rekel je, da je bolje, če pustim notri original in samo dodam tweeterja na zato predvideno mesto (tam je treba samo odmakniti eno plastiko pa takoj lepo sedejo notri) pa se bo že s tem dvignila kakovost (zadaj namreč ni visokih tonov in je za sopotnike, ki sedijo zadaj mučno poslušati samo "basovce"), če pa želiš še več, je edina pametna stvar woofer v prtljažniku (pri meni to odpade, gre preveč prstora - mogoče potem, ko bom kupil touringa :-D ). glede moči pa...jst mam pioneerja 3600 notri, ki ima 50W nazivne moči, kar nanese okoli 27W RMS, pa je to čisto dovolj!

DD
12.6.2005, 11:19
Kje pa ti vidiš luknjo za visokotonce od zadaj??? :confused

Stilus
12.6.2005, 11:25
Jaz imam tweeterje zadaj v stebričkih.

LP

_Tom_
12.6.2005, 13:51
Če hočeš, da bo stvar igrala tako, kot mora, nadgradnje zadnjih zvočnikov sploh ne rabiš, še več, odklopi jih! Stereo izhod mora igrati na sprednje 2 oz 3-way in sub. Druga stvar je DD oz. DTS.

Torej: spredaj v vrata mid-sub, tweeter + en soliden sub v prtlj.+ 3 oz. 5 way ojačevalec(če se greš bi-amp varianto). Ko enkrat slišiš soliden SQ sistem igrati, te prime, da bi ročno iztrgal HK ozvočenje (o navadnem OEM pa raje ne bi) in ga zatlačil konstruktorju v ..t. :-D