PDA

Ogled polne verzije : Ura WinXP

SHooTEK
25.5.2005, 11:41
V windowsih XP SP2 mi ura prehiteva za 10 sekund vsako minuto.

Spybot, MS antispyware, Avast,... ne najdejo nič.

Edina stvar, ki je še nisem preveril je ali se je zmešalo uri na mamaplati.

Ma kdo kako drugo idejo?

Čas se updata iz ntp1.arnes.si

LP
Andrej

Iztok G.
25.5.2005, 12:00
To je meni delalo. Isti simptomi kakor pri tebi. Vendar je že nekaj časa nazaj, tako da se ne spomnim kako sem rešil, vseeno pa je enostavneje, če na novo naložiš sistem.

boripi
25.5.2005, 13:05
Nastimaj ga ,da ti vlece uro iz timeserverja.

http://www.worldtimeserver.com/

lp :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer

Iztok G.
25.5.2005, 13:07
Ne pomaga boripi. En modul v sistemu se je pokvaril, in tako ura ne gre prav... Meni je recimo v pol dneva prišlo do razlike 2-3 ur. Če sem dal ročno update time je pravilno nastavilo, potem pa spet isti zaostanek.

Chef
25.5.2005, 13:17
Hja, isto kot pri avtih bos moral povedat :)
Katera plata, kater proc, koliko rabljeno, kateri winsi, ali drugo deluje vse 100%, ali so vredu voltaze v BIOSu, kaj vse si ze poskusil itn...

Drugace je pa za taksna vprasanja po moje boljsi kaksen slo-tech forum. Jaz bi predlagal winse na novo gor dat, ce ne popravi se osnovo plosco posesat ter malo s kontakt sprejem pocistit, mogoce pa bo.
Ce bi se meni zgodilo, bi zacel ignorirat uro na kompu ali pa zbrisal trenutno in dal taksno, ki je direktno povezana na kaksen time server in ti vsako sekundo posebej prikaze direktno z interneta. Skoda zivcev za drobnarije :)

Puhek
25.5.2005, 13:21
Po vsej verjetnosti je crknil kvarc na plati in daje napačne impulze.

Ko naslednjič restartaš rač. pojdi v bios in opazuj uro tam. Če ti tudi tam prehiteva, potem je težava na plati, če pa tam dela prav je pa nekaj v sistemu.

Če si imel sinhronizacijo z oddaljenim sistemom, je možno da je tam kaj narobe z uro, tebi pa sistem zdaj ne dela prav, ker imaš orig. time service sesut.

Pomaga če odstraniš sinhronizacijski software in narediš na XP repair.

SHooTEK
25.5.2005, 13:43
Sem našel da je to znan problem na asusovih platah. Bom probal rešitev ko pridem domov.

LP
Andrej

Stinger
25.5.2005, 18:08
Rešitev #1: najmanj dela, ugasneš komp :laugh

Rešitev #2: http://www.atomtime.com/
To mam jst, naštimaš samo interval po katerem ti sinhronizira uro, edino moraš pa bit skoz online.

Rešitev #3: updejtaš bios :ok2