Ogled polne verzije : Elektrika pri E30
Zdravo! :ok2
Imam en resn problem! :jok Kazalca za obratomer in temperaturo trzata, ko je avto v teku. Ko pa je samo kontakt pa kazalec temperature normalno kaže, nč ne trza. Kazalec za gorivo in hitrost pa normalno dela. Tudi kazalec trenutne porabe ne kaže. Poleg tega ne delajo meglenke in ko dam kontakt skoz gorijo "STOP LUČI" :confused . Zakaj to dela? :confused
Če je imel že kdo izkušnje s tem prosim da mi pomaga. :ok
Hvala!
LP IZZY :wave
najprej preveri če je kje slab stik ali razrahljan kontakt.
Za stop luči pa mi ni čisto jasno, kaj te moti: zaštartaj avto in pohodi zavoro, pa potem spet spusti :-D
Nisi edini, ki ima ta problem. Za svojo 318 E30 sem kupil na odpadu komplet števce (gor je pisalo 318). V bistvu me je zanimala poraba, pa sem zamenjal le obratomer. Po kontaktu je bilo vse v redu (prvih 5 sekund), to pa je bilo vse. Glede števcev, elektronike in vsega sem naredil sto kombinacij, rezultat je vedno enak - nihanje obratomera, kazalec porabe pa se več ali manj skriva na maximumu. Poleg tega vsake toliko trzne kazalec temperature. Leva stran pa deluje odlično. Po mojem kaj v zvezi s kontakti ne more biti, ker sem noter že toliko vseh kontakt sprejev našprical, da mi že plastika prevaja. Iskati je treba "globlje" oz. upati, da bodo fantje našli rešitev.
gustav k.
30.6.2003, 10:17
Prepričan sem, da gre za napako na vezni plošči v armaturi. Edina rešitev je zamenjava plošče. Pogosta napaka pri starejših letnikih.
Martin ///M
30.6.2003, 13:20
armaturno plosco mam pa jst eno celo doma pa mislm da vse dela "tip top" sej bi probala, ker jo je cist lahko zamenjat, enkrat poklic ko bos v lj pa bova probala(zvecer) :ok
Za stop luči pa mi ni čisto jasno, kaj te moti: zaštartaj avto in pohodi zavoro, pa potem spet spusti :-D
Da malo prevedem :-D Problem je v tem, da mu zavorne luči zagorijo, kakor hitro da kontakt in potem pač gorijo, dokler ga ne odvzame. :frown Verjetno je šlo kakšno stikalo oz. rele...
Lp
Lahko so žarnice v zadnjih lučeh narobe obrnjene - ne se smejat, tudi to sem že videl, če so žarnice dvonitne - narobe je obrnjena pa gori navadna luč močneje, bremz pa bolj švoh!
Zdravo!
Včeraj sem vzel armaturko vn. Nič ni bilo narobe vse je bilo normalno priklopljeno. Potem sm pa pogledal spodaj pod volan. Tam kjer so pedala. Tam je pa prava mala "katastrofa" :damn . Za zadnje luči sm že ugotovil, finta je v tem da je stikalo za stop luči pokvarjeno in so skoz pržgane kod da bi držu skoz premzo. To ni težava. Težava je v tem da je polno kablov in žic, ki nikamor ne sodijo. polno je kabl čevljev ki jih nimaš kam priklopit, manjka pa tudi en ! RELE !, ki bi naj bil v črnem grlu za rele.
Najbolje bo da grem k AVTOELEKTRIČARJU :jok , pa da mal pogleda kam bi kej pasal.Sam k so vsi tak dragi.:king
Če pa kdo ve čemu je tisti rele spodaj namenjen pa naj napiše.
Prjatelj ima 318i pa boma pri njem pogledala kam kaj sodi!
HVALA!
LP IZZY
RED ZONE!!! :ok
Zdravo! :-D
Stop luči sm že zrihtu! :ok Sm sam tist kontakt spodaj pri pedalu, k gre not pa vn mal pošrafu pa spet dela. Zanima pa me zakaj vedno k dam kontakt za štart se prižge na CHECK controlerju lučka kot da je nekaj narobe z Stop lučmi. Potem pa pohodim pedal pa lučka ugasne.
Zakaj to dela?
Pri električarju sm pa bil pa me je do drujga tedna odslovil češ da ma full dela pa da nima cajta. :damn
Še enga bogega releja tam pod volanom ni mel časa pogledat. :jok
Če ma kdo kej pojma o tistih stvareh tam spodaj naj prosim napiše!
Za armaturko pa sploh ne vem kaj naj naredim. Glede na to da je pod volanom, tam kjer se vzame plastika dol, katastrofa, povezujem to s tem da ne deluje vredi. Sicer ima pa MARTIN eno pa boma probala zamenjat, sm po moje ne bo pasala, ker mam turbo dizla, pa ma lučke za ogrejevalne svečke in take zadeve!
Hvala za pomoč! :wave
LP IZZY :ok2
Zdravo! :-D
.... Zanima pa me zakaj vedno k dam kontakt za štart se prižge na CHECK controlerju lučka kot da je nekaj narobe z Stop lučmi. Potem pa pohodim pedal pa lučka ugasne.
Zakaj to dela?
.......
To je pravilno, da tako dela, ker na ta način preveri stop luči. Ko daš kontakt, na check controlerju sveti lučka za stop luči, potem pritisneš pedal in če dobi povratno informacijo, da obe stop luči zagorita, potem na check-u ugasne, drugače pa ostane prižgana.
Ja, ni mi bilo čisto jasno, kaj ne dela pri stop lučeh in sem mislil, da te moti CHECK CONTROL, ki opozarja n stop luči. Zato pa sem napisal, da pohodi zavoro in spusti, da ugasne napis :-D
Popolnoma normalno in OK, kot je že napisal 7er.
Dostikrat se zgodi, da prejšnji lastnik kaj "paca" po elektriki in prevezuje in dodaja kakšne eksotične stvari, potem pa odklopi in nastane solata iz kablov.
Je pa v BMWjih povečini že tovarniško speljana instalacija za cel kup dodatkov, ki pa jih lastnik kasneje ne naroči in ostanejo prazna mesta in ležišča za releje in module.
Glede "praznih" kablov pa bo treba kakšno bukvo v roke vzet in sledit barvam žic, ali pa iskat enako bravno kombinacijo in potem skupaj povezat, če je prerezano. Enobarvne rjave žice so masa (- pol) in so priklopljene na karoserijo.
Koristen zna biti tudi pogovor s prejšnjim lastnikom, kaj je spreminjal, priklaplajl, odklapljal, rezal, vezal,..... prihrani te precej tuhtanja in mozganja, kaj je naredil, zakaj je naredil, kako je naredil.
Hvala udm! :-D
Glede na to da manjka rele sklepam tudi da nekja od tega ne dela! :jok
Al ne dela ventilator zaradi releja ali pa ne delajo ne sprednje ne zadnje meglenke.Pregledal sm varovalke pa vse štima! :confused
Glede CHECK controler-ja pa hvala za pojasnilo če ne sploh ne bi vedel.
in bi mislil da je kaj narobe.
Pa še to UDM spodaj ni nobene rjave žice, so plave, modro rjave .....
pa neki posebni šuhi k nkamor ne pašejo!
Bom mogu it k električarju da to zveže, da bo delal!!
HVALA! :ok2
LP IZZY :ok
Pri mojem e30 318i sem tud opazu da je veliko kablov nezvezanih, pa neki ceveljcki so gor, bogvezakaj. No pa me je kolega k je vcasih delov pri BMWju pomiril da je to vse za dodatno opremo, kot so potovalni racunalnik, pa elektricne sipe, pa centralno zaklepanje, pa vse zivo. Sam je pa res ful cudn da nimas releja not. Povej kaj ste zrihtal..
Zdravo
Danes sem šel na morje z punco! Pa sm pr nas natoču za 3k. Šel sm v LJ, pa se fijaku tam po punco in njene kolegice. Potem smo šli pa na avtocesto, pelu sm med 130-150 km/h. Pridem na morje, gremo v tist počitniški dom in dajo prtljago v sobo(PORTOROŽ). Potem smo šli še pa v trgovino in se kar nekaj uric vozili tam okol. Potem pa sm ob 19.30h spelu iz PORTOROŽ-a. Tanku sm še v IZOLI za 3k. Pol sm pa šou proti domu.Domov sem prišel ob 21.15h, s tem da sm še tanku u mes pa še na ravbarkomandi sm se ustavu za 10 min., da sm pojedu eno čokolado!
V tanku mi je še ostalo 10 litrov, več kot sm jih pa mel na začetku.
!!! PA NISM ŠPARU !!!! :ok2
Zdej pa k stvari.
Malo po tem k sm prišel na SLO obalo, se je zgodil čudež.
Moji števčki so začeli delovati normalno! :eek2 .Nč ni več trzal!
Potem pa se zvečer pelem domov pa mi mal iz KOPRA , začnejo spet trzat! :confused :damn :napaka
Zakaj pa to? A zaradi vročine? Pa sej je pri nas tud vroče! :confused
E30 veš v čem je štos, da je pr men skor vse. EL. šipe , el. špegli, centralno zaklepanje, check controler, sm BORD-a nimam, pa tempomata, pa elek. šibedaha, mogoče je pa to temu namenjen!
Rele bom pa zrihtu, takoj k bom mel čas!
Pa bom poroču kaj je pomenu! :-D
LP IZZY
:napaka stari pa kako se ti da 3x na dan tankat :confused :laugh :laugh
lp,
Saj veš, da ima nov in hiter avto, na vsaki becinski pa v tem cajtu delajo študentke in dijakinje... :ladysman
Zdravo! :ok2
Ponco pa sej nism šou 3× ampak sm dvakrat 1krat zjutraj in 1krat zvečer.
Jz nimam tanka 80l k natankaš pa greš čez en tedn spet.
Pa še na morje sm šou. :-D To je mal več k pa tule okol bajte.
Kaj pa ti kokrat tankaš k greš na morje! Pa da se veliko draivaš!
LP IZZY
Martin ///M
5.7.2003, 20:43
lp,
heheh, ta je bla dobra ponco :ok
izzy ne bos verjel zanc sm mel na rednem servisu avto pa ko mi je resetiral check control mi je zacel obratomer pa trenutna poraba kr neki po svoje skakat pa vse lucke za bremze pa vse so se vzigale, no zdej je obratomer dokoncno "umrl" tko da bom ko bom mel cajt zamenu, mam ze druzga doma, sm bil na morju pa sm se u italijo su pa enga "kupu"(s kamijona je padu :wink )
Martin kje pa vozjo taki tovornaki, bi su jst tud mal pogledat :crazy
Ma s temi kabli je cel hudic. Matina vpraste kaj je mel ko smo hotl tweeterje napelat na vrata.... Sam je res tko da so v vecini e30 vsi kabli: za lucke na vzvratnem ogledalu v kabini, za gretje brizgalnih sob na prednji havbi, el. ogledala L in D, sipe, centarlno zakl., sibedah, zaklep pokrovcka na tanku, klima, ABS, zakasnitev izklopa notranje osvetlitve, .. :jok .. a morm se nastevat
Martin ///M
6.7.2003, 13:45
Martin kje pa vozjo taki tovornaki, bi su jst tud mal pogledat :crazy
Ma s temi kabli je cel hudic. Matina vpraste kaj je mel ko smo hotl tweeterje napelat na vrata.... osvetlitve, .. :jok .. a morm se nastevat
ma take tovornjake tezko najds mors met veze :blush
ja tist je blo hudo z mojimi kabli, jih je blo tok v vratih da nazadne se skor nismo vedl kjeri so za el sipe, pa vsi so bli pocvikani pa kratek stik med enim in drugim, jst sm se pa cudu da mi el. spegli ne delajo :crazy
Martin ///M
6.7.2003, 13:47
ja sm pozabu pohvalt E30, DANE pa MITTONIja, iz foruma, ki so mi pol ustimal twitere in kablne skup zvezal :ok
thanks
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.