PDA

Ogled polne verzije : Slovensko primorje


Skuna
30.6.2010, 22:21
Ker je poletje že tu, odpiram temo o našem primorju, da tisti, ki stvar bolj poznate svetujete ostalim, ki ne.

Vglavnem...

Kje so lepe/urejene plaže ?

Kje je čisto morje ?

Kje se dobro/poceni je ?

Kje so dobra parkirišča ?

Kje je dobra kava ?

Kje imajo dober sladoled ?

.
.
.


Tomos je že pisal nekaj v temi o gorivu o parkirišču, kjer imaš neomejeno varovano parkiranje za 3€. Kje je to ?

Nazadnje ko sem bil na primorskem smo bili menda v Piranu in nismo vedeli kam parkirat, kam it jest, kam na kavo,...

Nixxon
1.7.2010, 09:00
Mi smo šli nazadnje na enodnevni (poldnevni, glede na to da smo prišli tja ob cca 15h) izlet na morje. Ker smo se hoteli malo kopat, predvsem pa otroke malo zaposlit (OK, pa tut jest ne poznam primorja dobro) smo šli kar na mestno plažo v KP. Parkirali smo na tistem makedam parkingu in šli od tja peš. Sicer zaradi vetra in valov otroci niso zelo radi čofotali, so si pa zato toliko več časa vzeli v peskovniku, ter na igralih.

Dark Funeral
1.7.2010, 09:20
Nikjer nič od tega.

Slovenka obala je beda..... že par km-jev čez mejo imajo boljšo kavo, lepše plaže ( no to je stvar okusa )....parkirni placi pa odvisno....na naši obali maš tudi parkirne hiše, kjer je avto lepo v senci....cena....hmmmmm... stvar posameznika.

Pa preveč natrpana LJ/KR tablic je obala..... parkirat nimaš kam, gužva, vročina....

@Nixxon misliš plaža pri popotu? Kako se lahko kopaš pri Luki? Jaz tega nebom nikoli razumel, raj na "nudo" plažo v Sistjan.

alesio
1.7.2010, 09:33
Kje so lepe/urejene plaže ?-tega ni pr nas

Kje je čisto morje ?čez mejo,najbolj čist slo del obale je v FIESI

Kje se dobro/poceni je ?-ribja kantina portorož

Kje so dobra parkirišča ?-jih ni,mogoče marina v portorožu-avto cel dan na soncu

Kje je dobra kava ?-stvar okusa,sam za 3€ more bit dobra vsaka-MIGNON portorož

Kje imajo dober sladoled ?-isto

BB
1.7.2010, 11:02
Kakšen Camp kjer lahko imaš avto ob šotoru + 0,3 sence če gre :-D

Slišal da nekje severno od KP bi naj bil v redu camp...


LP, BB

Pepsi
1.7.2010, 11:32
Kje je čisto morje ?čez mejo,najbolj čist slo del obale je v FIESI
Je še en del dosti boljši ampak nedosegljiv direktno z avtom kar je seveda velik + ker je večina prelena da bi šla 5-10min peš na sprehod. Pa tudi veliko ljudi ne ve za tistih par 10m tako, da ni tako obremenjena. :)

veloce
1.7.2010, 13:30
Slovenska obala je katastrofa. Kar se mene tiče, bi morala bit polna hotelov med Koprom in Izolo. Hrib vsekat in gradit promenado. Tolk prometa, kot se tam prepelje mimo in nič ne ustavi, je živa žalost.

Drugače pa en otok nabit in gor hotele nabasat. Ne vem, koga čakajo. Tunel gradit, to je glavno.

Dark Funeral
1.7.2010, 13:57
Slovenska obala je katastrofa. Kar se mene tiče, bi morala bit polna hotelov med Koprom in Izolo. Hrib vsekat in gradit promenado. Tolk prometa, kot se tam prepelje mimo in nič ne ustavi, je živa žalost.

Drugače pa en otok nabit in gor hotele nabasat. Ne vem, koga čakajo. Tunel gradit, to je glavno.

Sej ideja za hotel na otoku v stilu dubaja je bila..... samo ni nič novega....vse ideje samo kradejo....oz. krade....k vidi neki nekje po svetu bi kar on gradil....

Sej ni tako slabo ampak.....ideje ideje in ideje.... ma dnar kdo bo uložu? ETA?

zigi
1.7.2010, 14:04
Strunjan je nekako za silo, pa še kaj bi se našlo, drugače pa je vse skupaj bolj švoh. ;)

Nixxon
1.7.2010, 14:06
@Nixxon misliš plaža pri popotu? Kako se lahko kopaš pri Luki? Jaz tega nebom nikoli razumel, raj na "nudo" plažo v Sistjan.

Erm, ne vem, najbrž. :-D Mestna plaža Koper pač. :ok2 Kot pravim smo v vodo šli enkrat za par minut, igrala so tisto kar je prevagalo.

whisper
1.7.2010, 14:13
Ker je poletje že tu, odpiram temo o našem primorju, da tisti, ki stvar bolj poznate svetujete ostalim, ki ne.

Vglavnem...

Kje so lepe/urejene plaže ? debeli rtič MNZ, betonska plača, 3.pomoli, nekaj trave, senca

Kje je čisto morje ? za slo. obalo najlepša voda

Kje se dobro/poceni je ? restavracija na plaži, cene kot drugje

Kje so dobra parkirišča ? v kampu mogoče ampak plačaš, zjutraj zapolnijo italijani, če parkiraš ob cesti kot vsi ostali je kopanje zastonj

Kje je dobra kava ? nič posebnega

Kje imajo dober sladoled ? ljubljanske mlekarne

.
.
.


Tomos je že pisal nekaj v temi o gorivu o parkirišču, kjer imaš neomejeno varovano parkiranje za 3€. Kje je to ?

Nazadnje ko sem bil na primorskem smo bili menda v Piranu in nismo vedeli kam parkirat, kam it jest, kam na kavo,...

Ni nič posebnega, za čez dan it tja je idealno, ni gneče kot proti portorožu...

Svetnik
1.7.2010, 14:46
@nixon je bil verjetno v žusterni na plaži....tam ob glavni cesti za izolo:)

tomos
1.7.2010, 14:53
okej gremo na dolgo od ankarana do seče

Ankaran je avtokamp, parking ne vem kako je urejeno, sem bil tam večinoma za regate. Pol je bolj naprej še kaka (poleg valdoltra bolnišnica, pa še ene malo bolj naprej, pa nekaj malih do meje. Trgovin v bližini ko se odaljuješ od avtokampa skoraj ni.

Koper za plaže ne znam povedat, je pa ob Žusterni, malo naprej od žusterne je mandrač ampak pri obeh je glavna cesta na 10m. parkirišče pri Žusterni je loterija, obstaja garažna od vodnega parka, cene ne znam povedat. Malo prej je gramooz prosto parkirišče. Zavije se tkoj ko konča AC. Čene je gratis del parkkrišča ob tržnici. Če so možnosti poplav ne parkirat tam :-D.

Izola imaš San Simon, ampak je tam vedno gužva čez poletje, malo boj naprej je od Belveder plaža (ni dostopa z vozilom, ga moraš pustit pri avtokampu na vrhu hriba). San Simon se plača parkirnina ampak dobit parking je loterija. Belveder ima malo parkingov in jih večina pobere avtokamp. Kaka trgovina v bližini bolj slabo, maš Špar in Mercator na max 1km.

Pol imaš nudistično bele skale, spet z avtom ne moreš zapeljat do plaže + da imaš kr nekaj stopnic da se iz klifa spustiš na plažo. Pol je plaža pri hotelu Krka, parking gramoz, majhen. Nato je Salinera, parking plačaš ampak je plaža in hotelski kompleks Salinera na novo narejeno (cca3leta). Trava z drevesi, tko da če si zgoden se lahko dobi dober plac, trgovina je ob semaforju - od obeh plaž 1km

Nato se gre proti Fiesi in imaš vmes še plažo od Pacuga ampak nisem 100% ali je samo za otroke od mladinskega tabora. Parkingov enih 10x od tabora.

Nato je plaža v Fiesi. Trgovina je v avtokampu, 300m od plaže. Razteza se plaža od hotela Barbara do hotela Fiesa (kamniti tlakovan del z skalami in stopnicami za dostop, pol del ravne travnate plaže z plitvo vodo + pomol). Parking se plača, moraš pridet mimo zgornje rampe, prihod na plažo pred 9h, pol ko je parking poln ne spustijo noter (to se zgodi nekje ob 10h). Garaža ob rampi se napolne tudi zelo hitro! Vozi pa gratis bus do fiese iz Pirana in morda bodo tud organizirali z Portoroža. Parking nad fieso pri mercatorju je riziko, ker pol zvečer od mercatorja gledajo če je kdo čez noč (le za kupce mercator). Isto velja za cesto ki se spušča k Fiesi. Le čist na vrhu je na začetku tkoj ko se zavije desno na levi strani ob cesti plac za parking (makadam pod drevesi, ~10placov). 10m naprej je že pločnik (ne mi tam parkirat, ker imamo sosede na inv.vozičku in rabijo prost pločnik!!), nato so že stebrički proti parkingu na pločnikih.

Nato imaš le skalnati del z potko proti Piranu. Plaža na lastno odgovornost, dostop najlažje iz Fiese smeri, ampak je lepo, ker ni gužve in umazanije. Parkinga seveda ni, ker je stvar pod klifom.

Piran je plaža pod cerkvijo (tudi tuši, stopnice za dostop v morje), nato je na lastno odgovorst po valobranu do plaže hotela Piran. Stopnice za v morje, betonirana ploščat. Parking je zunanji pred Piranom. Obiskovalce/turiste niti ne spuščajo več noter v mesto z avtom. Trgovina na 500m pri tržnici in Rokovem trgu. Nato je plaža pri vstopu v Piran (peščen dostop, betonirana ploščat, majši pomol, tuši).
Nato se razteza sprehajalna potka vse do Bernardina. Na prvem delu je betoniran del, lojtra za v morje, lahko parkiraš avto čist ob plaži (če dobiš plac :-D), trgovin ni v bližini. Pol proti koncu se spet začne valobran, plaža na lastno odgvornost.
Parking za v Piran je 90% možnosti da vas bodo poslali v garažno hišo Piran in je pol sprehod 200m do začetka Pirana ali z gratis minibusom. Cenik je na strani okolje od občine piran.

Hotelski komplex bernardin:
- plaža grand hotela. Vstop 10€ (če niso spremenili cenika z 15junijem), ležalnik in dežnik nekje isto. Da se dobit kak ležalnik več za isto ceno, le prijazen moraš bit. Bar ob plaži, hladna kosila (solatni bar...) ob plaži, urejen dostop, varovano. Travnat del, betonski del, dostop v morje na pomolu, po stopnicah, po kamenčkih. Peskovnik za otroke 6x4. Nizek bazen za otroke, 2x reševalca, 2x plažni delavec za katero koli željo. V ceni je vključeno tud neomejeno parkiranje na parkingu 100m od lifta ki te pripelja na plažo. Edina stvar ki se lahko zgodi da pri polni plaži gostov iz hotela imajo zunanji zaprt dostop :frown
- plaža pri svetilniku - stopnice + lojtra za v morju, betonska površina ali na valobranu
- vodni park Laguna. Cenik je na netu, vključuje neomejen parking na enem od treh parkirišč
- centralna plaža Bernardin. Vstopnina se ne spomnem, parking NI omejen, ampak na uro. Peskovnik za igro otrok + odbojko. Travnata površina, betonska ploščat, tuši, dodatni otroški bazen, plavalni bazen, dostop v morje po lojtri, po stopnicah, možnost izposoje vodnih skuterjev
Parking v kompleksu je na parkirišču ob plaži, na 1etaži garaže, nad hotelom Histrion in pol še en na vrhu skoraj ob rondoju za v Piran. V primeru da se je gost Grand hotela (to pomeni konzumacija česarkoli z izdanim računom ali wellness ali kar koli zapravljenega ki ima na računi napisano hoteli bernardin je pravica do parkinga). Pokritih parkirišč po novem ni več, ker je garaža rezervirana za stalne goste Histriona. Na zgornjem parkirišču grand h.so privat garažni boxi, dnevni najem je 5€ + za zunanje goste je še kaucija ključa (še vedno ceneje kot piran dnevno parkiranje +10eur). Še vedno pa lahk na vhod grand h. zapeljete in meni zatlačite 5eur napitnine pa vam parkiram avto, greste na plažo, za nazaj pa vam ga pripeljem :ok2. Vsi parkingi v bernardinu so pod kamerami in varovanjem (če na avtu z 3dni odprtim oknom niso nič tikali vam da vedet)

Gremo naprej: pod pomorsko šolo je pol še plaža ob plestnjakovem baru. Srednje urejena. Trava + betonski del. Dostop po stopnicah. Trgovina na 100m. Parking je loterija. En manjši parking tkoj naprej ko se konča plaža (10 mest), pol je ob skladiščih soli (sicer v senci, ampak ker se je na travi je nepravilno parkiranje - bi moral vprašat redarja če za tisti del smatrajo kot plačljiv prekršek). Na strani prvih skladišč ki gleda na morje imaš kamnit tlakovan del z dvojnimi stopnicami. Malo ljudi se kopa tam, dostop urejen, nerodno, ker je mimo tkoj sprehajalna pot proti Portorožu. Nato je plac med skladišči, enih 30 parkingov, v jutranjih uraj ko delajo v skladiščih znajo od Droge bit tečni ker po pravilih je tam samo za zaposlene od Droge.
Drugo skladišče, pomol od lahota z dvigalom. Dvojna lojtra za v morje, fanj za mulce ker se da skakat v morje (cca 10m globine + dvignjen pomol)
Konc skladišč je še tretji parking ampak ima že parkirni avtomat. Nato je ena manjša plaža na lastno odgovornost, dvojni dostop po stopnicah, dosti dreves za senco.

In nato se začne Portorož:
- plaža Riviera. Drag vstop, dragi ležalniki, drago vse, sicer je pa narejeno nobel in namenjena gostom hotela Lifeclass. Nato je pomol, kopanje nemogoče ker so barke in nato se začne centralna Portoroška plaža. Vstopnine ni - prost vstop, ležalniki in dežniki niso poceni, isto velja za WC. Peščen del, travnat del, betonski del, več igral (tobogan, peskovnik, gugalnice... + poleg plačjivic trampolinov in še nekaj avtkov...). Plaža se razteza vse do tenis igrišč v Luciji (Alaya bar). Pomoli so na novo narejeni. Od stavbe splošne plovbe vse do hotela Metropol je vstop plaže čist odprt in se kr z ceste pride noter. Parkingov malo, ker za dobit sprehajalno promenado so pobrali eno stran bočnih parkingov. Za parkinge ostane parkirišče ob Kaštelu (levo od glavnega križišča ko se pripeljete po ovinkih v Portorož). Poleg je še eno parkirišče, ampak je od hotelov Lifeclass. Zraven trgovina. Zaradi kapacitete Lifeclass in razpoložljiv parkirišč je vsaka luknja polna in parkirarte tako da lahko grejo mimo vedno vozila v velikosti vsaj gasilskega avta. Parkirna hiša hotela Metropol je dnevno parkiranje nekje ~15e. Pol je zraven Parking tesnis igrišč, ampak je spet dost polno in plačljivo. Pol proti Luciji je sam še plaža pri marini (2x), avtokamp, valobran do Seče ter se SLO plaže končajo. V Luciji ostane še parking pri Marini ki je zastonj (na zemlji, javni parking), ter gor na FormaViva je še en manjši za 20avtov ko se pol potka spusti še ne zadnjo plažo na koncu avtokampa Lucija.

tomos
1.7.2010, 15:06
Tomos je že pisal nekaj v temi o gorivu o parkirišču, kjer imaš neomejeno varovano parkiranje za 3€. Kje je to ?

Odvisno kaj bo na računu. Lahko je sauna, lahko je masaža, lahko je solata z plaže, lahko je vstop na plažo... lahko je le kava z bara. Pravilnik/tabla pred parkingom je simpl: parkiranje le za goste hotela. Nekdo gre lahko noter in se pol buni zakaj ne more ven a parkirnino ne more plačat. Drugi lahko izkoristi in za npr.dve kavi in razgled z 11nadstropja bara, pol dobi listek in se lepo odpelje.

BMWMaN
1.7.2010, 15:21
@BB: priporočam Kamp v Ankaranu. Kamp je velik, porihtan, avto imaš zraven šotora, pa še senca je:ok Če te zanima kaj več pa kar vprašaj.

Skuna
1.7.2010, 15:30
Odvisno kaj bo na računu. Lahko je sauna, lahko je masaža, lahko je solata z plaže, lahko je vstop na plažo... lahko je le kava z bara. Pravilnik/tabla pred parkingom je simpl: parkiranje le za goste hotela. Nekdo gre lahko noter in se pol buni zakaj ne more ven a parkirnino ne more plačat. Drugi lahko izkoristi in za npr.dve kavi in razgled z 11nadstropja bara, pol dobi listek in se lepo odpelje.

In kateri hotel je to ? Bernardin ?

Toma
1.7.2010, 15:51
Na Debelem Rtiču je ena lepa plaža, mislim da je peščena (pesek v vodi). Zraven policijske (če se motim naj me kakšen primorc popravi :)). Je pa zafrknjen dostop do nje, najprej greš mimo nekih vinogradov in nato si se nekoč spustil po neki vrvi do plaže, sedaj pa se mi zdi da so preuredili in naredili neke stopnice.

tomos
1.7.2010, 15:53
jap
maps.google.com in daj iskalni niz "bernardinska reber piran". Mal pozumiraj - zgoraj levo je od parking grand hotela. na sredini je garaža + zunanji parking malo desno. malo višje je še eno ampak je le za buse+personal. nato maš še enega desno ki je pa za plažo. Ta prvi levo zgoraj je samo za goste - gost si pa z konzumiranjem z hotelskem kompletksu (dovolj le plačan račun od tistega dneva). spodnja dva boš sicer dobil parkirni listek in je zraven parkirni avtomat, ampak prime parkirni listek od katerkoli recepcije ki ti ga izda kot gostu ki odhaja.

whisper
1.7.2010, 17:06
Na Debelem Rtiču je ena lepa plaža, mislim da je peščena (pesek v vodi). Zraven policijske (če se motim naj me kakšen primorc popravi :)). Je pa zafrknjen dostop do nje, najprej greš mimo nekih vinogradov in nato si se nekoč spustil po neki vrvi do plaže, sedaj pa se mi zdi da so preuredili in naredili neke stopnice.

Ja tam je lepo, vse od policijske plaže do rdečega križa kjer letujejo otroci. Je pa to divja zadeva in ni nobenih tušev:frown

tomos
1.7.2010, 17:26
popravek: metropol garaža naprosti tenis igrišč v Portorožu je dnevni abonma 10€ - dans šel mimo pa pogledal na tablo.

Gardener
1.7.2010, 20:00
Ker je poletje že tu, odpiram temo o našem primorju, da tisti, ki stvar bolj poznate svetujete ostalim, ki ne.

Vglavnem...

Kje so lepe/urejene plaže ? hahahhahahhahahhah

Kje je čisto morje ? hahahhahahhahhahahhahha

Kje se dobro/poceni je ? picerija pri San Simon (Izola)

Kje so dobra parkirišča ? San Simon, Izola.. senca, plac.. fajn

Kje je dobra kava ? hahahahhahahhahhahah

Kje imajo dober sladoled ? skor vsak šiptar


Nazadnje ko sem bil na primorskem smo bili menda v Piranu in nismo vedeli kam parkirat, kam it jest, kam na kavo,... .

Toma
1.7.2010, 22:15
.

Kaj pa ti tolko hvališ ta San Simon? Lani sem delal tam in res je še kr ok no. :P

tomos
1.7.2010, 23:54
za parkirišče pri san simonu, si pa imel obakrat srečo pol. Fant od sestre dela v hotelu ob SanSimonu in je cela norišnica ker še za goste nimajo placa. Isto velja za hotele LifeClass (dela sestra na termah) ko morajo goste parkirat na pločnikih. Metropol se ob polni zasedenosti napolne še z nekaj rezerve. Od hotela Piran pa hodijo k nam parkirat v Bernadin na vrh . Isto ko se spodnji parkingi zapolnejo od Histriona in VilePark hodijo na zgornji parking od grand hotela - v treh sezonah ki jih delam se parkingu se niti enkrat ni zapolnil (razen za 4x večje kongrese z +1000 udeleženci, to je pa itak izven sezone)

Glede picerij v Izoli pa dvomim da imajo boljše kot v Guštu (blizu centra)

Pepsi
1.7.2010, 23:57
Glede picerij v Izoli pa dvomim da imajo boljše kot v Guštu (blizu centra)

Primavera for the win. Z njihovo veliko pico imenovano balkan lahko nasitiš kakšno afriško vas, glede na velikost in obloženost.:eek

Kebap je top v Luciji nasproti pošte. Pice v Izoli. Domača hrana pa Oljka v Vanganelu ali pa nekaj kar greš proti Dekanom in pred Dekani zaviješ desno in v hrib, pa tudi Norbedo.. :ok..

alesio
2.7.2010, 01:08
stara oštarija v Kortah!

voith
2.7.2010, 01:33
Aja a celo prosta parkirišča so kdaj okoli našega morja??! Še nikoli doživel.

gita
2.7.2010, 16:40
Ker je poletje že tu, odpiram temo o našem primorju, da tisti, ki stvar bolj poznate svetujete ostalim, ki ne.

Vglavnem...

Kje so lepe/urejene plaže ?
odvisno kaj iščeš ... meni so všeč mirnejši predeli plaž, ni mi point it na plažo kjer je tak šunder, kot bi se sončil sredi tržnice ... fiesa - divji del plaže, mesečev zaliv - krasno, se splača it pogledat ... tudi v izoli je povsem v redu od svetilnika proti plaži za slepe in slabovidne.

Kje se dobro/poceni je ?
meni všečna gostilna in pizzerija gušt v izoli. tu imajo za moj okus ene boljših pic. takšne netežavne :-D

Kje je dobra kava ?
v mercator centru v pomaranči :rofl pa v kapetaniji v kopru, če se ne motim, je bila tudi med bolj dobrimi :)

.

matey
4.7.2010, 21:21
Kak pa je kaj s kampi? Kam se splača it? Lucija vem da je za razbojnike, bi vseeno rad malo spal :) Pa kako je kaj s plačilom? Gledam cenik cca 10 eur po osebi, šotor je potrebno plačati posebej in koliko? Malo bi šel za kakšen dan, dva.

LP
Matej

whisper
5.7.2010, 10:17
Kak pa je kaj s kampi? Kam se splača it? Lucija vem da je za razbojnike, bi vseeno rad malo spal :) Pa kako je kaj s plačilom? Gledam cenik cca 10 eur po osebi, šotor je potrebno plačati posebej in koliko? Malo bi šel za kakšen dan, dva.

LP
Matej

Po 22.00 je tudi v luciji mir, poskrbijo varnostniki za red in je skoraj tišina. Edino plaža je tam katastrofa.
Šotora ne plačaš posebej. Drugače pa kar nanese kampiranje, osebe, avto, elektrika...nekateri kampi imajo v ceno vključeno elektriko, prostor za avto. To dobro preglej, od slovenskih se mi zdi še najlepši v Ankaranu Adria in je tudi med cenejšimi, ker ima v ceno vključeno več kot recimo Lucija.

Skuna
5.7.2010, 14:58
Po 22.00 je tudi v luciji mir, poskrbijo varnostniki za red in je skoraj tišina. Edino plaža je tam katastrofa.
Šotora ne plačaš posebej. Drugače pa kar nanese kampiranje, osebe, avto, elektrika...nekateri kampi imajo v ceno vključeno elektriko, prostor za avto. To dobro preglej, od slovenskih se mi zdi še najlepši v Ankaranu Adria in je tudi med cenejšimi, ker ima v ceno vključeno več kot recimo Lucija.

Pa ni ta v Ankaranu tisti, ki je bil po poročilih ker se kregajo kdo je lastnik ? Kaj so tam rešli ?

whisper
5.7.2010, 21:57
Pa ni ta v Ankaranu tisti, ki je bil po poročilih ker se kregajo kdo je lastnik ? Kaj so tam rešli ?

Pojma nimam, ker mi je to vseeno:ok2

tomos
6.7.2010, 00:02
Aja a celo prosta parkirišča so kdaj okoli našega morja??! Še nikoli doživel.
- gramoz pri Žusterni Koper. Izvoz z AC smer KP-IZ.
- tržnica Koper, gramoz del.
- Izola pri ladjedelnici, gramoz in asfalt.
- Izola ob gostinski šoli 1h gratis.
- Lucija pri marini šoder
- garažna hiša Fiesa 1h gratis (poleti je tok gužva da niti noter ne prideš)
- parkirišče ob plaži bernardin 1h gratis (spet gužva)
... ostale se ta trenutek ne spomnem

_peters_
29.10.2010, 09:12
Kako je pa s parkiranjem izven sezone? Ce hocem iti v na sprehod od Portoroza do Pirana kje se mi splaca parkirat?

Namrec jutri preljem drago malo na morje. :-D Gostilno mam pa ze izbrano (iz te teme), Primavera. :ok

Rottie
29.10.2010, 11:42
Kako je pa s parkiranjem izven sezone? Ce hocem iti v na sprehod od Portoroza do Pirana kje se mi splaca parkirat?

Namrec jutri preljem drago malo na morje. :-D Gostilno mam pa ze izbrano (iz te teme), Primavera. :ok

Portorož je za plačat 24/7/365 ... za Piran pa ne vem.

_peters_
29.10.2010, 11:47
Portorož je za plačat 24/7/365 ... za Piran pa ne vem.

No Piran pa se tolk bolj. :ok2 A tam pri droginih stavbah se ne da vec parkirat? Vcasih se je dalo zastonj. :)

Rottie
29.10.2010, 11:49
No Piran pa se tolk bolj. :ok2 A tam pri droginih stavbah se ne da vec parkirat? Vcasih se je dalo zastonj. :)

To pa ne vem. Ti bo moral kakšen domačin povedat. Jst vedno parkiram al v centru Portoroža al pa na uno stran pri Luciji. Lucija je drugače zastonj, samo je potem do Pirana že kr daleč za pešačit.

gita
29.10.2010, 12:57
kot predlog, če si premislita glede lokacije sprehoda, pojdita na sprehod do mesečevega zaliva :love s parkiranjem pa tam ni problema. v strunjanu ali nasproti cerkve, malo pod belim križem :)

_peters_
29.10.2010, 13:27
kot predlog, če si premislita glede lokacije sprehoda, pojdita na sprehod do mesečevega zaliva :love s parkiranjem pa tam ni problema. v strunjanu ali nasproti cerkve, malo pod belim križem :)

Hvala za predlog. Zanimiva lokacija. :)

Kje je ta lokacija "nasproti cerkve, malo pod belim križem"? A ni Beli Križ hrib nad Portorožem?

Drugace pa mesecev zaliv je tole: http://maps.google.com/maps?hl=en&biw=1721&bih=1047&q=45.537146%2C13.61038&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl, ne?

gita
29.10.2010, 13:40
upam, da ti bo kak domačin lahko za gotovo povedal oz. morda potrdil, kar bom jaz napisala. na licu mesta vem, kje se gre ... iz glave pa nisem povsem sigurna, če je prva ulica, ko prideš v strunjan še pred tistim večjim parkiriščem na desni, v katero zaviješ, ali je morda druga ... potem je pa kmalu, ko si zavil v to ulico, spet za zavit desno v hrib na takšno tlakovano strmo pot, se pelješ z avtom malo naprej in imaš že kmalu prostor za parkiranje na levi strani ceste v bližini cerkve. potem greš pa nekaj časa naprej v hrib in prideš do belega križa - fizično bel križ - stvar, nisem imela v mislih ime tistega kraja ;) od koder imaš tak pogled na levo:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs607.snc4/58690_1614153558039_1362311612_31665904_2681959_n.jpg

potem greš pa lepo po sprva široki poti na desni strani tega križa malo navzdol in skozi "gozdiček", od koder je pogled približno tak:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs205.ash2/46789_1614152438011_1362311612_31665903_2772571_n.jpg

potem se pa začne pot precej strmo spuščat, vmes je tudi po par stopnic ... potem pa prideš v zaliv:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs423.snc4/46635_1614148117903_1362311612_31665890_4086174_n.jpg

pametno je imet udobno obutev :)

_peters_
29.10.2010, 13:44
Super hvala! Mislim da sem v Google mapsih kar pravilno nasel lokacijo.

fizično bel križ - stvar, nisem imela v mislih ime tistega kraja ;)

Aha!! Dobr si me zmedla! :)

gita
29.10.2010, 13:50
hehe :laugh sej se res ne more vedet brez obrazložitve, kaj ima kdo v mislih ;) upam, da se bosta znašla :ok

DOKTOR
29.10.2010, 13:56
.. »Mesečev« je dobra ideja.

Če nisita preveč »zmrzljive sorte« in ni burje se da na sončen dal naredit lepo krožno turo z biciklom iz Izole na Parencano (ex železniška proga, sedaj kolesarska steza) pod Valeto mimo Avditorija na obalo, ob njej do Pirana ter povratek v Strunjan oz Izolo.

http://www.shrani.si/f/1c/Kz/26VSlpVW/parencana.jpg

.. slika je s omenjene steze - sredi slike je Piran, levo se v nadaljevanju pot odcepi proti Portorožu, "čez griče" levo od Pirana (na sliki) pa je povratek.

gita
29.10.2010, 13:58
‎"imagine the mediterranean land with evergreen trees such as pine, cypress with sweet-smelling herbs such as lavender and thyme. besides that, the slovenian istria has plenty special traditions which are based on mediterranean climate, history, nature, culture and happiness they bring."

vir: kempinski.com

:angel :)

_peters_
29.10.2010, 14:00
.. »Mesečev« je dobra ideja.

Če nisita preveč »zmrzljive sorte« in ni burje se da na sončen dal naredit lepo krožno turo z biciklom iz Izole na Parencano (ex železniška proga, sedaj kolesarska steza) pod Valeto mimo Avditorija na obalo, ob njej do Pirana ter povratek v Strunjan oz Izolo.

http://www.shrani.si/f/1c/Kz/26VSlpVW/parencana.jpg

.. slika je s omenjene steze - sredi slike je Piran, levo se v nadaljevanju pot odcepi proti Portorožu, "čez griče" levo od Pirana (na sliki) pa je povratek.

Odlicna ideja! S kolesom! Imam nosilec za kolesa, sam nisem se probal ce gre na Sedmico. Pa niti ne vem ce bi jih ta vikend tovoril okoli. :-D
Ampak vsekakor mi je ideja noro vsec! :metalc:metalc

tomos
30.10.2010, 02:30
kolesarsko progo se splača naredit tam kjer je trasa ukanjena od šundra. od kopra do izole gre ob glavni cesti, pol v Izoli čez del mesta in se začne dvigat v hrib in se umakne med vrtove dokler se ne dvigne vse do jagodja in prvi tunel ko prideš na drugi strani ven. pol se spušča vse do strunjana, kjer so možne dve opcije: 1. greš naprej po kolesarski in se izogneš glavni cesti, ampak je speljana vijugasto med njivami pod hribom 2. nadaljuješ po trasi proge in prečkaš glavno cesto in mimo strunjana do avtokampa AMZS. Tam se obe dve možnosti združita in smet umaknjeno od šundra in prometa se dviga do tunela portorož. Ko prideš ven iz tunela je opcija ravno mimo avditorija in si v centru, ali zavit levo po original trasi in pridet vse do lucije. En del je pol med hišami in lahko izbiraš ob glavni cesti do Seče ali čez formavivo in hrib ali čez formavivo in ob avtokampu ter naprej kanalu svetega Jerneja. Vse tri opcije se združijo v Seči kjer je vhod v soline in se ob solinah nadaljuje kolesarska pot do sečovelj (podhod da se prečka magistralko) vse do meje z HR.

Celotna trasa je asfaltirana in na odseku po tunelu jagodje proti strunjanu imaš tudi odstavni del ki ima mize in nadstrešek za se ustavit in kaj pojest.

krt
30.10.2010, 08:11
Kako je pa s parkiranjem izven sezone? Ce hocem iti v na sprehod od Portoroza do Pirana kje se mi splaca parkirat?

Namrec jutri preljem drago malo na morje. :-D Gostilno mam pa ze izbrano (iz te teme), Primavera. :ok

Kjerkoli od tenis igrišč naprej proti Luciji ti ne bo noben kazni talal. Čez poletje sem ga imel pa sam dostikrat parkiranega na parkingu ob cesti proti Bernardinu. Tudi tam je zastonj

Rottie
30.10.2010, 14:41
Kjerkoli od tenis igrišč naprej proti Luciji ti ne bo noben kazni talal. Čez poletje sem ga imel pa sam dostikrat parkiranega na parkingu ob cesti proti Bernardinu. Tudi tam je zastonj

V bistvu od table konec Porotoroža naprej, ki je približno tam nekje pri teniških igriščih ;) Ker do te table je treba plačat.

_peters_
6.5.2011, 23:14
Eno vprasanje glede parkiranja. Ali kdo ve kako je z parkiranjem v Strunjanu?

Tole mislim: http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=45.531865,+13.602937&aq=&sll=45.532039,13.602829&sspn=0.007177,0.016512&ie=UTF8&t=h&z=17&iwloc=A

Se da normalno? Je kaj za placat?

redox
6.5.2011, 23:34
Eno vprasanje glede parkiranja. Ali kdo ve kako je z parkiranjem v Strunjanu?

Tole mislim: http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=45.531865,+13.602937&aq=&sll=45.532039,13.602829&sspn=0.007177,0.016512&ie=UTF8&t=h&z=17&iwloc=A

Se da normalno? Je kaj za placat?

v poletni sezoni je plačljiv, kolko pa nebi vedu.

Octopus
6.5.2011, 23:36
Tale parking s slike je plačljiv, običajno je dovolj prostora- če le nisi lazy ass, kateremu se ne da 5 metrov peš- ker bližje obali pa avtomobile dobesedno parkirajo "drug na drugega".:-D
Večinoma je gramoz, neke sence ni. EDIT: (gramoz je precej grob in neutrjen, v primeru hudih patišč z nizkopresenčnimi pnevmatikami velja malo popazit)
Cena je prebavljiva, trenutno žal ne vem na pamet.
Jaz sem mojega parkiral čisto na koncu (glej sliko, kjer sta dva skupaj), kjer je malo višja trava in ga zrinil bolj nazaj, pod neko manjše drevesce, daleč od gneče, pa je imel fino mir. Edino bližje ko greš robu parkinga, tam v travi so eni zahrbtni leseni količki, velja malo popaziti. + fej in fuj, soline so vse bližje, bo avto strah zaradi rje. :laugh

Videl sem sicer kavboje, ki se zrinejo čez robnik in se parkirajo kar na parking od zdravilišča, ampak to ti ne priporočam, čeprav sedmice verjetno ne bi grdo gledali + strehico bi imela. :ok2

Domzalcan
6.5.2011, 23:42
Jaz sem bil prejšnji vikend v izoli in ko sem pogledal v morje... sem mel kaj videt...

Polno umazanije... in prekleto veliko meduz!!! Veliko velikih še več majhnih...verjetno "mladiči"... a to pol grejo na odprto morje, al se kar zadržujejo ob obalah?

Octopus
6.5.2011, 23:53
Odvisno- laično gledano predvsem od morskih tokov, potem pa tu upoštevaš še samo vrsto, temperaturo morja, ipd.
Poleg tega je problem, če je bil recimo ulov rib, ki se prehranjujejo predvsem z meduzami prevelik, povečana slanost... bo še več meduz. :ok2

Domzalcan
6.5.2011, 23:53
Potem bo verjetno letos precej meduz če se mene vpraša :)

tomos
7.5.2011, 17:17
Potem bo verjetno letos precej meduz če se mene vpraša :)

populacija meduz je zelo odvisna od tempreture in en kup dejavnikov. Pravi odgovor bi dal le morski biolog če se najde, drugače pa je bilo lani tud delno obdobje z dost meduzami sam je šlo mimo. Danes pred Bernardinom jih ni bilo videt ko sem zjutraj polagal ležalnike po plaži

Nixxon
7.5.2011, 18:38
Prejšnji vikend je bilo tudi v okolici Pule zelo veliko meduz.

Domzalcan
8.5.2011, 12:52
Možno da imajo paritveno obdobje :))) in glede na to da je veliko umazanije v vodi ob obalah zadnje dni, predvidevam... da jim to nekako "paše"

RS6
8.5.2011, 15:43
Zadnja leta so meduze tudi v Trstu :/
Sicer pa ja. Ponavadi so meduze ob obalah, prinese jih pa vodni tok ..

xprimozx
4.7.2011, 16:54
Kako je kej z meduzami zdej na naši obali?
A je bil kdo kej v Strunjanu?

bmwziga
4.7.2011, 18:36
meni je v Piranu zelo lepo

Toma
4.7.2011, 19:56
Kako je kej z meduzami zdej na naši obali?
A je bil kdo kej v Strunjanu?

Klobučnjakov je bilo dosti, meduz pa malo :)

Ugl. v Izoli v San Simonu ni ne enih, ne drugih več :ok2

Smo vse ščistli :P

u-r-o-s
5.7.2011, 19:07
Bernardin in Kanegra meduz ni, se je pa voda občutno shladila po burji v petek.

Jerry
5.7.2011, 19:19
Bernardin in Kanegra meduz ni, se je pa voda občutno shladila po burji v petek.

Kanegra, uf kako lepo je tam... za moje pojme najboljsa plaza, kar sem jih videl in okusil (ceprav ni v SLO, pa nic zato - je le streljaj od nase meje) :love

Benady
5.7.2011, 19:29
Eno vprasanje glede parkiranja. Ali kdo ve kako je z parkiranjem v Strunjanu?

Tole mislim: http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=45.531865,+13.602937&aq=&sll=45.532039,13.602829&sspn=0.007177,0.016512&ie=UTF8&t=h&z=17&iwloc=A

Se da normalno? Je kaj za placat?

5€ za cel dan. Meni je ok cena. Nekdo je omenil free parking zgoraj ob cerkvi, no v kolikor imate avto spuščen je vožnja tja gor lahko rizična, se pa res tam drenja raznih celincev kljub tabli prepovedi parkiranja....

Meduze so izginile, morje je bilo v soboto zelo dobro "prečiščeno" :) pa itak so bili to nenevarni uhati klobučnjaki.

Pepsi
6.7.2011, 00:57
Kanegra, uf kako lepo je tam... za moje pojme najboljsa plaza, kar sem jih videl in okusil (ceprav ni v SLO, pa nic zato - je le streljaj od nase meje) :love

Nisi bil ti veliko naokoli tudi le streljaje stran a? :skrbast

Jerry
6.7.2011, 01:03
Nisi bil ti veliko naokoli tudi le streljaje stran a? :skrbast

:confused

Pepsi
6.7.2011, 01:07
:confused

Če odmislimo tvojo odisejado v aziji.. Sama hrvaška ponuja precej lepših plaž ;).. Le to sem ti hotel namigniti. :)

u-r-o-s
6.7.2011, 20:00
To je res da je veliko lepših plaž, vendar je ta najbljižje meji :-D. Je pa voda v Kanegri bistveno bolj bistra kot na naši strani, zato ponavadi sidram v Kanegri in se tam kopamo.

Jerry
6.7.2011, 20:14
Če odmislimo tvojo odisejado v aziji.. Sama hrvaška ponuja precej lepših plaž ;).. Le to sem ti hotel namigniti. :)

Meni je Kanegra top ker se tam da skoraj vedno parkirat v senci, z avtom prides lahko cisto do plaze, po celi plazi imas tuse, korak stran je trgovina, bife in gostilna, tudi WC je blizu, na sami plazi lahko izbiras med senco in soncem, lahko splezas na "hribcek" kjer se raztegnes v travi in spet izbiras med soncem in senco, obala je ravno prav pescena in ni prevec kamnita, voda je cista kot je ze nekdo pred mano omenil, za povrh so pa se bungalovi zraven (moram enkrat probat enega najet in tam prespat), skratka jaz ne rabim nic drugega in zame je to raj na zemlji :ok2 Bil sem tudi ze drugje okoli Poreca pa tam ni tako lepih plaz, na otokih pa se nisem bil ampak kljub temu da imas tam vec zasebnosti vse nastete "dodatne" opreme tam ni za pricakovat :-D V Kanegro bi se jaz vozil tudi ce bi bila uro in pol voznje stran od meje, tako zelo mi je vsec in to da je tik ob meji je samo se dodaten bonus :ok Hec je v tem da smo s kolegi/cami par let nazaj iskali idealne plaze po celi SLO in Hrvaski pa ni bilo take ki bi nam ustrezala, potem jo pa najdemo tik pred nosom... v bistvu nic novega, tisto kar je najblizje je najboljse skrito :laugh

Jerry
6.7.2011, 20:17
Je pa voda v Kanegri bistveno bolj bistra kot na naši strani, zato ponavadi sidram v Kanegri in se tam kopamo.

Ja ker so tam mocni tokovi in ti prinesejo bistro vodo z odprtega morja... zato je Kanegra zame res pravi biser in upam da taka tudi ostane (no saj pri Hrvatih se ni za bat da bi jo pozidali, kar jim stejem v plus) :ok

Aja pa se nudl plazo imajo, to sem pozabil :mljask:laugh

u-r-o-s
6.7.2011, 21:12
Ja ker so tam mocni tokovi in ti prinesejo bistro vodo z odprtega morja... zato je Kanegra zame res pravi biser in upam da taka tudi ostane (no saj pri Hrvatih se ni za bat da bi jo pozidali, kar jim stejem v plus) :ok

Aja pa se nudl plazo imajo, to sem pozabil :mljask:laugh


:ok

oracle
7.7.2011, 10:39
Ima kdo od vas kakšno plovilo za cruisat po slovenski luži? Bi se lahko en dan dobili nekje pa uprizorimo piknik na vodi :ok2

_peters_
7.7.2012, 09:00
Se eno vprasanje za to temo.

Kam se splaca it na našo obalo na recimo 2h kopanje, z uposetevanjem, da se da kje avto normalo pustit?

Ali je Ankaran, ali pa Debeli Rtič dobra izbira? Se da na Debelem Rtiču kej parkirati (na google mapsih je tam polno vinogradov in malih cest, tako, da po tem sodec bi se dalo, toda kaj je pa realnost)?

Mat xxl
8.7.2012, 02:42
Se eno vprasanje za to temo.

........................ toda kaj je pa realnost)?

Realnost pa je, da se najprej že ene 4 ure kopaš v kolonah v lastnem švicu, predno prideš, do obale, zato če je to med tednom, potem OK, za weekend pa odsvetujem !!! :ok2

Benady
8.7.2012, 06:59
Se da, ampak je treba zgodaj vstati da si že nekje od 6ih do 7ih mimo LJ na poti proti obali...tako zgodaj se ga še da kje žgati 160+ :) in kolon še ni

Tako jaz izvajam kopalne izlete...res pa da grem tudi zgodaj nazaj ponavadi...in opazujem kolone v nasprotni smeri :-D

Parking pa plačaj za tisti dve uri....ne bodi kot Čeh ki parkira v nasadu oljk :cool

Recimo v Strunjanu je velik parking, od letos po 1€ na uro in ta tarifa je kar precej razredčila gnečo....lani je bilo še 5€ za cel dan...

SLine
8.7.2012, 11:41
Plaza sansimon-lepo urejena je tudi parking(cene nevem) je pa vedno puna, guzva pa se una mivka je kr neki ko ti gre v kopalke, lase...

Plaza Delfin-urejena je bol za starejse ljudi, ni pomola, nobenih igral za otorke, je en barcek, tusi, sposoja pedalinov in tu se zadeva konca.

Plaza Svetilnik- tako tako. Imajo tuse, igrala, bar, se lahko das v senco pod drevesa z brisaco, problem je parking ker je dokaj odaljen pa se drag je. Osebo hodim na to plazo ker je voda vedno cista in ni pretirane guzve.

Centralna plaza portoroz- isto kot Sansimon urejena, guzva, mivka, problem je opet parking:)

Ankaran mah tam niti ne hodim ker mi je res nekako dosadna, pusta lahko bi malo vec vlozili..
Zanimiva je tudi plaza Fijesa samo je opet problem parking:)
Tako da slo obala ni neki oh in sploh, ampak za silo je:D

Istrijan
8.7.2012, 11:44
Se eno vprasanje za to temo.

Kam se splaca it na našo obalo na recimo 2h kopanje, z uposetevanjem, da se da kje avto normalo pustit?

Ali je Ankaran, ali pa Debeli Rtič dobra izbira? Se da na Debelem Rtiču kej parkirati (na google mapsih je tam polno vinogradov in malih cest, tako, da po tem sodec bi se dalo, toda kaj je pa realnost)?

Pripelji se rajši do Kanegre...če ne drugo bom tam imel čisto morje :ok

vrtejbnc
8.7.2012, 13:00
Pripelji se rajši do Kanegre...če ne drugo bom tam imel čisto morje :ok

Kanegra :ok edini problem prehod meje, se zna zagužvati, se zapelješ z avtom mimo rampe (lansko leto 70kun cel dan) pustiš avto v senci. Je dovolj veliko da ni nikjer gužve na plaži. Je pa res da je bolje it za cel dan.

Istrijan
8.7.2012, 13:05
Kanegra :ok edini problem prehod meje, se zna zagužvati, se zapelješ z avtom mimo rampe (lansko leto 70kun cel dan) pustiš avto v senci. Je dovolj veliko da ni nikjer gužve na plaži. Je pa res da je bolje it za cel dan.

1. Če greš pred 9 uro zjutraj in po 20 uri zvečer ni več nobene gužve na meji
2. Ne rabiš it mimo rampe v Kanegri, ampak parkiraš ob cesti pred rampo, in greš lepo peš dol ( za podkupovanje rampaša pomaga tudi 6 pack mrzlega Laška, in te pol spusti :-D)
3. Je najlepša in najbolj čista plaža v bližini SLO obale


P.S. vse našteto drži ker Kanegro redno obiskujem skoraj 30 let (od svojega otroštva) :ok2

voith
8.7.2012, 14:04
Men je najbolj zabavno, kako se folk pritožuje nad hrvaškimi cenami, pri nas je pa vse vsaj dvakrat do trikrat dražje.

525iX
8.7.2012, 14:27
Men je najbolj zabavno, kako se folk pritožuje nad hrvaškimi cenami, pri nas je pa vse vsaj dvakrat do trikrat dražje.

sedi 5+

Mat xxl
9.7.2012, 02:42
Kanegra :ok edini problem prehod meje, se zna zagužvati, se zapelješ z avtom mimo rampe (lansko leto 70kun cel dan) pustiš avto v senci. Je dovolj veliko da ni nikjer gužve na plaži. Je pa res da je bolje it za cel dan.

Sem enkrat že šel do ramp, naprej pa ne, ali greš ti čez rampe v kamp ali desno dol, kjer so neki app., samo a ni ta kamp cel FKK ali kak je tam sistem, kaj pa na plaži je kaj sence, ali kaj veš, gre mali pesek lahko zraven ali ne sme ???

Mat xxl
9.7.2012, 02:45
Men je najbolj zabavno, kako se folk pritožuje nad hrvaškimi cenami, pri nas je pa vse vsaj dvakrat do trikrat dražje.


:confused Samo ne vem, zakaj potem oni k nam v shoping hodijo ???

jakeccc
9.7.2012, 08:53
Shoping v trgovinah že, to je zaradi davka katerega imajo oni 25%.

Kar se pa tiče gostinske ponudbe in ostalih obalnih storitev, je pa naša obala neprimerno držja kot hrvaška, žal ampak tako je.

Istrijan
9.7.2012, 08:59
evo vam 2 primera:

SIRNI BUREK

v Piranu je 2,95€
v Umagu je 12kun


COCA COLA (v lokalu)

v Portorožu je 2,5€
v Umagu je 14 kun


...naj vam še povem da Umag spada med najdražjimi lokacijami na HRV.

Ker sem drugače v Zagrebu na trgu B. Jelačiča dal za 2 Pizze in 2 Cocacole vsega skupaj 75 kun!!! :ok2, medtem ko v Portorožu ne vem če bi šel isto skozi z 20 evri :napaka

Plavi
9.7.2012, 09:49
Men je najbolj zabavno, kako se folk pritožuje nad hrvaškimi cenami, pri nas je pa vse vsaj dvakrat do trikrat dražje.

Imaš konkretne primerjave ali?

oracle
9.7.2012, 09:53
Obalčani so res malo popizdili s cenami zdaj med sezono.... Še najboljša je po novem Alaya, ki ob sobotah računa 5€ vstopnine, pivo pa je 3,5€ (da ne omenim niti parkinga tam pri alayi, seveda je za plačat) :napaka

Še dobro da imam parking v marini in mercator pri hiši, da ne plačujem kot neumen vsake stvari :napaka

RS6
9.7.2012, 11:13
Poleg tega je za moje pojme hrana v HR dosti bolj kvalitetna kot pri nas.. Cenejša pa je!

jukk
9.7.2012, 11:47
Včasih imaš na slovenski obali res občutek, da hočejo postat Saint Tropez... Se pa ne zavedajo, da imajo ponudbo precej v kur**, cene pa za večino obiskovalcev pretirane.

BB
9.7.2012, 13:45
Ne razumem tak 100% zakaj sploh kdo hodi na to ljubo slovensko obalo na dopust... :rolleyes

Kar se tiče jadrana je nekje od Pule dol voda komaj sprejemljiva :cool


LP, BB

oracle
9.7.2012, 13:52
no ja, saj tako slabo ni, je pa res da je fino, če imaš vsaj kakšen čoln da ne gledaš ravno vseh teh "lepotcev" po portoroški plaži :hihi

vrtejbnc
9.7.2012, 15:53
Sem enkrat že šel do ramp, naprej pa ne, ali greš ti čez rampe v kamp ali desno dol, kjer so neki app., samo a ni ta kamp cel FKK ali kak je tam sistem, kaj pa na plaži je kaj sence, ali kaj veš, gre mali pesek lahko zraven ali ne sme ???

Navadno pred rampo stoji en stric ki pobere kune pol se ti pa rampa odpre in zapelješ notri. Na začetku so bungalovi (rahla dolinca), spodaj naprej pa je kamp. Vse kar je plaže pod bungalovi ni FKK kamp pa je. Sence je veliko saj so borovci skoraj do morja. Parkiraš pa lahko tam ob cesti pri bungalovih ali spodaj na makadamu na soncu. Za psa pa ne vem, niti se ne spomnim če je bil kakšen. Sem pa bral na drugem forumu, da v bungalovih dovolijo imeti domače živali, tako da najverjetneje na plaži tudi. :ok

_peters_
10.7.2012, 06:52
Realnost pa je, da se najprej že ene 4 ure kopaš v kolonah v lastnem švicu, predno prideš, do obale, zato če je to med tednom, potem OK, za weekend pa odsvetujem !!! :ok2

Vse je odvisno kdaj gres. Ponavadi se je pametno odpraviti se pred 6 uro zjutraj in ni nobenih problemov.
Parking pa plačaj za tisti dve uri....ne bodi kot Čeh ki parkira v nasadu oljk :cool

Recimo v Strunjanu je velik parking, od letos po 1€ na uro in ta tarifa je kar precej razredčila gnečo....lani je bilo še 5€ za cel dan...

Pripelji se rajši do Kanegre...če ne drugo bom tam imel čisto morje :ok

Kanegra :ok edini problem prehod meje, se zna zagužvati, se zapelješ z avtom mimo rampe (lansko leto 70kun cel dan) pustiš avto v senci. Je dovolj veliko da ni nikjer gužve na plaži. Je pa res da je bolje it za cel dan.

Da morda razlozim. Ponavadi sva hodila na kratko kopanje (2-3h) na Hrvasko, ponavadi v blizino Umaga. Ampak, vseeno bi rad poizkusil dobiti kaksen ustrezen koticek tudi na SLO obali, pomoznosti v zgornjem delu. Razlog je pa v temu, da bi zelel cim manj zgubljati casa na voznji, saj gre za res kratka kopanja. Ponavadi sva prisla na obalo 7-8h zjutraj tako da tudi s parkiranjem ni tezav (ce seveda ves kje pustiti avto) pa niti nima veze ali je placljivo ali ne, le da nima samo dnevne tarife. Skratka iscem take lokacije, verjetno potem okoli KP ni pametnega mesta za tako kratko kopanje?

Plaza sansimon-lepo urejena je tudi parking(cene nevem) je pa vedno puna, guzva pa se una mivka je kr neki ko ti gre v kopalke, lase...

Plaza Delfin-urejena je bol za starejse ljudi, ni pomola, nobenih igral za otorke, je en barcek, tusi, sposoja pedalinov in tu se zadeva konca.

Plaza Svetilnik- tako tako. Imajo tuse, igrala, bar, se lahko das v senco pod drevesa z brisaco, problem je parking ker je dokaj odaljen pa se drag je. Osebo hodim na to plazo ker je voda vedno cista in ni pretirane guzve.

Centralna plaza portoroz- isto kot Sansimon urejena, guzva, mivka, problem je opet parking:)

Ankaran mah tam niti ne hodim ker mi je res nekako dosadna, pusta lahko bi malo vec vlozili..
Zanimiva je tudi plaza Fijesa samo je opet problem parking:)
Tako da slo obala ni neki oh in sploh, ampak za silo je:D

Tnx, ampak, Ok, kje potem ni problem s parkingom (zjutraj za par urc)?:-D

tomos
10.7.2012, 11:14
Plaza sansimon-lepo urejena je tudi parking(cene nevem) je pa vedno puna, guzva pa se una mivka je kr neki ko ti gre v kopalke, lase...

Plaza Delfin-urejena je bol za starejse ljudi, ni pomola, nobenih igral za otorke, je en barcek, tusi, sposoja pedalinov in tu se zadeva konca.

Plaza Svetilnik- tako tako. Imajo tuse, igrala, bar, se lahko das v senco pod drevesa z brisaco, problem je parking ker je dokaj odaljen pa se drag je. Osebo hodim na to plazo ker je voda vedno cista in ni pretirane guzve.

Centralna plaza portoroz- isto kot Sansimon urejena, guzva, mivka, problem je opet parking:)

Ankaran mah tam niti ne hodim ker mi je res nekako dosadna, pusta lahko bi malo vec vlozili..
Zanimiva je tudi plaza Fijesa samo je opet problem parking:)

uf... dost si jih pozabil. bom šel od Izole proti HR

Izola - San simon
Izola - avtokamp belveder
Strunjan - bele skale
Strunjan - hotel Krka
Strunjan - hotel Salinera
Pacug
Fiesa - hotel Barbara
Fiesa - centralna plaža
Piran - pod cerkvijo (stopnice, brezplačna, beton, kamni)
Piran - hotel Piran (stopnice, pomoli, lestev, brezplačna, beton, kamni)
Piran - Fornače (lestev, brezplačna, beton, kamni)
Bernardin - hotel Bernardin (plačljiva v času odprtja, stopnice, pesek, trava, beton)
Bernardin - pomol pri svetilniku (zastonj, stopnice, lestev, beton, kamni)
Bernardin - centralna plaža (plačljiva v času odprtja, stopnice, lestev, trava, beton, igrala)
Portorož - skladišča soli (zastonj, beton, stopnice, lestev s pomola)
Portorož - pred začetkom centra po skladiščih soli (zastonj, trava, kamni, stopnice)
Portorož - Meduza hoteli lifeclass (kamen, trava, stopnice, lestev, plačljiva v času odprtja)
Portorož - centralna plaža (zastonj, trava, pesek, beton, stopnice, pomoli)
Lucija - marina (zastonj, lestev, beton, trava)
Lucija - avtokamp (beton, trava, zastonj, stopnice)

Na plaže se splača prihajat zgodaj zjutraj ali zvečer. Tako nimaš vstopa za na plažo. Za Fieso se tudi pozno zvečer odprejo rampe in greš ven brezplačno. Kar se tiče parkiranja pri Bernardinu je tudi dobro da se lahko parkira, gre na plažo v okolici bernadina in pol za nazaj skoči na kavo ali podobno ter s tem računom dobi brezplačni izhod z vseh 3 parkirišč hotelske verige (gost upravičen za parking v primeru konzumacije - se šteje neglede na znesek računa)

Davidf1
28.7.2012, 18:02
Ima kdo kakšno dobro priporočilo za hotele v Bernardinu (z dojenčkom), tko za ene 4-5 dni?

dejanck
2.8.2012, 13:29
mene pa zanima kje bi bila kakšna zanimiva lokacija za čez vikend za par kolegov? toliko da se malo namočimo pa nekajkrat nazdravimo :-D lahko je kamp, ni pa nujno. lahko je kakšna lokacija na kakšni "divji" plaži? :) spali bomo pa itak na tleh če bo vreme :-D

lp

tomos
2.8.2012, 14:41
Ima kdo kakšno dobro priporočilo za hotele v Bernardinu (z dojenčkom), tko za ene 4-5 dni?

60€/oseba, 3* Hotel Vile park (pol penzion, parking, plaža, pokrit bazen, otrok če je mali đabe, čene 50% cene). za kaj več imaš pol Histrion 4* (+klima) ali Grand H.Bernardin 5*. Če se išče ceneje treba gledat privatnike ki so od 25 do nekje 50€

Davidf1
2.8.2012, 15:00
No saj to sem gledal in so mi vredu zadeve, zato vprašam, kako je tam, če ima kdo izkušnjo :ok Hvala.

Tadej
13.8.2012, 10:16
Vsako leto, ko gredo najini otroci na počitnice s starimi starši, skočiva z ženo za en dan na SLO obalo na kopanje. Zadnjih 10 let je bil to Piran, včeraj pa je bil Portorož.

Vožnja do SLO obla spada v rubriko »Norci na cesti« oz Debili na cesti :crazy:crazy:crazy. Z iskanjem parkinga ni bilo problemov, ker sva bila z motorjem. Gneče na cesti ni bilo. Ne v eno ne v drugo smer. Štart iz LJ proti KP ob 12:00, pot nazaj iz Pirana v LJ ob 19:30.

Po 10 letih sva se odločila za kopanje tam, kjer sva se včasih. Portorož, pomol pod Casinojem, tam kjer posojajo vodne skuterje.

Plusi:
+ veliko je brezplačnih parkirišč za motorna kolesa
+ veliko motorjev je bilo na parkiranih na pločniku (tako, da niso ovirali peščev) in jih mestni redarji niso polistkali (takega prizora v Lj ne boste videli)
+ ograje in plačevanja plaže ni več
+ velik dobre robe :dama


Minusi:
- tuši niso delali. Po velikih mukah sem končno našel napis, ki obvešča, da zaradi suše ni tuširanja. Kar pa seveda ni veljalo za kopališče od marine Portorož, kjer so se veselo tuširali. Enaka pravila za vse ? Curo meto! Dober filing se je bil cel slan tlačit v nov usnjen motoristični kombinezon višjega cenovnega razreda! Pred kratkim smo bili tri tedne na dopustu na Pašmanu, kjer ni deževalo od aprila, pa niso imeli takih varčevanj z vodo! Bo treba neki naredit na področju oskrbe z vodo.
- Med iskanjem tušev naletel na znake prepovedi: prepovedano imeti svoj senčnik, svoj ležalnik in ne vem kaj vse. Skratka vse razen kopanja je bilo prepovedano.
- Na plaži, tam pri kanvasih (Miha Sopiha) sta bila sva DJ-ja, ki sta vsak nabijala oz. ropotala s svojo muziko. Jaz kot kopalec sem dobil porcijo mixa obeh. Pa obe sta bili techno in podobno sranje, kar ne prebavljam.
- Nato so na pomol prišli eni nemški mulci stari nekje od 12 do 16 let iz kolonije (poboljševalnice ?), ki so kričali, se prerivali, se metali v vodo, da je pljuskalo na vse strani. :damnKopališki mojster na pomolu tega ni hotel opaziti ampak je raje d_kal SMS po mobitelu. Ko so me mulci parkrat pošpricali ali pa pohodili brisačo, sem jih poslal v rodne kraje, pa ni nič zaleglo. Kasneje se je na opozorilo moje žene v akcijo delanja reda odpravil kopališki mojster, ki je okregal njihovo vzgojiteljico, vzgojiteljica je nato okregala mulce, ti pa so jo potem vrgli v vodo. Zato, da ne bi danes v črni kroniki pisalo, da je 39 letni Ljubljančan na portoroškem pomolu namlatil nemške otroke oz. najstnike, sva se raje odpeljala v stari dobri Piran.
- Mignoni po ta novem čist v k_rcu. Od veliko vrst sladoleda jih je sedaj le še za vzorec. Prej odličnega z okusom zacher nimajo več. Sladoled je bil le še bleda senca od prej. Po sladoledu nama ni bilo dobro v želodcu.
- O kakšni uradni nudo plaži, ki so jo pred leti obljubljali ni še ne duha ne sluha. Zato sva se morala kopati v kopalkah. Občutek ležanja v mokrih kopalkah je enak kot če bi se po_scal v gate.

Piran:
Kopala sva se na pomolu nasproti policijske postaje pred cafe teatrom.

Plusi:
+ staro pristanišče ful lepo zrihtano
+ na pomolu malo folka, na skalah sva se lahko nudo kopala
+ nobenega nabijanja muzike (mir in tišina)
+ zelo čista voda
+ brezplačni parkingi za motorna kolesa in to v senci za hotelom Piran
+ diskretno parkiranih motorjev parkiranih na začetku peš cone mestni redarji niso listkali (takega prizora v Lj ne boste videli)
+ zapornica na vhodu za Piran je skrajšana, tako da omogoča prehod motorjem
+ lep starinski ambient

Minusi:
- v veliko garažno hišo je vstop motorjem prepovedan (npr. če bi ga hotel v hudem nalivu ali pa toči spraviti na varno)
- ker je na plaži pred hotelom Piran tuš plačljiv sva upala, da se bo dalo tuširat, pa se ni.

Rottie
13.8.2012, 11:11
:laugh Mislim, da bi bolje naredil, če bi ostala v Lj in :sex doma ... bi si veliko živcev prišparala, pa še tuš bi delal. :ok2

BTW ... ok, malo heca ... zadaj pa resno ... če si videl, da v marini dela tuš, zakaj se nista šla tja tuširat? Sj peš vstop v marino je dovoljen vsem.

Drugače lepa plaža je baje tudi v Gradcu v Italiji, če se je kdo naveličal Portoroža ;) Parkiranje pa po balkansko povsod kjer je prostor, tudi na cesti, pa ni bilo nič polistkano ... kar v LJ seveda ne bi doživel :laugh

Tadej
13.8.2012, 12:28
:laugh Mislim, da bi bolje naredil, če bi ostala v Lj in :sex doma ... bi si veliko živcev prišparala, pa še tuš bi delal. :ok2

BTW ... ok, malo heca ... zadaj pa resno ... če si videl, da v marini dela tuš, zakaj se nista šla tja tuširat? Sj peš vstop v marino je dovoljen vsem.

Drugače lepa plaža je baje tudi v Gradcu v Italiji, če se je kdo naveličal Portoroža ;) Parkiranje pa po balkansko povsod kjer je prostor, tudi na cesti, pa ni bilo nič polistkano ... kar v LJ seveda ne bi doživel :laugh

... med marino in našo plažo je vmes kanal (tam pri Alayi), da bi pa okoli hodil je pa mal dolga

Gradec oz. Gradež poznam. Tudi tja skočiva na kopanje, samo so nekatere plaže plačljive. Je pa center Gradeža poleti zaprt za promet. Notri spuščajo le kolesa in motorje :metalc. Je pa res, da tolerirajo parkiranje vse povsod. Že vedo, da bodo gosti veliko denarja tam pustili, več kot če bi ga občina Gradež zaslužila z listkanjem nepravilno parkrianih avtomobilov. Preprosta logika.

Pepsi
13.8.2012, 12:48
O kakšni uradni nudo plaži, ki so jo pred leti obljubljali ni še ne duha ne sluha. Zato sva se morala kopati v kopalkah. Občutek ležanja v mokrih kopalkah je enak kot če bi se po_scal v gate.


Ne vem zakaj hodiš na Obalo. Nočem bit negativen ali preveč kritičen, sam živim na Obali sedaj že osmo leto če se ne motim, in z izjemo San Simona (kamor hodimo nabijat odbojko in frizbije) ter za kakšen hiter skok v morje v Žusterni, naše Obale ne "uporabljam".

Če bi našteval kaj vse me moti, bi najbrž mislili da sem bolan v glavo, tako da raje ne bom.

Letos sem se kopal natančno dvakrat pri nas, enkrat maja in enkrat julija. Ostalo pa Hrvaška. Čisto sem se navdušil nad kampi in sta dva kampa ki sta mi res všeč (Koversada pri Vrsarju (FKK) in Solaris pri Šibeniku). V južni dalmaciji je pač lepše morje, malce lepše plaže, ampak po drugi strani je pa tudi konkretno bolj oddaljen iz KP (4-6 ur vožnje odvisno od gužve ), dočim je Koversada niti celo uro stran iz KP.

Mi je pa noro všeč ker je kamp zrihtan tako kot treba, predvsem čist in urejen ter "svoboden" v smislu da folk ni zmetan en zraven drugega kot na drugi strani zaliva v ValAlti, ki je tudi FKK (praktično prikolica na prikolico naslonjena v prvih vrstah). Kul je tudi da imaš lahko normalno folk na obisku, čeprav je FKK folk ne teži če je kdo v kopalkah, dočim v Valalti imajo varnostnike, ne stopiš niti oreng iz čolna se moreš že slačiti.. :napaka

Sem bil pa do letos vedno na morju v kopalkah in na navadnih plažah, letos sem to spremenil za kakšnih 10 dni in se popolnoma strinjam z odebeljenim tekstom zgoraj. Sploh je fajn v teh kampih k lahk cel dopust skačeš nag naokoli pa te noben čudno ne gleda. :ok2

Tadej
13.8.2012, 14:49
Ne vem zakaj hodiš na Obalo. Nočem bit negativen ali preveč kritičen, sam živim na Obali sedaj že osmo leto če se ne motim, in z izjemo San Simona (kamor hodimo nabijat odbojko in frizbije) ter za kakšen hiter skok v morje v Žusterni, naše Obale ne "uporabljam".

Če bi našteval kaj vse me moti, bi najbrž mislili da sem bolan v glavo, tako da raje ne bom.

Letos sem se kopal natančno dvakrat pri nas, enkrat maja in enkrat julija. Ostalo pa Hrvaška. Čisto sem se navdušil nad kampi in sta dva kampa ki sta mi res všeč (Koversada pri Vrsarju (FKK) in Solaris pri Šibeniku). V južni dalmaciji je pač lepše morje, malce lepše plaže, ampak po drugi strani je pa tudi konkretno bolj oddaljen iz KP (4-6 ur vožnje odvisno od gužve ), dočim je Koversada niti celo uro stran iz KP.

Mi je pa noro všeč ker je kamp zrihtan tako kot treba, predvsem čist in urejen ter "svoboden" v smislu da folk ni zmetan en zraven drugega kot na drugi strani zaliva v ValAlti, ki je tudi FKK (praktično prikolica na prikolico naslonjena v prvih vrstah). Kul je tudi da imaš lahko normalno folk na obisku, čeprav je FKK folk ne teži če je kdo v kopalkah, dočim v Valalti imajo varnostnike, ne stopiš niti oreng iz čolna se moreš že slačiti.. :napaka

Sem bil pa do letos vedno na morju v kopalkah in na navadnih plažah, letos sem to spremenil za kakšnih 10 dni in se popolnoma strinjam z odebeljenim tekstom zgoraj. Sploh je fajn v teh kampih k lahk cel dopust skačeš nag naokoli pa te noben čudno ne gleda. :ok2

Na Obalo grem poleti samo za en dan, da vidim, če je kaj novega.

Drugače pa glavne dopuste preživljam na Hrvaškem v Dalmaciji, prej v Grčiji.

Zelo dobro poznam Koversado in Valalto. :ok2

Mat xxl
13.8.2012, 15:03
Samo opazil, pa sem in slišal, od mnogih, da je Mignon po novem, po prenovi prava mala katastrofa, kar se okusov tiče in vsi pravijo, raje bi imeli star bolj neugleden lokal z dobrim sladoledom in ostalim, kot pa lokal zrihtan, da že, na daleč zgleda, kot draguljarna, pa cene tudi so na tej ravni, ponudba je pa slabša, kot pri katerem koli 3 razrednem "šiptarju" . :frown

oracle
13.8.2012, 15:15
Pepsi, saj ce bi rad imel fkk v slovenskem morju samo poklici, jaz sem zelo poredko oblecen na jadrnici :ok2

Sicer pa, kar ste napisali je zelo res... Primorci bi se sli turizem, pa se jim ne ljubi delat, niti ne bi vlagali denarja ( se dobro da imamo zato siptarje ), racunajo pa vse kot da je zlato...

Pepsi
13.8.2012, 15:50
Pepsi, saj ce bi rad imel fkk v slovenskem morju samo poklici, jaz sem zelo poredko oblecen na jadrnici :ok2


Stari, sej sam veš kakšna razlika je če greš že okoli Piranskega zaliva, potem pa južnije - veselije, tako folk, ponudba, kot v prvi vrsti morje. :ok
Sej je par FKK kotičkov tudi pri nas.. Ampak ni to to, s kopalkami ali brez.. Največja ironija je itak ko srečaš v Poreču, Vrsarju, Rovinju cel kup avtov s KP tablicami, mislim da to pove dosti...

Ni pa spet tako zanič, kot bi morda bilo razbrati iz mojih postov.. Pač iz LJ do Obale je ena urca, iz Obale do Rovinja je pa tudi ena urca, tako da vse to sovpada med enourne migracije.. :ok2

oracle
13.8.2012, 15:59
Stari, sej sam veš kakšna razlika je če greš že okoli Piranskega zaliva, potem pa južnije - veselije, tako folk, ponudba, kot v prvi vrsti morje. :ok
Sej je par FKK kotičkov tudi pri nas.. Ampak ni to to, s kopalkami ali brez.. Največja ironija je itak ko srečaš v Poreču, Vrsarju, Rovinju cel kup avtov s KP tablicami, mislim da to pove dosti...

To je znano dejstvo, ne rabis razlagat :laugh fora je samo da se meni ponavadi ne da guzvati na meji.. Bo zdaj septembra bolj prijetno hodit na hrvasko :ok

Pepsi
13.8.2012, 16:06
To je znano dejstvo, ne rabis razlagat :laugh fora je samo da se meni ponavadi ne da guzvati na meji.. Bo zdaj septembra bolj prijetno hodit na hrvasko :ok

Če malce poznaš notranjost mimo glavnih cest, praktično ne čakaš ne na cesti, na meji pa tudi manj kot npr. v petek popoldan na cesti iz Kopra proti Portorožu. :ok Ali pa greš na Črni kal (10 min vožnje) pa tam dol na MP.:ok Po HRV, pa lepo stara cesta, fina cesta, muzika, šipe dol, BTK sej greš na morje. :-D.

oracle
13.8.2012, 16:29
Če malce poznaš notranjost mimo glavnih cest, praktično ne čakaš ne na cesti, na meji pa tudi manj kot npr. v petek popoldan na cesti iz Kopra proti Portorožu. :ok Ali pa greš na Črni kal (10 min vožnje) pa tam dol na MP.:ok Po HRV, pa lepo stara cesta, fina cesta, muzika, šipe dol, BTK sej greš na morje. :-D.

True:ok2:ok

Mat xxl
13.8.2012, 18:26
Ali pa malo med vinogradi in polji po ozki asfaltni cestici in tudi kar padeš mimo na kontrolno točko............ pa ne me spraševati :confused, poznavalci bodo točno vedeli po imenu, kaj mislim ! :ok2

tomos
13.8.2012, 22:46
Samo opazil, pa sem in slišal, od mnogih, da je Mignon po novem, po prenovi prava mala katastrofa, kar se okusov tiče in vsi pravijo, raje bi imeli star bolj neugleden lokal z dobrim sladoledom in ostalim, kot pa lokal zrihtan, da že, na daleč zgleda, kot draguljarna, pa cene tudi so na tej ravni, ponudba je pa slabša, kot pri katerem koli 3 razrednem "šiptarju" . :frown

to je že dost znano - z novim lastnikom je sama katastrofa. Je bar v pritljiču hotela Portorož dosti boljša rešitev in tudi torte imajo dobre. Čene je pekarna pri tenis igriščih (imajo tudi mize) ali Vučko v Luciji. Nato je še pekarna Maja v Luciji pri osnovni šoli ki tudi dela perfektne torte za dobro ceno :mljask

Pepsi
13.8.2012, 23:06
to je že dost znano - z novim lastnikom je sama katastrofa. Je bar v pritljiču hotela Portorož dosti boljša rešitev in tudi torte imajo dobre. Čene je pekarna pri tenis igriščih (imajo tudi mize) ali Vučko v Luciji. Nato je še pekarna Maja v Luciji pri osnovni šoli ki tudi dela perfektne torte za dobro ceno :mljask

Bučko je če misliva istega (pod pošto v Luciji). Ima kar dobre stvari ja. :-D

Tadej
14.8.2012, 15:14
Prej sem pozabil napisat eno veselo novico. Go-card pista v Kopru je odprta.

Tadej
16.8.2012, 12:37
http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/piran-talec-odvisnikov :crazy:crazy:crazy

igorbugi
16.8.2012, 22:25
http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/piran-talec-odvisnikov :crazy:crazy:crazy

http://www.usmbooks.com/images/ZYKLON/T&ScanGG.jpg :ok2

Mat xxl
16.8.2012, 23:40
A to so ti veseljaki

http://www.clickformedia.co.uk/wp-content/uploads/2011/04/tramp5.jpg

user_x
18.8.2012, 11:21
http://24ur.com/novice/slovenija/slovenija-po-kakovosti-morja-prehitela-hrvasko.html

Zanimivo. Spet neke raziskave, ki so bolj kot ne, same sebi namen :-D so pa lahko fajn, če se hočeš hvalit naokoli :ok2

tomos
18.8.2012, 17:07
http://24ur.com/novice/slovenija/slovenija-po-kakovosti-morja-prehitela-hrvasko.html

Zanimivo. Spet neke raziskave, ki so bolj kot ne, same sebi namen :-D so pa lahko fajn, če se hočeš hvalit naokoli :ok2

Zadnje mesece je bilo SLO morje dokaj čisto. Ni prišlo do cvetenja, količina mrtvih alg je bila tudi mala in vidnost je bila kr dobra. Je pa treba tudi upoštevat celotne kriterije ocenjevanje (pa da so hrvati kr dost navili cene v primerjavi z lani :-D)

Morja so ocenjevali glede na naslednje kriterije: morska hrana, možnost obrtniškega ribarjenja, naravni proizvodi, shranjevanje ogljikovega dioksida, zaščita obale, kakovost življenja in gospodarstva na obali, turizem, vtis o mestu, čistost vode in bioraznolikost