PDA

Ogled polne verzije : GLASOVANJE

FRIK
7.11.2002, 19:23
Mene zanima kateri servis v Sloveniji se vam zdi najboljsi po storitvah in seveda po cenah teh storitev.Malo sem radoveden in ful me to zanima ker
imate mogoce vec iskusen s servisi kot jaz.Obiskal sem ji h samo tri servise in jaz lahko povem svoje. :crazy

1)AVTOVAL
2)MAKOMA
3)AVTOAKTIV

FRIK :drink

Tomzl
7.11.2002, 19:56
http://www.bmwslo.com/phpbb2/viewtopic.php?t=61

Borut
7.11.2002, 22:52
Tomzl, mogoče ne bi bilo slabo narediti novo anketo, kateri servis je najboljši. Vsak registrirani udeleženec lahko odda tri glasove, 5, 3 in 1 točko, pa da vidimo.

lp
Borut

Tomzl
8.11.2002, 00:17
Forum ima sicer opcijo vstavljanja ankete, ampak točk pa po moje ne zna štet na omenjen način. :blush

Rado
8.11.2002, 07:49
Zdravo!
Kar se tiče glasovanja za "najboljši" servis bodo glasovi po moje nerealni. To bi lahko naredili če bi vsi hodili v iste servise.
PRIMER: Mi smo trije (podatek iz foruma) iz Maribora in bi napr. vsi trije bili zadovoljni z Integro t.j. 100% dobi "samo"15 točk.
Iz Ljubljane vas je devet (brez okolice) in date štirje 5 točk za napr. Avtoval ima takoj 20 točk in je NAJBOLJŠI pa čeprav je s servisom zadovoljenih samo približno 30% članov (LJ in okolica)
Kajti jaz iz Maribora ne hodim na servis v Koper ali Gorico in ne bom
( oziroma ne morem ) glasoval za te servise ker jih ne poznam.
Upam, da sem prikazal v čem je problem glasovanja :blabla
Lp

Tinkara
8.11.2002, 08:28
Jaz bi pa pripomnila nekaj v zvezi z Avtovalom. Sicer avto servisiram drugje, ampak sem pred kratkim čist za foro poklicala na tri servise, kakšne so cene njihovih rednih servisov (inspection I/II) za točno določen tip avta (torej moj). Pri dveh servisih so mi kar ustrelili z rokava, kar je bilo pričakovati, saj sta obe inspekciji določeni po normativih proizvajalca in je jasno, kaj je treba menjati in zato kalkulacijo cene servisa ni težko narediti.

Povsem drugo pesem pa sem doživela, ko sem glede istih stvari poklicala na Avtoval. Tam mi je tip nekaj bluzil, ko sem ga jasno vprašala, koliko pride ta in ta servis, in se je kar naprej izmikal odgovoru, s floskulo, "ja, to je pa odvisno...". Ja, delo pride toliko in toliko, mi je skoz govoril, jaz pa sem ga vsaj trikrat jasno vprašala, da me zanima cena CELEGA servisa (torej dela z materialom vred), on pa kar naprej isto... :damn Če so mi na obeh drugih servisih brez problema odgovorili na postavljeno vprašanje, mi pa nek tip ne bo trobezljal, da se cene servisa ne da določiti, saj so vendar točno določeni normativi, kaj se zamenja na določenem servisu. Čeprav sem ženska, pa vseeno nisem toliko neumna na tehničnem področju.

Stilus
8.11.2002, 11:39
Tinkara, lahko zaupaš, koliko stane Inspection I in II ?

Lep pozdrav!

Tinkara
8.11.2002, 12:03
Stilus, lahko ti povem samo za 318is e36 model. Pri Molku insp. II pride nekaj čez 40.000, pri Avto-Aktivu pa I in II med 50.000 in 60.000. Domnevam, da cene servisa za e46 ne morejo biti bistveno drugačne. Lahko pa trdim, da je Avto Aktiv dražji od drugih (tudi tehnounion je bil najdražji).

Stilus
8.11.2002, 16:41
Jaooo... Kar drago.

Kaj sploh vse naredijo za Inspection I in II ? UDM, ti zihr veš. :))

In, če bi se zadeve lotu doma, kaj bi mogu nardit, razen menjave olja, oljnega filtra, zračnega filtra, mikrofiltra klime, menjava zavornega olja, menjava filtra za bencin, svečke, ... še kaj, kar jaz ne vem?

Model: BMW 318i E46, letnik 99.

Lep pozdrav!

moondog
8.11.2002, 23:03
Na inspection I ali II se ponavadi pregleda zavorno olje, hladilno tekočino, zavore. svečke, mikrofilter, vsa jermena, olje v menjalniku in diferencialu(glej literaturo od avta), skratka potrebno je pregledati celotno vozilo. Ponavadi se menja zavorno olje in pa če je potrebno tudi hladilno tekočino. Je pa res zelo težko dati neko točno oceno koliko bo servis prišel. Saj če čisto logično pogledamo se zavore ne menjajo na točno določenih kilometrih in je to močno odvisno od načina vožnje, tako jih je mogoče treba menjati, mogoče pa ne in tu se pogovarjamo o razliki v plus ali minus cca. 15kSIT, potem se tudi ne ve kako je s hladilno tekočino, katero se menja na 3 ali 4 leta ponavadi, zavorno tekočino po 2 ali 3 letih, vprašanje je kako je z oljem v menjalniku in diferencialu, menja se na cca. 100kkm, tako da se cena za inspection lahko giblja pomojem(glede na tinkarine odgovore iz servisov) med 30kSIT in 80kSIT, vseeno pa bi morali na vsakem servisu pregledati celotno vozilo in nas opozoriti na kakšne napake na vozilu, katere bo potrebno odpraviti. Glede servisov pa sem jaz vedno prisegal na manjše servise, saj so tam šef in delavci veliko bolj povezani med seboj in tako jih šef lahko bolj nadzira, šef pa je ponavadi tudi lastnik in se mu vsekakor gre za to da obdrži čim več strank, ne pa tako kot so delali na tehnounionu, ko se sploh ni nikoli vedelo kdo je šef in tudi nikoli nisi izvedel kaj se na avtu dogaja med tem ,ko je bil tam na servisu.

528i
12.11.2002, 12:24
ja pomoje je tud težko kr rečt ceno za inspection 1 al pa 2. sej itak vse pogledajo, zamenjajo pa tisto kar je potrebno. sploh če avta ne servisiraš pr njih in ne vejo v kakšnem stanju je. to je pač moje mnenje.

lep pozdrav

dejo
13.11.2002, 08:54
inspektion II na integri je 60000 sit +/- kakega jurja, to je delo+material, ki je predviden za ta servis....ti denarci se porazdelijo tako nekako:
olje za diferenc 4600sit/L , olje za menjalnik 1700sit/L , filter za olje 1700sit , 12000priklop na tester , svečkeNGK 1100sit(v Avtoromi), Olje Castrol 1700sit/L(IntersparMB) , zračni filter ??? , ostalo pa odpade na delo in razne preglede.