Ogled polne verzije : Wooofer v BMW E46
pozdrav
zanima me kako naj zmontiram woofer da bo cim bolje igral zadej v prtlazniku. Sedaj imam zadej na sredini lukno kjer je vreca za smuce, ampak se 30" woofer z ojacevalcev tako bogo slisi da je za zjokat. Je pa woofer sedaj v škatli? a bi bilo bolje če bi dal ven in ga fiksiral direktno na steno a kako se to naredi v Bmwju....ce se sploh da?
Kako imate pa ostali reseno??
hvala
BMW M PWR
15.6.2003, 23:33
Jst osebno sem vrgu ven zadnje zvočnike, tko da je še dodatna luknja za bas!
Slike poglej na moji strani!
http://freeweb.siol.net/griljc18/avtoakustika.htm
Drugače pa poglej, kako imajo drugi zmontirano, mogoče dobiš kako dobro idejo:
KLIKNI TUKAJ!!! (http://www.sounddomain.com/member_pages/search_results.pl?make=BMW&model=3-Series&filter=all)
Če imaš kakšno varijanto, potem probaj potegnit port v kabino, to pomeni izračunan tuning za škatlo in port, ki je dovolj dolg, da pride v kabino - kje boš to notri spravil ne vem, drugega pametnega načina ne vidim.
Kolk je pa zvocnik mocan? Pa kak ojacevalec imas? Vazna je tudi frekvenca na kateri najnizji dela bas!
Martin ///M
17.6.2003, 21:55
ce bi rad strokovno razlago se zapel do RADIO VILIja v Podutik-Dolnice pa ti bo povedu kako pa kaj ce bos pa hotu pa se vgradil, je res majster za te zadeve :ok
sem bil pri viliju, sedaj sem zadevo resil tako, da sem si zadej naredil novo steno, ter fiksiral gor zvocnik ter ga usperil direktno v prostor. Zadeva se kar igra, sedaj samo se probam pokombinirat z drugim ojacevalcem.
Kako pa je kej s temi ojacevalci na kaj morm bit pozorn. Ok ko bom zvocnik kupoval je treba gledat da pri cim nizjih frekvencah daje bas??
Amm karakteristik ne vem, ojacevalec je 150W, dvokanalni, vezan v birdge. Zvocnik je pa 30" od phonocar.
Martin ///M
22.6.2003, 18:43
a pol sta se zmenla z vilijem :ok
jst mama tud namen pri njem postimat zadeve, ampak ko bo mal vec kesa :ok2
ekola.
dons popoldne sem se mal prevec igral, pa sem naredu novo zadnjo steno leseno, jo fiksirov na zelezno, na sredini odrezov luknjo za 30" woofer, vse skp prklopu na Jensen 400W ojacevalec in seka zakon. Zdej morm samo se lepo oblect dilo pa je to to....
Martin ///M
22.6.2003, 23:43
ekola.
dons popoldne sem se mal prevec igral, pa sem naredu novo zadnjo steno leseno, jo fiksirov na zelezno, na sredini odrezov luknjo za 30" woofer, vse skp prklopu na Jensen 400W ojacevalec in seka zakon. Zdej morm samo se lepo oblect dilo pa je to to....
sam da seka :ok
dons se en dan za mano, zadovoljen se kar noro, ponoc kar sanam bas....
Sam kolk je razlike ce je bas mehek in dolg da se trese zic v avtu. Moras pokazat na srecanju da vidmo kako zadeva spila!! :eek
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.