PDA

Ogled polne verzije : Nakup BMW 528i

Šarki
10.1.2010, 17:46
Lep pozdrav

V kratkem imam namen kupit bmw 528i l.97.V preteklosti še nisem imel te znamke in me zanima na katere stvari naj bom pozoren pri nakupu.

V kolikor mi boste posredovali kakšen odg. se v vam že vnaprej zahvaljujem.

Falco
10.1.2010, 17:51
tukaj je nekaj že odprtih tem: http://forum.bmwslo.com/search.php?searchid=11433376

prijetno branje.

krt
10.1.2010, 17:52
Če ne misliš kupiti ravno enega izredno ohranjenega je to nažalost vreča brez dna. No, če pa poznaš kakega dobrega pa go for it. Po mojem mnenju se ta avto v odličnem stanju še vedno pelje bolje kot večina avtov, ki so narejeni danes.

Warden
10.1.2010, 17:58
Koliko €€€ ?

Vse, kar ne bo pred nakupom pregledano in na testerju pri zanesljivem mehaniku je "maček v žaklu".

Šarki
10.1.2010, 18:12
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3382119&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3404313&show=

Če se komu zdi pogledat tole pa naj pove svoje mnenje.

kinderladen
10.1.2010, 18:53
Glede na to da je drugi že najbrž prodan,prvi izgleda po fotkah kr soliden:)

IGOR989
10.1.2010, 19:09
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3392144&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3415358&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3176379&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3392724&show=1

Sem vozil jst enkrat testno 528i avt. pa morm rect, da je menjalnik zelo dober, sploh pri saltanju na dol, ko treba bremzat na hitro.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3270313&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3365763&show=1 (mozna menjava)

Jst mislim, da bolje dati malo vec pa imas mir (Ne pravim, da cenejsi ne more biti boljsi, ampak verjetno so ga vzdrzevali pa zato visja cena. Ni pa nujno temu tako.) Meni je avtomatik, bil vsec pa drugace ne maram avtomatika.

:ok

Warden
10.1.2010, 19:17
Fer do potencialnega kupca bi bilo, da mu predlagate avto, ki ste ga vsaj videli, še bolje preizkusili, najbolje pa bi bilo, da ga poznate.

Predlagati po vrsti vse avte iz avto.net je nekoristna informacija. Čitat zna tudi kupec. Ne ga (preveč) podcenjevat :ok2

IGOR989
10.1.2010, 19:22
Warden imas prav. Jst sm od E39 vozil samo 528i avtomatic, ko sem sel po mojega BMWja. Vozil sem se po avtocesti in malo izven, mi je bil zelo vsec. Zato, ga lahko priporocam. Je malo vec pri menjavi olja, ker menjas tudi v menjalniku in tako dalje, ampak se splaca.

Z link-i sem hotel samo povedati, da naj bo pripravljen malce vec odsteti, bo dobil posledicno lepsi avto kot upam, da tudi boljsi. Zato link-i.

LP,

Igor

Warden
10.1.2010, 20:24
Warden imas prav. Jst sm od E39 vozil samo 528i avtomatic, ko sem sel po mojega BMWja. Vozil sem se po avtocesti in malo izven, mi je bil zelo vsec. Zato, ga lahko priporocam. Je malo vec pri menjavi olja, ker menjas tudi v menjalniku in tako dalje, ampak se splaca.

Z link-i sem hotel samo povedati, da naj bo pripravljen malce vec odsteti, bo dobil posledicno lepsi avto kot upam, da tudi boljsi. Zato link-i.

LP,

Igor

:ok

Koliko pa je pripravljen odšteti za avto, je pa še skrivnost.

Moje mnenje je, da nekje 5.000-6.000€ bo kar treba odštet za nakup in ureditev avta v primerno stanje + registracija.

Osebno bi pa šel pogledat tegale: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3304825&show=1

Če je brezhiben in vse drži, kar je napisano je lahko dober nakup.

V vsakem primeru je pa treba najprej nekaj avtov videt, za vtis :ok2

voith
11.1.2010, 01:45
js ti predlagam sam to, da ne kupuješ mačka v vreči.

aja pa ročni menjalnik in test kompresije pred nakupom tut priporočam :)

js recimo kompresije pred nakupom nisem dal zmert, pa me je to pozneje koštal dodatnih 4500€ in še za dvakrat toliko živcev.

sm pa vsak dan lastništva bolj vesel, tko da če dobiš avto v odličnem stanju, se boš moral navaditi na nasmeh okoli glave :ok

avtomatika pa ne kupuj zato, ker so vsi stari avtomatiki časovna bomba, ki te bo pustila točno tam kjer je zračna linija do doma najdaljša. če neverjameš išči v tem podforumu keywords: horror in avtomatik :laugh

aja pa če boš slučajno rabil glavo, mam eno za 400€ :ok2

Warden
11.1.2010, 02:05
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3382119&show=1

Če se komu zdi pogledat tole pa naj pove svoje mnenje.

GO, se prodaja v LJ, piše, da je vijolična metalik, na slikah je pa srebrn :napaka

Vsi oglasi, ki imajo v naslovu razne izjave, kot so "KLIMA", "SLO POREKLO", "UGODNO", "KOT NOV", "USNJE", so že v štartu sumljivi in jih je treba še toliko bolj preverit.

Šarki
11.1.2010, 02:21
Hvala lepa vsem.Vidim, da ste mi podal nekaj nasvetov, tako da bom lahko pri izbiri pazljiv.Če je pa mogoče še kakšna stvar na katero moram biti pozoren mi prosim povejte.

Lp vsem :ok

Dark Funeral
11.1.2010, 08:12
Lej, za res neko super zadevo boš dal preko 5k€.

Priporočam, da se dobi avto ki je dobra osnova, vsaj brez rje.... da se spodobno pelje, tako, da te ne v prvem letu obere za 2k€ ali več.

Potem pa počasi začneš servisirat in avto spravljat v željeno stanje.

Sam gledam prav na tak način, ker drugače ne gre, oz. zelo težko oz. moreš imeti srečo, kupovanje preko avto.net-a pa je tako, da nemoreš pričakovat nekih bajnih biserjev, ker biserji se prodajo ali na 4 oči ali pa se sploh ne prodajo / prodajajo. Osebno preko avto.net-a ne kupim avta........

Razen če bi avto poznal že od prej.

LP

Jerry
11.1.2010, 09:48
Hvala lepa vsem.Vidim, da ste mi podal nekaj nasvetov, tako da bom lahko pri izbiri pazljiv.Če je pa mogoče še kakšna stvar na katero moram biti pozoren mi prosim povejte.

Lp vsem :ok

Tega je ogromno. Kot je rekel voith, te lahko nepazljivost pri nakupu stane na tisoče eurov. E39 ni slab avto, vendar zahteva pazljivo ravnanje in redno vzdrževanje. Če se okvare ne popravljajo sproti, se nakopičijo in kljub temu da posamezna popravila niso draga, na koncu ven pride kar lepa številka. Pa to še ni najhujše, kar se lahko zgodi. Še bolj od zanemarjanja mu škodi napačno ravnanje. M54 motorji so predstavniki lahke gradnje in kot taki izredno občutljivi na pregrevanje. Ne vem koliko si prebiral forum, ampak blok motorja je narejen iz aluminija, površine valjev pa so prevlečene s tanko plastjo zmesi niklja in silicija. Ko se motor enkrat pregreje, se blok skrivi in ta plast poškoduje. Te vrste bloka se ne da več obnavljat in je samo še za v smeti. Pa to še niti nebi bilo tako grozno, če nebi bil tak problem potem najt drugega, dobrega motorja. Skoraj vsi so bili namreč pregreti. Zakaj? Zato ker so ti avtomobili že malo v letih in za majhen denar menjajo lastnike, ki jih potem ne vzdržujejo tako kot je treba. Na forumu si lahko ogledaš vrsto primerov, ko se ljudje prijavijo in prvo vprašanje je, zakaj se motor pregreva. Ko si enkrat na tej točki, je ponavadi že prepozno. Hladilni sistemi se flikajo z rabljenimi deli, težko nekoga prepričaš že da gre kupit nov termostat, kaj šele da bi zamenjal cevi, vodno črpalko in hladilnik. Hladilna tekočina tako povsod po malem pušča in motor se stalno pregreva. Zaradi specifike postavitve temperaturnega senzorja niti ni nujno, da se to opazi na števcu. Tisto kar je morda najhuje za kupca pa je, da se škode ne vidi, ampak ostane dobro skrita, saj tudi pregret motor še nekaj časa deluje povsem normalno. Težave začne povzročat šele čez čas in takrat je z njim res konec. Če so ga samo hladnega turirali še ni tak problem, v tem primeru blok ni skrivljen in se samo zamenja batne obročke in ležaje in je kompresija spet za lep čas OK... problem je kot sem rekel v pregretih motorjih, teh pa je na trgu večina.

Ker imamo forume, ki beležijo vedno večji obisk, ima tudi širša javnost možnost, da se pred nakupom rabljenega vozila seznani s problematiko, ki je ob tem navzoča. Vendar moramo vedeti, da tudi trgovci ne stojijo križem rok in predvsem tisti nepošteni vedno najdejo način, kako prelisičiti kupce. Zadnje čase opažam, da se poslužujejo enega zanimivega in domiselnega trika. Kot verjetno veste, je državni nadzor nad preprodajalsko dejavnostjo vedno strožji in fizične osebe praktično ne morejo več nemoteno preprodajat avtomobilov, zato jih večina odpre podjetja (s.p., d.o.o.). To samo po sebi za njih še ni tako grozno, pač dajo cesarju njegov delež in to je to. Vendar ima odprtje firme še eno, za njih neprijetno obveznost. Po novem so za kakovost prodajanega artikla dolžni tudi jamčit in odgovarjat. Dolžni so dat garancijo in če je ne upoštevajo, so kazensko odgovorni. Problem pa je, da dilerji sami niso dovolj tehnično izobraženi, da bi znali ločit zrno od plevela. Večina jih ne loči dobrega avta od slabega in edino kar so se v letih črnega trga naučili je, kako prevrtet števec. Zdaj imajo velik problem, ker kot pravna oseba odgovarjajo tudi za to početje in si tega ne morejo več privoščit. In kaj naredijo? Znajdejo se. Avtomobila ne prodajajo preko podjetja, pač pa objavijo oglas na račun fizične osebe (sebe ali prijatelja) in se tako izognejo zakonsko določenim obveznostim. Avto torej prodajajo kot fizične osebe, čeprav so v resnici pravne (samo da tega ne izdajo kupcu in se s tem izognejo obveznostim). Tako danes posluje večina dilerjev in 80% oglasov od fizičnih oseb na avtonetu je takih. Prepoznaš jih tako kot je povedal Warden, po specifičnemu načinu pisanja oglasa.

Tako Šarki, zdaj veš večino tistega, kar moraš vedeti. Ostalo so v glavnem podatki o tehničnih podrobnostih, ki so v celoti zbrani na forumu, a jih je precej težko poiskat in sestavit v celoto. Kdor želi in ima čas to lahko naredi, znanje definitivno ne škodi, vendar mislim da te preobilica podatkov (ki si na forumu povrhu vsega še nasprotujejo, saj lahko vsak napiše kar se mu zdi) lahko tudi prestraši in zavede, čeprav po tem ni nobene potrebe. Dobra E39 je čudovit avto, samo pravi primerek moraš dobit. Zato naj velja tisto kar so že drugi pred mano napisali, da avto pregleda priznan mehanik in to neglede od koga ga kupiš (na avtonetu, ali od forumaša). Svetujem ti, da kupiš avto izključno od takega ki na podroben pregled pristane, vozilo naj ima znano zgodovino (se pravi da se vsaj za čas ko je pri nas ve, pri komu je bil in kaj se je z njim dogajalo) in če posel skleneš s trgovcem, naj ti ta obvezno pisno garantira za navedene podatke (število lastnikov, prevoženi kilometri, nekaramboliranost). Svetujem ti tudi, da ne izbiraš med primerki z dna cenovne lestvice, ampak nekje bolj proti sredini, ker je tam dosti večja verjetnost, da dobiš ohranjen avto. Saj ne rečem da se tudi za 2.500 eur ne da dobit dobre E39, vendar je možnost za to zelo zelo majhna. Še to: cenejši kot je avto, bolj je sumljiv in temu primerno temeljitejši mora bit pregled pri mehaniku. Naj vam ne bo škoda tistih 40-50 eur kolikor tak pregled stane, ker ta izdatek zlahka prihrani za par 1000 eur stroškov.

Toliko na kratko... če te še kaj zanima, pa vprašaj :)

Falco
11.1.2010, 10:58
prijetno branje:

http://www.ge39.com/rabljeni-bg.htm

http://www.ge39.com/rabljeni-delo.htm

http://www.ge39.com/rabljeni-gerchy.htm

Artist
11.1.2010, 11:06
Ne vem pakšen je tvoj budget @Sharki. A če je tanek, se je treba zavedati, da je avto potrebno tudi vzdrževati, ne samo kupiti.

BMW 528i je res dober avto, vendar se zavedaj, da je to avto, ki v osnovi stane 60.000 EUR. Torej tudi vzdrževanje ne bo povsem zastonj. Poizskušajmo z minimalnimi zneski.

Zavarovanje. Poleg avta morš vedno zavarovati tudi sebe (AO Plus), prav tako je smotrn delni kasko, saj so posamični deli kot so stekla, žarometi zelo dragi. Moč je v najvišjem razredu, torej lahko pričakuješ strošek ca 1000 EUR letno. Glede na starost avta morš kalkulirati tudi nekaj popravil. Skupaj z letnim servisom dodatnih 1000 EUR letnega stroška. Se na leto vozi 10000 km. OK. Pri varčni vožnji to pomeni zopet 1000 EUR. Skupaj smo že na 3000 EUR. Dodajmo gume, registracijo in še druge stroške... 1000 EuR. Skupaj 4000 EUR za 10.000 km...

Naprej si preračunaj sam, ali tvoj budget to prenese ali ne. Vsekakor bi pa bilo noro, delati samo za avto.

:beer

Šarki
11.1.2010, 11:27
Artist !!!

Bolj se ne bi mogel strinjati :beer

grga88
11.1.2010, 11:35
Js sm si lastil bmw 528IA pa moram poveda da je to vrhunski avto, samo tako kukr drugi pravjo... raje dej malo več € pa kupi neki z znano zgodovino pa da je avto bomba. Men je osebno avtomatic zakon! samo problem nastane če kupiš avto pa da gre poleg naštetega še menjalnik v K...C polje brez veze! Avto te bo kukr kol obrnš pršu 4000-5000€ (Moje mnenje)

Dark Funeral
11.1.2010, 11:57
700€ nekej eje zavarovanje it registracija + teh. + cestna taxa.

Ti ni neki baw, baw.

Potem pa počasi avto spravljaš k sebi, če je treba se res poglobit pa je treba takoj nekaj več vložit.

Če kupuješ pa vse BMW dele potem si pa pogorel, če je nakup bil slab. Tudi pri avtomatu ne kar popušiš.... saj se jih dobi dokaj poceni rabljene ( za stanje pač se pozanimaš ali preveriš). Na dolgi rok pa lahko še kaj prišparaš in ga daš obnovit v DE. Tu je predspostavka, da si boš avto lastil več let.

odvisno pač od buggeta.... vsekakor je pa lahko rizičen tudi tisti za 5k€ šprav tako kot tisti za 2k€. To smo tudi videli že na forumu. Dejansko ob prihodu nove serje 5 bo cena že kar fajn padla tudi dobrim in odličnim, čene bodo pač avtomobile lastniki sami furali dalje.

Taka je pač realnost. Perfektni avti se ne prodajajo. Za "male pare" ne, pa tudi za "velike pare" se ne prodajo 12 - 15 let stari avtomobili. Negleda na to koliko je stal nov.

Warden
11.1.2010, 12:07
700€ nekej eje zavarovanje it registracija + teh. + cestna taxa.

Ti ni neki baw, baw.

Jao Darkič, dodaj še 1.100€
>130kW,
>2500 ccm,
AO+,
mladi voznik,
Brez zavarovanja stekel in luči:

http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=5&tip=2

Dark Funeral
11.1.2010, 12:15
Jao Darkič, dodaj še 1.100€
>130kW,
>2500 ccm,
AO+,
mladi voznik,
Brez zavarovanja stekel in luči:

http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=5&tip=2

Ja sej sem....no sam ao+ ne štejem, ker ne uporabljam. Ne mislim, še dodatno zlivat denar v zavarovanje, ker že tako so za moje pojme prfuknjeni.....

Mlad voznik...ok to nisem štel....

ja 130kw+ -55%
2500ccm+

kaj je narobe?

če pri 18 - 22 letih gledaš 2.8 potem, te to ne obremenjuje, vsaj tako je moje mišljenje in je logično da se zavedaš cifer.

Warden
11.1.2010, 12:28
Ja sej sem....no sam ao+ ne štejem, ker ne uporabljam. Ne mislim, še dodatno zlivat denar v zavarovanje, ker že tako so za moje pojme prfuknjeni.....

Mlad voznik...ok to nisem štel....

ja 130kw+ -55%
2500ccm+

kaj je narobe?

če pri 18 - 22 letih gledaš 2.8 potem, te to ne obremenjuje, vsaj tako je moje mišljenje in je logično da se zavedaš cifer.

.... je polno zavarovanje tako kot sem napisal pri 0% bonifikaciji, kapiši? Saj ne more imet -55%, kot ti, starina :ok2

O dokupu tule nismo razpravljal:ok

Šarki
11.1.2010, 12:49
Vsem, ki ste tako ali drugače komentirali to temo se zahvaljujem :ok, obenem bi pa želel opomniti, da sem iskal nasvete v zvezi z vozilom in ne morebitne nesporazume med komentatorji. :fight

Lp vsem

Warden
11.1.2010, 12:58
Vsem, ki ste tako ali drugače komentirali to temo se zahvaljujem :ok, obenem bi pa želel opomniti, da sem iskal nasvete v zvezi z vozilom in ne morebitne nesporazume med komentatorji. :fight

Lp vsem

Niso nesporazumi, je le prijateljska izmenjava mnenj :blabla:ok2

Šarki
11.1.2010, 13:06
Hehe vredu :ok

kinderladen
11.1.2010, 13:14
Tega je ogromno. Kot je rekel voith, te lahko nepazljivost pri nakupu stane na tisoče eurov. E39 ni slab avto, vendar zahteva pazljivo ravnanje in redno vzdrževanje. Če se okvare ne popravljajo sproti, se nakopičijo in kljub temu da posamezna popravila niso draga, na koncu ven pride kar lepa številka. Pa to še ni najhujše, kar se lahko zgodi. Še bolj od zanemarjanja mu škodi napačno ravnanje. M54 motorji so predstavniki lahke gradnje in kot taki izredno občutljivi na pregrevanje. Ne vem koliko si prebiral forum, ampak blok motorja je narejen iz aluminija, površine valjev pa so prevlečene s tanko plastjo zmesi niklja in silicija. Ko se motor enkrat pregreje, se blok skrivi in ta plast poškoduje. Te vrste bloka se ne da več obnavljat in je samo še za v smeti. Pa to še niti nebi bilo tako grozno, če nebi bil tak problem potem najt drugega, dobrega motorja. Skoraj vsi so bili namreč pregreti. Zakaj? Zato ker so ti avtomobili že malo v letih in za majhen denar menjajo lastnike, ki jih potem ne vzdržujejo tako kot je treba. Na forumu si lahko ogledaš vrsto primerov, ko se ljudje prijavijo in prvo vprašanje je, zakaj se motor pregreva. Ko si enkrat na tej točki, je ponavadi že prepozno. Hladilni sistemi se flikajo z rabljenimi deli, težko nekoga prepričaš že da gre kupit nov termostat, kaj šele da bi zamenjal cevi, vodno črpalko in hladilnik. Hladilna tekočina tako povsod po malem pušča in motor se stalno pregreva. Zaradi specifike postavitve temperaturnega senzorja niti ni nujno, da se to opazi na števcu. Tisto kar je morda najhuje za kupca pa je, da se škode ne vidi, ampak ostane dobro skrita, saj tudi pregret motor še nekaj časa deluje povsem normalno. Težave začne povzročat šele čez čas in takrat je z njim res konec. Če so ga samo hladnega turirali še ni tak problem, v tem primeru blok ni skrivljen in se samo zamenja batne obročke in ležaje in je kompresija spet za lep čas OK... problem je kot sem rekel v pregretih motorjih, teh pa je na trgu večina.

Ker imamo forume, ki beležijo vedno večji obisk, ima tudi širša javnost možnost, da se pred nakupom rabljenega vozila seznani s problematiko, ki je ob tem navzoča. Vendar moramo vedeti, da tudi trgovci ne stojijo križem rok in predvsem tisti nepošteni vedno najdejo način, kako prelisičiti kupce. Zadnje čase opažam, da se poslužujejo enega zanimivega in domiselnega trika. Kot verjetno veste, je državni nadzor nad preprodajalsko dejavnostjo vedno strožji in fizične osebe praktično ne morejo več nemoteno preprodajat avtomobilov, zato jih večina odpre podjetja (s.p., d.o.o.). To samo po sebi za njih še ni tako grozno, pač dajo cesarju njegov delež in to je to. Vendar ima odprtje firme še eno, za njih neprijetno obveznost. Po novem so za kakovost prodajanega artikla dolžni tudi jamčit in odgovarjat. Dolžni so dat garancijo in če je ne upoštevajo, so kazensko odgovorni. Problem pa je, da dilerji sami niso dovolj tehnično izobraženi, da bi znali ločit zrno od plevela. Večina jih ne loči dobrega avta od slabega in edino kar so se v letih črnega trga naučili je, kako prevrtet števec. Zdaj imajo velik problem, ker kot pravna oseba odgovarjajo tudi za to početje in si tega ne morejo več privoščit. In kaj naredijo? Znajdejo se. Avtomobila ne prodajajo preko podjetja, pač pa objavijo oglas na račun fizične osebe (sebe ali prijatelja) in se tako izognejo zakonsko določenim obveznostim. Avto torej prodajajo kot fizične osebe, čeprav so v resnici pravne (samo da tega ne izdajo kupcu in se s tem izognejo obveznostim). Tako danes posluje večina dilerjev in 80% oglasov od fizičnih oseb na avtonetu je takih. Prepoznaš jih tako kot je povedal Warden, po specifičnemu načinu pisanja oglasa.

Tako Šarki, zdaj veš večino tistega, kar moraš vedeti. Ostalo so v glavnem podatki o tehničnih podrobnostih, ki so v celoti zbrani na forumu, a jih je precej težko poiskat in sestavit v celoto. Kdor želi in ima čas to lahko naredi, znanje definitivno ne škodi, vendar mislim da te preobilica podatkov (ki si na forumu povrhu vsega še nasprotujejo, saj lahko vsak napiše kar se mu zdi) lahko tudi prestraši in zavede, čeprav po tem ni nobene potrebe. Dobra E39 je čudovit avto, samo pravi primerek moraš dobit. Zato naj velja tisto kar so že drugi pred mano napisali, da avto pregleda priznan mehanik in to neglede od koga ga kupiš (na avtonetu, ali od forumaša). Svetujem ti, da kupiš avto izključno od takega ki na podroben pregled pristane, vozilo naj ima znano zgodovino (se pravi da se vsaj za čas ko je pri nas ve, pri komu je bil in kaj se je z njim dogajalo) in če posel skleneš s trgovcem, naj ti ta obvezno pisno garantira za navedene podatke (število lastnikov, prevoženi kilometri, nekaramboliranost). Svetujem ti tudi, da ne izbiraš med primerki z dna cenovne lestvice, ampak nekje bolj proti sredini, ker je tam dosti večja verjetnost, da dobiš ohranjen avto. Saj ne rečem da se tudi za 2.500 eur ne da dobit dobre E39, vendar je možnost za to zelo zelo majhna. Še to: cenejši kot je avto, bolj je sumljiv in temu primerno temeljitejši mora bit pregled pri mehaniku. Naj vam ne bo škoda tistih 40-50 eur kolikor tak pregled stane, ker ta izdatek zlahka prihrani za par 1000 eur stroškov.

Toliko na kratko... če te še kaj zanima, pa vprašaj :)

Jerry kot vedno na grobo opisal:-D

andy
11.1.2010, 14:12
Saj kolikor vem ima Jerry eno lepo 528 na lagerju....:ok

Dominus
11.1.2010, 14:46
Eno grdo vprašanje imam...
Zakaj pa mora bit ravno 528? Oziroma zakaj apriori skenslat 523,525,530,540:ok2? Jaz sem se raje fokusiral na iskanje dobrega avtomobila, kot točno določenega modela... Verjetno boš res najbolj poceni dobil 528, ampak ne it pogledat še kakega drugega je napaka po mojem.

Šarki
11.1.2010, 16:24
Od tega modela pride v poštev 523 ali 528.Kar je pod ali nad tem mi ne odgovarja.Seveda so v igri tudi druge znamke vozil, a le pod določenimi pogoji.

Lp

kinderladen
11.1.2010, 16:29
Eno grdo vprašanje imam...
Zakaj pa mora bit ravno 528? Oziroma zakaj apriori skenslat 523,525,530,540:ok2? Jaz sem se raje fokusiral na iskanje dobrega avtomobila, kot točno določenega modela... Verjetno boš res najbolj poceni dobil 528, ampak ne it pogledat še kakega drugega je napaka po mojem.

Moj prvi je bil 528i in prav za njega sem se zapičil in ni mi bilo žal tudi pikice ne. Še kolca se mi po njemu sedaj ko imam 530d:frown. Po moje 523i je bl tako,če od avta ne pričakuješ in ne potrebuješ malce adrenalina in pospeševanja.(528i idealn:laugh). 528i itak:). 530i je še boljši samo jih takooooo malo da si morš pa res vzet čas in iskat iskat.....540 je pa poglavje zase:mljask apak potegne za sabo tudi malce več $. In na koncu zakaj pa ne M5:metalc

voith
11.1.2010, 17:28
najbols bi blo 530 ja, sam ker je tega bolj malo je 528 super izbira.
če ti je všeč dober občutek na volanu je 528 boljši tudi od 540 in m5.

mstablsta
11.1.2010, 18:25
Kupi 530 itak...

Imaš več moči in navora, posodobljen motor, manjšo porabo ipd...ob istem zavarovanju in cestnini.

Je pa res, da so samo FL in ga boš težko dobil, verjetno pa tudi precej dražje plačal.

Dark Funeral
12.1.2010, 08:09
Kupi 530 itak...

Imaš več moči in navora, posodobljen motor, manjšo porabo ipd...ob istem zavarovanju in cestnini.

Je pa res, da so samo FL in ga boš težko dobil, verjetno pa tudi precej dražje plačal.

Spet toliko boljše nevem v čem je? Meni se ni zdelo. Sploh pa poraba, še posebaj, če je 528 z dvojnim vanosom.

Glede na to koliko plačaš 530 in koliko 528, je vsekakor iz te plati 528 boljši nakup. Seveda ob predpostavki, da sta oba enako uzrževana.

Recimo, kolikor mi je znano, pri FL če gre kaj pri lučeš ni drugega kot menjava cele luči, kar pri pred FL je veliko lažje menjat posamezne dele.

mstablsta
12.1.2010, 09:54
Hja, logično je novejši avto tudi dražji...valda ne pričakuješ, da boš za 3500€ dobil skoraj nov avto??

Pravim, da se splača premislit, če bo slučajno naletel na kakšnega. Koliko misli pa plačat za avto je pa njegova odločitev. Vsekakor lahko novejši letnik dlje voziš, če je zadeva redno vzdrževana...

FL ali pFL je pa tudi odločitev kupca. Meni osebno FL modeli precej boljše izgledajo, pFL je že precej outdated.

Dark Funeral
12.1.2010, 10:02
Hja, logično je novejši avto tudi dražji...valda ne pričakuješ, da boš za 3500€ dobil skoraj nov avto??

Pravim, da se splača premislit, če bo slučajno naletel na kakšnega. Koliko misli pa plačat za avto je pa njegova odločitev. Vsekakor lahko novejši letnik dlje voziš, če je zadeva redno vzdrževana...

FL ali pFL je pa tudi odločitev kupca. Meni osebno FL modeli precej boljše izgledajo, pFL je že precej outdated.

Ja FL modeli oz. PFL zadnji letnik imajo FL tehniko in PFL izgled :)

Seveda pa se je to o PFL in FL stvar posameznika, vsekakor se pa strinjam, da če najde novejši boljši avto, da naj takega tudi nabavi :ok

Ne novega ne skoraj novega ampak dobrega, dobro osnovo, katreo s časoma "popravljaš" in imaš potem več kot dobro osnovo.

voith
12.1.2010, 12:02
men se zdi fl pust s tistimi plastičnimi lajštami,fl ledvičke so mi pa enostavno grde k ps.

primerjava pfl in fl ledvičk:

http://thumb9.shutterstock.com.edgesuite.net/display_pic_with_logo/105562/105562,1249223853,1/stock-photo-beautiful-female-lips-closeup-34623937.jpg

http://www.foundshit.com/pictures/funny/botox-lips.jpg

:laugh

edina kul stvar na fl so angelski podočnjaki, sam niso pa 400e kul :)

dragan klep
12.1.2010, 13:07
PFL je kvalitetna klasika, se vedno dovolj vpadljiva.

528i avtomat je kr avto za razvajanje, tudi zagnat se ga da konkretno.

vzdrzevanje pa kot pri vseh avtih, olje, hladilni sistem, podvozje pac znese nekaj denarja letno, ki ga je treba pac met na rezervi, ce se hoces gospocko vozit.

ceprav mam jaz mojega res za gospocko, da se lepo vozim, brez nekega priganjanja, ker tega pri 528i res ni treba, saj ima moci vec kot dovolj.

zaenkrat zadovoljen z vsem kar mi nudi.

pa lep pozdrav