Ogled polne verzije : CD changer
Bi pasal ta cd changer 65 12 8 361 058 na E39 touring, ki ima noter wide screen MKIII navigacijo? Kake omejitve delovanja?
Ve kdo kje dobit kak rabljen changer po ugodni ceni?
tud jaz se že zelo dolgo zanimam za cd changer pa mi ne uspe nič zvohat. Razn na e-bay je dosti tega, samo....jaz ne morem opravatiti nakupa ker ne znam nemško....
Mogoče kdo ve če se, da v bmw e46 namontirat kakšen drug neoriginalen menjalec? Radio v avti je buisnies cd. Nimam pa zadaj priprave za menjalec....? Je problem poteniti kable do radia?
lp
A mi lahko kdo pove, če je to kabel za cd changer?
http://www.mobisux.com/album/data/3762/2194konektorji.jpg
kje pa naj iščem pravega? Menda bi moral imeti že potegnjenega, ko imam wide screen mkIII navigacijo not? Kakšen pa je sploh pravi kabel?
A si jutri do 15.00 kje v bližini SG?
lahko prideš na mojega pogledat.
LJ... te bom za enkrat konec tedna prosil če boš kaj kje dosegljiv
OK sobota ali nedelja. :beer
Tudi mene zanima ali sta konektorja, ki sta na sliki za CD menjalec in čemu služita. :frown . Imam BMW 520i touring letnik 2001 v njem je radio bussines na kaseto, rad bi vgradil CD ali MP3, če je možno in kaj je potrebno narediti, da delajo tudi funkcije na radiu in volanu.
Pri radiju Vili so mi predlagali CD menjalec Sony za 10 cedejev (35.000sit) in adapter med BMW in Sony (23.000sit). Ali bi bilo bolje da najdem original BMW CD ali CD menjalec.
Tole je pa dokaj ugodna varianta za menjalec, mp3 pa najbrž ne podpira?
Tole je pa dokaj ugodna varianta za menjalec, mp3 pa najbrž ne podpira?
Ne ne podpira, na Viliju pravi da trenutno nima takšnih adapterjev za CD/MP3 izmenjevalce :(
Trenutno ga nima, ker ga je ravno včeraj nekdo kupil pred mano, vendar danes že dobi adapter za CD menjalec med BMW in Sony, ker sem ga naročil, CD menjalce pa ima na zalogi.
aja, pa btw. tista kabla na sliki STA za changer. jaz imam changer noter in sta točno taka dva kabla. Un s tremi pini je za kontrolo pa napajanje, un s šestimi pa za zvok. Za kontrolo je BMW (zdaj ima spet drugačen sistem) uporabljal IBus, ki je tam na ta majhnem kablu. Nisem še slišal za primer, ko bi lahko na MID (zaslon na radiu) prikazoval naslov pesmi, čeprav je povsem izvedljivo in meni to tudi dela (CarPC). Aja pa bodite pazljivi, nekateri avti imajo diferencialni sistem (4 žice za zvok) drugi pa ne (3 žice). Če bo hreščalo je skoraj zagotovo vzrok v tem.
Torej če bi našel changer z Ibus priklopom (Alpine) bi se ga moralo dat priklopit direkt gor (oziroma samo z modifikacijo konektorjev) na kable na moji sliki?
Tega ne bi upal trditi. Jaz sem se z IBusom dost ukvarjal in lahko ti povem, da v različnih avtih so različne komande za iste operacije (zaporedje znakov). Odvisno pač od opreme, ki je v avtu. Zelo verjetno je, da so changerji vsi enaki, tega jaz ne vem, mam samo enega lol. Probat bi moral, pa bi videl.
Neki mi pa ni jasno: če ima alpine IBus interface, zakaj bi moral pol konektorje spreminjat :confused
Sem dobro pogledal changer iz BMW-ja in iz Lagune - obadva sta Alpine, le dimenzijsko je v BMW-ju manjši od Laguninega pa sta oba za 6-CD-jev...
Ponudba changer + adapter za 58.000 SIT je po mojem korektna. So mi hoteli na dveh koncih takšno kombinacijo prodati za cca. 80.000 SIT. Potem pa so mi fantje iz Integre zrihtali original.
Nisem vedel da Ibus pomeni tudi obliko konektorjev ampak sem mislil da gre samo za protokol.
Imel sem ponudbo za 68k za Alpine 5x mp3 changer na Ibus, pa nisem vzel, ker nisem vedel a bo delalo ali ne (ni bilo pa možnosti probat).
Oi, morda bo tole komu prav prišlo:
No tako, opogumil sem se in nabavil CD/MP3 izmenjevalnik prek Ebay-a LINK!!! (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=38753&item=4534419964&rd=1&ssPageName=WDVW)
Iz razloga ker v sloveniji nihče nima podobnega sistema ki bi bral tudi MP3. :jok
Moram povedat, da sem presenečen kako brez zapletov poteka nakup in dobava, saj ves postopek ne traja dlje od enega tedna. Sedaj ko je PAYPAL aktiven tudi v Sloveniji, pa bo dobava verjetno še krajša. :ok2
Pri nakupu samo navedeš kateri avto in letnik imaš, ter kateri sistem je vgrajen vanj ter koliko pinski je priklop. Konkretno sem vpisal le BMW serije 3, letnik 99, ter z opombo, da ima vgrajen radio-kasetnik z displejem za navigacijo (10 pinski priklop). Pri tem sistemu je radijski sprejemnik in ojačevalec tako ali tako v prtljažniku, nosilec za izmenjevalec je tudi že pripravljen, saj nosi že CD enoto za Navigacijo,....
Paket je prišel dobro zapakiran in zaščiten, v njem pa CD/MP3 izmenjevalnik alpine CHA-S634 z vso original kramo in navodili, ter vmesnik ki pretvarja MiniBUS podatke v BMW-Philips znane podatke.
Celotna instalacija mi ni delala preglavic, slediš le navodilom (na žalost v nemščini) in mi je doma vzela cca 3h časa, če pa se loti tega kdo, ki ima nekoliko več izkušenj pa se da urediti zadevo tudi veliko preje. Tu bi odsvetoval le uporabo tistih sponk za priklop treh kablov za napajanje na obstoječe kable sprejemnika-ojačevalca, saj delujejo nekvalitetno, tako da sem raje uredil zadevo na old-fasshion način (olupil izolacijo ter prilotal zadevo ter na koncu izoliral seveda). Tako bom lažje spal, saj se ne bom bal da se mi bo avto zaradi slabih spojev nekega dne vnel - v najslabšem primeru seveda.
Na koncu naj povem le še to, da pri predvajanju MP3 glasbe ne prikazuje imana folderjev ali komadov, saj kljub temu, da sam izmenjevalec premore tudi AI-net povezavo, le-te ne sprejme BMW sistem (vsaj do letnika 2001 ne, kolikor je meni znano kasnejši letniki premorejo AI-net), tako da moraš izmenjevalec preklopiti na Mini-BUS način, kar je tudi opisano v priloženih navodilih.
:ok
Kot je ze Primzi napisal, gres na www.ebay.de pa nabavis originalni BMW changer za enih 200EUR...Boljse kot pa komplicirati z nekimi konverterji etc...
Pac pogledas da prodaja nekdo z dosti pozitivnimi ocenami brez pripomb in je to to...
Prosim, če mi lahko kdo pove kakšno povezavo (kabel) potrebujem za priklop CD, MP3 menjalca Alpine CHA S634 za v BMW 520i touring letnik 2001 in imam ploščate pine na konektorju za priklop radija.
Zanima me model ali tip kabla, zato ker so v trgovini dobili napačen kabel ko sem menjalec naročil.
Pozdrav vsem!
Jst mam pa mal drgačn problem od vas :) Changer že mam, original BMWjev, 6CDjev, ki je priklopljen in vse bp, razen tega, da CDjev ne bere :( Dal sm 6 original CDjev not in jih vse premeče pa zazna, pol pa prvega naloži na scanner in se motorček zaganja potem pa javi CD ERROR. In to od CD1 do CD6. Vzel sem changer ven in ugotovil, da so bli not še vsi trije transportni vijaki na dnu changerja in da je bila pozicija nastavljena na vertikalo namesto na 45 stopinjski kot. Se da to kako doma rešit al je treba na servis?? Pa v primeru, da je treba na servis nest...se splača popravit al ne?
Lp, Dean
hm... v čem je pa problem? Pobereš transportne vijake ven in nastaviš na ustrezen položaj. Ali pa sem (spet) kaj narobe razumel?
Glede na to kako iskani so ti changerji vsekakor mislim da se ga splača popravit. Če ga pa ne boš, sem pa interesent za nakup...
Ja, transportne vijake sem pobral ven, tud pozicijo sem nastavu (celo poskusu v več različnih pozicijah) pa še kr noče delat. Nobenga CDja v nobeni poziciji :svic
Je mogoče kdo, k bi bil prpravlen to zadevo pogledat od bliže? :bow
A nimaš kakega radiomehanika v bližini? Če boš hodil kaj v SG imamo tu enega, ki je "tak bolj levi", toda na koncu popravi vse...
Hm, kaj pa če poizkusiš kljub vsemu še odklopiti akumulator ali spulit ven varovalke od radija?
Da se le-ta resetira, saj sem imel podobne simptome ko sem priklopil CD/MP3 veksler, pa sem nato še nekaj preklapljal. Po odklopu akumulatorja za par minut pa je vse speljalo OK.
Potem raje naredi kar "popolni reset by Pero": odklopiš obe klemi z akomulatorja, ju skupaj skleneš in počakaš pol ure. Nisem pa 100% v katerem položaju moraš takrat imeti ključ.
Hm zanimivo. Mogoče bi pa res pomagal? Še kakšn nasvet prosim?
Hm zanimivo. Mogoče bi pa res pomagal? Še kakšn nasvet prosim? kaj si rešil?
Ow!
Zaenkrat še nič. Čist sem pozabil na tole. Sicer sem pa dal pogledat changer enemu mehaniku in ga je razdrl pa sčistu pa pravi da bi bla za zamenjat laser in motorček laserja. Razstavjen changer smo prklopl in res CD naloži, ter ga zasukne, laser pa ne mrdne sploh. V glavnem...baci to cviječe u kantu za smiječe :)
Bomo zamenjal radio pa je stvar rešena.
Lp, D
Če gre res v kanto, pridem ponj. No pa za kako pivo ali 3 bi že dal, pol pa vidim če se da kaj naredit ali ga sam vržem v kanto :-D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.