PDA

Ogled polne verzije : KUPUJE SE BMW 5!!!

gustav k.
23.5.2003, 10:23
Dragi forumovci!

Prosim za pomoč: kolega želi kupiti BMW serije 5, letnik nekje od 97-99, 523, 528, lahko tudi diesel. Oprema ni pomembna (razen seveda klime, ki je obvezna!!), lahko je touring izvedba ali limuzina, kilometrov do 150.000, cena cca 3mio SIT. Po možnosti naj ne bo iz uvoza, zaželen 1.lastnik.

Ker smo širom Slovenije pregledali že večino avtomobilov, ki se trenutno prodajajo, pa so vsi v precej slabem stanju, vas prosim, da sporočite, če veste za kakšen primerek, ki je po vašem mnenju vreden nakupa (in se jasno prodaja). Ne da se nam več zapravljati časa za pot iz Lj. v Mursko Soboto čekirat avto, za katerega se na koncu izkaže, da ima milijardo kilometrov več, kot trdi prodajalec, pa tri tone kita na sebi...

Tinkara
23.5.2003, 11:53
Gustav, v Sloveniji boš težko dobil dobro ohranjeno petico z do 150.000 realnimi km. Tudi od 1. lastnika ni rečeno, da je vsak avto dober. Zato predlagam, da s kolegom pejte sami v Nemčijo (vzemite to bolj kot izlet) nekam na Bavarsko, kjer je pooblaščenih prodajalcev z rabljenimi BMWji kolikor hočeš. V Nemčiji se da dobit tudi avto z malo kilometri, ampak je potem nekoliko dražji. Ampak se splača dat malo več denarja za dober avto z realnimi km in servisno zgodovino. Kupovati od SLO uvoznikov rabljenih bmwejev iz Nemčije je pa brez veze.

Predlagam, da pogledaš na tale dva iskalnika:

http://ecom.bmwgroup.com/DE-GAHP/UVMBMW/de/pages/uvse/index.jsp?process=uvse

http://www.mobile.de/cgi-bin/searchPublic.pl?new=1&bereich=pkw&sprache=1

p.s.: A si v Murski Soboti mogoče bil pri t.i. Čuriju, ki se kar naprej pojavlja na AVTONETU s hudimi sedmicami z zelo malo kilometri? :laugh

gustav k.
23.5.2003, 12:04
Tinkara,

hvala za nasvet. Razmišljal sem tudi že v tej smeri, vendar pa uvoz zahteva preveč časa - od poti v tujino, pa potem do raznih postopkov pri carinah in homologacijah... Skratka, če sem popolnoma odkrit - nam se s tem ne da ukvarjat. Prepričan sem, da tudi pri nas obstajajo kakšni solidni primerki, ki se prej ali slej prodajajo in se jih splača kupit. Ni nujno, da je 1.lastnik, je pa seveda to zaželeno. Skratka, če kdo ve, naj se javi...

Glede Čurija Murija - tam nisem bil oz. vsaj ne da bi vedel, ampak očitno se mu moram izogibati?

BMW M
23.5.2003, 14:45
Lahko pa se odpravite na Bavarsko res kot na kakšen izlet, nagledate kakšen avto in ga mogoče tudi rezervirate (obvezno preverite SK), potem pa vam lahko Čuri ali AH Lampret ali Bojan Mojzer pripeljejo ta avto v Slovenijo (seveda ne zastonj!).
Iz Nemčije se v vsakem primeru splača uvoziti avto - če imaš srečo je to lahko zelo poceni!

Tinkara
23.5.2003, 14:47
Potem se ti bo pa najbolj obrestovalo, če boš malo počakal in dočakal dober primerek v Sloveniji. Samo potrpežljiv je treba bit :) Glede uvoza: splača se počakat do vstopa Slovenije v EU čez eno leto.

Glede Čurija - jaz ga ne poznam, samo večkrat ga zasledim na AVTONETu. Mogoče ima čisto OK avtomobile, ampak saj veš, kako so pri nas ti uvozniki. Težko bo kaj zaslužil, če bo gor kupil avto z realnimi 100.000 km in ga tu prodajal nekam sumljivo poceni... Gor so avti z malo kilometri relativno dragi.

7er
23.5.2003, 15:00
...
Glede uvoza: splača se počakat do vstopa Slovenije v EU čez eno leto.
...

Tinkara, a imaš mogoče kakšne podatke zakaj naj bi se splačalo počakat do vstopa Slovenije v EU.

Kolikor sem jaz sedaj govoril z ljudmi, ki se ukvarjajo z uvozom avtomobilov in drugih stvari, naj bi se rabljeni avtomobili prihodnje leto še malenkost podražili.

bmw4ever
23.5.2003, 17:01
A je nujno, da je 5? Kaj pa 323i touring (jz prodajam čez par mesecev) - še hitrej gre kot 523i ker je lažja. Oglej si http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=67340. Kilometri so realni...Aja pa zdej z letnimi gumami zgleda hujš (205/50 r15)

Lp :beer

gustav k.
23.5.2003, 17:34
Išče se 5-ka, če bi že bila opcija trojka, potem v vsakem primeru novi model (e46).

Anonymous
24.5.2003, 00:18
Gustav in drugi forumovci. Lahko vam dam podatek o zanesljivem prodajalcu avtomobilov, ki za kilometri avtomobilov, ki jih prodaja, tudi sam stoji s svojim ugledom. Ime mu je Žiga, stanuje v rožni dolini. Zanj in za njegove fante mi je povedal prijatelj, ki je pri njem že večkrat kupoval rabljene avtomobile. :ok Žigata in njegove fante dobite na tel 041 680999. Ukvarja pa se tudi z rabljenimi rezervnimi deli za BMW, ki jih dobavlja po ugodnih cenah.

525iX
24.5.2003, 08:41
gustav k.

Vem za eno 728iA , prvi lastnik klima , avtomatik, zici na štrom , rolo,.....
Ma nov motor prevoženih 70000km... cena je pa tud tam okol 3MIO SIT , mislm še mal manj. Če te zanima.. :)

gustav k.
27.5.2003, 12:34
728i raje ne. Nasplošno sedmica ni v igri. Franci - glede tega Žigata in njegovih fantov pa ti lahko povem, da tip s svojo namišljeno ekipo slovi kot največji nakladač v kozmosu, ki se samo hvali, kaj vse lahko zrihta, to pa je tudi vse.

BMW M
27.5.2003, 15:26
Če so realni kilometri lahko preverite s preveritvijo SK, ki pa je lahko tudi ponarejena!!!!!!!!!
Zato je najbolje poklicati k najbližji BMW avtohiši, povedati številko šasije in prositi naj vam povedo npr. kaj je bilo menjano ali ob kolikšnem številu kilometrov so bili delani servisi
in če ima avto na števcu npr. 100 000 km, v avtohiši pa vam povedo, da je pri 200 000 km bilo nekaj menjano, boste takoj vedeli, da kilometri niso realni.

7er
27.5.2003, 15:32
Če so realni kilometri lahko preverite s preveritvijo SK, ki pa je lahko tudi ponarejena!!!!!!!!!
Zato je najbolje poklicati k najbližji BMW avtohiši, povedati številko šasije in prositi naj vam povedo npr. kaj je bilo menjano ali ob kolikšnem številu kilometrov so bili delani servisi
in če ima avto na števcu npr. 100 000 km, v avtohiši pa vam povedo, da je pri 200 000 km bilo nekaj menjano, boste takoj vedeli, da kilometri niso realni.

Kaj pa če je bil avto servisiran na pooblaščenem servisu samo prvih 100000 km ? :eek
Potem nimaš kje preverjati...

Bimmer
27.5.2003, 16:07
A imajo te podatke na vseh sevisih, ali samo na tistemu ki je bil avto servisiran?

BMW M
28.5.2003, 15:21
Kaj pa če je bil avto servisiran na pooblaščenem servisu samo prvih 100000 km ? :eek
Potem nimaš kje preverjati...

Potem pa res ne moreš nikjer preveriti :jok (če si želiš točno tisti avto, pa moraš prodajalcu verjet, da so kilometri realni :laugh ).

Bimmer:
Te podatke sigurno imajo na vseh pooblaščenih servisih - vem iz izkušenj:
Nagledali smo si BMW 530dA v Nemčiji, preden pa smo se odločili za nakup pa smo poklicali v Avtohišo Meško v Murski Soboti, povedali številko šasije in so nam povedali kaj je bilo kdaj (število kilometrov) zamenjano na avtomobilu, in potem smo takoj vedeli, da je SK originalna.

Stilus
28.5.2003, 17:23
A ni bilo enkrat rečeno, da se da realne kilometre ugotovit, ker naj bi števec drugam zapisoval podatke o kilometrih kot računalnik???

Baje naj bi se dalo ugotoviti realne kilometre s testerjem???

Lep pozdrav!

7er
28.5.2003, 20:35
A ni bilo enkrat rečeno, da se da realne kilometre ugotovit, ker naj bi števec drugam zapisoval podatke o kilometrih kot računalnik???

Baje naj bi se dalo ugotoviti realne kilometre s testerjem???

Lep pozdrav!

Žal...

Če jih nastavijo, ne boš z nobenim testerjem ugotovil, kakšni so realni kilometri.

Stilus
28.5.2003, 23:51
Se pravi, da ne drži tista, da tud če na števcu prevrtiš kilometre nazaj, da bo na testerju kazalo REALNO število kilometrov ???

Kolikor vem, smo glih o tem debatirali enkrat, pa baje se na servisu da ugotovit stanje kilometrov s pomočjo testerja ?????? :eek2

Dam primer... jaz pri svojem avtu prevrtim kilometre (števec) nazaj... Grem na servis in lohk oni ugotovijo pravo stanje kilometrov, če avto ni bil nikoli na pooblaščenem servisu?

Lep pozdrav!

Bimmer
29.5.2003, 10:25
Baje se dajo km ugotovit preko abs sistema, pa preko ključa.

LP

7er
29.5.2003, 10:57
Baje se dajo km ugotovit preko abs sistema, pa preko ključa.

LP

Da se ugotovit km preko ključa, če je to novejši model, in če mojstri ne preprogramirajo tudi ključa. Če nastavijo tudi ključ, potem ne boš nikakor ugotovil.
Tista z ABS - om je pa pomoje mal tko.. O tem sem se pozanimal na AA, ker sem hotel en avto preverjat, pa mi je rekel majstore, da če so avto pravi majstri dobil v roke, da potem živ bog ne ugotovi pravih km. :damn

oitge
29.5.2003, 11:50
Gustav in drugi forumovci. Lahko vam dam podatek o zanesljivem prodajalcu avtomobilov, ki za kilometri avtomobilov, ki jih prodaja, tudi sam stoji s svojim ugledom. Ime mu je Žiga, stanuje v rožni dolini. Zanj in za njegove fante mi je povedal prijatelj, ki je pri njem že večkrat kupoval rabljene avtomobile. :ok Žigata in njegove fante dobite na tel 041 680999. Ukvarja pa se tudi z rabljenimi rezervnimi deli za BMW, ki jih dobavlja po ugodnih cenah.

Franci - glede tega Žigata in njegovih fantov pa ti lahko povem, da tip s svojo namišljeno ekipo slovi kot največji nakladač v kozmosu, ki se samo hvali, kaj vse lahko zrihta, to pa je tudi vse.

Zanimivo, zanimivo, a še kdo drug pozna tega Žigo ??

Stilus
29.5.2003, 16:13
Da povem svojo izkušnjo...

Ko sem kupu avto BMW 318i E46 letnik 99, je imel 80050 km, star pa je bil 23 mesecev. Z njim sem nato naredil še 8500 km, da jih je imel okrog 88500 km...

Ker je bil avto dejansko KOT NOV in ni bil nikoli karamboliran ali kaj, brez poškodbe in ni kazal svojih kilometrov, sem dal za foro preprogramirati števec za nekaj tisoč kilometrov nazaj. (Raje ne povem koliko dela ima ta človek z raznimi VWji in Audiji, uvoženimi... khm... vse zvrteno nazaj).

Sedaj avto kaže nekaj več kot 40.000 km. Ko pa sem šel pred cca. 14 dnevi na Avto Aktiv zamenjati zadnji izpušni lonec, me je serviser ki je odpiral nalog, prosil za ključ od avta. Ključ je vzel in rekel, da ima avto 88500 km.

To pomeni, da so kilometri na ključu ostali enaki kot takrat, in se sedaj vrtijo samo kilometri na števcu?

Kje se potem pogleda stanje kilometrov na ABSu ?

Ker če je to to... potem je velik riziko kupovat avto kje v tujini, pismu ej... Te tko prnesejo okol, da zase ne veš.

Še to... to moje prevrtenje števca ni bilo namenjeno zaradi prodaje avta.

Lep pozdrav!

Anonymous
29.5.2003, 16:42
Gustav, ne vem kdo ti je rekel, da je Žiga nakladač? Poznam človeka,ki je od njega kupil rumenega polota 16v (predelan, vw motorsport ventili, auspuh itd. avto je bil v res lepem stanju. (nepoškodovan, realni kilometri) Model pa se v glavnem ukvarja z bmw-ji(kakor jaz vem). Prijatelj, ki ga pozna je rekel, da mu je Žiga osebno povedal, da še nikoli ni prodal ali kupil avta, ki bi bil ali karamboliran ali ki ne bi imel realnih km)

Jure24
29.5.2003, 19:56
Prijatelj, ki ga pozna je rekel, da mu je Žiga osebno povedal, da še nikoli ni prodal ali kupil avta, ki bi bil ali karamboliran ali ki ne bi imel realnih km)
:laugh :crazy :-D
Mislim,ta je pa lovska.Taki prodajalci bi še svoji mami prodali "sfu***" avto,kaj šele kolegu.Poznamo take.
Tud miloševič v haagu trdi,da ni kriv.Pa vsi vemo da je. :confused
A se ta polo slučajno zdaj nahaja v celju in ima modre zadnje luči?

gustav k.
30.5.2003, 11:42
Gustav, ne vem kdo ti je rekel, da je Žiga nakladač? Poznam človeka,ki je od njega kupil rumenega polota 16v (predelan, vw motorsport ventili, auspuh itd. avto je bil v res lepem stanju. (nepoškodovan, realni kilometri) Model pa se v glavnem ukvarja z bmw-ji(kakor jaz vem). Prijatelj, ki ga pozna je rekel, da mu je Žiga osebno povedal, da še nikoli ni prodal ali kupil avta, ki bi bil ali karamboliran ali ki ne bi imel realnih km)

Franci, ne bodi takšna naivčina! Ti njegovi avti so vsaj toliko karambolirani, kot je on sam - v glavo!

Uzivac
30.5.2003, 14:36
Ker se velikokrat peljem skozi Rožno dolino vem kje je doma ta prodajalec. Vedno so kakšni hudi stroji parkirani tam. Zadnje čase vidim 330d. :)
Vsi trgovci, ki se ukvarjajo z prodajo rabljenih avtov nakladajo in lažejo. Lansko leto sem v Nemčiji za štos šel k enemu trgovcu z rabljenimi avtomobili pogledat in tisti , ki so imeli manj km in so bili lepo ohranjeni niso imeli nič kaj dosti nižjo ceno ali pa celo višjo kot pri nas. Po krajšem pogovoru mi je ta tip povedal, da veliko avtomobilov potuje k nam in ostalim za t.i. železno zaveso iz leasing podjetij. Ti avtomobili imajo po pravilu tudi 100.000 km na leto starosti in so pri treh letih že popolnoma izmozgani. Tudi sam sem imel dva BMW-ja iz uvoza. Prvi E36 316 mi je vzorno služil in nisem imel nobenih težav. Drugi E39 523i je imel na števcu SAMO 67.000 km star je bil pa 2 leti in ko so se začele težavice in težave so mi na servisu povedali da ima garantirano več kot 200 000 km. Ko sem popravil vse kar je bilo treba je super delal. Ta trgovec v Munchnu je trdil, da on števcev ne daje nazaj, ker je to kaznivo itd, a verjeti mu ne gre :laugh . Moj prijatelj je pred nekaj leti prodal E39 enemu trgovcu in kasneje ko je šel odmontirat veksler je videl , da negov avto nima več 280.000 km ampak samo 120 000 :ok2 . Sam več rabljenega avtomobila verjetno ne bom kupoval, ker pri tej kvaliteti izdelave kakršno imajo proizvajalci avtomobilov zadnje čase kravavo potrebujem garancijo, vsakomur, ki pa rabljen avto kupuje svetujem naj ne gleda preveč na km raje naj kupi bolj opremljen avto in pa bolj ohranjen.
Dobro je tudi uporabiti logiko namreč BMW-ji so svinjsko dragi avtomobili in iluzija je pričakovati, da bo nekdo dal za tak avto 50 kE potem pa naredil v 5 letih 50.000 km, po 5 letih ga pa tud za tretjino cene več ne more prodat.
Moj 523iA je z vso opremo nov stal med 90 000 in 95 000 dem, ko je bil star 20 mesecev sem ga jaz kupil za 49 000 dem(na cesto). tisti, ki ga je kupil je iztisnil iz njega vse kar je mogel :ok2

Anonymous
5.6.2003, 01:19
Prijatelj, ki ga pozna je rekel, da mu je Žiga osebno povedal, da še nikoli ni prodal ali kupil avta, ki bi bil ali karamboliran ali ki ne bi imel realnih km)
:laugh :crazy :-D
Mislim,ta je pa lovska.Taki prodajalci bi še svoji mami prodali "sfu***" avto,kaj šele kolegu.Poznamo take.
Tud miloševič v haagu trdi,da ni kriv.Pa vsi vemo da je. :confused
A se ta polo slučajno zdaj nahaja v celju in ima modre zadnje luči?Ja, ma modre zadnje luči, zakaj? :confused