Ogled polne verzije : INPA - težave, nasveti
BMW Scanner 1.4 demo deluje z vsakim OBD2 vmesnikom
Domnevam da je res tako. Ne dela pa vsak OBD2 vmesnik z INPO.
Vmesnik ki dela preko usb porta ti ne bo delal na starejših avtomobilih. Vsaj tovarniški programi kot INPA, NCS.... ne. Zelo verjetno ima samo eno diagnostično linijo, ne pa 2h kot jih uporabljajo modeli z okroglim konektorjem. Ta navodila ki si jih dal veljajo samo za ameriške avtomobile, pri nas to ne deluje.
Zakaj so Amerikanci vedno nekaj na boljšem...:damn
Vmesnik ki dela preko usb porta ti ne bo delal na starejših avtomobilih. Vsaj tovarniški programi kot INPA ...
INPA tako ali tako ne deluje na računalnikih, ki nimajo pravega hardwerskega COM porta. Ponavadi se stvar ustavi že med instalacijo. :cool
INPA tako ali tako ne deluje na računalnikih, ki nimajo pravega hardwerskega COM porta. Ponavadi se stvar ustavi že med instalacijo. :cool
Dela, dela.
In to prav fino. S PCMCIA-com adapterjem. :ok
To je pa že hardware ... čeprav dodaten in tudi ne pomaga vedno. :cool
Poizkusi direkt samo na USB ... :skrbast
S telimi pretvorniki za RS-232 je en sam križ... Najslabše je, ko prideš ob treh zjutraj v kakšne klinčeve Dragotince (google že ve, kje je to), tebe pa zjebe USB konverter in ne moreš s konzolo na router... :laugh:crazy
Po moje je tako, da če dela pica mica konverter, bi delal tudi USB... Če pa ne dela, je rešitev samo pravi RS-232 vmesnik...
Tudi takega laptopa še ni tak problem dobiti, vsak proizvajalec še ima kakšen tak model, le začnejo se nekje pri jurju in pol... :)
Ampak prav lepo deluje... uporabljen laptop brez com porta + čipšit adapter COM-USB (kabel, na eni strani COM, na drugi USB konektor)... :confused
To je pa že hardware ... čeprav dodaten in tudi ne pomaga vedno. :cool
No ja, v bistvu res.
Velikost definitivno nakazuje, da gre za HW. :ok2
http://tekgems.com/images/large/CCD-RS232-PCMCIA-unit.jpg
Ampak prav lepo deluje... uporabljen laptop brez com porta + čipšit adapter COM-USB (kabel, na eni strani COM, na drugi USB konektor)... :confused
Hehe, dela, dela, saj drugače ne bi obstajali takšni konverterji... :)
Dokler ne naletiš na napravo, ki zahteva vse žice vmesnika RS-232 (ponavadi se zaplete pri napajanju ipd.), ki pa ne dela :ok2
INPA v OBD načinu (za novejše avte z OBD2 konektorjem) ali samo eno podatkovno linijo lahko dela preko usb. Dela tudi z rahlo predelanimi 20 eur china OBD scannerji ali VAG-COM kopijami ki pridejo priklopljeni direktno v USB port.
V ADS načinu (za okrogle konektorje) in z dvema podatkovnima linijama (starejši avtomobili) ti pa noben adapter ali pcmcia kartica ne pomaga. Teoretično bi lahko delalo preko pcmcia kartice, ampak bi moral biti com port na točno pravem naslovu. Sam imam com port in se nisem bolj poglabljal, ampak kakor vem še nobenemu ni uspelo brez pravega com porta.
meni je delala diagnostika na E36 brez problema
Na novejših letnikih E36, kjer je samo ena diagnostična linija dela. Se pravi na avtomobilih brez pina 15 na diagnostičnem konektorju.
Na novejših letnikih E36, kjer je samo ena diagnostična linija dela. Se pravi na avtomobilih brez pina 15 na diagnostičnem konektorju.
Tako je! Novejši uporabljajo samo K-linijo, starejši so poleg nje rabili še L-linijo, najnovejši pa to naredijo direkt preko CAN-BUSa v katerega je še pred leti prišla K-linija preko instrument cluster modula in naprej z ostalimi moduli komunicirala preko CAN-BUSa ... npr. E46 ipd. :)
Bom kar v tej temi probal vprašat.
Imam problem z INPA programom.
Ko priklopim MINI-ja ( R50 ) mi deluje vse, razen modula za klimo ne morem preverjat. Ko preverim komponente ga vidi, le dosopat ne morem do njega.
Predvidevam da je problem v moji verziji IHKAR50.ini
Če ima kdo delujoč file, ga prosim da mi ga pošlje.
Dela tudi na tistih, ki imajo L linijo. Vendar samo z moduli, ki ne rabijo L linije. Če modul potrebuje L linijo, že inpa ve da ne bo šlo in javi "Command not accepted".
@johnyR
Če ti nagaja klima, je lahko tudi modul zanič in posledično ne sodeluje z vmesnikom.
Dela tudi na tistih, ki imajo L linijo. Vendar samo z moduli, ki ne rabijo L linije. Če modul potrebuje L linijo, že inpa ve da ne bo šlo in javi "Command not accepted".
@johnyR
Če ti nagaja klima, je lahko tudi modul zanič in posledično ne sodeluje z vmesnikom.
Je res, vendar bom najlažje zvedel, če dobim delujoč .ini fajl.
Sicer pa, če uporabim funkcijo za iskanje modulov, mi najde med ostalimi tudi tega za klimo, se pravi IHKAR50, ko pa probam narediti vpogled v delovanje, mi pa ne poveže, zato tudi sumim da je problem v .ini fajlu.
Če ga mogoče imaš, te prosim da mi ga pošlješ.
LP
.ini fajla ne najdem nikjer. Najdem edino .ipo in .prg v mapah ediabas.
Probaj odklopiti par modulov (vzami ven varovalke), najprej ABS/ASC... Za tvoj primer ne vem, ampak v nekaterih primerih pomaga.
Probaj odklopiti par modulov (vzami ven varovalke), najprej ABS/ASC... Za tvoj primer ne vem, ampak v nekaterih primerih pomaga.
Sem že probal odklopiti akku za kake 3 ure, pa ni pomagalo, si je vse napake zapomnil.
@ Coti: bom pogledal, kje imam jaz .ini fajle pa ti javim.
Nisem mislil tega, če preveč modulov "govori" v isto linijo ne prideš v računalnik. Zaradi tega sem mislil da jih par odklopi.
Ali ima kdo mogoče razlago fault kod za INPO. Torej kak pdf z opisom:-D prosim na bojan.u@gmail.com.
Hvallllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaa
Zdravo, imam problem z INPa 5.02 in sicer nekaj malega se lahko prebral z njim (datum izdelave....) ne morem pa izbrati motorja (M57N) 3.0d(160kw), torej , če izberem kateregakoli od m57.... ni nič
Dobim naslednji sporočili......
Any idea???
Zdravo, imam problem z INPa 5.02 in sicer nekaj malega se lahko prebral z njim (datum izdelave....) ne morem pa izbrati motorja (M57N) 3.0d(160kw), torej , če izberem kateregakoli od m57.... ni nič
Dobim naslednji sporočili......
Any idea???
Takoj ko izbereš E90, imaš na desni strani menija eno opcijo: functional jobs Vsaj moj ima).
Izberi to, ker tam lahko pogledaš kateri moduli obstajajo v tvojem avtu, lahko preveriš napake v celotnem avtu, ... Potem pa naprej.
Pa si izbral na začetku pravo linijo?
LP A.
lahko bolj podrobno opišeš "kakšno linijo":)
ko zaženem INPo 5.02 najprej izberem F4 (model E60) potem pa naprej (engine)....in pojavi se mi ta napaka....
ko zaženem INPo 5.02 najprej izberem F4 (model E60) potem pa naprej (engine)....in pojavi se mi ta napaka....
Pol je pa očitno več variant:): pri nekaterih različicah je pred zagonom potrebno izbrati linijo, po kateri "laufajo" podatki - za starejše modele (E46, E39...) mislim da je oznaka K, za novejše pa... :zmeden Naj kdo dopolni. Šele pol izbiraš model avtomobila.
LP A.
Pol je pa očitno več variant:): pri nekaterih različicah je pred zagonom potrebno izbrati linijo, po kateri "laufajo" podatki - za starejše modele (E46, E39...) mislim da je oznaka K, za novejše pa... :zmeden Naj kdo dopolni. Šele pol izbiraš model avtomobila.
LP A.
A, je že razloženo:
Tako je! Novejši uporabljajo samo K-linijo, starejši so poleg nje rabili še L-linijo, najnovejši pa to naredijo direkt preko CAN-BUSa v katerega je še pred leti prišla K-linija preko instrument cluster modula in naprej z ostalimi moduli komunicirala preko CAN-BUSa ... npr. E46 ipd. :)
LP A.
Jaz imam tudi 5.02, pa imam pri E60, na izbiro funkcijo: functional jobs.
Se pravi pritisneš F4, in v novo odprtem oknu greš takoj na desno stran (ne izbiraš engine, body, ...), tam greš v del programa, kjer lahko gledaš vse napake zapisane v vseh modulih, ...
Ja saj do tja sem že prišel in pobrisal shranjene error-je. Samo do motorne elekt. pa ne morem, da bi lahko spremljal podatke....
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.