PDA

Ogled polne verzije : CD player za e46

gustav k.
16.5.2003, 14:50
Pozdravljeni!

Sem ponosen lastnik BMW 318i e46, :laugh , srebrne barve, l.98, ki sem ga kupil pred tremi dnevi. Z avtom sem zelo zadovoljen, moti pa me, ker imam v opremi radio-kasetofon BMW reverse, na katerega ni mogoče priklopiti CD changerja. Zato bi rad kupil BMW business s changerjem, še rajši pa CD radio, obvezno original BMW. Nov na AA stane 137.000 + DDV, kar mi je absolutno preveč, zato bi rad vprašal vse prisotne na tem forumu, če mi lahko kdo pomaga priti do kakšnega rabljenega (ali novega) cenejšega primerka?

Hvala vsem!

DAMC
16.5.2003, 15:56
Pošlji mi kodo željenega radia. Mogoče se kaj najde. :ok :ok

gustav k.
16.5.2003, 16:01
Za kakšno kodo pa gre? Kje pa to najdem?

DAMC
16.5.2003, 16:14
To je naročniška koda (Bestellnummer) radia.

P.S.: Dobiš jo v AA-ju ali pa na vseh pooblaščenih servisih.

Stilus
16.5.2003, 23:46
Jst sm to zadevo rešil na ta način, da sem za 80.000 SIT kupu Kenwood MP6090 na MP3 pa blendo za BMW E46. :-D

Tisti originalni radii so baje čist zanič (prej sem imel not BMW Reverse), drugače pa jih dela Philips za BMW.

Lep pozdrav!

Uzivac
17.5.2003, 10:19
Ravno tak radio kot ga imaš ti v E46 sem ga imel tudi jaz. :frown
Za nakup originalnega radia se nisem niti pozanimal, ker vem , da je svinjsko drag. Za prejšnji avto sem si kupil samo menjalec , ki sem ga daljnega leta 1998 plačal 120k sit. Menjalec je bil za 6 Cd-jev (zadaj je imel nalepko made in Malasya :-D )
Za E46 sem si kupil Blaupunkt Acapulco MP52 (Mp3) plačal sem ga lani 84ksit z vgradnjo vred in z blendo. Najbolj estetsko res ni ampak dela pa ok.
Nakup rabljenega CD-ja ti odsvetujem. V prejšnjem avtu sem imel radio bussines RDS in dokupil sem menjalec. Ko se je pokvaril (izrabil) ga ni bilo mogoče popraviti in moral sem kupiti novega. Spomnem se kalvarije ko so vsi nekaj poskušali, vendar se tega dela (mislim da je šlo za laser) ni dalo dobiti ker ni obstajal. Kombinirali so celo da bi mogoče pasalo nekaj od Panasonica, vendar vse brez uspeha.
:jok Če kupuješ kupi novo

moebius
17.5.2003, 10:19
Pozdravljeni!

Sem ponosen lastnik BMW 318i e46, :laugh , srebrne barve, l.98, ki sem ga kupil pred tremi dnevi. Z avtom sem zelo zadovoljen, moti pa me, ker imam v opremi radio-kasetofon BMW reverse, na katerega ni mogoče priklopiti CD changerja. Zato bi rad kupil BMW business s changerjem, še rajši pa CD radio, obvezno original BMW. Nov na AA stane 137.000 + DDV, kar mi je absolutno preveč, zato bi rad vprašal vse prisotne na tem forumu, če mi lahko kdo pomaga priti do kakšnega rabljenega (ali novega) cenejšega primerka?

Hvala vsem!

Ja pejt na www.ebay.de tam dobis poceni rabljene cd playerje.Na ebayu sem kupil rabljenega Beckerja Mexico in sem prezadovljen.Mega cd-radio naprava s posebnim poudarkom na radio z dva tunerja :ok Cena 350 eur z carino in posto . Cena novega 130.000 sit

ponco
17.5.2003, 23:33
RMFD Radio BMW Business CD
VIN: 65128371342
cena: 132.737 sit z ddv :laugh

lp,

Martin ///M
18.5.2003, 13:33
sam zakaj lih original :confused a ni bols kupt enga hudga s MP3-ji pa se spila bols!?

bmw
18.5.2003, 14:13
sam zakaj lih original :confused a ni bols kupt enga hudga s MP3-ji pa se spila bols!?

Zato, ker grdo zgleda
http://www.bmwslo.com/mojavto/peterv/P1010022.jpg
Sorri Peter V., ker sem si sposodil sliko. Glih pr rok je :laugh

Martin ///M
18.5.2003, 14:33
no tolk grdo pa spet ni, pa sej kups crn radio z oranzno osvetlitvijo pa je stvar resena :ok2

BMW M PWR
18.5.2003, 15:45
No tut men ni grdo, pa se kvaliteta zvoka se siguno ne more primerjat! Seveda je to splača naredit samo če kupiš vrhunski avtoradio, ker za kakšen kasetar ali CD player za 20.000 SIT se to res ne splača delat!

Drugače pa res, EBAY pa je! Tak radio pride caa. 100-200 EUR

http://ebay2.ipixmedia.com/abc/M28/_EBAY_7a3d49f460e000b79708fad9abe371a6/i-1.JPG

http://ebay3.ipixmedia.com/abc/M28/_EBAY_a373d66e1b74aaed2c24dac6818ffd70/i-1.JPG

gustav k.
19.5.2003, 09:32
Hvala vsem za odgovore in nasvete, vendar pa naj takoj pojasnim, da zame pride v poštev samo original, v prvi vrsti seveda zaradi estetskih razlogov. BMW M PWR - tole, kar je na sliki, se prodaja? Si to našel na EBAY-u?

Stilus
19.5.2003, 16:00
Sam tole ti ne bo pasalo v E46, oz. ti bo, samo je DIN formata.

Jst imam Kenwooda not, pa sm se čist navadu na izgled, pa še oranžno osvetlitev ima. :) Glede zvoka pa sploh ni za primerjat prej z BMW Reverse al pa zdaj...

Če bi bil pa na tvojem mestu, bi pa kupu BMWjev navigacijski sistem s TV (na ebayu se prodaja za 650 EUR) cel komplet. Pa klimo premakneš tam k maš predalček, gor pa navigacijo montiraš.

Lep pozdrav!

LILE
19.5.2003, 23:34
Mene tudi davijo, naj dam noter cd pa čeprav ne original.. svinjsko zgleda, ker ni original in raj nimam nič in poslušam 6v :metalc

gustav k.
20.5.2003, 16:06
Navigacija in razna premikanja klime ne pridejo v poštev. Niti slučajno se mi ne da hodit po servisih in tam zapravljat čas in denar, da bi se pa sam spravil delat kaj takega pa tako ali tako ni realno.

Glede kvalitete je pa tako, da v avtu še nisem slišal sistema, ki bi zadovoljil moje kriterije. Za to uprabljam domačo dnevno sobo ali studio. Tisto nekaj vmes me ne zanima, zato je estetika bolj pomembna. Hkrati pa se mi ne da presnemavat repertoarja na kasete...

Skratka, bo treba kot kaže kar poslušat radio ali pa skeširat za nov CD player.

Anonymous
20.5.2003, 17:35
Poslušaj Gustav če misliš, da boš z originalnim radiom dosegel boljši efekt kot s kakšnim norim MP-3 plajerjam, se močno motiš. Tako pri ženskah (preverjeno :laugh ) kot pri prijateljih, ki se usedejo v avto boš veliko bolj zažgal z lepim, polnobarvnim radijem kot pa z monotonim, enobarvnim bednim originalnim radijem. Moj nasvet: mP-3 pa kakšn voufer pa sam dum dum :crazy :ok

bmw
20.5.2003, 18:21
Poslušaj Gustav če misliš, da boš z originalnim radiom dosegel boljši efekt kot s kakšnim norim MP-3 plajerjam, se močno motiš. Tako pri ženskah (preverjeno :laugh ) kot pri prijateljih, ki se usedejo v avto boš veliko bolj zažgal z lepim, polnobarvnim radijem kot pa z monotonim, enobarvnim bednim originalnim radijem. Moj nasvet: mP-3 pa kakšn voufer pa sam dum dum :crazy :ok

Sej gustav tega ni rekel. Rekel je, da ima za glasbene užitke dnevno sobo, ne pa avto! Radio v avtu je pač majhna poživitev vožnje...

gustav k.
20.5.2003, 20:47
Franci!

Žensk nikakor ne mislim zažigati, saj je to pred leti počel g.Trobec, pa so ga zaprli. Poleg tega sem mnenja, da je kura, ki se pali na pleh, hibrid med duševnim bolnikom in amebo, zato mi nikakor ni ekonomično dajati toliko denarja za navaden kokošnjak.

Tomzl
20.5.2003, 20:58
Franci!

Žensk nikakor ne mislim zažigati, saj je to pred leti počel g.Trobec, pa so ga zaprli. Poleg tega sem mnenja, da je kura, ki se pali na pleh, hibrid med duševnim bolnikom in amebo, zato mi nikakor ni ekonomično dajati toliko denarja za navaden kokošnjak.

:hihi :ok

ipsilon
20.5.2003, 22:25
Kure, ki padajo na pleh, so glupe, ampak fantje, priznajmo, konec koncev imajo vsaj prevoz :ok2

Anonymous
20.5.2003, 22:47
:flipa Majo prevoz če najdejo koga še bolj :uh od sebe.

Anonymous
20.5.2003, 22:57
Franci!

Gustav, ne vem zakaj se slepiš, ko pa si še sam napisal da se "palijo" (po slovensko žgejo).V vsakem primeru končajo zažgane, tudi če g.Trobec nima prstov vmes. Glede cene kokošnjaka pa je vse odvisno od števila kur :ladysman , ki jih dobiš v paketu. :wave

Uzivac
21.5.2003, 10:45
Tist o "kurah" in BMW-ju ne gre skupaj. BMW-ja imam vedno in vselej za lastno zadovoljstvo, za uživanje v vožnji, za uživanje ob pogledu na vsak del mojega avta. Popolnoma razumem, da nekdo hoče kupiti radio, ki je original in lepo izgleda v avtu.
Monotona oranžna barva? Klasika. polnobarvni avtoradio spremeni avto v cirkusantski voz.

P.S. na pleh lovi tisti ki drugače ne more :ok2

ipsilon
21.5.2003, 16:26
polnobarvni avtoradio spremeni avto v cirkusantski voz.

Točno to! Mene ne bo nihče prepričal, da avtoradio z ohišjem srebrne barve in najmanj 16 različnimi barvami na gumbih in displeju "zažiga" v klasični črni BMW armaturi!

Anonymous
21.5.2003, 23:27
Točno to! Mene ne bo nihče prepričal, da avtoradio z ohišjem srebrne barve in najmanj 16 različnimi barvami na gumbih in displeju "zažiga" v klasični črni BMW armaturi!
Torej misliš da kenwood v mojem 320i ne zažiga?(no ja, zgorel ni na srečo še nič!) Ko bi slišal zažiganje mojega wooferja bi spremenil mnenje. :eek2

ipsilon
22.5.2003, 03:27
Jaz imam tudi Kenwood (zaenkrat). Na srečo pa ni srebrn in ima na displeju samo dve barvi (eno preveč torej). Kar pa se tiče wooferja ter kvalitete in moči zvoka, barva in videz nimata s tem kaj opravit.

gustav k.
22.5.2003, 09:42
Še vedno vztrajam pri originalu. Kombinacije z wooferji pa Kenwoodi pa raznimi palčki, ki sklačejo gor in dol po displayih, me niti malo ne rajcajo. To me prej spominja na kakšne dolenjčke, ki doma v garaži kuhajo plastiko in si delajo nekakšne super-športno-estetske dodatke za svoje BMW-je, ki s tistimi štrlečimi spojlerji in feltnami na koncu izgledajo kot kakšen strmoglavljen avion s prve svetovne vojne.

Jure24
22.5.2003, 10:53
To me prej spominja na kakšne dolenjčke, ki doma v garaži kuhajo plastiko in si delajo nekakšne super-športno-estetske dodatke za svoje BMW-je, ki s tistimi štrlečimi spojlerji in feltnami na koncu izgledajo kot kakšen strmoglavljen avion s prve svetovne vojne.

Misliš kaj takega :napaka :
http://www.jimmy540i.com/moron1.jpg
http://www.jimmy540i.com/moron9999999997.jpg

Anonymous
22.5.2003, 14:20
Jure, ta rumen BMW iz nightmare page-a je pa vrhunec vseh lepih dodatkov na enem avtu. :barf Lastnika pa :blackeye

gustav k.
22.5.2003, 16:55
Točno to mislim! Edina razlika je v tem, da slovenski mojstri predelav nimajo zadosti domišljije, znanja in denarja, da bi spravili skupaj takšen gravž.

ponco
23.5.2003, 22:29
To me prej spominja na kakšne dolenjčke, ki doma v garaži kuhajo plastiko in si delajo nekakšne super-športno-estetske dodatke za svoje BMW-je, ki s tistimi štrlečimi spojlerji in feltnami na koncu izgledajo kot kakšen strmoglavljen avion s prve svetovne vojne.

Misliš kaj takega :napaka :
http://www.jimmy540i.com/moron1.jpg
http://www.jimmy540i.com/moron9999999997.jpg

hehe...ce bi slucajno koga zamikal da bi meu takle odbijac evo --> http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2415383660&category=14766

lp,

Martin ///M
23.5.2003, 22:46
ja sm ze vidu na parih slikcah tega rumenga, k je naravnost za :barf

oracle
24.5.2003, 15:10
no, ce vam po pravic povem mi je par detajlov usec(lexus style luci, zadn spojler...) sam un spredn odbijac?!?!to je mogu en bit na tripu da je kj tazga naredu!!!yuck...

Rado
25.5.2003, 17:16
Zdravo !
Da se malo vrnemo na temo, imam vprašanje:?
Pri nakupu "radia + CD" , kaj moram gledati (kaj mora pisati) na podatkih, da lahko poslušam na istem radiu :
- CD kupljen (original) v trgovini, +
- CD "spečen" v "pekaču", +
- CD presnet z intereneta ( čez 100 izvajalcev ). ( saj ne vem če mora biti lih z interneta :confused )

Lp

ponco
25.5.2003, 19:02
Za prve dve opiciji ti bo zadoscal skoraj vsak CD player, novejsi podpirajo cd-rw in cd-r tko da ni panike. Za poslusanje muzike z "interneta" (verjetno si mislil format mp3) pa bos rabil CD avtoradio ki podpira MP3 format...druge variante ni :laugh ...razen ce bos montiral PC nekje v avtu in potem rolu mp3je :ok2

lp,

oracle
25.5.2003, 19:33
ponco to niti ni tok slaba zadeva!poznam modela k ma S-klasso pa connect pa una MBjevska sranja notr k ne podpirajo MP3 pa je u sovoznikou predal ruknu laptopa, zvezu na radio in zdj ma 60GB diska u autu sam za musko :crazy

ponco
25.5.2003, 20:15
sej js tut pravm da je to super zadeva....ce bi meu cajta pa primeren display(touchscreen) bi si zihr naredu kisto samo za musko pa vsaj 120gb diska pol pa udri mujo :laugh ... celo diskoteko not :beer

lp,

Rado
25.5.2003, 22:00
Torej, če imam (kupim) radio + CD, ki podpira MP3 format potem lahko poslušam "vse možnosti" .( original + pečene + MP3)
- za poslušanje originalov in "izpečenih" pa je dovolj če podpira cd-rw in cd-r
Tiste varijante za ..."celo diskoteko..." :crazy pa raje nebi imel
Imam prav???
Še enkrat hvala za odgovore
Lp

robberrt
25.5.2003, 22:25
mene pa zanima, imam sledečo kombinacijo, kasetar avtoradio BMW Business, pa me zanima ali je možnost priklopa CD wechslerja, ali mora biti original BMW, ali so kabli že v osnovi potegnjeni do prtlažnika, in ali obstaja kakšen MP3 radio da ima oranžno osvetlitev.???

hvala

ponco
25.5.2003, 22:32
rado: tocno tako...kupis CD player ki podpira cr-r in cd-rw + mp3 in poslusas vse :-D

roberrt: mnogi avtoradii imajo moznost oranzne osvetlitve...kot zanimivost, moj prejsnji avtoradio je bil pioneer 8600mp3 in ima oranzno osvelitev, tko da kr lepo pase v bmwja :ok2

lp,

Rado
25.5.2003, 23:31
Ponco, hvala !
Končno sem skapiral :crazy !!!
Sedaj moram samo še najti za moj E36 tak radio u črni barvi z rdečo /oranžno osvetlitvijo in čim manj " palčki, ki skačejo po displeju"
Lp

Stilus
25.5.2003, 23:58
Rado: jst mam v E46 Kenwood MP6090, ki podpira tudi MP3je. Ima zeleno ali rdeče-oranžno osvetlitev, na željo. Jaz imam izbrano rdeče-oranžno in zelo lepo paše.

Lep pozdrav!