Ogled polne verzije : Spet težave pri E46
Po zamenjavi "bumerangov" pri 50 000 km je pri 76 000 na vrsti novo sranje.
Opazil sem, da avto nekam slabo in neenakomerno potegne kot bi imel turbo luknjo (320d). Po obisku na servisu sem izvedel, da je nekaj narobe z nekakšnim mešalnikom zraka (prvič slišim) in da me bo to stalo med 85ksit in 100ksit.
Sicer so obljubili, da bodo poskusili pod garancijo čeprav je že potekla ker je avto star 1,5 leta.
Enostavno ne morem verjeti, da se to dogaja. Za toliko denarja bi lahko pričakoval normalno delovanje avta.
Menda se to pri BMW jevih dizlih precej rado dogaja.
Je res od BMW-ja ostal še samo lep avto? Kvaliteta pa katastrofa.
UFFFFF. Ta moment bi ga najraje stolkel od jeze. Upam, da se bom čez vikenda malo pomiril :crazy
Nisi edini s takimi problemi. :)
Problem je v luftmassenmesserju (merilniku pretoka zraka). Pri meni je (bilo) isto.
Poskusi enkrat odstranit zadevo ter jo očistit z alkoholom. Vse ostalo upam, da ti bo pomagal UDM... on je dal tudi meni napotke, pa mislim da je malo pomagalo. :)
Sicer pa, ne sekiraj se. :) Jst sm biu na začetku tak, da me je vse motilo, pa vsako stvar sem slišal, pa vse. Zdaj me pa boli k..., pa samo neha. Ker drugače bi lahko skoz na servisu visu.
Lep pozdrav!
Ne vem če govoriva o isti stvari. Če se prav spomnim imaš ti 318i, ki nima turbinskega polnilnika. Moj je dizel in problem je menda pri turbini
isto sranje sem imel jaz na TDI motorju, probaj poklicati RSR-a v ljubljano ce se da enako resiti kot pri VW, sicer pa a ni RSR od Stilusa sosed al kaj pa naj ga malo prasa, mene je takrat kostalo da mi je preprogramiral racunalnik mislim da 20 ali pa 25.000sit, dočim luftmesser je bil pa na servisu tudi okoli 60k sit
Najprej bom pocakal da pri mojem serviserju dobijo ta mešalnik zraka . Obljubljen je za v torek. Sama zamenjava menda ni tako zamudna bolj zamudno je kasneje programiranje. Kot vedno si bom vzel čas in gledal mojstrom pod prste.
Upam , da mi bojo podaljšali garancijo :confused
O poteku zdravljenja mojega bolnika boste obvesceni
robbert: Ni glih sosed no... na drugi ulici stanuje. :laugh
Lep pozdrav!
Uzivac, ne skrbi, seveda ti bodo podaljšali garancijo.
Ampak samo za merilec pretoka zraka, ne na komplet avto.
Firma BMW da garacijo 12 mesecev, v tem času krije celotne stroške!
Po preteku teh 12 mesecev obstaja v nemčiji tako imenovana garancija prodajalca ki traja še 24 mesece! V tem času krije BMW materialne stroške prodajalec pa stroške dela! Pri nas se tega veselo izogibajo ker nekak ni zakonsko to urejeno...
Poleg teh časovnih gartancij obstaja pri BMW-ju še garancija na prevožene kilometre, mislim da dajo na motor ter menjalnik 100.000km, podvozje 50.00km, ... ampak s tem nihče ne kriči naokrog. :frown
Kontaktirati BMW direkt v nemčijo!
LP, BB
P.S. Meni je na Compactu pri 50.891 km pihnilo dihtungo na glavi - znana serijska napaka. Ponudili so mi da mi zadevo sanirajo za cca. 120.000 Sit pri nas potem mi pa BMW prizna Materialne stroške in če bom imel srečo mogoče pol dela. Sem kupil dihtunge za 19.000 Sit ter zadevo rajši sam popravil. O tem sem govoril pri BMW prodajalcu v Köln-u, kjer so mi povedali da to v celoti krije BMW saj avto še ni imel 100.000 km !!! Zanimivo ali ne!
Uzivac, ce te tko moti tvoj 320d, lahko zamenjava. :laugh
Res, če maš kakšen namen prodat, sem interesent. Lahko ti dam v račun 318i E46 z 328i optiko, srebrne barve. Ampak res ful ohranjen, kot nov.
Lep pozdrav!
Pri nas, zgleda, da zastopniki živijo v nekem svojem svetu. Čeprav je poprodajna politika BMW enaka in naj bi veljala za katerikoli servis na svetu, morajo PRI NAS vedno biti neke izjeme, da se prodajalci venomer uspejo izogniti kritju stroškov na svoj račun. Zamenjava generalnega zastopnika očitno nič ne pomaga.
Sam iman podeobne izkusnje z menjavo bumerangov,kar se tice garancije.Pri enem serviserju mi je hotel zaracunati vse delo in matrijal ,pri drugem sem pa placal le materijal.
Torej bi prvi serviser lepo pobasal denar od garancije v svoj zep.
Se dobro ,da so nekateri serviserji posteni.
Sicer te pa v danasnjih casih skusajo povsod "nateg....",ce se jim pustis.
lp
:beer
Vsi novejši motorji, ki imajo računalniško krmiljeno količino vbrizganega goriva (bencinarji in dizli), rabijo imeti podatek, koliko zraka je šlo v cilindre. Včasih so to nastavljali na obrate, pa so avti preveč žrli bencina (Alfa Romeo), danes pa to nalogo opravla senzor za pretok zraka. Zadeva je precej občutljiva na razne dotike (umazan zrak, čiščenja itd.) pa tudi motorček, ki prenaša odprtost lopute je dokaj enostavno uničiti.
Kolega ima Škodo Oktavijo in isti problem - cena popravila cca 85kSIT.
Ta senzor je druga najdražja elektronika za motor, takoj za DME/DDE enoto (centralni računalnik za motor).
lp
Borut
Za garancijo mi še ne vejo povedat ampak pravijo, da verjetno bo. Drugače pa me bolj moti dejstvo, da se je avto pokvaril. Počutim se nategnjenega.
Ko sem kupoval tega BMWja sem plačal precej višjo ceno kot za pasata, ki je bil takrat celo v akciji z več opreme kot jo ima moj avto. Vem , da se pasati tudi kvarijo ampak se jih zato drži sloves VW (ljudski avti). Glede na to, da sem plačal pošteno ceno pričakujem pošten avto za svoj denar.
Poleg tega sem od avta odvisen in mi ogromno pomeni zaupanje . Spomnem se serije 5 (E39) . Ko mi je enkrat zakuhal sem potem kar naprej zijal v kazalec za temperaturo. Občasno naredim v enem dnevu tudi 1000 km in zoprno je kar naprej študirati če je vse OK .
Z svojim serviserjem sem izjemno zadovoljen in me ni pustil na cedilu niti enkrat (bmw-ja vozim že od 1996, povprečno 60 000 km na leto)). Vem, da se bo potrudil zame kolikor se bo dalo.
Če ne bi bil dobesedno bolno obseden z BMW-jem ga zagotovo nikoli več ne bi kupil, tako se je pa moja jeza že razkadila in danes sem svojemu bolniku naklonil kompletno čiščenje :-D
Aja zdej za moj avto velja tista lisičja fora: bolan zdravega nosi (vozi) :laugh
Stillus zamenjava bo bolj težka, ker imaš bencinarja, poleg tega pa bom šel nazaj na serijo 5
Ne bit preveč priden s kilometri, pa k boš prodajal, najprej MEN povej. Zmenjena? :mljask
A lahko mal opišeš, kakšen je, kakšne barve pa kaj ima od opreme, lahko pod private, če se ti da...
Lep pozdrav!
Zanima me kako je s to garancijo, če greš na servis v drugo državo?
LP
Mešalec zraka je zamenjan in avto spet vleče kot je treba ALELUJA!
Na servisu so vložili papirje za priznanje garancije in zgleda da bo le šlo naprej.
Od novega leta bodo za vse prodane avtomobile ponudili 2 letno garancijo ali 100 000 km. Končno!
BB, če je to res, je treba te naše serviserje mal za kravatlc zagrabt ejga
Ne serviserje ! serviserji so OK, pač pa uvoznika in tudi samo tovarno.
Če prodajajo avtomobile ljudske kvalitete naj dajo tudi ljudske cene. Uvoznik bi se pa moral za interes svojih kupcev malo bolj potruditi pri pogajanjih s tovarno.
Neverjetno vendar resnično. Moj avto spet ne vleče tako kot je treba :damn
Jutr grem z njim na servis, da vidimo kaj je tokrat. Zgleda tako kot preden sem menjal mešalec zraka (pred dvema tednoma).
Počasi mi je vsega dovolj in čisto možno je, da je to moj zadnji BMW.
Sploh ne morem verjet , da se to dogaja.
Ima še kdo od vas podobne težave?
Počasi mi je vsega dovolj in čisto možno je, da je to moj zadnji BMW.
Oglašam se samo zato,da ti povem,da moraš potem spremeniti nick na forumu.
Drugače pa,sočustvujem s tabo.Kaj ti naj drugega rečem.Upam pa le,da si boš premislil,in še naprej ostal na Avtu,saj se ti lahko to zgodi tudi kjerkoli drugje.
Ja pa sranje,ker koliko sem prebral,si ti kupil nov avto,zato še toliko bolj razumem tvoje razočaranje.
Martin ///M
29.5.2003, 20:38
upam da bo po tem, ko bos popravil to konec tezav s tvojim bimmerjem
Tudi jaz srčno upam, ker sem do grla sit obiskov pri mehaniku. Danes nisem iml časa zato grem na servis v ponedeljek. Mogoče sem ravno naletel na tak avto, upam vsaj. Čeprav mi je blo najbolj čudno ko sem prvič prišel zaradi mešalca zraka avta sploh niso dosti gledali in mu takoj postavli diagnozo. Se pravi je to problem, ki se pojavlja večkrat. :frown
Če vzameš v račun še to, da mi že zdaj podaljšujejo garancijo in da roke zdržijo cca 50 000 km, mešalec zraka pa (pri meni 75 000) me čaka v naslednjih letih poleg obiskov mehanika še kopica računov. Obe roki cca 150 000 sit, mešalec zraka pa 85.000 si+delo .Vprašanje je kaj se bo še pojavilo.Najkasneje čez pol leta ko bo dopolnil 2 leti ga moram prodati.
Aja Jure 24 nicka pa ne bom zamenjal :-D . Mogoče mi grejo ravno zato tako na jetra popravila mojga avta, ker sem nagnjen k uživanju :laugh , poleg tega sem pa še len tako, da mi obiski mehanika žrejo živce.
Tako hudo pa spet ne more bit, da bi se kar naprej nekaj kvarilo, razen če si dobil limono. Za prve primerke serije 3 E46 je bilo znano, da nekateri deli niso bili dovolj vzdržljivi, ampak so jih, kolikor vem, menjavali v garanciji in potem z novimi ni bilo več težav. BMW včasih sklene pogodbo s kakšnim novim dobaviteljem, ki od začetka naredi kakšen kiks, ampak da bi se pa nekaj kvarilo tudi po zamenjavi je pa malo verjetno.
Seveda si avto tega ranga ne bi smel privoščiti takih napak. Konec koncev avte testirajo več let, tako da je res čudno, da so pri prvih avtomobilih še vedno prisotne napake. Tudi sedmica E65 je imela od začetka veliko težav, sedaj pa naj bi po izkušnjah lastnikov vse odpravili. Včasih se človek res vpraša, kaj počnejo testni vozniki, če morajo potem kupci sporočat, kaj je narobe. :confused
Iz tega razloga je vedno pametno počakat kakšno leto po predstavitvi novega modela, saj v tem času odpravijo vse morebitne napake. V tem pogledu je najbolj pametno kupit avto, ki je v zadnji fazi svojega prodajnega življenja. Cene so nižje pa še napak ni več. :-D Če hočeš imeti prvi novi model, se pa zna zgodit, da so včasih take neprijetnosti, čeprav jih ravno pri novem avtu ne bi smelo biti.
Res je, da se vse znamke vedno bolj kvarijo, ampak mi je vseeno nerazumljivo, da BMW nič ne stori v tej smeri, da bi bil tudi v zanesljivosti najboljši.
Uzivac... k bos prodajal, povej. :laugh
Lep pozdrav!
Tomzl avto sem kupil novembra 2001, se pravi so ga izdelovali že skoraj polna tri leta. Očitno le niso odpravili vseh napak, ker nisem edini , ki ima te probleme.
Tudi šestvaljniki v E36 in E39 so imeli težavo in to precej hudo. Hlajenje motorja . Meni je takrat moj 523i zakuhal ko sem ga pustil vžganega mogoče 5 min v prostem teku. K sreči sem še pravočasno ugasnil motor tako da ni zaribal. Klasični primer šlamparije. Ko danes razmišljam v principu nikoli nisem imel težav z avtomobili :zastava , fiat , golf II, E36 316i so mi služili brezhibno. Ker sem imel težave pri rabljeni petici sem se odločil za nakup novega BMW-ja. A glej ga vraga tudi tukaj jih imam.
Zanimal sem se za nakup E60 in nasvet je bil šokanten :frown
Isto kot ti mi je svetoval, da naj počakam, da grejo prvi primerki na cesto in da se najdejo otroške napake na avtu. HALO ! za avto hoče imeti celo premoženje jaz naj pa cvikam zato ker ga niso dobro preizkusili.
Podaljšana garancija na dve leti je sramota. Namesto da bi naredili avto tako kot je treba raje podaljšajo garancijo (zelo korejsko to zveni).
Ljubitelj BMW-ja sem od dneva ko sem zagledal prvo serijo 3 nekje v sedemdesetih in zaradi teh šlamparij ki jih počnejo sem zelo slabe volje in celo razočaran. Zelo rad imam BMW-je, kar dokazuje dejstvo, da sem za več denarja plačal manj opremljen avto. Imel sem na izbiro Audija, Passata, Citroena C5. In vendar sem se odločil za 320d, samo zato ker je BMW . Argumenti, ki ji občasno slišim, da se to dogaja tudi drugim znamkam avtomobilov ne vzdržijo in me ne zanimajo. Imam BMW-ja in ne kakršenkoli ljudski avto in to pove vse. NE SME SE KVARIT IN KONEC!
Z slabo kvaliteto izdelave so mi vzeli veselje do avtomobilov in počasi bom avto res začel jemati izključno kot prevozno sredstvo.V tem primeru pa BMW sploh ni opcija, ker je predrag in žal moram ugotoviti nezanesljiv.
Stillus avto bom prodajal takoj po novem letu.
UPAM SRČNO UPAM, da se v prihodnje to ne bo dogajalo.
Kaj vse se je pa pokvarilo na tvojem 320d do sedaj?
Pri približno 50 000 km so mi zamenjali bumerange, pri 75 000 je šel mešalec zraka. kaj je pa zdaj pa še ne vem, ker bom šel na servis po 12 uri.
Tudi jaz sem imel probleme ,ki sicer niso bili tako grozni samo te pa moti ,da se pri avtomobilu za 8 miljonckov take bedarije sploh dogajajo.
Npr mehanizem za dvigovanje stekel,senzor na odmicni gredi to sem moral placat,potem so pa se bumerangi,termostat ene 3 krat pa spet mehanizem za dvigovanje stekel to so mi pa nekako priznali garancijo za materijal .
Sicer ne vem kaksna sranja imajo lastniki drugih znamk,ampak malo te razjezi.
lp
:beer
Tomzl: verjemi, da pri BMW-ju ni potrebno imeti veliko smole, da dobis skartnega...
Drugace je pa dejstvo, da BMW ni bil nikdar in nikoli sinonim za kaksen ziher in nepokvarljiv avto. Za BMW-ja je vedno veljalo to, da moras imeti precej pod palcem, ce ga hoces voziti in vzdrzevati... pa tudi za popravila malo zobe stisniti :frown
Tomzl: verjemi, da pri BMW-ju ni potrebno imeti veliko smole, da dobis skartnega...
Drugace je pa dejstvo, da BMW ni bil nikdar in nikoli sinonim za kaksen ziher in nepokvarljiv avto. Za BMW-ja je vedno veljalo to, da moras imeti precej pod palcem, ce ga hoces voziti in vzdrzevati... pa tudi za popravila malo zobe stisniti :frown
:confused
Avto so mi zrihtali tako, da zdaj spet vleče tako kot je treba. Nekaj časa sem bil zraven in na začetku so ponovno programirali mešalec zraka. Tester ni pokazal nobene napake. Potem so še nekaj brskali po avtu a sem žal moral oditi. Nekaj so si imeli opraviti z nekakšno plastično zadevo valjaste oblike a nimam pojma kaj to je. Vem samo, da je zdaj v avtu ni . Nekaj v zvezi z nekakšnim vakumom :confused .Upam , da bo zdaj končno mir :confused
Ker sem bil že na servisu in se pripravljam na daljšo pot sem 2000 km predčasno opravil še servis in zamenjal zadnje zavorne ploščice. Stilus vidip kako vzorno skrbim za svoj avto :laugh Cena bo temu primerna :ok2
Martin ///M
2.6.2003, 17:20
Pri približno 50 000 km so mi zamenjali bumerange, pri 75 000 je šel mešalec zraka. kaj je pa zdaj pa še ne vem, ker bom šel na servis po 12 uri.
se strinjam da bi mogl bolj nakakovost dat, sam ce si pa samo to menjal pa res ni tko hudo :ok2
Mislim, da je malo takšnih primerov kot je tvoj, Uzivac (ali pa nkateri pač imamo srečo!).
Naš stari BMW 520i (E34), l.'91, 156 KM ima (skoraj) 300.000 kilometrov in smo do zdaj poleg olja (redni servisi) zamenjali le vodno pumpo, in sicer preden smo šli v Francijo na 1647 km dolgo pot v eno smer.
bmw: ni se ti treba nic cuditi, ker Uzivac ni edini "srecnez", ki bi se mu to z BMW-jem dogajalo.
Kot sem ze nekajkrat povedal, smo kupili novega E46 318i letnik 99, ki ima sedaj prevozenih dobrih 60.000 km. Ves kaj vse je do sedaj crknilo? Vilice na volanu, kiler, diferencial in ze 4× se je prizgala lucka za Airbag!
Sedaj pa povej, ce je to za taksen avto normalno?!?! Se posebej ob dejstvu, da je tedaj zadeva kostala 60.000 DEM z zelo dobro opremo(usnje, lita platisca 16 col, klimatronic, krom na aramturki, ....).
Se ti zdi Martin, da to za tak avto ni hudo?
Ne strinjam se s teboj. Avto tega slovesa in za tak denar bi moral biti skoraj brezhiben.
Vceraj sem si malo jih malo v salonu privoscil :laugh Ko sem gledal cenik za E60 sem jih vprasal ce spada v standardno opremo tudi par bumerangov in tako dva ali trije mešalci zraka :laugh
Nasmeh pri vodji salona je sicer bil a bolj kisel :ok2
Ja res ni treba met smole da dobiš škart-robo! Ko sem peljal svoj avto na servis so mi rekli da je treba menjati KOMPLET prednje diske :damn in seveda zavorne obloge! Poleg tega pa še nekakšne končnike, nosilec motorja (pretrgan-kaj takega se po mojem ne bi smelo zgodit!) Takrat sem že skoraj obupal nad bmw, toda bmw pover mi je vlil moč da sem prebrodil tudi to krizo!
Ja res ni treba met smole da dobiš škart-robo! Ko sem peljal svoj avto na servis so mi rekli da je treba menjati KOMPLET prednje diske :damn in seveda zavorne obloge! Poleg tega pa še nekakšne končnike, nosilec motorja (pretrgan-kaj takega se po mojem ne bi smelo zgodit!) Takrat sem že skoraj obupal nad bmw, toda bmw pover mi je vlil moč da sem prebrodil tudi to krizo!
Eh ja..
Deset let star avto imaš in teb se zdi čudno, če je blo treba diske pa zavorne menjat. Ja to je pa res smola. Pa končnike mejdun. Kdo bi si mislu, da končniki še deset let ne zdržijo :crazy (pa po možnosti še asfalta nimate do hiše). ...
Dejte nehat no s takim. Sej uni problemi, ki so jih pri novem e46 naštevali so res katastrofa, samo s takim, da je treba diske pa končnike menjat, ste pa že mal smešni.
Diski in zavorne ploščice :-D Manj bremzaj pa bo.
Pri svojem 320d sem sprednje ploščice menjal šele na 65000 km
Nimaš kaj... dejstvo je, če črto potegnemo, smo imeli (imamo) lastniki E46 kar nekaj smole...
Menjali smo bumerange, merilce pretoka zraka (celo jaz pri bencinarju), lučka za airbag kar naprej gori (pri meni so menjali ponjavo pod sedežem, kable, pa ga tud hudič ne more zrihtat... se prižge, pa da ga ne vem kaj), pa še kaj bi se našlo...
matija je menjal diferencial, jaz sem menjal zadnje ležaje, ko je imel avto 85.000 km, ...
Eh ja... molimo. :laugh
Lep pozdrav!
BTW... Uzivac, zakaj nisi nabavu 320d titansilber? Mislm da v podpisu piše Stahlgrau... khm... ;) Jst pa glih titansilber iščem.
Martin ///M
3.6.2003, 11:51
BTW... Uzivac, zakaj nisi nabavu 320d titansilber? Mislm da v podpisu piše Stahlgrau... khm... ;) Jst pa glih titansilber iščem.
stillus kaksna pa je ena in druga barva prosim za opis ne razumem nemacki :-D
7er: to, da pri 10 let starem avotmobilu stvari zacnejo crkavat je jasno. Tu nimam pripomb!
Ampak to, da ti pri novem avtomobilu pri 20.000 km crkne diferencial?????? :crazy Pa kasneje pri 40.000 km vilice na volanu???? Pa istocasno kiler???? In da se ti po nestetih popravilih se vedno priziga lucka za Airbag?
Mislim ej...! To za avto s taksnim imenom in slovesom kot ga ima BMW ni normalno, pa naj kdo rece kar hoce!
Stilus: ce se ne motim, se je tebi celo barva krusila iz avta?
Zato pa bo BMW zame vedno le uzitek v voznji, NIKOLI PA TO NE BO ZAME ZANESLJIV AVTO!
Ampak to, da ti pri novem avtomobilu pri 20.000 km crkne diferencial?????? :crazy Pa kasneje pri 40.000 km vilice na volanu???? Pa istocasno kiler???? In da se ti po nestetih popravilih se vedno priziga lucka za Airbag?
Kakšni so bli pa vzroki, da je crknu diferencial? A so mogoče kej rekli na servisu ?
Kako je bilo pa s kilerjem, al je kar spustu al kaj ?
diferencial: vzrok neznan! - avto nikoli ni bil vozen pretirano agresivno: nikoli kaksnega spodnasanja zadka in izklapljanja ASC-ja!
kiler: vzrok neznan! naenkrat se je prizgala lucka za hladilno tekocino... dolili smo jo in cez par ur se je spet prizgala! Juhuhu, avto na servis in menjat kiler! Aja, nas klicejo domov cez par dni, da so tudi vilice pocene. :crazy
Martin ///M
3.6.2003, 12:34
tud ce bi ga agesivno vozu bi mogl delat, tko k E30 :-D
Josip Broz - Tito
3.6.2003, 13:09
7er: to, da pri 10 let starem avotmobilu stvari zacnejo crkavat je jasno. Tu nimam pripomb!
Mislim ej...! To za avto s taksnim imenom in slovesom kot ga ima BMW ni normalno, pa naj kdo rece kar hoce!
Stilus: ce se ne motim, se je tebi celo barva krusila iz avta?
Zato pa bo BMW zame vedno le uzitek v voznji, NIKOLI PA TO NE BO ZAME ZANESLJIV AVTO!
Matija
ne se sekirat, ni samo v BMW problem. Naša domača Honda Civic, letnik 2003, je pravkar fasala okvaro menjalnika pri 15.000 km (potrebna bo menjava). Vozi jo moj foter, ki je vedno imel Honde, brez problemov, tale ta nova pa... Pa že takoj ko smo jo nabavili je bila neka frka z alarmom...
Jaz mam raje svojega 320i. Zenkrat lepo dela, pa še stokrat boljši avto je! :-D
Stilus moj avto je stahl grau. Če pa plačaš ga bom pa prebarval ampak ne v srebrno v ČRNO. :hihi
Ne morem ti opisati žalosti, ki me je doletela ko sem ta avto kupoval, ker niso mel črnega. Po Yugotu daljnega 1988 sem prvič spet zase kupoval nov avto pa nisem imel kaj prida izbire. Bil je eden srebrn ampak je imel rumene smerokaze in dva taka kot je moj. imeli so enega črnega 318i ampak jaz sem hotel dizla.
Moj naslednji avto bo tako ČRN, da se bo podnevi noč nardila :laugh
Drugače pa sem zdaj spet potolažen, ker avto dela :-D . Sklenil sem, da dam BMW-ju še eno (katero že?) priložnost. 19.6. grem v Duesseldorf na neki sejem in v treh dneh bom naredil kakšne 2500 km. Če bo vse ok mu je oproščeno :laugh
Martin ///M
3.6.2003, 14:57
Stilus moj avto je stahl grau. Če pa plačaš ga bom pa prebarval ampak ne v srebrno v ČRNO. :hihi
Ne morem ti opisati žalosti, ki me je doletela ko sem ta avto kupoval, ker niso mel črnega. Po Yugotu daljnega 1988 sem prvič spet zase kupoval nov avto pa nisem imel kaj prida izbire. Bil je eden srebrn ampak je imel rumene smerokaze in dva taka kot je moj. imeli so enega črnega 318i ampak jaz sem hotel dizla.
Drugače pa sem zdaj spet potolažen, ker avto dela :-D . Sklenil sem, da dam BMW-ju še eno (katero že?) priložnost. 19.6. grem v Duesseldorf na neki sejem in v treh dneh bom naredil kakšne 2500 km. Če bo vse ok mu je oproščeno :laugh
Uzivac kaksno barvo pa imas, se vedno ne vem kaka barva je to :ok2
Stahl grau v Slovenščini pomeni jekleno siva. Skoraj modrosiva bolj temna barva , seveda metalik. Titan silber je pa po moje srebrna. Na cesti je takih temno kovinsko sivih kot je moj avto zelo veliko.
Martin ///M
3.6.2003, 15:01
hvala za pojasnilo :ok
Stahl grau :
http://www.bmw.si/web/index.php?kategorija=508#
Uzivac: kako pa se kaj drugace obnese nov 320d motor s 150 konji? Zmogljivosti, proznost, limanje na zic? :-D
Martin ///M
3.6.2003, 15:21
limanje na zic? :-D
ja kaksn ma kej "G-force" :-D
Moj ma še 136KM.
Za dizle, ki smo jih poznali vcasih je zakon. Vlece super, hriba se cuti ne pozre pa skoraj nic.
Poln tank kosta nekaj cez 9.000 sit. Za ta denar grev v munchen se vozim gor pa dol po mestu kolkr mi pase, pridem nazaj in grem se enkrat v sluzbo :ok2
Najbolj mi je vsec moc ki jo pokaze ze pri manj kot 2000 obratih. Zelo lepo pospesuje v 5 od 80 naprej . Zelo dober avto je.
Ceprav sem kupil dizla ko sem en vecer primerjal stroske voznje za 1 leto s 523iA ki sem ga imel in 320d, ki sem ga nameraval kupit. Kmal bi me kap. Drgac pa BMW-ju dizel po moje ne pristoji najbolj. Bencinski šestak je tisto, kar naj bi se vrtelo v BMW-ju
kako je pa kaj s klimo?
Oce se namrec ze nekaj casa ogreva za nakup novega BMW-ja serije 3 in se ne more odlociti med novim 320d (150 PS) in 320i (170 PS).
Klime nč ne čutim pa imam samo 136 KM. Tako, da sploh ni problema.
Če dela velik km naj kupi dizla, drugače pa raje bencinarja.
lahko pa kupi 330d :-D
Ker delamo letno približno 25.000 km, se nam je zelo splačalo kupiti dizla. In nikakor nismo razočarani. Prav nasprotno! Čeprav je avto dizel potegne zelooooo dobro (dobesedno te prilepi na sedež) - tako kot vsi BMW-jevi dizli potegnejo (vem iz izkušenj).
P.S. Je pa res, da je avto 530dA - 184KM :laugh :metalc
jst delam med 50 in 60 kkm na leto. Če bi jih delal 25 000 bi definitivno kupil bencinarja :ok2
530d sem imel enkrat priliko peljat od Vrhnike do ljubljane in res je kar praviš. Noro vleče :-D
Kaj bo šele zdaj pri E60 218 KM pa bistveno večji navor :ok2
0-100 7,1 sekunde. To pa res zabija nazaj na sedeže. Najbolj pa vidiš moč dizla pri vežji hitrosti. Tako močno kot dizel vleče nad recimo 80 km/h bencinar enostavno ne zmore.
Enkrat sem opisal moje muke ko sem imel še 523i z alfo 2,4 JTD. Podobno sem si privoščil z 320d. 523 ki je vozil za mano se mi je lahko približal ko sva na AC upočasnila zaradi prometa, ko sem nagazil svojega 320d je začel zaostajati :metalc Pri končni hitrosti bi verjetno šel mimo ampak še zdaleč ne bi padel mimo ampak bi se prav neugledno za 2500 bencinskih ccm počasi vlekel mimo mene. :ok2
Mogoče bo pa na naslednji dirki Montoya nastopil v Wiliamsu d :rofl
P.S. Je pa res, da je avto 530dA - 184KM :laugh :metalc
Hja, X5 3.0d ma tut 184KM, kar je pa za 2tonsko mrcino po mojem mnenju premalo. Sej glih ko lima na zice, tut do 100 ma pod 10s, sam kaj k gre sam 202 :damn ...
Ne vem, kaj so pri BMW čakal s temi dizli. Prov fajn se sliš:
BMW X5 3.0d 218PS
najvišja hitrost v km/h 235
pospešek 0-100 km/h (s) 8,0
max. navor 500Nm :mljask
BMW X5 4.0d 258PS
najvišja hitrost v km/h 250
pospešek 0-100 km/h (s) 7,5
max. navor 600Nm :mljask :mljask
jah, X5 pac ne more imeti tako velike koncne hitrosti kot pa limuzina z enakim navorom zaradi aerodinamike.
Še vedno ni konec mojih muk :jok
V petek, po celodnevnem šraufanju je končno padla diagnoza za moj 320d.
TURBINSKI POLNILNIK!
Veliko vprašanje je če mi bodo sploh hoteli podaljšati garancijo.
Obup!
Za razmeroma veliko denarja, ki sem ga odštel za nov avto imam zdaj veselje za duesseldorf najeti rent a car. :damn
Sicer Molk pravi, da bo ziher zdržal in da bo vse ok ampak ne zaupam več niti njemu niti avtu!
Pravkar so mi iz servisa javl, da mi bodo priznali garancijo za turbinski polnilnik :-D . Plačal bom samo delo!
Stilus če si še interesent za mojega BMW-ja te moram obvestit, da bo cena visoka :laugh
Nova turbina, novi bumerangi, nov luft messer :laugh
Takorekoč novi BMW.
:ok2
Da ti razložim v jeziku mojega delavca:
Stilus spremaj krupnu paru
Uzivac... jah pol bom tud jst za svojga navil ceno, mam tud nove bumerange, novo ponjavo za airbag, nove ležaje :damn , nova vodila za pomik stekel, popravljen luftmassenmesser :laugh , ...
Skratka, nov BMW. :laugh
Škoda, k ni tvoj 320d srebrn ali črn.
Lep pozdrav!
O kompenzaciji ni bilo nič govora :confused
Sploh pa drago prodaj in malo dodaj pa boš od mene drago kupil :ok2
Saj ni noben govoril o kompenzaciji... Sam tko sm reku. :laugh
Zdaj imam možnost menjat za 323i z enako opremo, ključ za ključ... Ampak me skrbi, kolk bo registracija pa kolk pogosto bom obiskoval tankštele...
Eh... v končni fazi avto rabim za prepeljat se iz točke A v točko B.
Ampak okvirno ceno pa vseeno lahko poveš, da bom znal mal računat.
Lep pozdrav!
kolk bo cena po novem letu še ne vem , ampak malo sem šel pogledat oglase in bil šokiran, ker 320d star toliko kot moj košta tja do 5.500.000 sit.
konec novembra 2001 je moj avto prišel do registracije cca 6.050.000 sit.
Sicer je v tem času euro nekaj narastel a ne prav veliko. takrat ko sem jaz kupoval svojega BMW-ja je blo glih sranje okoli menjave uvoznika in avtomobile so prodajali iz zaloge kot fiate :laugh . Dobili smo tudi nekaj popusta mislim da okoli 350.000 sit.
Če ne delaš veliko kilometrov kupi 323i. Mislim da v registraciji ne bi smelo biti ravno veliko razlike. V vožnji pa je zanesljivo kot noč in dan. Če ne bi delal tako zelo veliko kilometrov mi še na misel ne bi prišlo, da bi kupil BMW-ja diesel.
[quote="Stilus"]Nimaš kaj... dejstvo je, če črto potegnemo, smo imeli (imamo) lastniki E46 kar nekaj smole...
Menjali smo bumerange, merilce pretoka zraka (celo jaz pri bencinarju), lučka za airbag kar naprej gori (pri meni so menjali ponjavo pod sedežem, kable, pa ga tud hudič ne more zrihtat... se prižge, pa da ga ne vem kaj), pa še kaj bi se našlo...
matija je menjal diferencial, jaz sem menjal zadnje ležaje, ko je imel avto 85.000 km, ...
Eh ja... molimo. :laugh
Lep pozdrav!
Oprosti ker se vmešavam v debato, toda na mojem 318 e46 sem imel podobne probleme kot ti. Pa ti svetujem glede lučke od airbaga in ponjave, da ti električar kontakt pod sprednjim desnim sedežem poveže direktno preko upora, tako, da preskoči ponjavo. Edina slaba stran tega je, da se ti bo ob eventualni nesreči, aktiviral tudi sovoznikov airbag, čeprav boš sam v avtu. Sam sem ponjavo sovoznikovega sedeža menjal kar dvakrat. Saj ponjava kot taka ni draga, a kaj ko je dosti dela in te le to stane dvakrat več kot ona sama.
Stilus, ceno registracije si lahko izračunaš na
http://www.amzs.si/amzstr/izracun/izracun.html
uzivac ti imas okus za barvo.....tudi sam imam diamantschwarz (ne vem ce sem prav napisal...mi je vseeno) pa je avto zakon :laugh ...sploh ko ga operes... pa je star(l.91) pa se vecina zensk(predvsem mlade)se obrne za avtom :eek ..... edino kaj vedno preklinjam jeto da nima klime :jok .... kr je pol enih 60 stopinj noter....pa crkujem enih par minut dokler se ne prelufta..... ampak barva je pa se vedno zakon.....ma kolega 320 metal rdecega eden pa srebnega(coupe) pa mi nista niti priblizno tako vsec kot moj....
črna barva je za moje zakon(sploh pri sportnih avtomobilh).... :ok
Martin ///M
20.6.2003, 17:54
jst sm tud skos isku crnega bimmerja prej sm mel crnega hrosca :wink pol sm pa tega temno bordo rdecga dubu pa mi je prov kul :laugh
Uzivac zakaj pa nisi pocakal na crnega, jst vem da ce bom kdaj kupu cist nov avto da bom caku magar 3mesce ce bo treba sam da bo mel vse tiste stvari ki jih jaz hocem :ok2
Rabil sem denar, ker sem kupoval poslovne prostore :laugh svojo serijo 5 sem prodal za keš, 320d pa kupil v kompenzacijo :ok2
Ker sem imel precej omejen krog nakupa avtomibila (Renaul, Citroen, VW,Audi) sem se takoj odločil ko je naletela prilika, da kupim BMW-ja.
Tudi jaz sem imel E36 ČRNE barve (ne kovinsko črne ampak SAMO ČRNE) :-D
Naslednji avto, ki ga bom kupoval bo prav tako ČRN kot noč brez mesečine, pa če ga bom moral čakat pol leta :ok2
Mimgrede Aero če je tist avto ki ga imaš ti za avatar tvoj je zelo zelo lep :)
pa bos kupil se enkrat BMW?
uzivac
ja je moj sicer pa si lahko slike od njega pogledaš v rubriki "moj avto" :laugh
p.s. Hvala na komplimentu :ok
Ja Matija spet bom kupil BMW-ja :-D
uzivac
ti ze ves zakaj bos kupil BMW.... veselje do voznje :ok2 :ok
ali se morda motim?? :cool
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.