Ogled polne verzije : Butil guma - kje kupiti?
Pozdravljeni!
Že več kot en teden intenzivno iščem butil gumo. To je tista guma, ki se jo nalepi na plastiko v vratih, da preprečuje pronicanje vode v kabino.
http://www.louv.tv/cars/m5/leakydoor/leakydoor-Pages/Image13.html
Guma je taka mehka in zelo lepljiva.
Mogoče je na tržišču pod kakšnim drugim imenom. Bityl tesnilo, butil trak, sintetični kavčuk,...?
Kamorkoli pridem, se prodajalcem niti sanja ne kaj bi ti lahko bilo.
Začeli so se mokri deževni dnevi in bi zelo rad odpravil pronicanje vode v notranjost avtomobila.
Sem vprašal tudi na BMW servise, pa so me napotili na kleparje.
Zadeva ni prezakomplicirana za porihtat, meni pa veliko pomeni, da mi ne bi bilo treba puščat avta za dan ali dva pri kleparju, ker avto rabim vsak dan.
Torej, če kdo ve, kje bi lahko kupil to butil gumo (v okolici LJ) naj prosim pove.
LP
Tadej
Na BMW servisu: http://de.bmwfans.info/accessories/mg-83/ill-83_0372/ (moraš jim dat kar sam številko, ker se bogi reveži ne znajdejo v katalogu :fight :ok2)
ali
ASO Celje: http://www.aso.si/index.php?id=55&catID=574&prodID=2922
V Makomi (NM) jo sigurno imajo. Ko sem prvič lani povprašal, če jo morda imajo na zalogi, je niso imeli (in tudi še nikoli prej ne), zato pa je prijazen prodajalec na rezervnih delih hitro rekel "pa dajmo to enkrat naročit, da vidimo, kako to izgleda ". Seveda nisem jaz potem cele role vzel :-D.
LP, Skiny
V Makomi (NM) jo sigurno imajo. Ko sem prvič lani povprašal, če jo morda imajo na zalogi, je niso imeli (in tudi še nikoli prej ne), zato pa je prijazen prodajalec na rezervnih delih hitro rekel "pa dajmo to enkrat naročit, da vidimo, kako to izgleda ". Seveda nisem jaz potem cele role vzel :-D.
LP, Skiny
To "čigumo" sigurno imajo na zalogi, saj jo mehaniki potrebujejo, ko montirajo kakšna nova vrata.
;807315']To "čigumo" sigurno imajo na zalogi, saj jo mehaniki potrebujejo, ko montirajo kakšna nova vrata.
Si pa res optimist... misliš da se obremenjujejo s takimi "malenkostmi"?
<Očitno že, saj je yugo, če se ne motim, zaposlen pri enem od uradnih BMW "servisno prodajnih centrov" ... :ok2
Lp, zigi :)
Si pa res optimist... misliš da se obremenjujejo s takimi "malenkostmi"?
Ker si tako naperjen zmeraj proti pooblaščenim serviserjem, tudi drugačnega komentarja od tebe ne bi pričakoval.
In ja, se obremenjujejo s tem, ker sicer lahko stranki teče voda v avto. A ti še povem kako je ta "čiguma" zapakirana, da boš verjel o čem govorim? :crazy
PS: marsikatero tvoje trditev "proti" bi lahko že zanikal, ko skoz samo kritiziraš
Saj to ni res. Če bi človek napisal, da je tale pa orenk gnil, bi se uspeli v kratkem skregat in stepst!
http://shrani.si/f/S/py/1kegxnzY/338633336491ee4735d.jpg
Na Makomi pa butil gume nimajo na zalogi, vsaj niso je imeli, ko sem jo par cm rabil pred kratkim (kleparije pa ne delajo na servisu). Vedo pa kaj je to in jo bojo naročili BP. Ima pa človek sedaj itak šifre, pa si jo lahko naroči na najbližjem servisu, tudi če ne nimajo pojma, za katero stvar se gre. In marsikje ga nimajo (Pa ne samo BMW servisi, pa še veliko lastnikov se ne sekira, če se jim tapeta sleče, pa še jurčki zrastejo pod zicem.) Kaj je sedaj treba na pamet ugotavljat, kje jo pa imajo, pa :fight:damn...
;807539']Ker si tako naperjen zmeraj proti pooblaščenim serviserjem, tudi drugačnega komentarja od tebe ne bi pričakoval.
In ja, se obremenjujejo s tem, ker sicer lahko stranki teče voda v avto. A ti še povem kako je ta "čiguma" zapakirana, da boš verjel o čem govorim? :crazy
PS: marsikatero tvoje trditev "proti" bi lahko že zanikal, ko skoz samo kritiziraš
Dokler bo politika zaposlovanja taka, da se bo stare izkušene mačke odpuščalo, najemalo pa mladino brez izkušenj, ker je recimo pripravljena delat za pol eura na uro manj, bom ostal pri svojem mišljenju. Stanje se zadnje čase sicer nekoliko popravlja (mladina se uči), a prepočasi. Slovenija je po kakovosti servisnih storitev še vedno nekje na ravni Kube, ampak važno da je cenovno v Evropi, ne? Boljše da mi šefi (oziroma t. im. "menedžerji") naših uradnih servisov ne pridejo pred oči, bi jim v faco povedal par krepkih... midva se v bistvu sploh nimava kaj dosti za pogovarjat.
bimmerator
1.11.2008, 21:56
Pred kratkim mi je en kolega rekel, da na pooblaščenih servisih dela po eden dober star mehanik, in kup vajencev. Glede na moje izkušnje, bi se moral kar strinjati s to in z Jerryjevo trditvijo. Žal!
Pred kratkim mi je en kolega rekel, da na pooblaščenih servisih dela po eden dober star mehanik, in kup vajencev. Glede na moje izkušnje, bi se moral kar strinjati s to in z Jerryjevo trditvijo. Žal!
Ti je kolega rekel, veš pa ne.
Kjer sem prej delal, ni bilo prav nobenega vajenca.
Sicer pa, če servisi želijo mehanike, morajo tudi vajence vzgojit in izšolat ali kako si drugače predstavljate:confused
bimmerator
2.11.2008, 13:57
Ne YUGO, napisal sem, da se glede na moje izkušnje, s kolegovo (in Jerryjevo) izjavo strinjam!!! Take izkušnje imam z mojim servisom.
Čisto možno pa, da je na tvojem bivšem servisu drugače.
;808247']Kjer sem prej delal, ni bilo prav nobenega vajenca.
Seveda... bili so sami 20-25 let stari mojstri, ne? :hihi
Seveda... bili so sami 20-25 let stari mojstri, ne? :hihi
Niti eden ni bil tako mlad.
Samovšečnost in kritičnost je sicer pozitivna, ampak v preveliki meri pa lahko škodi objektivnosti.
Skratka, se pravi, da moram kupiti tole gumo, ker imam trenutni peno samo položeno na vrata oz. v tapeto in zadeva v bistvu sploh ne tesni.
;808502']Niti eden ni bil tako mlad.
Samovšečnost in kritičnost je sicer pozitivna, ampak v preveliki meri pa lahko škodi objektivnosti.
Ti še vedno zagovarjaš mehanike, jaz pa govorim o napaki vodstvenega kadra. Ne razumeš razlike?
Ti še vedno zagovarjaš mehanike, jaz pa govorim o napaki vodstvenega kadra. Ne razumeš razlike?
Zagovarjam mehanike, ki jih poznam, iz vidika strokovnosti, ker prevelikokrat tukaj slišim kritike, ki so neupravičene in napisane od nestrokovnih ljudi. V to kako so pa posamezni servisi organizirani, pa se ne mislim spuščat.
Skratka, se pravi, da moram kupiti tole gumo, ker imam trenutni peno samo položeno na vrata oz. v tapeto in zadeva v bistvu sploh ne tesni.
Ja, to bo edina rešitev. Čeprav se mi zdi, da je na vratih 6 mm butil vrvica (poz. 5) , in ne 15 mm trak (poz. 2)
http://de.bmwfans.info/accessories/mg-83/ill-83_0372/
Imaš prav, mehaniki na uradnih servisih dobijo premalo šuškov da bi se jim zdelo vredno se izpopolnjevat in se dobrovoljno soočat z okvarami(resnimi) avtomobilov in precizno rešitvijo le teh :ok Jaz mehanike tudi zagovarjam, komplet vodstva BMW mreže pa ne...
Imaš prav, mehaniki na uradnih servisih dobijo premalo šuškov da bi se jim zdelo vredno se izpopolnjevat in se dobrovoljno soočat z okvarami(resnimi) avtomobilov in precizno rešitvijo le teh :ok Jaz mehanike tudi zagovarjam, komplet vodstva BMW mreže pa ne...
Tako je, mehaniki so še najmanj krivi. Tako kot je za bedaste zakone nesmiselno krivit policaja ki ti napiše položnico, ampak bi morali kritizirat zakonodajno oblast... ampak do tega ponavadi nihče ne pride. Riba VEDNO smrdi pri glavi.
;808546']V to kako so pa posamezni servisi organizirani, pa se ne mislim spuščat.
Če se v to ne bomo spuščali, bo ostalo tako kot je - se pravi porazno. Sicer se pa tem dripcem itak zaradi gospodarske krize (za katero so krivi ljudje njihovega kova) zdaj precej slabo piše, kar je tudi prav. Mogoče se bo iz tega celo kdo kaj naučil.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.