PDA

Ogled polne verzije : Servo volan e30

DAVCe30
26.10.2004, 17:32
Zanima me ce se da v e30 fergazar vgradit servo volan?Lp David

eXtreme
26.10.2004, 19:08
Mene zanima podobna rec... Baje ze imam servo motor pa mi manjka olje, cev za olje in jermen... (prejsni lastnik mi je tako rekel)... koliko bi to stalo? E30 316i

Mitja
26.10.2004, 19:15
Extreme, ali imaš možnost slikati to situacijo. Glede na to, da manjka cev predvidevam, da je pumpa že polna praha ali vode in zaribana.

Pirc
27.10.2004, 09:04
Extreme, ali imaš možnost slikati to situacijo. Glede na to, da manjka cev predvidevam, da je pumpa že polna praha ali vode in zaribana.

Popravilo pa pride cca. 40k SIT ...

LP Pirc

eraserr
27.10.2004, 10:16
Potrebuješ:
-pumpa
-cev iz pumpe na letev
-letev
-povratna cev na posodico
-posoda
-cev za dovod olja na pumpo

načeloma se da vgradit to v vsako e30, samo lahko se kaj zalomi pri nosilcih itd...

eXtreme
28.10.2004, 14:00
Spet moj moto "za vikend na viokend" :-D grem spet gor mal sraufat... tko da ce bi men amaterju kdo povedu kje bi se servo nahaju al pa se rajs da en prpopa fotko pa za vsak del motorja napise kaj je... oz. kje je :ok2 ja problem je da sm strojnik ne mehanik :clown :dead

Nixxon
28.10.2004, 14:12
Ej pomoje bi tebi kaksen ETK ful prav prisel. Potegni ga z neta, al pa povej nam. Ce res mislis sraufat ti ga jest posljem, sam da naus kej zaj***. :-D

eXtreme
28.10.2004, 14:17
ETK? z neta kumot ce bi vedu kaj to je pa kje to je :-D mislm sraufat ja... sej sm alternator ze posraufu dol pa prau elektricar daj dobr tko da ga nesm nazaj gor posraufat.... pa starter dol :grin

Nixxon
28.10.2004, 14:40
ETK: Ekstra Teile Katalog. Original BMWjev program za dele, imaš notri tudi skice ki ti utegnejo priti prav. Poglej pod išči temo: Kje dobiti originalni servisni katalog.

eXtreme
31.10.2004, 15:55
Štarter = ignition coil? K jest sm to dol posraufu :clown una valjasta stvar ki je vezana za akumulatorjem naprej gre pa u mašino... :-D ce je moja logika taprava servo z jermenam povezes na glavno gred tko kokr je alternator...? K sm gledu pa je s cevkam se vse povezan sam jermena ni... Servo deluje lazje zarad vecjega pritiska... kuko? Hvala za odgovore :blabla

Mitja
31.10.2004, 17:41
Servo deluje na hidravliko podobno, kot npr. bager (kje sem to našel :napaka :laugh )

Ignition coil je pa vžigalna tuljava ali po domače cinšpula. Štarter je anlaser ali normalno slovensko zaganjač. Kako ti je uspelo ta dva zamešati :grin :laugh

eXtreme
1.11.2004, 12:23
:-D sej pravm da bi bilo lepo ce bi mi kdo razlozu/pokazou kaj je kej... jest sm pa zdej dol ignition coil pobrou... Kje pa je starter? A lohk napises prosm da jest postimam pol to :ok2 a je lahko kej s to tuljavo narobe ce mi ne uzge... Akumulator je povn cist! Alternator je elektricar reku da je dobr... Pol je lahko samo se starter? LP

Žune
1.11.2004, 12:50
Tuljavo probaš tako, da snemaš dol iz svečk vsak kabel posebej in gledaš, če meče iskro ven oz. če se spremeni delovanje motorja. Če kakšen od kablov ne da iskre na svečko je tuljava :dead .

Mitja
1.11.2004, 13:35
Extreme, ti se imaš še veliko za naučiti. Nobeden ti pa ne bo razložil, če ne boš vprašal :ok2

Alternator nima veze s tem, da avto ne prižge. Če štarter vrti motor je dober. Štarter je drugače pri vztrajniku. Tuljavo se da premeriti z voltmetrom, da vidiš, če deluje, drugače pa če je iskra na svečkah to ni problem. Će avto ne prižge je problem ali v dovodu bencina, ali pa v elektriki. Če je iskra, potem išči pri bencinu.

eXtreme
1.11.2004, 13:48
Vem da se imam za naucit sej zato pa sprasujem... Bencin ni problem ker ko mi avto ni prizgal sem se z njim spustil po klancu in spustil sklopko ko je bil v prestavi in je vzgal... Ce pa sem obrnil kljuc pa je naredilo le klik-klik in tisina... Jest k se mam se velik za naucit bi sam rad zvedu kje je starter da ga dol vzamem in nesem elektricarju da pogleda ce dela... Rekel si da je starter pri vztrajniku :confused a mi lahko prosm ksno sliko prpopas al pa posles da vidm kuko zgleda ali pa kje se nahaja ker vztrajnik tudi ne vem kje je niti kaksen je :ok2 velik se mam se za naucit ja :grin :flipa

Mitja
1.11.2004, 13:59
To, da se imaš še veliko za naučiti sem mislil bolj v šali, ne zameri :wink

Povej, kateri motor imaš, ker je različno. Kot si omenil je napaka 99% na štarterju.

eXtreme
1.11.2004, 14:42
Vem vem ne zamerim :wink to sam zase pravm da se mam se velik za naucit :-D sm napisu ze 316i l.87 modelno l.88 barva pa ni pomembna :dead Ce se da kaksna fotka prpopat ker jest tega ne znam... Ali pa preprosto kje se nahaja... :ok2

Mitja
1.11.2004, 15:52
Tam, kjer ti kaže puščica boš videl nek valj, ki je po obliki malo podoben vžigalni tuljavi :-D Za tisto luknjo je vztrajnik, katerega poganja štarter pri zagonu.

http://www.mobisux.com/album/data/500/19771M10.jpg[/url]

eXtreme
1.11.2004, 16:31
http://koti.mbnet.fi/kapi_79/bmw_m40.jpg

eXtreme
1.11.2004, 16:35
Cepc jest pa un k je delu forum :damn un naslov je sam do .jpg :-D zato se noce odpret...

eXtreme
4.11.2004, 21:23
Miiiiiiitjaaaaaa dej nauc me kej cepca vids da ne vem kje je starter :confused :-D spet grem za vikend na vikend pa tuljavo nazaj prsraufat :blackeye pa starter dol dat... :ok2 ti men eno fotko starterja dej da vidm kasn je pol ga bom ze najdu... pa a je starter povezan z jermenam ... :eek :clown Hvala za odgovore

Martin ///M
4.11.2004, 21:49
Miiiiiiitjaaaaaa dej nauc me kej cepca vids da ne vem kje je starter :confused :-D spet grem za vikend na vikend pa tuljavo nazaj prsraufat :blackeye pa starter dol dat... :ok2 ti men eno fotko starterja dej da vidm kasn je pol ga bom ze najdu... pa a je starter povezan z jermenam ... :eek :clown Hvala za odgovore

na moji e30 1.8i je starter nekje proti vozniku v masini je pa v obliki konzerve za fižol :laugh

M power
4.11.2004, 22:03
http://i20.ebayimg.com/02/i/02/c1/3c/16_1_b.JPG
Tkole zgleda... in NE ni povezan z jermenom ... :blackeye

Mitja
4.11.2004, 22:09
To stvar na sliki, ki jo je dal M Power vtakneš v tisto luknjo, ki sem jo jaz označil na svoji sliki. Na tisti sliki, ki si jo dal ti je motor slikan iz druge strani in se štarterja ne vidi.

eXtreme
5.11.2004, 18:14
Se mij kr zdel ja :blackeye kwa morm pa se preh odsraufat pa dol potrgat da bom prsu do starterja :eek2 se to pol mam pa dost :-D +a so ksni posebni kljuci za odsraufat ker ko sm sraufu dol odbijac sm rabu zvezdice pa ni od nikjer :frown

Nixxon
6.11.2004, 11:46
Zvezdice so Torx vijaki. Sej v vsaki taki harware štacuni jih dobiš.

Žune
6.11.2004, 11:48
Zvezdice so Torx vijaki. Sej v vsaki taki harware štacuni jih dobiš.

Jap! Jaz sem kupu v Mercurju, ampak enga zlo majhnega za GSM šraufat.

Nixxon
6.11.2004, 11:51
Jest pa v Merkatorjevi tehnični štacuni cel komplet za par tisoč tolarjev. Kvaliteta sigurno ni na vrhuncu, sam ene par vratnih tapet sem pa že odšraufal. :ok So pa oblikovani kot imbusi.

tom
10.11.2004, 19:04
Najprej odklopi akumulator drugace bo smelcal.
-pol mas pa 3 matice M6 za odvit (se pravi 10 ključ)
- eno matico M8 (13 ključ) pa pazi da ne bos avtomata zlomu ker si bos
s tem samo dodatne stroške povzrocu
- nato odvij vijak M8
- pol mas imbus vijak za odsraufat
- nazadnje mas pa se dva M10 (16 al 17 kljuc) vijaka z maticami k
drzita starter povezan z menjalnikom.

Torej rabis 10 kljuc, 13 kljuc, dva 17 oz. 16 kljuca, pa imbus 8 al pa 10.
:ok2

Če bos pa se kej rabu mi pa mail posl k sm iz okolice Kranja

eXtreme
10.11.2004, 19:35
Lih kaj je avtomat ne vem... kar se pa odsraufat tice se bom pa ze pomatru :-D hvala... U soboto u CE na zbor u nedelo pa na vikend sraufat :grin

Jerry
10.11.2004, 22:34
Lih kaj je avtomat ne vem...

Nic hudega :) Ko ga bos zlomil, bos vedel... :napaka :laugh :laugh :laugh