PDA

Ogled polne verzije : E39 98l in problem z ključavnico v prtljažniku

ALiEN
27.3.2003, 16:19
Hi!

Naenkrat mi več ne dela električno zaklepanje/odklepanje ključavnice. Ko hočem odkleniti z "elektriko" nekaj zarožlja in se nič ne zgodi :frown . Manualno z ključem je OK.

Sem malo pogledal v TIS :-D in sem videl da je to kao pogost problem in da moram zamenjati eno crno skatlico zadaj....Se kaksni drugi nasveti?

LP, ALiEN

bmw
27.3.2003, 16:25
Moj fotr je imel podoben problem pri 528-ki(l96). En njegov sodelavec je mal pretrdo pritisnil na ključavnico, pa je crknla. Pelal ga je na servis (Podlesnik Mala Loka), tam pa so nekaj zamenal, pa je blo :ok

Milan_48
28.3.2003, 07:43
Ponavadi je tkolele:
Pod gumijastim delom, ki ga pritisneš, da se odpre prtljažnik je mikro stikalo. Pokrov prtljažnika se torej odpira preko mikrostikala in ne fizično. Ker smo pa mi težki fizikalci, tam na vse sile pritiskamo in se včasih premakne ta gumijasti del. Poglej kako je. Če je premaknjen, ga daj ponovno na mesto (lahko od zunaj, če si spreten). Pazi, da ne zjebeš fedrčka mikrostikala in če te še kdaj to moti, zalepi ta gumijasti del s cianokrilatnim lepilom, po obodu.

LP M

Borut
28.3.2003, 23:17
To je baj znan problem, in sicer s stikalom pod gumo. Če se prtljažnik dosti odpira, enkrat pride do obrabe in zadave odpove. Če imaš znotraj še eno stikalo za odpitar prtljažnik(pri šoferskih nogah), probaj s tistim in če se odpira je definitivno stikalo. Če pa ne pa motorček (pokvarjen ali premaknjen - zelo pogosto pri tistih ki z veliko silo zairanjo prtljažnik).

lp
Borut

ALiEN
29.3.2003, 09:42
Hi!

Hvala za info! Stikalo sem imel res ze malo noter stisnjeno. Sem potegnil ven in je stikalo sedaj OK. Tako da je motorcek tudi hin. Se vklopi ampak nato nekaj "zatuli" kao brrrrrrrrrr in se nic ne zgodi.

Pa tista plastika iz motorcka se ne premakne (ker zgleda nekje noter preskakuje vseskupaj).

Sem na servis klical majo na lageru rezervne....Pa naj se poigrajo malo...

Lp, ALiEN

BMW M PWR
18.5.2003, 15:30
No danes je imel fotr podoben problem z 528i E39 letnik 97
Uglavnem prtljažnik je odpru, zdej se mu pa ne zapre več! enostavno ko ga hočeš zapret se ne zatakne! tudi s ključem ga ni možno zapret oz. zaklenit, tko da je zdej skoz odprt. A je tut tukaj podoben primer, torej okvara motorčka ali zamaknjena guma in s tem stalno pritisnjeno mikrostikalo??? Najbrž bo tukaj ta problem

Uzivac
19.5.2003, 13:11
Verjetno boš moral zamenjati motorček. E39 sem imel tri leta in zamnjal dva motorčka :-D . Na srečo ni drag. Popravlja pa sem to vedno pri avtoelektro Erjavec v Podutiku.