Ogled polne verzije : Problem z računalnikom
Zadnji teden mi vsakič, ko zaženem internet računalnik neki zafrkava. Prvih deset minut pregledujem normalno. Potem pa mi začne kazat "The page cannot be dispalyed" Potem moram 100x kliknit refresh in pokaže, ampak polno napak. Nobena slikca ali smile ne dela(križci all over the place). Ne morem nič objavit, ker ko kliknem "Pošlji" mi spet napiše isto. Kaj bi to lahko bilo?
P.S. Tole objavo sem moral že vnaprej skopirat, da mi ni treba 100x tipkat. V glavnem malo manjka pa me bo elektrika stresla, ker bom z roko prbou čez monitor do stene. :damn Ne me nič spraševat, ker ne morem odgovarjat :blackeye
Meni se podobno dogaja, če imam vklopljen Emule. Zaradi LowID sem naštimal porte na 128 in 129, ki se izgleda pokrivajo z windowsovimi porti za pregledovanje neta. Meni pomaga, če najprej zaženem Opero in šele potem Emule. Če imaš vklopljeno Mulo (& Co) probaj brez tega.
Evo zdaj sem izklopu mulo in restartu računalnik. Bomo videli kaj bo po cca. 10 minutah. A bi bil kakšen drug internet browser bolj priporočljiv od Internet Explorerja? In seveda kje ga snamem zastonj?
Po mojih izkušnjah je IE najboljši, moti me samo, da motaš imeti odprtih več oken. Jaz sem se navadil Opere, ampak mi šteka zaradi bannerjev na avtomobilizem.com. Najbolj priporočajo Mozilo Firefox, ampak jaz je nisem še probal.
Ja to za Mozilo sem že večkrat zasledil in razmišljam, da bi probal, ker kao ni teh tipičnih Windows "somekind of error-don`t know what but have to close" problemov.
A po 10 minutah pa ni zaštekal?
No evo spet zafrkava. :jok
Veš kaj, najbolje pri MS sistemih je na novo formatirat računalnik... Sicer vzame veliko časa, ampak kaj češ :ok2 .
No še prej sprobaj tole varianto: Lavasoft Adware... Klik za download (http://www.download.com/3000-2144-10045910.html?part=69274&subj=dlpage&tag=button) Potem samo updejataj in zaženi... Mogoče bo po tem normalno delalo?
Adaware ne odkrije vsega. Za spyware obstajajo free programi kot so Spybot - Search & Destroy, SpywareGuard ali SpywareBlaster, ki se jih lahko še sproti updejta. Temeljit antivirus test tudi ne bi bil napačen. :)
Zdaj sem dal gor en Anti troyan software pa še panda platinum in mi je odkrilo ene 5 virusov. Norton bom pa kr dol zbrisu, ker jih ni zaznal in očitno ni vreden pol k..ca! :blackeye
Aja hvala vsem, ki mi pomagate in se priporočam za še kakšen nasvet. Če nič drugega bo še kdo kdaj rabil. :ok
Poskusi z Mozillo ja... :ok
Ni krivda v browserju, prej v ostali svinjariji, imam enak problem, s precesanjem sistema z vsemi moznimi programcki se je stanje nekoliko izboljsalo, samo format c: ni vec dalec...
Zdaj dela. Tale Panda je cool! Bom pa vseeno probu z Mozilo. Kje pobrat?
Poskusi tule www.mozilla.com
Mislim da je brezplačno :ok ...ampak roke v ogenj ne dam :-D
Thanks! Bom probu. Zdaj pa grem v BTC! :-D
Mozila je zastonj, pa tudi opera, sam kolkr sem jaz sprobaval je opera boljša kot mozila, sam men je še zmiraj najboljši explorer.
Kar se pa tvojih problemov tiče je pa to da se ti je nabralo malo preveč svinjarije podomače povedano, pa še kak virus mogoče. Najboljša rešitev je da na novo naložiš sistem. Kar se pa antivirusnega programa tiče je pa Panda res odličen program sem ga 1 mesec testiral pa se mi je obnesel bolje kot Norton, čeprav sam uporabljam Norton securiti system 2004 zato ker sem ga bolj navajen kot pa Pande, pa tudi kak NOD32 ni slab program.
Mozilla je po mojem mnenju specialen browser. Mogoče pa še za odtenek boljši (ker je samo browser brez ostalih dodatkov) še Mozilla Firefox.
Oba (in sicer v slovenščini) lahko dobite na mozilla.lugos.si
Jst sm že ene parkrat prebral, kako vsi hvalite Opero in Mozillo pa sem se odloču sprobat zadeve.
Opera je zanič. Zoprn banner na vrhu pa kar naprej mi je neke errorje sporočal, ko sem preveč oken naenkrat odprl. Skratka, zadeva ne sledi mojemu tempu odpiranja oken. :-D
Mozillo Firefox mam šele par dni gor pa se mi zdi boljša od Opere. Moti me samo to, da je slab pregled nad tem, koliko oken mam odprtih. Pri IE enostavno vidim, v traku spodaj kolko je okenc.
Ce imas sistem v pi?di ti ne pomega ne Mozilla ne Netscape ne ....
Najprej spucat register, startup folder pregledat, zagnat kaksen updejtan antivirus, kaksen defrag tudi ne skodi.... pa probat. Drugace pa 1x letno kaksen format c: tudi prav pride.
Meni se podobno dogaja, če imam vklopljen Emule. Zaradi LowID sem naštimal porte na 128 in 129, ki se izgleda pokrivajo z windowsovimi porti za pregledovanje neta. Meni pomaga, če najprej zaženem Opero in šele potem Emule. Če imaš vklopljeno Mulo (& Co) probaj brez tega.
Mitja, jaz imam za E-mule odprte porte 4661-4665, 4672, 4242 in ko občasno vlečem dol je takoj HighID. :-D
Programi P2P pa vedno upočasnijo sistem, še posebej programe ki so vezani z netom. :)
Od antivirusa pa je Sophos Sweep zakon. :metalc
Uh ste se pa razpisali. :ok
Formet c je bilo ravno prejšni teden, ker imam nov (dodatni) disk in je brat na novo naložu sistem. No zadeva zdaj lepo dela, odkar sem dal pando gor. :cool
@Iztok
Jaz imam Win98 in mi noče odpreti tistih portov. Tam nekje do 200 še gre, več pa ne. Ne vem zakaj :confused Te prvi so pa ponavadi rezervirani za sam Windows, tako da mi včasih malo zmede sistem :ok2 Te, ki imam sedaj mi (skoraj) ne delajo problemov.
Najprej spucat register, startup folder pregledat, zagnat kaksen updejtan antivirus, kaksen defrag tudi ne skodi.... pa probat. Drugace pa 1x letno kaksen format c: tudi prav pride.
Kje pa je ta startup folder in kako ga spucat (ne mislim v Start-Programs-Startup), ker men vedno ko prizgem racunalnik, se avtomatsko aktivira Windows Media Player? :confused
Mitja, zakaj pa se še vedno mučiš z W98? :confused
Kolikor te poznam bi ti XP kar ustrezal. :)
Ce imas sistem v pi?di ti ne pomega ne Mozilla ne Netscape ne ....
Format c:\ :confused . Ja, za take, ki nimate gor raznih licenčnih ključev in certifikatov. Jaz uporabljam Ghost Image in sistem je postavljen nazaj v 10. minutah, popolnoma očiščen, skupaj z driverji, nastavitvami, ključi, licencam, itd. in seveda brez viroze. :ok
Nixxon, za čiščenje teh zadev in specijalne nastavitve sistema uporabljam Tweak XP 3 pro. Super zadeva, če rabiš ti pošljem na e-mail. :)
Explorer je odličen browser. Edino težavo ima s PNGji in občasno s kakimi jpeg "luknjami" ;). Predvsem ima explorer eno lepo lastnost in sicer vsi pejđi delajo. Tko kt morjo. Če imate XP in service pack 2 pa tut popupe zadržuje itd itd.
Za tiste ki ste navajeni enega okna (opera, mozilla), si dajte gor MSN toolbar in deluje zadeva enakovredno.
No, kar pa se tiče upočasnjevanje je zmeraj tako, da če imate p2p sisteme bo ščo počasnej. In sicer se ping tako drastično poveča, da je kar bedno. Zadevo se delno reši tako, da imate odprtih manj portov in da omejite št. peer povezav v kateremkoli p2p programu pač že.
Druga težava pa je jasno nesnaga na diskovju. Adware je prav dober in (vsaj meni) služi odlično. Nobenih sranj, samo popuca.
Antivirusna zaščita se je meni najbolje obnesla BitDefenderjeva (www.bitdefender.com), zaenkrat je brezplačno, updejta se redno... super stvar. Kar se pande tiče ,sem mel slabe izkušnje, ker je veliko precej resourcev požrla...
Drugače pa, dokler WinBullshit ne bo uporabljat ext3 al pa kakega kulturnega file sistema, priporočam, da redno delate defrag diskovja, ker - sploh na počasnejših diskih - precej pomaga.
Nixxon, za čiščenje teh zadev in specijalne nastavitve sistema uporabljam Tweak XP 3 pro. Super zadeva, če rabiš ti pošljem na e-mail. :)
Dej prosim, lahko na tadva maila:
niko.fabiani@email.si (do 10MB placa)
niko.fabiani@gmail.com (za tega nisem 100%, ker sem ga šele včeraj dubu :-D , do 1000MB placa :cool )
Kje pa je ta startup folder in kako ga spucat (ne mislim v Start-Programs-Startup), ker men vedno ko prizgem racunalnik, se avtomatsko aktivira Windows Media Player? :confused
Potem preglej register.
Npr.: HKEY_LOCAL_MACHINE, SOFTWARE, MICROSOFT, WINDOWS, CURRENT VERSION, RUN
in
HKEY_CURRENT_USER, SOFTWARE, MICROSOFT, WINDOWS, CURRENT VERSION, RUN
Registry Editor zazenes preprosto z REGEDIT.EXE
@Iztok
Jaz imam Win98 in mi noče odpreti tistih portov. Tam nekje do 200 še gre, več pa ne. Ne vem zakaj :confused Te prvi so pa ponavadi rezervirani za sam Windows, tako da mi včasih malo zmede sistem :ok2 Te, ki imam sedaj mi (skoraj) ne delajo problemov.
Ponavadi je tezava v firewallih. Ce imas router z vgrajenim firewallom potem odpri te porte na routerju. Enako ce uporabljas kaksen "personal firewall" (npr. Norton Internet Security).
Kar se tice antivirusov.
Probal sem ze vse od Nortona, Sophosa, McAffee...
in zaenkrat smo najbolj zadovoljnji z TrendMicrom.
Super administracija, hiter, prakticno neopazen in super deluje z Exchangeom 2003 in se odlicno anti-spam funkcijo ima, ki deluje super (recimo 90%, kar je vec kot odlicno).
Ni pa poceni.
Dej prosim, lahko na tadva maila:
niko.fabiani@email.si (do 10MB placa)
niko.fabiani@gmail.com (za tega nisem 100%, ker sem ga šele včeraj dubu :-D , do 1000MB placa :cool )
Eno vprašanje, kao si dobil vabilo za GMail? Ali lahko kaj zrihtaš? :ok2 :beer
Jst ga mam tut :priklon Tine.turk@gmail.com Mam 1 giga prostora. Link za prijavo mi je pa dal tist k ma suprnovo čez :ok2
Martin ///M
9.9.2004, 16:37
jst bi tud to mel :)
:eek me too! Preety plizzzz :-D
Men je frend dal invite, sam pa nimam nobenega. Če ga dobim, sporočim. :ok
Prva dva ki se javita v tej temi dobita invite. :ok
Nr 3. :laugh :laugh :laugh
jst bi meu pa tok webspejsa :laugh :ok2 lahko kdo kj zrihta?
Jst sm ga dobil prek enega drugega naslova, tako da moje mesto prepuščam naslednjemu v vrsti. Če dobim od Gmaila kak link, bom invajtal koga. :)
Jst sm ga dobil prek enega drugega naslova, tako da moje mesto prepuščam naslednjemu v vrsti. Če dobim od Gmaila kak link, bom invajtal koga. :)
Tudi jaz. :) Po tromesečnih obljubah sem ravno danes dobil prostor pri neki firmi (kot, da berejo ta forum) :-D , tako da sta sedaj na vrsti _Tom_ in M power. :ok2
Tom in M power,dajta mi vajine email naslove poslat na kolovodza@gmail.com .
Ker sem pa dobra duša :cool :oracle,imaš mail. :ok
Zdej pa nimam več.
Martin ///M
10.9.2004, 22:34
jst bi tud to mel :)
se vedno bi mel :-D :ok2
Tudi jaz! Plllllleeeeeeeeeeaaaaaaasssssssssssseeeeeeeee!!!!!! :napaka :ok2
Martin, Boss, pošljita mi ime, priimek in en veljaven email na PS, pa dobita. SEm pogruntal da mam. :crazy
Martin ///M
11.9.2004, 14:59
poslano, thanks :) :ok :metalc :beer :beer :beer
UM.design
11.9.2004, 15:40
Jaz mam pa se cca. 250 GB na voljo na poštnem strežniku :laugh :laugh
:crazy men nikoli ne bo jasno od kje vam tako veliko prostora :confused
UM.design
11.9.2004, 18:06
:crazy men nikoli ne bo jasno od kje vam tako veliko prostora :confused
V firmi imamo svoj mail server, kjer je trenutno za potrebe Exchangea 2003 se na voljo okrog 250 GB prostora. :ok2
fajn fajn :-D sam za mejl mam jst 20Mb pa se mi še to zdi veliko (pa mam okoli 50mejlov povprečno na dan, če ne štejem teh od bmwslo :cool ) mene bolj matra webspace in kje ga zastonj dobiti. z nekaterimi free providerji mam dokaj slabe izkušnje ker ti kvarijo lepo stran s svojimi banerji ali pa kar brišejo vsebino...
Zdej pa nimam več.
:wave
Zdej pa nimam več.
nevem a sm jst slep al kwa ampak šele zdej opazu...najlepša ti dala :beer
Jaz sem si tudi naredil mail na Gmail-u.
Menda je pa tako, da po določenem času vsak uporabnik dobi invite za dodatne uporabnike.
Ko dobim kakšen dodaten invite se bom tukaj javil in ga poslal iskalcu. :ok
Ja če bo kdo imel kakšnega odveč, naj mi ga pošle...
Eno vprašanje, kao si dobil vabilo za GMail? Ali lahko kaj zrihtaš? :ok2 :beer
Jaz lahko! Imam na voljo 5 invite-ov. Tako, da če kdo rabi, mu z veseljem pošljem, naj mi samo sporoči svoje ime in priimek in trenutni mail. :)
Tnx :wink vsem, ga že imam :ok2 :ok
Ime in priimek si lahko tudi izmisliš, ker ga prejemnik invajta tako ali tako lahko naknadno spremeni.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.