Ogled polne verzije : Kupim ploščo
Kupim matično ploščo (najraje MSI 815EPT pro) ali podobno na katero gre:
- Celeron 1,2 GHz - TUALATIN
- socket 370
- 168 pinski DIMM
- AGP 2x ali 4x
A z BMW značko??? :laugh :laugh :laugh
Eh šala mala, :laugh brez zamere :ok
A z BMW značko??? :laugh :laugh :laugh
... in spojlerjem! :napaka
LP :ok
Resno poglej malo na www.bolha.com, www.mobisux.com link mali oglasi, www.slo-tech.com na link Forum -> mali oglasi. :)
P.S. povej kakšne barve pa bi naj bil spoiler :crazy :ok2
A AGPje rabiš zaradi večih grafičnih kartic? Predvidevem, da delaš nek video nadzorni center :laugh Jaz imam še nekaj starih (4MB) za na tista bela (sem pozabil kratico) vodila, če ti kaj koristi.
A AGPje rabiš zaradi večih grafičnih kartic? Predvidevem, da delaš nek video nadzorni center :laugh Jaz imam še nekaj starih (4MB) za na tista bela (sem pozabil kratico) vodila, če ti kaj koristi.
Zelo blizu. :ok Poleg tega računalnika na katerem že tako delam 1k stvari in ima vgrajenih cel kup dodatkov da 450W napajalnik komaj še vleče, sem si omislil sestavit še enega, ki bo stalno vključen na net in bo maximalno oskubljen nepotrebnih pečk ipd. Upravljal pa ga bom samo preko domače in zunanje mreže, tako da ne bo imel niti monitorja. Ker se mi je nabralo nekaj robe (vse razen osnovne plošče ki je :dead :jok ) bom nekaj že sestavil. Najdražje dele kot so grafična kartica All-In-Wonder z TV tunerjem in VIVO priključki, dovolj močan procesor in 512Mb RAM že imam zato iščem samo še ustrezno ploščo. Če bi dobil novo bi jo takoj kupil, ampak vse novejše imajo prehiter AGP, novejša podnožja procesorjev in 182 pinske RAMe. :frown
Iz tega sledi, da če kupim novo ploščo z ustreznim procesorjem, RAMom in približno enako grafično me cenovno pride skoraj za novega. :blackeye
Glede video nadzorov pa si res blizu. Pripravljam dva kompletno nova za neke prijatelje. Ker pa €€€ niso problem (naročilnice :laugh ) sem naročil kar nove PC-je in se za njih ne ubadam z sestavljanjem rabljenega materijala pa še vse je v garanciji. :-D Pa še moja nova služba bo izgleda precej blizu takemu delu. :mljask
Iztok k smo glih pr ploščah
A maš ti kako grafično zame?Mislim kako močnejšo da bom lahko NFS underground igral pa še kako drugo.
Iztok k smo glih pr ploščah
A maš ti kako grafično zame?Mislim kako močnejšo da bom lahko NFS underground igral pa še kako drugo.
Če sem odkrit imam samo eno GeForce 64Mb za testiranje mašin.
Ta materijal je že precej poceni tako da kakšno novo 64 ali pa 128Mb dobiš že krepko pod 10k sit. Jih je precej tudi na malih oglasih po netu. Precej sem jih videl ko sem iskal ploščo.
Na tvojem mestu bi vzel tole: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/product.asp?dept%5Fid=206&pf%5Fid=401014&mscssid=7FH1NAC77PA08KSTBLNWQNTRCA9N2W9D
Hvala Iztok!
Btw kdaj se bova dobila na :beer :drink ??
Hvala Iztok!
Ravno sedaj grem na nek servis pogledat za mojo ploščo. Če želiš vprašam še za tvojo grafiko? :ok
Kontaktiraj me na :mobi , da mi točno poveš kakšno in :eur .
Za :beer se pa potem zmeniva.
V bistvu je tistle na linku čist dost al bi mrbit še močnejšo mogu vzet?
V bistvu je tistle na linku čist dost al bi mrbit še močnejšo mogu vzet?
Novo je novo in v garanciji (če ni predrago :-D ). Predlagam ti točno to.
Trenutno delam na Radeon7500 z 64Mb RAMa pa mi prežveči vse (tud "močne" igrce na 6ih CDjih instalacije), tako da ti je ponujena varijanta kar v redu.
Pazi samo na hitrost AGP vodila (4x, 8x ipd.) zaradi različnih napetosti, da ni slučajno premočna za tvoj motherboard. :ok2
A AGPje rabiš zaradi večih grafičnih kartic?
Da ne bo pomote, AGP vodilo je samo eno, Iztok je podal samo hitrost vodila (se pravi, lahko je 2x ali 4x hitrost vodila) :beer
Aja, cist BTW radeon 9200SE je bolj :dead karta :blackeye, cena ne laze :blackeye ..
Da ne bo pomote, AGP vodilo je samo eno, Iztok je podal samo hitrost vodila (se pravi, lahko je 2x ali 4x hitrost vodila) :beer
:napaka me je zmedlo. Že nekaj let več ne sledim tehnologiji.
Hvala Iztok!
Povej katera te zanima ti jo dam po dilerski ceni.
Lp,
UM
A AGPje rabiš zaradi večih grafičnih kartic?
Aja, cist BTW radeon 9200SE je bolj :dead karta :blackeye, cena ne laze :blackeye ..
Zadnje case pa vec ali manj samo 8x hitrost vodila :-D
Zelo blizu. :ok Poleg tega računalnika na katerem že tako delam 1k stvari in ima vgrajenih cel kup dodatkov da 450W napajalnik komaj še vleče, sem si omislil sestavit še enega, ki bo stalno vključen na net in bo maximalno oskubljen nepotrebnih pečk ipd. Upravljal pa ga bom samo preko domače in zunanje mreže, tako da ne bo imel niti monitorja. Ker se mi je nabralo nekaj robe (vse razen osnovne plošče ki je :dead :jok ) bom nekaj že sestavil. Najdražje dele kot so grafična kartica All-In-Wonder z TV tunerjem in VIVO priključki, dovolj močan procesor in 512Mb RAM že imam zato iščem samo še ustrezno ploščo. Če bi dobil novo bi jo takoj kupil, ampak vse novejše imajo prehiter AGP, novejša podnožja procesorjev in 182 pinske RAMe. :frown
Iz tega sledi, da če kupim novo ploščo z ustreznim procesorjem, RAMom in približno enako grafično me cenovno pride skoraj za novega. :blackeye
Glede video nadzorov pa si res blizu. Pripravljam dva kompletno nova za neke prijatelje. Ker pa €€€ niso problem (naročilnice :laugh ) sem naročil kar nove PC-je in se za njih ne ubadam z sestavljanjem rabljenega materijala pa še vse je v garanciji. :-D Pa še moja nova služba bo izgleda precej blizu takemu delu. :mljask
Ce rabis kak SCSI Maxtor trdi disk (nov, 36 GB). Ti ga dam zelo zelo poceni. Sem nabavil enega prevec.
Lp,
UM
Hvala Iztok!
Lp,
UM
Ja lepo od tebe sam k bi jaz vedel kaj rabim bi blo tud v redu.
V glavnem rabim močnejšo grafično pa tud kvalitetna naj bi bila.
Mam naložen underground pa še diverzne ostale zadeve pa mi grafična ne podpira oz. je prešvoh.V računalnike pa se ne spoznam toliko da bi ti lahko postregel z kakimi ciframi. Ampak verjamem , da si ti mojster na tem področju in seveda bi to prepustil mojstrom za računalnike. Kak avto še znam zrihtat sam računalniki so pa 3 much.
Hvala Iztok!
Lp,
UM
Ja lepo od tebe sam k bi jaz vedel kaj rabim bi blo tud v redu.
V glavnem rabim močnejšo grafično pa tud kvalitetna naj bi bila.
Mam naložen underground pa še diverzne ostale zadeve pa mi grafična ne podpira oz. je prešvoh.V računalnike pa se ne spoznam toliko da bi ti lahko postregel z kakimi ciframi. Ampak verjamem , da si ti mojster na tem področju in seveda bi to prepustil mojstrom za računalnike. Kak avto še znam zrihtat sam računalniki so pa 3 much.
Malo poglej na netu po testih, ali pa (vsaj) katera je priporocljiva.
Po moje kaj takega bi zadostovalo:
INNO GeForce FX-5600, 256MB DDR DVI + TV-OUT 25.590+DDV
Pero poglej malo po matični plošči za tipske oznake. Ponavadi so napisane z cm velikimi črkami. Ko to veš lahko po netu hitro pogledamo katera novejša grafika bo še šla gor. Dokler ne veš teh podatkov ti ne priporočam kupovat novejše opreme. :ok
Predvidevam da imaš trenutno podporo le za AGP 4x in ti 8x ne bo šla noter. :confused
Sicer pa nabavi špico in ko ne bo šla gor :napaka mi javi s koliko popusta jo prodajaš. :mljask
:ok :beer
Bom pogledal številke pa bom povedal katere so pa bomo pol vidl naprej.
Sam proti večeru šele k dons mam spet nabit urnik.
Ustavte konje! Ploščo sem dobil. Intel 865 čipset. :-D
No zdej bom pa mal prodajal od plošče ki je imala 815 čipovje.
SDRAM 512Mb (po želji narežem na manjše rezine :laugh ) in grafično kartico ATI All in Wonder - Rage Pro Turbo AGP z televizjo in video kompozit vhodom (za kamerco iz dvorišča, če hočete posnet kako vam kradejo BMW-ja, ali pa home-movie v stilu Severina :laugh) ima še 8Mb rama kar zdostuje tud za kakšno boljšo igrico.
Ce rabis kak SCSI Maxtor trdi disk (nov, 36 GB). Ti ga dam zelo zelo poceni. Sem nabavil enega prevec.
UM.design, je to še v ponudbi? :mljask
Če ni, naroči še kakšno rundo, pa dva preveč po 120GB. :laugh
Za kolk bi se pa ramu odpovedu.Kolega rabi...
Za kolk bi se pa ramu odpovedu.Kolega rabi...
5k po rezini 128M. V kosu (1x 256 + 2x 128 =) 512M pa 15k. :ok2
Mu bom povedu pa ti sporočim če se bo odloču oziroma če že ni kje nabavu.
jst bi tut rabu disk, minimalno 40gb! kdo prodaja? rabim nujno!!!
Jaz bi kupil 2x128 ali 1x256, ampak ne vem, ali mi paše na ploščo.
V navodilih od plošče sem našel te podatke, pa me zanima, če lahko pogladaš, če bi ta RAM pasal.
Edino ceno si tako čudno napisal, da razmišljam, da bi vzel kar vse tri :ok2
System Memory
• Up to 256MB (SDRAM) or 512MB (Registered SDRAM).
• A total of two 168-pin DIMM sockets.
• Supports SDRAM (Only for 66MHz Bus speed).
• Supports PC-100, Registered SDRAM (for 100MHz Bus speed).
Memory Organization
Two 168-pin DIMM Socket
• Supports single-density DIMMs of 1MB, 2MB, 4MB, 8MB and 16MB depth
(x64 or 72).
• Supports double-density DIMMs of 2MB, 4MB, 8MB, 16MB and 32MB
depth (x64 or 72).
• Supports error checking correction (ECC) using parity DRAM modules.
• Banks of different DRAM types depths can be mixed.
Mitja, verjetno bo šlo, čeprav so si podatki, ki si jih napisal malo nasprotujoči. Piše, da imaš dva podnožja za 256MB ali 512MB, podpirala pa naj bi DIMMe do 32MB. :confused Sicer pa ni važno, bova probala. :ok Pini so pa OK.
Cena je 4k za 128MB in 8k za 256MB (po kosu), kar je pol manj kot v trgovini, zate pa itak še extra popust. :ok
Ali bi se zmenila, da bi jaz kar s škatlo prišel do tebe, pa probamo, lahko pa tudi kako drugače. Povej kaj in kdaj ti ustreza. (Jaz sem tudi brezposeln :laugh tako da časa imam)
Se slišiva po :mobi . :ok
Bom videl kako bo za vikend s časom in naredimo en giro - :beer - Mitja - :beer - Jerry - :beer .... pa tako v krogu. :-D
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.