Ogled polne verzije : 320i, letnik 92
Eagle_zzZ
18.2.2003, 15:45
Mene pa zanima če gre v 320i,24V, letnik 92, coupe, motor od 520i, 24V, letnik 90!?!?!?! :confused :confused :confused
Še bolješe: če ge mogoče cel motor z menjalnikom vret zamenjat?
Vse se da, samo volja je potrebna :-D
Šalo na stran, teoretično sicer gre v osnovi za enak agregat, ampak ETK kaže različne številke. Možno, da je razlika samo v nosilcih motorja, kako je pritrjen na karoserijo. Vprašanje je tudi, kako je z motorno elektroniko
Eagle_zzZ
18.2.2003, 21:33
Ja, hmmm.. Pravzaprav mam možnost kupit 320i, 92 letnik pa je lastnik rekel da so ventili hin, no nekaj takega v zvezi z ventili. Sem pa slišal da sta ta 2 agregata od 520 in 320 ista! Jaz pa bi to kupil, pa bi samo motorja zamenjal, pa me zanima če sta tudi menjalnika tu ista, da bodo potem šraufi in luknje pasali. Ker če npr. niso, potem bi jaz, kar celotno mašino z menjalnikom zamenjal, pa je zadeva rešena. Je. O nosilcih sem tudi že razmišlal, samo koliko sem sam pri sebi razmišljal, verjetno niso enaki, in se lahko tudi zgodi da so na drugačnem mestu ko pri 520. Pa tudi če bi to vse štimalo, me tudi zanima če bi potem prestavna ročica prišla lepo v sredino, tako kot mora prit. Ker pri 320-ki, je vse bolj na tesno narejeno in je agregat že malo pod haubo v notranjost potisnjen, ker je avto manjši, krajši, itd....Pač če bi to bilo isto, vsaj agregat, potem jaz to sigurno (še met temi počitnicami ki prihajajo), uresničim.
A maš ti UDM mogoče kake PDF. fajle ali pa kaj podobnega, kjer bi jaz lahko to pogledal (primerjal), v zvezi z nosilci, itd....(Al pa kaki URL kjer bi zo lahko dobil)?
LP
Eagle_zzZ
18.2.2003, 21:37
Aja. Dugače pa jaz tudi prodajam 520i, 24 V, let.90.Spredaj desbno karamboliran, ampak vozen!
Če bi mogoče za koga vedel ko bi potereboval bilo kakšne rezervne dele, zelo ugodno, ker se moran avtomobila znebit!
Martin ///M
18.2.2003, 23:14
Po mojem najbolje da vprasas kaksnega majstra, ki ti bo najbol znal povedat!jst sm ravno pred mescom dni mejal masino :napaka no zdej je ok :ok
Mislim, da bi ceneje prišel skozi, če daš popravit te ventile kot pa premontirat vse skupaj. Ali pa mogoče uporabit dele iz 520i pri 320i.
Eagle_zzZ
19.2.2003, 12:32
Ja za zamenjavo delov sem že tudi razmišlaji. Ampak potem pa se pojavijo problemi..kot nova tesnila, tesnilo glave motorja itd. To mi ni za delat. Drugače pa bi tak poceni prišel skozi, ker mam agregat od 520 tak doma, pa bi jaz to sam zamnjal pa je. Na številke mašine tak pri tehničnem ne gledajo več, zanima jih tak samo številka šasije. Pa :confused pozna kdo koga ko bi bil takšen majster za BMW-je, (v MB)?
Glede na različne karoserije nosilci motorja po moje ne morejo biti enaki, čeprav je agregat enak. Jaz se strinjam z UDMovo idejo, da pač ventile (oz. kar je narobe) pobereš iz 520 in premontiraš v 320. Ker če zamenjaš vsa tesnila in podobno robo, boš vsaj točno vedel, pri čem si.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.