Ogled polne verzije : Mehanik za avtomatske menjalnike
POPRAVIM AVTOMATSKE MENJALNIKE ZA VSA VOZILA BMW OZNAKE MENJALNIKOV SO
ZF-MENJALNIK IN GM-MENJALNIK...POKLIČITE ZA INFORMACIJE....030-922-236..
citrobooster
26.4.2007, 07:22
ta oglas bo prišel pa marsikomu prav :) :ok
Koncno da se je en mojstr nasu:ok2
POPRAVIM AVTOMATSKE MENJALNIKE ZA VSA VOZILA BMW OZNAKE MENJALNIKOV SO
ZF-MENJALNIK IN GM-MENJALNIK...POKLIČITE ZA INFORMACIJE....030-922-236..
Reference, garancija...ipd. ? Malo več informacij.
Best body parts in town
7.5.2007, 13:29
Cena recimo tudi pride prav za obnovitev menjalnika ( pretvornik navora, hidravlični deli v menjalniku ).
LP
Garancija na zamenjane dele je 1 leto...cene posameznih delov so različne..najprej je treba menjalnik rastaviti in potem se lahko vidi kaj je narobe in kok je približno cena
posameznih delov..(komplet lamel za cel menjalnik je 410 eur..) primer za ZF-menjalnik so deli dosti cenejši in rok dobave je par dni..GM-menjalnik je pa kar malo dražje in rok dobave je do 14 dni..
Garancija na zamenjane dele je 1 leto...cene posameznih delov so različne..najprej je treba menjalnik rastaviti in potem se lahko vidi kaj je narobe in kok je približno cena
posameznih delov..(komplet lamel za cel menjalnik je 410 eur..) primer za ZF-menjalnik so deli dosti cenejši in rok dobave je par dni..GM-menjalnik je pa kar malo dražje in rok dobave je do 14 dni..
Kje vidim kakšen je moj automatik? ali GM ali ZF?
vidiš lahko na menjalniku ker maš povn enih številk učasih je tudi na ploščici na menjalniku ti sigurno piše nekaj ot tega ker proizvajalec je (zf-ov ali gm-ov)
Nagradno vprašanje ?? za gm menjalnik priskrbiš tudi kake druge dele razen lamel ter tesnil ali samo obnovljen berlinski menjalnik.
UM.design
16.5.2007, 07:53
Kje vidim kakšen je moj automatik? ali GM ali ZF?
Če nimaš ETK pogledaš na www.realoem.com, drugače pa lahko tudi malo pogooglaš.
Če je dizel ali "švoh" bencinar je skoraj ziher GM, nekateri R6 in V8 bencinarji izključno ZF.
Kazzzo ima E46 316iA Compacta.
Če nimaš ETK pogledaš na www.realoem.com (http://www.realoem.com), drugače pa lahko tudi malo pogooglaš.
Če je dizel ali "švoh" bencinar je skoraj ziher GM, nekateri R6 in V8 bencinarji izključno ZF.
Glede na to kaj voziš je moj 520i z 170km švoh bencinar, imam pa ZF menjalnik 5HP 19.
Use dele za menjalnik lahko nabavim to sploh ni problem..deli so orginalni kot prvogradnja ki so bili vgrajeni v menjalnik...Edin problem je kr treba za nekatere dele za menjalnik od GM.. čakati kakih 10 dni...če je kak poseben del...nekatere stvari so že na lagerju...
Na vsakem menjalniku piše kateri je ......
UM.design
17.5.2007, 08:04
Glede na to kaj voziš je moj 520i z 170km švoh bencinar, imam pa ZF menjalnik 5HP 19.
zato sem pa uporabil besedo SKORAJ.
ja ti imas oznako menjalnika A5S325Z (5 prestav, steptronic, do 325 Nm), ZF 5HP19 modelov je več...tako kot 5HP24 (ki je v V8 motorjih pri BMWju, Audiju, Range Roverju...) ipd.
Tale menjalnik je pa katere sorte??
E39 525d AUTOMATIC TRANSMISSION A5S360R / A5S390R
01 RMFD AUTOMATIC TRANSMISSION EH A5S 390R - WZ 1 09/2001 09/2002 24007511009 $3,978.54
Tu http://www.ge39.com/files/SD92-113.pdf piše da je GM5.
UM.design
23.5.2007, 23:56
01 RMFD AUTOMATIC TRANSMISSION EH A5S 390R - WZ 1 09/2001 09/2002 24007511009 $3,978.54
dizli pri e39 imajo vsi GM
Moj prijatelj ima A4 1.9tdi automatik in mu hudo nagaja. Ne najde nikjer rabljenega in ne ve tudi kje naj ga popravi.Buco1 a popravljaš samo od bmw-ja
a tudi druge? Hvala na odgovoru
Popravljam use vrste avtomatskih menjalnikov...
Maš zeleno tablico na menjalniku in zraven šifre piše tudi oznaka GM. Vse E39 d imajo GM menjalnike, razen TDS kot vem.
Dobro in koliko je cena kompletne obnove GM A5S 390?
Ceno za komplet obnove nemoreš vedeti kr napamet...menjalnik moraš prvo otpreti
potem šele vidiš kaj je narobe..lahko so samo lamele-ki koštajo komplet za cel menjalnik cca..450 EUR..če je pa kak drugi del zanič se pa zna zgodit da bo dosti dražji...za GM-menjalnik so deli precej dražji kot za ZF.....zdele sm popravu enga od
GM-menjalniK 530-D in ga je koštalo.. 1300 EUR...
Popravljam use vrste avtomatskih menjalnikov...
V to seveda tudi šteješ Steptronic avtomatične menjalnike od Bmw, a ne?
Kako pa je z njimi,oz. kaj bi svetoval za čim boljše delovanje takšnega menjalnika, ga imam tudi sam, pa sem že veliko postov prebrav, kolk draga zadeva zna bit popravilo, ali pa navsezadnje menjava le tega....
L.P.
Ja Steptronic tudi seveda pride poravilo malo dražje pa treba je čakati mal več na nove rezervne dele...Za čiboljšo delovanje menjalnika je potrebno vedno ko delaš veliki servis da zamenja še v menjalniku olje in filter..pa olje mora biti malo bolje najbolj original.popravilo te lahko košta malo ali veliko use odvisno kaj je narobe v menjalniku...
buco1 kaj te mogoče zanima menjalnik od bmw ja 316is tam ti ga po ugodni ceni ker bo vrjetno tebi prej prišel prov kot pa meni cena zelo ugodno
buco1 kaj te mogoče zanima menjalnik od bmw ja 316is tam ti ga po ugodni ceni ker bo vrjetno tebi prej prišel prov kot pa meni cena zelo ugodno
zaenkrat ga nerabim hvala...kok bi bla pa cena ...
zaenkrat ga nerabim hvala...kok bi bla pa cena ...
100e komplet s sklopko. Ka praviš
a je avtomatski ali navaden...
Buco1 pozdravljen
Osebno imam ZF-ov menjalnik v katerega gre olje ESSO ATF LT 71141, ali lahko v ta menjalnik nalijem tudi olje tipa dextron III in kaj je razlika med temi dvemi olji.
Buco1 pozdravljen
Osebno imam ZF-ov menjalnik v katerega gre olje ESSO ATF LT 71141, ali lahko v ta menjalnik nalijem tudi olje tipa dextron III in kaj je razlika med temi dvemi olji.
Jaz ne bi tvegal, tip Dexron III je predviden za GM menjalnike.
Koristno: www.ge39.com/fluids.htm (http://www.ge39.com/fluids.htm)
Ja dextron III je za GM, 100k km je laufal na mojem e39 530dA tudi dextron III in ni bilo problema. Damac za ZF je pa ESSO:ok
Alpina B12
27.1.2008, 13:05
V stare ZF-e (4 HP22-24) pa gre Dextron 3
UM.design
31.1.2008, 22:50
Buco1 pozdravljen
Ne eksperimentiraj z olji - samo tisti ki je notri in ki ga priporoca proizvajalec. Ze samo mesanje olj je nespametno, ker ga ne mores povsem zamenjati brez da bi spucal menjalnik, wandler, hladilnik olja, cevi...
Živjo!
Malce pomoči prosim. Ravnokar sem kupil 320dT, 2005 letnik, E46. NE vem, kje je sploh menjalnik v motornem prostoru, še manj kje je ploščica. A mi lahko kdo pove, če so v teh zadnjih E46 že kaj boljši Steptronic menjalniki? Za zdaj dela super, sem pa postal paranoičen ob vseh kritikah na tujih forumih.
Živjo!
Malce pomoči prosim. Ravnokar sem kupil 320dT, 2005 letnik, E46. NE vem, kje je sploh menjalnik v motornem prostoru, še manj kje je ploščica. A mi lahko kdo pove, če so v teh zadnjih E46 že kaj boljši Steptronic menjalniki? Za zdaj dela super, sem pa postal paranoičen ob vseh kritikah na tujih forumih.
ker je motor postavljen vzdolžno je menjalnik praktično že pod armaturno pločo ter pod prestavno ročico. avt je treba dat na dvigalo odstranit plastično zaščito ter na voznikovi strani imaš ploščico z podatki lp
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.