Ogled polne verzije : BMW 116i tuning
Pozdravljeni, na povezavah spodaj lahvko vidite slike mojega Bmw-ja.
Zanima pa me če se kdo spozna na te tuning zadeve kaj bolje, kam bi lahko kontaktiral o tem, da bi zadevo naredo še malce bolj strupeno kot je že sama po sebi. Na avtu še je zaenkrat vse serijsko.
tnx, Lp
http://www.ptuj-on.net/foto/uporabniki/slika.php?id=170385
http://www.ptuj-on.net/foto/uporabniki/slika.php?id=170384
http://www.ptuj-on.net/foto/uporabniki/slika.php?id=170383
http://www.ptuj-on.net/foto/uporabniki/slika.php?id=170382
http://www.ptuj-on.net/foto/uporabniki/slika.php?id=170380
AC SCHNITZER
26.4.2007, 01:41
Daš ene 18" gor .. spustiš mal .. zatemniš šipe .. xenon kit daš gor .. čipaš ga .. in je to to :ok
hvala za nasvet, kaj pa 19" bi blo pretirano? glede feln pa šip sem tak mel v mislih, poznaš mogoče koga oz kam bi blo najbolše dat čipat to, pa kolko bi pridobil na moči in hitrosti s čipanjem??
Glede udobja ne vem, videl sem enega črnega, M paket 130i z 19" BBS, pa moram rečt samo :eek2
Drgač maš pa zanimivo opremo v avtu, maš navigacijo, ne pa xenona. Jaz bi prej xenon naročil kot to, pa vseeno.
kian_alvane
26.4.2007, 18:52
hm, a se pa sploh splača čipati 1.6 bencinca? :laugh
hm, a se pa sploh splača čipati 1.6 bencinca? :laugh
+35 konjev, zakaj pa ne :)
Dark Funeral
26.4.2007, 19:43
A ni to bolj za dizle +35 konjev oz nevem koliko %
a nivi benzinarji imajo tudi to možnost?
LP
A ni to bolj za dizle +35 konjev oz nevem koliko %
a nivi benzinarji imajo tudi to možnost?
LP
sej veš, na papirju piše marsikej:ok2
jaz sem na nek način z temi 115 konjčki kar zadovoljen, če pa bi še bil kakšen zraven pa se sploh nebi brano tega:)
Mene je presenetilo dejstvo da ima porabo 10l/100km (116), ceprav sm tukaj bral en clanek da ima porabo dizla (se pravi 5l).
meni v knjigi piše 7,5l(za 116i), ampak zaj še pod 9,3l nisem prišo z normalno vožnjo......
meni v knjigi piše 7,5l(za 116i), ampak zaj še pod 9,3l nisem prišo z normalno vožnjo......
sej niti ne boš, drugače pa je enka super avto, tako da čestitke:ok
hvala lepa, to sem opazil ko sem prvič se vsedo vanj in speljal:)
sej tut ne vem ker diesel jo ma 5l. Jst imam na 120d od 7,5 do 8, na relacije pa 6. Bi pa bla poraba okol 5 pri 100 km/h al pa še manj...
Ja tukaj sem bral en clanek da imajo nove 1 porabo dizeslskega motorja. Za 3.0 masino je bil napsian 8l in za 1.6 5-6l. K sm pa su par dni nazaj na morje in nazaj je bla pa povprecna poraba 10.5 skoraj 11l kar je res malo prevec za 1.6 masino.
chuckiBMW
28.4.2007, 14:17
Jap 16ka je presvoh avto in zato pijejo tak ,vendar to je tesk dopovedat velikim osebkom.
Le čipaj ga, da ti bo pol z 18-kami šel enako kot zdaj :ok2
AC SCHNITZER
28.4.2007, 14:58
hvala za nasvet, kaj pa 19" bi blo pretirano? glede feln pa šip sem tak mel v mislih, poznaš mogoče koga oz kam bi blo najbolše dat čipat to, pa kolko bi pridobil na moči in hitrosti s čipanjem??
Ni pretirano če daš 19" gor .. sam če ga boš spušču ti bo znala guma poljubljat blatnik .. tko pa spustiš daš 18" pa si zmagu (moje osebno mišlenje)
Drugače pa za čipanje kontaktiri uporabnika SLP - Gašper (dela v Chiptuningu) ti bo najbolje znal povedati kako pa kaj glede čipanja :ok
sej tut ne vem ker diesel jo ma 5l. Jst imam na 120d od 7,5 do 8, na relacije pa 6. Bi pa bla poraba okol 5 pri 100 km/h al pa še manj...
7,5 do 8 :eek . Si prepričan da je vse v redu z avtom ? Jaz imam z mojo 320D (150 km) porabo 5,8l pa ga teram ves čas.
tebe pa poznam na videz...nisem vedel da imaš E87.
osebno ti priporočam max. 18", najraje 17", bo čisto dovolj. avto še malenkost znižaj, in morda ztemni šipe, kolikor ti je pač tole všeč.:ok
lep avto, sploh barva mi je zakon!
Men se zdijo tele porabe pretirano visoke. Da ne morš z 1ko in 1.6 motorjem prit na 8.neki se mi zdi nemogoče.
kian_alvane
30.4.2007, 11:46
meni tudi... :crazy
jast imam na 3.0 d porabo 6.5l/100km pa ga ne šparam
16i je čist običn motor. Al manjka vanos, al pa valvetronic in zato je poraba tako visoka. Plus navora je ful malo. Za chipat bi bla bolj primerna 118i, k je u bistvu zamorjena 120i. Kar se pa večjih felten tiče pa ne pretiravat, ker bo trpela poraba, zmogljivosti in udobje. Zgledal pa bo, to pa ne rečem.
LP
Samo vseeno, moj avto tehta približno tam/tam, motor ma isto konjažo, pa mam porabo od 7,6 do 9,0 (slednje z nabito polnim avtom ter dvemi surfi na strehi).
16i je čist običn motor. Al manjka vanos, al pa valvetronic in zato je poraba tako visoka. Plus navora je ful malo. Za chipat bi bla bolj primerna 118i, k je u bistvu zamorjena 120i. Kar se pa večjih felten tiče pa ne pretiravat, ker bo trpela poraba, zmogljivosti in udobje. Zgledal pa bo, to pa ne rečem.
LP
116i ima res bolj navaden motor in sicer mu manjka valvetronic...:blackeye 118i pa ima napram 120i kar nekaj pomankljivosti, tako, da s cipanjem ne bos naredil 120-ko iz 118-ke...
Drugace se pa meni osebno zdi poraba 116i malo prevelika...:eek
7,5 do 8 :eek . Si prepričan da je vse v redu z avtom ? Jaz imam z mojo 320D (150 km) porabo 5,8l pa ga teram ves čas.
Ne ne zdi se mi nič narobe, saj ima druga enka z avtomatskim 0,3l višjo porabo od mene :) Je pa res da je to večinoma po mestu + obvoznica. Če bi bla samo avtocesta bi imel okoli 7l oz mak deci ali dva manj...
no ja sej pri tako novem avtu res ni za pričakovat da bi bilo kaj narobe samo poraba se mi pa vseeno zdi malo visoka. Verjetno je res tako zaradi mestne vožnje
LP
pa tudi ko kupiš nov (ali rabljen) avto, na začetku itak imaš višjo porabo, kot čez čas, ko se avta bolj navadiš.
jaz sem imel pred kratkim 10l, zdaj pa 7.8l (M43B18kat).
Bavaria fan
2.5.2007, 21:15
Ne ne zdi se mi nič narobe, saj ima druga enka z avtomatskim 0,3l višjo porabo od mene :) Je pa res da je to večinoma po mestu + obvoznica. Če bi bla samo avtocesta bi imel okoli 7l oz mak deci ali dva manj...
320d: LJ-Dubrovnik - AC (bosiljevo - split) povprečno 170km/h, split - dubrovnik 240km sranja po obmorski cesti, poraba 6,3.
Ja saj, prej sem mel laguno 1,9Dci 120KM pa sem max prišo na 6,7l (OK Diesel pač). Ma saj vseeno, glavno da cene bencina samo rastejo:)
Poraba je čist normalna za mestno vožjno. Jz sm mel novga Getza 1.3 pa je mel mestno porabo 8,5 do 9 l. Z enako vožjno mi pa zdej 323 e36 žre tm okol 10,3 l.
116i ima res bolj navaden motor in sicer mu manjka valvetronic...:blackeye 118i pa ima napram 120i kar nekaj pomankljivosti, tako, da s cipanjem ne bos naredil 120-ko iz 118-ke...
Drugace se pa meni osebno zdi poraba 116i malo prevelika...:eek
V končni fazi bi pa s čipanje pridobil 10km :napaka in čist nič več
Ali ve kdo mogoče, kje bi lahko nabavil Angel-Eye's?
kian_alvane
7.5.2007, 06:57
ebay :ok
najcenejša in najboljša varianta.:ok
hvala, samo ne najdem za e87, zanima me če je to vseeno za kateri model al kako je s tem? vprašam ker se ne spoznam na to. Hvala
Ti bi moral to odkljukati ko si avto kupoval (dobiš gratis skupaj s xenonom). :-D
Moj nasvet!
Daj gor kakšne 18-ke (po možnosti originalne ali dobro kopijo) in krom ledvičke pa bo avto izgledal tako kot treba! Jaz sem storil isto in sem z izgledom zelo zadovoljen!
Lp!
hvala, no pa vseeno me zanima če ma kdo še kakšno varjanto za angel eye's pa kak dober xsenon kitv sloveniji dobit? hvala za odgovor že v naprej.
Lp
hvala, no pa vseeno me zanima če ma kdo še kakšno varjanto za angel eye's pa kak dober xsenon kitv sloveniji dobit? hvala za odgovor že v naprej.
Kaj pa tovarniške luči? Zamenjaš in poskusiš prodati sedanje.
že, samo kak pa je to cenovno kaj? Je že poskusil kdo?
Lp
Probaj dobiti kj rabljene, čeprav za tako nov avto težko.
Jaz sem probal, sem zgrešil ene original xenonke za 525 eur oboje, nove, original, potem sem kupil dvoje razbite za 72 eur in sem probal premontirat, samo se ta frdamana luč ne da odpret, tako da sem jih sedaj praktično podaril nekomu, naj se on igra z njimi. Edina rešitev je xenon kit, ali pa da najdeš kje original xenonke tako kot sem jih jaz.
Da ne odpiram nove teme. Kaj menite o teh angel eyesih?
http://cgi.ebay.de/FERTIG-ANGEL-EYES-BMW-E87-E21-E30-E36-E46-E90-E91-E12_W0QQitemZ150177349806QQihZ005QQcategoryZ2241QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Kakšen premer pa rabiš? Jaz imam za prodat ene 10cm premera neon AE.
Če bi pasale v mojga, bi jih vzel. a to je bela svetloba?
RAhlo modrikasta naj bi bila. Ne vem ker jih nikoli nisem uporabil.
bom zmeril premer pa ti sporočim? kolk pa hočeš zanje? lahko na pm
Pa fantje na enkico se pa res ne spodobi neke doma narjene zadeve gor metat..sploh ne na luči....raje po ebay-u pobrskaj in boš našel original xenon luči za solidno ceno....bile so nedolgo nazaj ene komplet za 600€ sam so jasno takoj šle v promet...
LP,:ok
Kako pa je z xenon v dezju? Nekateri pravijo, da se "baje" vidljivost zmanjša?
Nevem kr še nisem vozil z njimi.
Pozdravljeni
Hm, je kvecjemu ravno obratno... xenon je super za voznjo po dezju...:)
Hvala, res nisem vedel.
Lep dan!
Živjo
Imam eno vprašanje glede temnenja šip na enki e81. To je tisti trivratno model, ki ima vrata brez okvirov za šipe. Dosedaj sem imel zatemnjene šipe le na navadnih vratih z okviri, zanima pa me, kako se šipe temnijo v tem primeru. Ali pride folija čisto do roba šipe, ali se pusti nekaj milimetrov brez šipe?
Ne obremenjuj se z tem ker se šipe na vrazih več ne smejo temnit. :)
Kje si pa to pobral? Link do uradnega lista?
LP
Živjo
Imam eno vprašanje glede temnenja šip na enki e81. To je tisti trivratno model, ki ima vrata brez okvirov za šipe. Dosedaj sem imel zatemnjene šipe le na navadnih vratih z okviri, zanima pa me, kako se šipe temnijo v tem primeru. Ali pride folija čisto do roba šipe, ali se pusti nekaj milimetrov brez šipe?
Dobro došel na forum :-D Lep avto za 18letnika:ok
Saj uradno je avto od mamice. :)
Ampak to itak ni pomembno, važno da ga jest dobim vsak večer za vozit (pa da potem porabo zbrišem:) ) Se že veselim druženj z vami.
Aja, ni mi jasno zakaj jih ne bi smel zatemnit. Sestra jih je zatemnila pred kakšnim mesecem in zadevo tudi homologirala (po novem zakonu) pa ni blo nobenih problemov.
Saj uradno je avto od mamice. :)
Ampak to itak ni pomembno, važno da ga jest dobim vsak večer za vozit (pa da potem porabo zbrišem:) ) Se že veselim druženj z vami.
Aja, ni mi jasno zakaj jih ne bi smel zatemnit. Sestra jih je zatemnila pred kakšnim mesecem in zadevo tudi homologirala (po novem zakonu) pa ni blo nobenih problemov.
Kje ste pa kupil enkico če ni skrivnost :ok2 :ok
LP,
Makoma, Novo mesto
Verjamete ali ne, najugodnejša možnost.
Mislim, da bo plazo kar verjel...
Hehe. :-D
Mitchman: po novem merijo prepustnost in marsikdo je sedaj padel na homologaciji, ker tisti, ki šipe temnijo, očitno še nimajo primernih folij, kot tudi ne aparatur, ki bi prepustnost merili. Imamo temo v Splošno o tem.
Jaz bi na tvojem mestu počakal par mesecev, da se stvari na tem področju vsaj malo skristalizirajo.
Ja, se mi je zdelo, da je "naš" avto :ok2 ..Fino, da ste doma zadovolni, avto je vsekakor odličen :ok
LP,
Ja, se mi je zdelo, da je "naš" avto :ok2 ..Fino, da ste doma zadovolni, avto je vsekakor odličen :ok
LP,
Vi pa ste? Prodajalec?
Aja, za šipe sem pa itak mislil počakat do toplejših mesecev. Sem prebral kakšni problemi so s temnenjem. Vem da ko zatemniš šipe, potem nekaj dni ne smeš šip odpirat. A to pomeni, da potem nekaj dni ne smem vrat odpirat na tem avtu (oz. moram vstopat skozi partljažnik :) ), ker ko se vrata odprejo/zaprejo, se šipa spusti /dvigne za približno pol centimetra? A zna bit to problem za folijo?
A si kaj rešil z lučmi, sam še vedno iščem najobljšo možnost za xenon, mam pa prav tako navigacijo v avtu, (isti avto, isti motor, druga barva). Problem je samo v prekletih modulih, ki zadevo kar podražijo. zaenkrat zadeva z montažo pride okol 220 eur, kar se mi zdi kar precej, glede na to da je sam kit 90 eur.
Sporoči.
Vi pa ste? Prodajalec?
Aja, za šipe sem pa itak mislil počakat do toplejših mesecev. Sem prebral kakšni problemi so s temnenjem. Vem da ko zatemniš šipe, potem nekaj dni ne smeš šip odpirat. A to pomeni, da potem nekaj dni ne smem vrat odpirat na tem avtu (oz. moram vstopat skozi partljažnik :) ), ker ko se vrata odprejo/zaprejo, se šipa spusti /dvigne za približno pol centimetra? A zna bit to problem za folijo?
V čem je pa fora da se šipa odpera za kak cm??
_skyline_
26.1.2008, 00:06
Zaradi odpiranja in zapiranja vrat, ker le te nimajo okvirja okrog stekla, zato se steklo samo pritisne ob tesnilo.
Mitchman (http://forum.bmwslo.com/member.php?u=5416) lahko si brez skrbi, da to malenkostno odpiranje šipe ne bo nič škodovalo foliji:ok
Super potem, če to ne bo povzročalo problemov. Drugače sem pa že imel prebliske, da bi odstranil notranje tesnilo za nekaj dni :)
Šipe lahko še zmeraj temniš, zatemniš jih pa lahko sm za določen odstotek. Ko boš hodu kej po NM se zapel okol Farmela, pa ti bojo tam vse razložil, oni so pa tud največji majstri kar se tega tiče. Vsak. ki je temnil šipe pr njih je šel čez homologacijo brez problemov.
Pozdravljeni!
Zanima me. če ima kdo predlog zame, ali dati na 116i 18" ali 17" platišča, seveda dimenjzije gum 225/45-40??
Pozdrav!
Pozdravljeni!
Zanima me. če ima kdo predlog zame, ali dati na 116i 18" ali 17" platišča, seveda dimenjzije gum 225/45-40??
Pozdrav!
Če hočeš dober videz pol avtomatsko 18 col:ok
Šipe lahko še zmeraj temniš, zatemniš jih pa lahko sm za določen odstotek. Ko boš hodu kej po NM se zapel okol Farmela, pa ti bojo tam vse razložil, oni so pa tud največji majstri kar se tega tiče. Vsak. ki je temnil šipe pr njih je šel čez homologacijo brez problemov.
A to je tam, kjer se gre na avtocesto? Tam naprej od Vidic centra?
Ja povsem razumljivo kar se videza tiče 18" amak, govorim o 116i, tako da sem v dvomih če bi sem moč avtu bistveno zmanjšala in poraba zelo narastla?
Če še ima kdo kak predlog ga lepo prosim da mi svetuje.
Hvala za odgovor, Lp
Farmel je mal naprej od vidica na levo, če greš proti Lj. Imajo tud svojo stran:
http://www.farmel.si/
Mislm da so zaenkrat edini, k res obvladajo (6 let garancije na temnenje)
Dobiš pa pr njih tud rapid čipe, za povečanje moči in navora dizel motorjev, ki so zelo kakovostni(preizkušeno)
Ali ve kdo mogoče, če je možno zmontirat angel Eye's, pri navadnih žarometih?
Koliko je dela s tem, če je že kdo poskusil kaj takšnega?
hvala, lep pozdrav
markec ne počni tega, ker bo čisto fake efekt pa sigurno tud ne poceni...če boš avto imel v lasti dalj časa, raje reskiraj na ebayu za par xenon original luči :ok
LP,
Plazo hvala za nasvet, saj sem že razmišljal v tej smeri, ampak nikdar nisem vedel, če se to samo zamenja in nazaj priklopi ali potreben kak večji poseg v avto?
Sem zelo hvaležen še za kak nasvet.
aja, hehe nisem še pomislil na to da bi ta avto zamenjal za kaj druga :) :)
montenegro
16.2.2008, 06:47
Plazo hvala za nasvet, saj sem že razmišljal v tej smeri, ampak nikdar nisem vedel, če se to samo zamenja in nazaj priklopi ali potreben kak večji poseg v avto?
Sem zelo hvaležen še za kak nasvet.
aja, hehe nisem še pomislil na to da bi ta avto zamenjal za kaj druga :) :)
130iM ?? :ok
130i M???
Ne, kr mi ne pride v poštev za moje potrebe mi zadovljuje kar imam. zato sem to tudi nabavil......hehe pa vseeno tnx!
BMW Deutschland
17.2.2008, 11:45
Ja povsem razumljivo kar se videza tiče 18" amak, govorim o 116i, tako da sem v dvomih če bi sem moč avtu bistveno zmanjšala in poraba zelo narastla?
Če še ima kdo kak predlog ga lepo prosim da mi svetuje.
Hvala za odgovor, Lp
Jst sem imel 116i 17'' pa se je že kar poznalo na moči in porabi, čeprav je bila pa končna hitrost večja. Če bi rad iz svoj 116i naredil raketo ti priporočam m-tehnic odbijače spredaj, zadaj in m-felge pa bo zunanjost prfect. Potem pa če ti bodo sredstva douščala se pa lahko obrneš še na notranjost; kakšen m-volan, m-ročka od menjalnik itd.
Jst sem imel 116i 17'' pa se je že kar poznalo na moči in porabi, čeprav je bila pa končna hitrost večja. Če bi rad iz svoj 116i naredil raketo ti priporočam m-tehnic odbijače spredaj, zadaj in m-felge pa bo zunanjost prfect. Potem pa če ti bodo sredstva douščala se pa lahko obrneš še na notranjost; kakšen m-volan, m-ročka od menjalnik itd.
Ta poseg ga košta ogromno..že samo M paket cca.1.500 plus volan, ki je zelo drag ( OK dobiš ga kje zelo pocen rabljenega- ebay ), vendar treba tu nabavit potem še airbag, ki ni v ceni volana, ročka pa je relativno pocen..:ok..
Moj nasvet je , lepe 17" alu, po možnosti original od E87, če finance niso tak problem potem res M aerodinamic - ali pa meni še lepši za "civilni" avto "Aerodynamic" paket --> tak http://www.avto.net/2004/osebnaB/oglas.asp?id=1777638
LP,:ok
ok hvala, ja 17" itak pride gor...komaj čakam, samo po vsej vrjetnosti replica M6...so mi full lepe
ok hvala, ja 17" itak pride gor...komaj čakam, samo po vsej vrjetnosti replica M6...so mi full lepe
prodajam jz 17 col repliko m6 ce zelis rabljene 2 mesca, kupljene pri španu :)
BMW Deutschland
8.6.2008, 14:11
Ma kdo kakšno sliko črne 120d v M-tecnic preobleki z M-18 feltnami. Gre pa se za Facelift.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.