PDA

Ogled polne verzije : Koledar 2008 - 1. fotografski natečaj

Nixxon
16.4.2007, 09:40
Avto klub BMW Slovenija organizira 1. fotografski natečaj

KOLEDAR 2008

Za natečaj veljajo naslednja razpisna pravila:

UDELEŽBA NA NATEČAJU
Na natečaju, ki je organiziran v skladu s pravili Avto kluba BMW Slovenija, lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi, ki bodo do zaključka predpisanega roka in v skladu z razpisnimi pogoji dostavili svoja dela.
Nastanek del ni časovno zavezujoč pogoj razpisa. Omejeno je le število poslanih del - fotografij.

TEMI NATEČAJA KOLEDAR 2008

1. Temi natečaja KOLEDAR 2008 sta dve;
A tema – Avtomobil BMW
B tema – Detajli BMW

Pri prvi temi pričakujemo dela, ki prikazujejo vse v zvezi z BMW avtomobili, pri drugi temi pa pričakujemo posnetke detajlov, iz katerih je razvidno, da gre za BMW avtomobile (ključ, luči, ...). Avtorji del morajo na prijavnici označiti, za katero temo prijavljajo svoja dela.
Avtorji del lahko na natečaju sodelujejo v obeh temah. Ocenjevanje bo ločeno v obeh temah.

SODELOVANJE NA NATEČAJU
2. Pričakujemo, da bodo avtorji na natečaju sodelovali z deli, ki še niso bila razstavljena na dosedanjih fotografskih razstavah ali kako drugače objavljena v Sloveniji.
3. Vsak udeleženec lahko sodeluje na natečaju v vsaki temi z največ 6 fotografijami (barvnimi). Format fotografij mora biti 30 x 45 cm. Ločljivost digitalnih fotografij mora biti minimalno 6 milijonov točk, format datotek pa priporočeno RAW (vseh proizvajalcev fotoaparatov) ali JPEG – samo najboljša kvaliteta (fine).
4. Pri opremljanju fotografij naj udeleženci upoštevajo določila tega razpisa. Vsaka fotografija naj bo označena z naslednjimi podatki: oznaka teme (A ali B), zaporedna številka (1 do 6) in šifra avtorja (vsaj 6 znakov). Primer imena datoteke: A6abc123def456.jpeg.
5. K poslanim fotografijam avtorji priložijo dopis (izpolnjeni vzorec) z avtorjevim imenom (ime in priimek, naslov, telefon ali E-mail), šifro avtorja, seznam vseh poslanih del (oznako teme, zaporedno številko ter ime fotografije).
6. Kotizacije za sodelovanje na natečaju ni.

NASLOV IN ROK DOSTAVE
7. Fotografije morajo biti oddane oziroma poslane po elektronski pošti na naslov info@bmw-klub.si ali po pošti v zaprti kuverti, označeni z napisom FOTOGRAFSKI NATEČAJ KOLEDAR 2008 na naslov AKBS.
8. Od 5. maja 2007 bo možno poslati fotografije tudi na FTP strežnik. Za dostopno geslo mora vsak udeleženec poslati dopis (glej točko 5) elektronsko pošto na info@bmw-klub.si, zadeva: BMW koledar 2008, nakar mu bo dodeljeno uporabniško ime in geslo ter naslov ftp strežnika poslano nazaj po elektronski pošti.
9. Udeleženci natečaja, ki pošiljajo fotografije po pošti, morajo svoja dela poslati na naslov Avto klub BMW Slovenija, Levstikova 11, 1240 Kamnik najkasneje do sobote, 15. septembra 2007.

11. Komisija bo ocenjevala fotografije le na podlagi oznak fotografij, po končanem izboru se bo preverjalo ime in priimek avtorja.
12. Podatke o avtorju bo hranil tajnik kluba Niko Fabiani, ki ni član žirije.
13. Člani žirije se lahko udeležijo natečaja.
14. Fotografskih del, ki ne bodo izpolnjevala razpisnih pogojev oziroma ne bodo dostavljena v skladu s temi določili, žirija ne bo obravnavala.
15. Žirija bo ocenjevala tako ustvarjalno stališče avtorja, tehnično dovršenost, izpovednost in originalnost del, pa tudi primernost poslanih fotografskih del.
16. Vse odločitve žirije so dokončne.

RAZGLASITEV REZULTATOV
17. Razglasitev rezultatov natečaja bo objavljena na internetnih straneh AKBS (http://www.bmw-klub.si). Podelitev nagrad bo ob naslednjem srečanju.
18. Avtorji se s sodelovanjem na navedenem fotografskem natečaju strinjajo, da se izbor poslanih del brez nadomestila uporabi za izdelavo klubskega koledarja.
19. Vsi udeleženci natečaja bodo obveščeni o rezultatih na elektronsko pošto.

NAGRADE
20. Za najbolje ocenjena dela bo v vsaki temi podeljenih 12 nagrad.
21. Nagrade bodo simbolične in sicer klubski artikli, ki bodo takrat na razpolago.

OSTALO
22. Organizator se obvezuje, da bo s poslanimi deli ravnal pazljivo, ne odgovarja pa za poškodbe ali izgubo med transportom.
23. Organizator se obvezuje, da ne bo posredoval prejetih fotografij drugim pravnim in fizičnim osebam, razen za sam proces izdelave koledarjev.
24. Natečaj bo potekal po koledarju, navedenem na koncu te razpisne dokumentacije.
25. Vsak udeleženec natečaja s svojo udeležbo na natečaju pristaja, da bodo poslana fotografska dela uporabljena izključno za izdelavo koledarja za potrebe Avto kluba BMW Slovenija. Vsi udeleženci natečaja dovoljujejo Avto klubu BMW Slovenija uporabo poslanih gradiv izključno za potrebe koledarja za Avto klub BMW Slovenija. Avto Klub BMW Slovenija si pridržuje prosto pravico uporabe vsega poslanega gradiva za izdelavo koledarjev za klub.
26. Na vsaki objavljeni fotografiji na koledarju bo zapisano tudi ime in priimek avtorja fotografije.
27. Udeleženci lahko prosto razpolagajo s svojim gradivom za druge potrebe.
28. Vsa poslana dela udeležencem natečaja ne vračamo.
29. Dodatne informacije dobite na telefonu 041-666-390 (Borut Štrakl)

Koledar natečaja:

sprejem del - do vključno: 17.09 2007
pregled in izbor: 17.-30.09.2007
poročilo o izbranih fotografijah do: 05.10.2007
Izdelava koledarja 2008: 06.10.2007-30.11.2007

eXtreme
7.6.2007, 18:15
Je nabranih že kaj slik? Upam, da ni vse tonilo v pozabo:fotograf

RobertH
7.6.2007, 19:10
Točke 10 ni??

Austin Powers
4.7.2007, 00:19
Mene tudi zanima če se dela že kaj nabirajo?
Rok se namreč nezadržno približuje...
LP
Austin

jetam
5.7.2007, 10:51
Jaz bi z veseljem poslal kako fotko a kaj ko so postavili mejo na 6 mio. oikslov, ki jih sicer moja Olympus E-1 žal ne premore. Mislim, če vam kvaliteta fotk iz tega fotoaparata ne zadošča (RAW ali pa TIFF), potem pa tudi ne vem kaj...

strojnik
5.7.2007, 11:18
... Ločljivost digitalnih fotografij mora biti minimalno 6 milijonov točk,...

Brez zamere ampak da postaviš tak kriterij pa že moraš bit malce čez les...:napaka

Sej še dobro da ne rečejo da lahko sodelujejo samo tisti ki imajo 1Ds MkII ali kaj podobnega

Kdaj je bla pa ločljivost faktor za dobro fotko? Vsakemu ki se s fotografijo ukvarja ve, da je to bolj marketinška poteza in da je še mnogo faktorjev (optika, procesiranje, algoritmi takšni in drugačni,...), ki so veliko bolj pomembni kot pa sama ločljivost.

Kaj pa če fotkaš z analognim aparatom, a je tam tudi kakšna omejitev? Važno je samo da je fotka velikosti 30x45 cm, za katero pa vemo da se je ne gleda iz razdalje 5 cm...

...uglavne jaz izpadem iz tekmovanja...imam "preslab" fotkič

_skyline_
5.7.2007, 11:33
Tudi moj premore samo 5milijonov točk

oracle
5.7.2007, 11:47
hah, sem šele sedaj videl tole temo in sem skoraj padel s stola! no, saj, nekateri so že omenili glavno problematiko - tehnične zadeve. verjetno nas je okoli 5 na tem forumu, ki bi nam uspelo izpolniti tehnične zahteve, trije verjetno ne bomo sodelovali, na koncu pa bosta dva ali kako?! saj nismo na fotografskem forumu. problem je, ker tudi če imajo ljudje tak fotič, večina ne fotka vedno v najboljši kvaliteti (za razliko do mene, pa sem verjetno ena redkih budal...).

Vse ostale točke natečaja se mi zdijo primerne, vključno z nagradami.

Vseeno pa letos ne bom sodeloval, saj sem lansko leto rekel, da me blazno zanima, kakšen koledar boste spravili skupaj!

Bom pa vseeno naredil svojega, po vzoru tistega za 2007.

lp, Miha

Nixxon
5.7.2007, 11:51
To glede 5mio pik sem rekel Borutu a pravi da je že 6 mio pik za format koledarja skoraj malo. Ne vem, v fotografijo se ne spoznam najbolje, tudi sam avtomatsko odpadem iz te kategorije.

oracle
5.7.2007, 12:03
jaz sm par fotk na koledarjih naredil tudi iz 3mp. problem je v cropanju. nekateri pač ne kadrirajo najbolje med fotkanjem, in je potrebno potem rezati, in se s tem izgubljajo pixli. ker pa smo v letu 2007 in poznamo tudi interpolacijo, piksli niso največji problem. Vkolikor se boste odločili za digitalni tisk (poznam nekog ki dela ugodno ter kvalitetno) je največji problem obdelava fotografij ker se tam pozna vsak detajl. jaz sem imel s fiatovci lansko leto velik problem, pa smo ga na koncu samo delno rešili. če bi delali kot se zagre bo obdelave vsaj en mesec trdega dela, če štejem še dizajn zraven.

tele pixle res zmanjšajte, na 4 recimo, potem pa se naprej vidi. če je kader dober in ni treba rezati, bi moralo zadostovati z minimalno interpolacijo. koledar pa tako ali tako ne bo tak kot iz bmw kataloga. (kot zanimivost, tam so resolucije slik okoli 15mpix, vsako fotko pa se obdeluje vsaj 10 efektivnih delavnih ur. poznam gospoda, ki dela brošure za audi. predstavljajte koliko dela je samo z prospektom recimo trojke hehe)

Taucher
5.7.2007, 13:25
Koledar, ki smo ga izdelali pred leti, je vsekakor bil dosti "manjši" kar se tiče pogojenosti pixlov, in nekatere slike so dosti kvalitetne za format malce večji od A3 tudi pri 2 ali le 3mio pxl. Jaz potem takem tudi izpadem iz fotografiranja bavarcev, razen če se bo kdo ponudil, pa prišel z opremo in poslikal (E46, E85), kajti fehtal ne bom nikogar-pa zamera gor dol. Bom pa tudi tokrat le opazovalec in ne sodelovalec, saj mi je bila-ostala prva izkušnja "prijetna" :-D

RobertH
5.7.2007, 14:13
Če prav razumem slilka v SHQ in velikosti 2.5Mb ne bi zadoščala, ker fotoaparat nebi imel 6Mpixlov??

DA - NE

gerchy
5.7.2007, 14:25
Velikost v (mega)bytih ni merodajna, ker je (lahko) prisotna kompresija. Pomembna je realna velikost pri 300 pikah na inčo (dpi). V kolikor je velikost enotna z velikostjo koledarja pri omenjeni ločljivosti, bi utegnila biti OK. Pomembno je še, da je dovolj svetla, čim manj šumeča in dovolj kontrastna.

V praksi se kakovost še kako pozna, recimo slika velikosti 2200 px, natisnjena na A2 z ink-jet printerjem bi bila preslaba za offset tisk - deluje pikslasta in neprofesionalna, saj doseže pod 100 pik na inčo (dpi).
Drug primer, fotografija s 6 Mpx aparatom, ločljivosti 3008x2000 px ima pri velikosti A2 (59 x 42 cm) komaj 150 dpi.

Torej bi za koledar velikosti A2 bilo že 6 Mpx skoraj premalo - četudi upoštevamo, da se koledarjev ne gleda "z nosom", za A3 pa bi morda v poštev prišli tudi aparati z manj Mpx.

uursi
5.7.2007, 15:34
Če bo koledar malo večji od a3, ostalo se mi zdi pretirano veliko, bi lahko bile slike tudi od 4Mpx zadosti, slike ki so povečane na A3 format pri 4Mpx so še vedno ostre in kvalitetne.

BMW-Power
5.7.2007, 16:18
Moj ma 6Mpx samo, jst pa fotografiranje....:crazy Me vzame kdo v šolo??:ok2

oracle
5.7.2007, 19:36
gerchy, o kakšni profesionalnosti ti to bluziš? fotke bodo navsezadnje večinoma amaterske narave....

BMW-power, ni problema, se lahko dogovorimo :)

krt
5.7.2007, 20:37
Predlagam za eno temo, kjer bi se malo komentiralo slikce, ker se počasi privajam na kakšne funkcije fotoaparata pa še malo probam delat v italijanskem:blackeye fotošopu, tako da bi bilo res fino, da bi nekje ljudje podali kakšno mnenje o slikah, ker bom mogoče kakšno celo poslal na natečaj, če bo kul, čist za hec.

pehtren
5.7.2007, 21:04
Večina mojih fotk je narejena z 4Mpx fotoaparatom, bom probal kaj najti z 6Mpx.

krt
5.7.2007, 21:19
Večina mojih fotk je narejena z 4Mpx fotoaparatom, bom probal kaj najti z 6Mpx.

Sej si bojo premislil, ker so take zahteve res brezvezne, oz. bolje, MOGLI si bojo.

Potem ji pa pošlji med drugim še eno slikco compacta po tvoji izbiri :king

gerchy
5.7.2007, 21:34
gerchy, o kakšni profesionalnosti ti to bluziš? fotke bodo navsezadnje večinoma amaterske narave ...
Fotke bodo jasno amaterske, ampak kakovost fotk (velikost pri potrebnih dpi) mora biti za tisk še vedno ustrezna, drugače bo vse skupaj en zmazek. Pri prejšnjem koledarju je lepo vidno, da so pri nekaterih slikah bile težave s kakovostjo (premalo pixlov).

To so zgolj osnove pri pripravi za tisk. Smisel ima napraviti pošteno, ali pa nič.

SLP
5.7.2007, 21:44
kar se tiska tiče se popolnoma strinjam...pa vseeno, ni vse v pixlih!

kar se pa tistega "našega" koledarja tiče...fotke so zbirali forumaši ne mi, zato je bilo tako. naredili ste prav, da boste vi zbirali fotke!

SLP
5.7.2007, 21:46
oracle kle, slp nima pojma o fotkah, sam o hostesah :)

UM.design
14.7.2007, 11:19
3. Vsak udeleženec lahko sodeluje na natečaju v vsaki temi z največ 6 fotografijami (barvnimi). Format fotografij mora biti 30 x 45 cm. Ločljivost digitalnih fotografij mora biti minimalno 6 milijonov točk, format datotek pa priporočeno RAW (vseh proizvajalcev fotoaparatov) ali JPEG – samo najboljša kvaliteta (fine).

1. megapixli kamere ne narekujejo ločljivosti slike ampak zgolj celotno št. pixlov ccd-ja, ločljivost je podana v enoti št. pixlov / površinsko enoto.

2. RAW ali JPEG ? To je kot dan in noč. RAW je "surova" slika ki jo zapiše aparat brez morebitnih nastavitev, te fotograf izvede naknadno na računalniku. JPEG pa je zaključen format.

Najprej si razjasnite na kak način boste tiskali koledarje.
Če bo to offset naj bodo slike pripravljene v velikosti 1:1 in ločljivost 300 dpi ter najbolje, da avtor sam pretvori slike v CMYK. Torej velikosti slike mora viti 3543x5315 pixlov.

Če boste šli v digitalni tisk je zopet najprej potrebno kontaktirati izvajalca in povprašati kak stroj ima. 90% jih še vedno dela na 600 dpi. Mi npr. imamo 2400 dpi stroj (Xerox DocuColor 262 z Creo RIPom). Tu seveda govorimo o strojni ločljivosti pustimo razne PhotoRET ipd. interpolacije.
Tudi digitalni stroj dela v CMYK načinu torej podobno kot za offset le, da je tu native ločljivost ponavadi višja, glede na stroj. Npr. če gre za 600 dpi sliko potem je število pixlov pri tej velikosti 7087x10630 (kar pa verjetno doseže le kak oracle :laugh). Tako, da stick to the 300 dpi.

Predlagam, da vsak pretvori iz RGB v CMYK slike, ker tako lahko še sam korigira barve, ker navadno, ko kakšni znalci pretvarjajo med RGB in CMYK pojma nimajo katere profile uporabljajo in na koncu nastane ena sama curabura.

oracle
14.7.2007, 11:44
seveda lahko dosežem tako ločljivost...če si izposodim 5d :) dobro si to napisal še iz tiskarske stroke :ok bolj kot gledam te številke bolj me zanima kakšen bo rezultat na koncu...

UM, daj mi prosim na PS posreduj tvojo gsm številko, ker sem jo izgubil, pa bi te prosil za en "sestanek" da vidim kako in kaj delate!

lp, Miha

RobertH
5.11.2007, 16:31
Kaj novega??

Davidf1
5.11.2007, 17:15
In kje se bo dalo videt slike in jih komentirat, ali pa objavit.

Viper
5.11.2007, 17:17
po urniku bi morale biti slike objavljene cca 1 mesec nazaj in bi zdele moral biti koledar v tisku :).

oracle
6.11.2007, 08:47
:rofl

SLP
3.12.2007, 00:19
kej novega na tem področju?

uursi
3.12.2007, 06:14
Kako pa je s slikanjem z klasičnim fotoaparatom na dia film in potem pretvorba v digitalno obliko, kakšno kvaliteto slik dobimo po tem postopku?

Taucher
3.12.2007, 06:43
kej novega na tem področju?

Kolikor jaz vem ne bo nič od tega, drugače pa je očitno, da tudi leto dni slikanja predčasno ni obradilo "sadove" za tiskarno in se nova ekipa morda ni znašla ali pač dala prestroga navodila? Morda pa ni pravih organizatorjev. Upam, da bo vsaj azdnja večerja v letu 2007 dobro organizirana :ok2

oracle
3.12.2007, 08:06
Kako pa je s slikanjem z klasičnim fotoaparatom na dia film in potem pretvorba v digitalno obliko, kakšno kvaliteto slik dobimo po tem postopku?

s tem načeloma ni problemov, le sken mora biti dovolj kakovosten.

taucher: :rofl

RobertH
3.12.2007, 08:22
In kje sa da kupiti koledar??

Ene dva bi pa vzel.

oracle
3.12.2007, 08:57
roberth se ne da, ker ga ni :ok2

Falco
3.12.2007, 08:59
zakaj ga pa ni?

Nixxon
3.12.2007, 09:48
Ker očitno so tehnične zahteve previsoke.

Falco
3.12.2007, 11:48
ja izdelava koledarjev je lahko draga, vem iz lastnih izkušenj, ko vsako leto delam koledar za neše kurente. na srečo imam sponzorja, ki pokrije stroške.

oracle
3.12.2007, 11:49
cena je še najmanjša skrb :ok2

Nixxon
3.12.2007, 11:52
Ne cena, tehnične zahteve za slike.

Falco
3.12.2007, 11:55
to, da se ne najde 12 dobrih slik se meni zdi malo tako...očitno so vaše zahteve po perfekciji močno previsoke, raje za naslednje leto preverite kaj si trg želi.:ok

BMWKILLA
5.12.2007, 20:17
Tu je ze ene par 1A slik za kolendar

http://www.nelit.com/dnk/redm6/1.jpg

http://www.nelit.com/dnk/redm6/6.jpg

pa še ostale http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=33674

Viper
5.12.2007, 21:04
To so slikce, ki jih je naredu oracle? Sj on je ze lani naredu koledar (kinvart)?

Upam, da bo letos tut, ce s klubskim ne bo kaj. Lanski mi je biu kr vsec.

BMW-M-POWER
5.12.2007, 21:16
Moj ma 6Mpx samo, jst pa fotografiranje....:crazy Me vzame kdo v šolo??:ok2

Moj ma 8,1 ampak kot BMW-Power pravi sem lajik za kak profi foto shoo...:blackeye! Uporabljam samo za slikat naravo pa tam kjer postopam po gorah! To je moje sve znanje! :ok2

oracle
5.12.2007, 22:01
To so slikce, ki jih je naredu oracle? Sj on je ze lani naredu koledar (kinvart)?

Upam, da bo letos tut, ce s klubskim ne bo kaj. Lanski mi je biu kr vsec.

oj, te so moje ja...

letos z avtomobilizmom ne bo nič, bodo pa druge tematike. mogoče bom naredil kaj digitalnega, ampak to je bolj larifari:ok

krt
5.12.2007, 22:06
oj, te so moje ja...

letos z avtomobilizmom ne bo nič, bodo pa druge tematike. mogoče bom naredil kaj digitalnega, ampak to je bolj larifari:ok

vsaj en larifari spravi potem skupaj, lanski koledar je bil super, sem vsak mesec dajal novo slikco kar v okvir.

Magar interesentom kakšne PS-e spusti, če se boš odločil za to, ker lani so bili modi na preži, da so le čimprej zbrisali kakršnokoli besedo o tem koledarju

oracle
5.12.2007, 22:08
deal, ampak verjetno ne bodo samo bmwji gor :ok2

krt
5.12.2007, 22:10
deal, ampak verjetno ne bodo samo bmwji gor :ok2

hehe, kar se mene tiče ni problema, z veseljem vidim še kaj drugega

Viper
6.12.2007, 09:13
Difitalni? To pomeni, da si sam sprintam, al kaj? :)

Ma to si sam naredim, sej mam ideje ... sam problem je printanje, ki pol zgleda bolj klosarsko :). Hehe.

Vsekakor javi, ce bos delal spet kak koledar.

Dark Funeral
7.12.2007, 02:04
pa zakaj niste se odločili za dat tiskat kam v tujino ? V NG je en dober tiskar.....v bistvu niti ni tiskar, dela jambo plakate..........

SLP
20.12.2007, 20:06
evo koledar je ze na steni, sam zal ni od bmwslo

krt
20.12.2007, 20:14
Damn it, nej mi nekdo pošlje gor:damn

uursi
20.12.2007, 23:54
No in kje so slike , da si sprintam koledar in naredim en velik plakat iz njega:-D

oracle
21.12.2007, 08:54
No in kje so slike , da si sprintam koledar in naredim en velik plakat iz njega:-D

ravno zaradi tega ne bo slik na forumu:ok2

uursi
21.12.2007, 09:29
Potem pa sibom kar sam naredil koledar:laugh ali pa če ga lahko naročim kje od BMWSLO

oracle
21.12.2007, 09:30
veliko sreče ti želim :ok

Tomzl
21.12.2007, 15:28
Potem pa sibom kar sam naredil koledar:laugh ali pa če ga lahko naročim kje od BMWSLO

Ne mešajte Avto kluba BMW Slovenija z BMWslo.com. Društvo ima svoje organe in ga sestavljajo člani, BMWslo.com pa je spletna stran v privatni lasti.

Letošnji natečaj je objavil AKBS, ampak se mi zdi, da se po objavi na forumu ni nihče več ukvarjal s tem. Četudi bi bil koledar uresničen, bi BMWslo sodeloval kvečjemu kot medijski partner (reklamiranje). Za kaj drugega BMWslo pač nima sredstev oz. bodo bolje uporabljena za nadgradnjo portala v 2008.

uursi
21.12.2007, 15:32
Tomzl, vidiš to pa sem spregledal, se opravičujem.
Sredstva za nadgradnjo portala
številka računa da nakažem sredstva pa je ????, mislim resno ker vem dan danes ni nič zastonj.

Tomzl
21.12.2007, 15:43
Tomzl, vidiš to pa sem spregledal, se opravičujem.
Sredstva za nadgradnjo portala
številka računa da nakažem sredstva pa je ????, mislim resno ker vem dan danes ni nič zastonj.

Zato pa imamo oglaševalce. ;) Kar se mene tiče, bom naredil vse, da bo BMWslo za uporabnike vedno brezplačen. Hvala vseeno za ponujeno pomoč. :)

Dejan-V
21.12.2007, 16:03
Tomzl, mogoče lahko napšoveš kake spremembe bodo v 2008? Samo malenkosti ali kaj večjega? Glede na to da sem res veliko na forumu me prav zanima kake spremembe bodo.

LP

Tomzl
21.12.2007, 16:43
Več poudarka bo na vsebinah izven foruma, tako da bodo vse vsebine prenesene v neke vrste portal z novicami. Tam bodo potem novičke, predstavitve novosti in ostalo.

Na forumu bo edina večja sprememba razčlenitev oglasov v več podforumov (že letos) in nekaj novosti za oglaševalce. Pa verjetno bo treba razmislit tudi o razčlenitvi foruma Splošne razprave.

Spomladi 2008 pride še manjši facelift foruma (izgled bo ostal isti) z nekaj dodatnimi uporabnimi funkcijami.

Če imate kakšne predloge, mi jih lahko pošljete na PS ali preko kontakntega obrazca, da ne bomo tu šli v še večji offtopic.