Ogled polne verzije : Poraba 320d 150KM??
Mi lahko nekdo, ki ima ta avto pove koliko ta stvarca pije? Glede na moj stil vožnje me prevsem zanima zmerna do težka noga po mestu in avtocesta od 130-190? Pa koliko recimo pije pri umirjeni vožnji na relacijo in umirjeni vožnji po mestu? Prodajalec mi je reku da pije po mestu 7 litrov :eek hmmm, nevem no, nisem navajen na bimerje, ki bi pod 10 pili po mestu :laugh hvala za odgovore
Iz moje prakse:
Moj 320d, 110KW je bil kupljen maja 2002! Glede porabe ni krize. Iz izkusenj ti povem, da cez 8 litrov zelo tezko prides. Pri umirjeni voznji, ce seveda malo pazis, pa je zlahka prides pod 6 litrov. Sem ravno pogledal danes, zadnjih 600 KM sem naredil bolj po mestu in nekaj krajsih relacij, poraba 6,9l, pozimi je verjetno poraba tudi nekoliko vecja.
Tudi sam imam kdaj tezko nogo in ti povem lahko tudi to. Relacija Beograd - Zagreb, cca 300 km po avtocesti, povprecje cca 160 - 170, kar pomeni veckrat cez 200. Poraba je bila 8,2 litra, to je tudi maximum, ki sem ga dosegel, vendar moras vedeti, da ga nisem sparal.
Seveda je vse odvisno od nacina voznje, vendar ti prodajalec glede povprecja ni kaj dosti lagal.
LP, Robi
Lansko poletje:
Kranj - Munchen - Kranj, normalna vožnja, 100 - 200 km/h, povprečna poraba 6,1 l / 100 km.
:ok
hvala obema, sliši se skoraj neverjetno :eek
...bo mama zamenjal svojega za 320d ali pa ti rabiš?
Kako so sosedovi zadovoljni z 18"? So jih že montirali ali čakajo na pomlad?
Mislim, da bo zdaj bolj zanimiv "dvoboj" med 530d in 523i, saj je 265/35/18 kar pošten zalogaj za 523i in ga bo malo upočasnilo :-D
PS: Kako je z tvojimi 17"? Zadovoljen?
pozdravljen udm ;)
jaja mati bo menjala avto, ker so ji naredili na integri ugodno ponudbo za odkup 316i, vreden 3.100.000, oni dajo 3.640.000 :eek2 , samo da ti novega prodajo :eek
sosed še ni montiral, čaka na pomlad. Si vidu te felne? Saj so zakon, samo 600k sit :napaka dvoboj bi res znal bit zanimiv, ker prej je bila 523 hitrejša na račun avtomatike v 530d, zdaj pa bo treba probat, ker 265/35/18 je res malo hudo.
17" so zakon, za ta denar res trgajo gate, saj sem že bil "informativno" pri Dušanu, pa je spet naredil ugodno ponudbo za felne za 320d.
Sem vidu da se ti tudi z radkapami okoli voziš :frown , kaj češ...zima je tragedija, mislim da smo vsi že celi nestrpni da nastopi pomlad :metalc
lahko bi se kdaj za pijačo zmenla, ko boš imel čas
Ja, avtomatik in touring vsekakor ne pripomoreta k najboljšim pospeškom. Če ne bo šlo, pa bo treba študirat o čip tuningu. Tu pa si z 530d absolutno v prednosti :-D
Škoda, da se nisem z Dušanom zmenil, da bi mi dal provizijo od strank, ki sem mu jih pripeljal :crazy
Nisem vedel, da bosta s sosedom tako vneti stranki :-D Nihče ni popoln :crazy
Sicer pa, sam je hotel imet 18" Breyton, meni so bile tudi tiste prejšnje 17" M parallel (replika) zelo všeč. Med 17" in 18" pa je kar razlika v ceni.
Za pijačo pa nikoli ni problema :ok2
Aja, niso radkape, to so originalne Alu felne
PS: Kaj je vzel? Breyton Magic ali Magic Racing?
Magic
http://shop.potn.co.uk/images/imbreytonmagic.jpg
Magic Racing 2
http://shop.potn.co.uk/images/imbreytonmagicracing.jpg
UDM, mogoče sem narobe razumel kontekst, pa vseeno... A lahko ti zrihtaš kakšne ugodne ALU 17" za mojga E46, najraje v stilu M paketa... Pa ne vem kako se imenujejo točno. Ne te kromirane od M3, ampak od M paketa. Mislim, da so 5 krake pa da imajo dvojne krake.
Ter koliko bi to stalo.
Pol morm sam še svoje 16" ALU prodat pa bo. :) Glih gume morm zamenjat, pa sm mal pomislu na 17" :laugh
Lep pozdrav!
Seveda se da, vprašaj Bojlerja :-D
Si boš pa moral vzet čas in priti na štajerski konec :-D , pa bomo šli pogledat do Dušana (kolega). Tam boš izrazil svoje želje glede oblike, znamke,.... svoj okvirni finančni načrt, ..... si ogledal svoj avto na ekranu z izbranim felnami in dobil vse izračune :-D
Če boš poslušal Dušana in si pripravljen na morebitni kompromis glede oblike/znamke, lahko dobiš vse štiri 17" felne + gume za enako ceno, kot bi plačal drugje samo za gume :-D
Lahko pa seveda naročiš po svoji želji točno določen model iz znamko, tudi takrat bo cena ugodna.
Zame ni problema, si bom vzel čas, tako kot sem si za Bojlerja in sva šla tja. Najprej je opremil 530d touringa s 17", gume 4 x 235/45/17, zdaj pa se je dogovoril za maminega novega 320d :-D Mimogrede si je še njegov sosed (preko ceste) zaželel 18" Breyton in tudi ni bilo problema.
Edino, kar ti lahko jaz garantiram, je, da boš dobil zelo zelo ugodno ponudbo, vse ostalo glede znamke, tipa, dimenzij,... se boš dogovoril sam glede na svoja pričakovanja.
Mislim, da je tudi Bojler za 530d vzel 5 krake z dvojnimi kraki, nekaj takšnega, kot si ti želiš. Sem imel sliko, pa sem jo pobrisal, ko sem praznil Outlook. Mogoče bo Bojler tako dober in jo bo objavil :-D
Martin ///M
18.2.2003, 23:12
Hm sam kolk pa 320d zre, ce ga vozis po mesu pa da imas kar precej tezko nogo, kar tezko verjamem da pod 10 k ma tok konjev, ker recimo golf 19tdi un k ma 150konjev ima porabo ob priganjanju seveda tudi DO 10litrov.
ehh..kurc gleda čip tuning, saj je že zdaj dovolj :)
slikce ti žal ne delajo, vzel pa je takšne, ki so po dizajnu kr podobne tvojim, samo tvoje mi delujejo bolj brutalno, njegove pa elegantno.
Drugače pa bi res lahko provizijo od dušana počasi dobil :laugh Stilus, zmeni se z udm, idi do dušana, reči mu da nimaš več kot 270k sit za gume in felne, pa ti bo 100% dobro ponudbo naredu :cool
meni je za 260k sit zrihtal tole:
http://www.imagestation.com/picture/sraid51/p5d56b604ab469b60f10a2a8060724012/fc9dc345.jpg
so pa iz poliranega aluminija, tako da se svetijo ko biser ko so čiste, najboljše pa je da ne rabiš nobenega alu čistila, gre vse kr samo dol ;)
260.000 sit je cena z gumami seveda, ne samo felne :-D
260.000 sit je cena z gumami seveda, ne samo felne :-D
Kakšne gume si pa dobil za ta dnar?Nove?Katere znamke in kateri model?
nevem kak se točno napiše, maragoni?? za 270.000 pa je ponujal yokohama ali falken.
Ja cool ta Yokohama mi kar diši,zdaj sem na žalost brez keša tko da bo nakup malo počakal...Hvala na hitrem odgovoru. :metalc
aja...da ne pozabim povedat...ta cena je bila z "special UDM popustom" :metalc
Nisem mislu čisto takih, kot so na sliki... Ampak bomo že neki najdli. :-D
Vse kar je treba počakat je, da sneg skopni (tle pr nas ga je ogromno), da bom po dolgem času spet zalaufou bemfija in prletim na štajerski konc.
BTW... a kdo ve, kdo bi kupu originalne 5 krake ALU 16" z gumami Dunlop SP Sport 9000 225/45/ZR16? ;)
Lep pozdrav!
UDM, a bi se dalo kaj zmenit tudi samo za 4 navadna kovinska 15" platišča in pokrove za e36? Nič gun, nič fensi, samo simpl zadeva :ok2
Ne vem, bo treba Dušana povprašat, če je kdo z e36 kaj menjal in je pripravljen prodat originalna jeklena.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.