Ogled polne verzije : Se nekaj za LukaMarko-ta...
UM.design
27.5.2004, 14:22
http://www.panna.si/2002turboschnitzer.jpg
Povem po pravici:
Tega vsega KIČA ne bi nikoli obesil na Avto. :barf
Original je velikoooo lepši! :ok
V tem primeru mislim da to ni kič ampak must-have, pri hitrostih, ki jih tak avto na pisti doseže.
Meni bi bilo škoda takšen Avto preganjat po cestah na dirkah. :jok :jok :jok
Amapk zato je bil narejen?!?
OK, če bi hotu serijskega tko ušmekat bi blo res mal drgač.
lukamarko
27.5.2004, 16:52
To je Schnitzerjev dirkalnik. :mljask
UM.design
27.5.2004, 22:44
Sedi 5. :student
je že na "background" shranjena :ok
take avte (če so original) se ponavadi samo malo hitreje pelje po progi...
na "polno" pa se vozijo identično predelani...
seveda imaš pa tud razne lorde k pa derkajo tud s takimi, samo men je to mem!
lp tii
UM, a imaš kak link do ostalih slik in mogoče še kakih podatkov?
Ali veš kaj več o temu avtu? Google mi ni našel nič.
lukamarko
28.5.2004, 20:08
Ali veš kaj več o temu avtu? Google mi ni našel nič.
Leta 1968 in 1969 je BMW v sodelovanju s podjetjem Schnitzer pripravil ta dirkalnik za grupo5 (specialna turna vozila) Če se ne motim je imel ta avto cca 280 konjskih moči, ki jih je dosegel s pomočjo turbinskega polnilnika. Bom danes doma spet malo prebral in še kaj napisal oziroma popravil za sabo. Točno ta avto pa se nahaja v Schnitzerjevem salonu poleg DTM M3-ja E30 in drugih uspešnih dirkalnikov te firme. Malo si lahko pogledaš tudi na www.schnitzer.de
UM.design
28.5.2004, 22:21
Bi bil hvaležen :ok
Schnitzer BMW 2002 Turbo - 4 cilindri, 1426 cc (ja 1426, downsized iz dvolitrske masine) in 400 KS. Zal je avto tekmoval samo eno sezono.
Leta 1977 sta ga vozila Peter Hennige in Harald Ertl, v grupi 5, kjer je ekipa bratov Schnitzer zmagala prvenstvo pred twin turbo Porscheji.
Lepo zgodovino imas tudi na: http://www.bmw2002.web.pt/02competition.htm
Dobra stran, hvala. Ni čudno, da je tako malo podatkov, če je bil samo eno sezono. Verjetno ga je potem takoj nadomestil E21 320 turbo.
Avto mi drugače ni všeč. Ko pa zaslišim 400 KM, potem pa je to že druga pesem! :eek :mljask :cool :metalc :eek :mljask :cool :metalc
UM.design
29.5.2004, 10:57
Avto mi drugače ni všeč. Ko pa zaslišim 400 KM, potem pa je to že druga pesem! :eek :mljask :cool :metalc :eek :mljask :cool :metalc
pa 1.4 prostornine :metalc
Aja tko morebit mal offtopic
Tale 328 iz 30-ih let je zmagal na letošnji oldie mille miglia
lukamarko
29.5.2004, 12:16
Bi bil hvaležen :ok
Schnitzer BMW 2002 Turbo - 4 cilindri, 1426 cc (ja 1426, downsized iz dvolitrske masine) in 400 KS. Zal je avto tekmoval samo eno sezono.
Leta 1977 sta ga vozila Peter Hennige in Harald Ertl, v grupi 5, kjer je ekipa bratov Schnitzer zmagala prvenstvo pred twin turbo Porscheji.
Lepo zgodovino imas tudi na: http://www.bmw2002.web.pt/02competition.htm
Maš prav, sem malo leta zamešal ker sem pisal iz glave. Avto z 280 konjskimi močmi iz leta 68/69 o katerem sem pisal jaz je bil tovarniški BMWjev turbo, ki pa je pravtako potolkel konkurenco. :ok
Aja tko morebit mal offtopic
Tale 328 iz 30-ih let je zmagal na letošnji oldie mille miglia
Yeah! A si gledal na DSF, jest nism mogu do konca? Mislm kakšne lepote od avtomobilov so pa na takih prireditvah :mljask
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.