PDA

Ogled polne verzije : Digitalni fotoaparat

uursi
26.5.2004, 14:19
ŽIVJO!
Imam namen kupiti digitalca pa sem izgubljen v poplavi ponudb, več ko 50.000 sit nedam hočem pa seveda dokaj dobro zadevo. Brskal sem po netu in našel to
Fotoaparat Dig. MUSTEK MDC- 5500Z

http://www.com-shop.com/article.asp?ArticleID=28619

zasledil sem da ima( LCD 5.0MIO Pixel, 2560 x 1920), kaj to v praksi pomeni
pa me zanima če ima kdo izkušnje o digitalnih aparatih, potrebujem kkakšen konkreten namig ali na kaj naj bom pozoren pri nakupu
Hvala za nasvete
ko kupim bojo tudi slike

E30
26.5.2004, 14:27
Tud jaz ze dalj cas iscem digitalca, pa ti povemn tole: tehle 5 M pixlov se ne more primerjat z Canonovimi 3.1M pix!!! Je pa res da je Canon najdrazji, pa zato tudi najbolj kvaliteten!! Dobra izbira v tem casu je Canon PS A60, zdaj je zgleda v zadnji fazi prodaje, bi ga dobil ze za 46t SIT!! Mene nekako vlece A75, ampak to je ze 70t SIT, 3M pix in 32Mb kartica.
Tale, ki si ga prilepil, ne zgleda slabo, samo sem malo skepticen ker je malo podatkov - nima funkicij in je zato kratek opis, ali pa so slabe. Ker na koncu ugotovis da je vse nad 3M pix luksuz in ne pripomore k boljsi kvaliteti slik! Moras imeti optiko tazaresno, moras imeti se kako pomagalo, dober makro zoom, nastavitve nocnega slikanja, portreta, zatemnitve, osvetlitve.....

Ja, kar tezko se je odlocit!! Ko sem kupoval avto je blo lazje!! :laugh

BMW M
26.5.2004, 14:33
Dosti bolj priporočam Canon PS A60 ali pa HP Photosmart 735, ki je v BigBangu sedaj v akciji za 50kSIT. :ok

Tomzl
26.5.2004, 14:36
Ko sem kupoval digitalca sem na netu pogledal primerljive modele. Tudi Mustek je bil med njimi. Ponavadi jih majo v kakšnih Interspar ali Leclerc akcijah. Mustek me ni navdušil s slikami, ki jih dela, zato sem se odločil za Canon A60 in še zdaj mi ni žal. Slike pridejo super, tako da se res ni za pritoževat pa še baterije dolgo zdržijo. Toplo priporočam Canona.

Poišči na internetu kakšen test Musteka, da sploh vidiš, če dela lepe slike.

Tomzl
26.5.2004, 14:38
Aja, še to. Na linku spodaj so slike posnete z A60.

http://www.levin.si/bmwslo/litija/Tomzl/

M power
26.5.2004, 16:59
Ja itak da ima 5 Mpixlov :laugh ... tile tajvanci tako veselo pisejo interpolacijsko locljivost, da to ni res :crazy ... potem ugotovis, da ima opticno locljivost kvecjemu 3Mpix... Saj je to vrh glave, ampak gre za zavajanje :blackeye ... Aja, pa ce si pameten res raje vzem Canona, del res vrhunske slike...,
Pa se nekaj je pomembno, namrec uporablja compact flash kartice, ki so skoraj za polovico cenejse od SD (secure digital), kot jih uporablja tole mustekovo cudo :ok

Jaz sem ga kupil pri temule MIXIJU (http://www.mixi.tv) in povem, da ga cenejse pri nas tezko dobis, pa se ponudbo in zalogo ima ogromno :ok

Aha, evo direkten link do kompleta CANON PS A60 + 256MB kartica + polnilec s stirimi baterijami = 55 Ksit ... tole je res mega ponudba

http://www.mixi.tv/trgovina/izdelek.php?id=824

E30
26.5.2004, 17:09
Baje da so v tej trgovini res sami mojstri!! samo s ponudbo me niso preprical!!

http://www.enaa.com/oddelki/foto/product.asp?dept_id=721&pf_id=094289

BMW M
26.5.2004, 19:58
Poleg tega sem nedolgo nazaj govoril z enim mojim sorodnikom iz MB, ki se profesionalno ukvarja s fotografiranjem in snemanjem, in tudi on mi je povedal, da je trenutno Canon res špica med digitalci in mi povedal še to, da so ti Canonovi Powershoti res najboljše razmerje med ceno in kvaliteto - cena je nizka, kvaliteta pa presenetljivo dobra.

BTW, A60 ima 2.1 MP, torej je že 128 MB kartica že čisto dovolj. In tudi je boljše imeti več manjših kartic kot pa eno samo veliko, saj nikoli ne veš kdaj ti kartica lahko zataji in potem ostaneš brez slik. :damn

Jure24
26.5.2004, 20:37
K vsem zgornjim postom ni kaj dodati.Z vsem se strinjam.Sam imam A70 in je za povprečnega amaterja,kot sem jaz,popolnoma dober.Včasih še predober.
Vedno znova pa me preseneča dolga doba baterij,220mAh držijo skoraj neskončno dolgo,

Iztok Z.
26.5.2004, 21:38
Aha, evo direkten link do kompleta CANON PS A60 + 256MB kartica + polnilec s stirimi baterijami = 55 Ksit ... tole je res mega ponudba

Drži!!! Boljšega razmerja med ceno in kvaliteto ne boš dobil nikjer drugje kot pri CANON-u. Tudi jaz sem začel na A60 in sem kasneje zamenjal z A80 z vrtljivim ekrančkom in malo več pixli. Karkoli boš vzel glej da ima čimvečji optični zoom (naj te ne nategnejo z digitalnimi zoomi), v osnovni ceni vsaj 64MB kartico in 3 do 4 MB pixlov, kar zadostuje povprečni kvaliteti in je še sprejemljivo za shranjevanje in pošiljanje. Za primerjavo ti lahko e-majliram kakšen vzorec.

CANON med digitalci = BMW med avtomobili :laugh

Lovi
26.5.2004, 23:21
Tudi jaz bi priporočal Canon !
Ni boljšega kot je A80 v mislih imam rezmerje med ceno in kvalieto!
Prekaša še marsi kateri boljši digitalec v višjem cenovnem razredu!
Če imate 90.000 sit kupite tega ne bo vam žal!

dre
27.5.2004, 00:25
Kupi A60 CANON,5mil pixlow večina nerabi niti neve čemu so namenjeni ,edino če boš razvijal plakate ti pa priporočam 10 mil pixlow,sam da neboš nakoncu bmw prodal da boš ,kupil kak profi digitalec.

Nekupuj neke leve firme mal se pozanimaj kolk košta memory card za ta tajvanska čuda.Kvaliteta slike pri musteku ni primerljiva z cenonom,malo poglej po netu so tudi slike z raznimi digialci .

I HOPE I HELP :ok

Nixxon
27.5.2004, 08:06
Ga še nimam, ampak bo sigurno Canon. Skoraj bolj pomembna kot ločljivost (ki je tud relativna zadeva), je optika, od katere je odvisno ali bo neka slika spackana in nejasna ali ne. Kaj ti pomaga npr. 3000x3000 pixlov velika slika, če je cela meglena in nejasna.

Pa še nekaj vedi: več ko ima fotkič mpixlov, več baterije kuri, večjo memory kartico rabiš in podobno. S tem da je vse nad 4mio pixlov več kot dovolj za navadnega uporabnika, kar si, če razmišljaš o nevrhunski firmi.

Sam bom čez kakšno leto kupil Canon Powershot A80, ko bo cena še nižja. Sem gledal, in se enkrat skoraj odločil za Sonya, ki ima tud dobro (Karl Zeiss) optiko, ampak:
- Sonyev Memory Stick je presneto draga stvar (skoraj enkrat dražja od Compact Flash kartic, ki so nekakšen standard)
- Nima možnosti ročne nastavitve tako časa ekspozicije kot zaslonke, ampak samo eno od njih (pa se ne spomnim katero.)

Največji nateg na področju fotografije je pa digitalni zoom. Al pa če kasneje v Photoshopu sliko pozoomiram, ista fora. Če bi se dalo, bi to opcijo skenslou takoj, zbrisal iz spomina fotkiča. Pol je pa folk pameten kakšen blazn zoom majo, jasno da, če je pa na koncu slika čez cel ekran, gor pa 4 pixli :crazy

oracle
27.5.2004, 10:13
fantje stvar je taka. canonovi 3Mpixli so boljši, ker imajo večji senzor, kar pomeni manj šuma, boljša kvaliteta...musteki in ostala "krš roba" pa imajo teh 5Mpix stlačenih na zelo majhen senzor,te,u primerna je kvaliteta. A60 bi bil v tem cenovnem razredu modra odločitev, še posebej če je v akciji. sicer pa ti priporočam kakšnega nikona (coolpix če se ne motim), so v vrhu kompaktnih kamer. če rabiš fotoaparat za manj zahtevno uporabo potem kupi to! drugače pa naberi 12k in kupi Fuji finepix S7000 :-D v sloveniji ima najceneje www.mixi.tv , še bolj pa se ti splača kupiti v npr. avstriji, kjer je veliko ceneje. jst sem dal za fujija 500eurou s poštnino, v sloveniji je pri mixiju 150k!

lovro
27.5.2004, 11:13
ŽIVJO!
Imam namen kupiti digitalca pa sem izgubljen v poplavi ponudb, več ko 50.000 sit nedam hočem pa seveda dokaj dobro zadevo. Brskal sem po netu in našel to
Fotoaparat Dig. MUSTEK MDC- 5500Z

http://www.com-shop.com/article.asp?ArticleID=28619

zasledil sem da ima( LCD 5.0MIO Pixel, 2560 x 1920), kaj to v praksi pomeni
pa me zanima če ima kdo izkušnje o digitalnih aparatih, potrebujem kkakšen konkreten namig ali na kaj naj bom pozoren pri nakupu
Hvala za nasvete
ko kupim bojo tudi slike

Ali pa si umisli Sony P92 , 5milpix. Jest ga imam in moram reč je odličen lepe fotke, veliko funkcij itd...

FLAT_eric
27.5.2004, 11:41
Najboljši digitalni fotoaparat 5Mpix. :cool verjamite da se Canon skrije, vem pa da so zelo dobri Canoni :laugh ampak to je kvaliteta! Res je da smo malo zašli čez 50.000 sit :ok2 Sicer pa @uursi MUSTEK MDC- 5500Z ta foto aparat je krš proti ostalim poglej opise na http://mimovrste.domenca.com/trgovina/?kat=124&parent=68 sicer pa na mimovrste.domenca.com imajo najnižje cene multimedijske opreme v Sloveniji, pa naj bo to digitalni fotoaparat, skener, monitor, miške, tipkovnice, zvočnike skratka vse..... :drink :ok Dajte malo primerjat Comtron-ove ali Big bang-ove cene, razlika je očitna. :)

SONY DSC F 717 5Mpix
http://www.rolan.si/art_slike/9/90473l.jpg

Nov aparat podjetja Sony se ponaša s 5 megatočkovnim CCD in petkratnim optičnim zoomom, ki zagotavljata izredno kakovost posnetka. Temu dodajte še Carl Zeiss Vario Sonnar objektiv in dobili boste visoko ločljivost, nepopačene posnetke in zelo natančno reprodukcijo barv. Funkciji Hologram AF in Nightframing pa omogočata slikanje in izostritev posnetkov tudi v popolni temi. S širokim razponom časa osvetlitve - med 30 in 1/2000 sekunde - lahko slikate v najšibkejši svetlobi ali ujamete objekte, ki se gibajo s še tako veliko hitrostjo. Aparat ima tudi aktivni nastavek za zunanjo bliskavico in pokazatelj časa osvetlitve na LCD zaslonu za preverjanje med slikanjem. Vrtljivi večkotni objektiv omogoča snemanje fotografij iz vseh zornih kotov - od zgoraj in spodaj, medtem ko z ergonomično obliko z lahkoto dosežete vse gumbe. V kompletu je vključena info-litijeve baterije trajajo do 210 minut. Za prenos podatkov je poskrbljeno z povezavo preko vodila USB 2.0. Digitalni fotoaparat F717 ima enostavno vse.

Karakteristike :

• Format : Kompakten
• ločljivost : 5 megapixlov
• Največja ločljivost : 2560 x 1920
• ostale resolucije : 2048 x 1536, 1280 x 960, 640 x 480
• tip tipala : CCD
• zoom : 5x
• zoom wide : 38 mm
• zoom tele : 190 mm (5x)
• digitalni zoom : Da, 2.0x
• manual focus : Da
• ISO : Auto (100 - 800)
• čas zaslonke min : 30 sek
• čas zaslonke max : 1/2000 sek
• zaslon : 1.8" TFT
• flash : Da
• medij za shranjevanje : Memorystick
• priložen medij : 32 Mb
• vmesnik : USB, 2.0
• video izhod : Da
• baterija : InfoLitium (NP-FM50)
• polnilec : Da
• dimenzije : 162 x 124 x 68 mm
• teža : 659g
• Garancija : 24 mesecev

Cena: 158.312 SIT več informacij na http://mimovrste.domenca.com ponekod stane ta fotoapart tudi 180.000sit ali več!

LP :ok

oracle
27.5.2004, 12:26
tudi sony P72 je preizkušeno dober, 3MP pa imaš več kot dovolj za fotografirat družino. :-D

BMW M
27.5.2004, 14:57
Pa ne spet surfat! :frown

uursi išče digitalca do max. 50 kSIT in ne mu ponujat digitalcev za 150 kSIT in več, ker vsak, ki se profesionalno ne ukvarja s fotografijo in nima preveč keša oz. ga raje da za dodatke na Avtu, ga NE bo kupil.

Zdaj ve, da je najboljši nakup na www.mixi.tv , kjer imajo zelo široko in ugodno ponudbo.

BTW, Flat_eric, Canon, ki ima enake zmogljivosti kot ta Sony, je pravgotovo veliko boljša izbira, čeprav je ta Sony zelo dober fotoaparat. :ok

uursi
27.5.2004, 15:24
Madonca ste se razpisal zdele približno vem kaj bom nabavil tistega za 150 jurjev ne rabim imam doma klasiko zrcalno refleksni z neki dodatne opreme če hočem dobre fotke si uzamem čas in portpleje in grem slikat z njim. Digitalca rabim za tko naredit kakšno na hitro za na net itd ampak mora zadovolit moje kriterije, kakšnih zrnastih,motnih slik ne prenesem
hvala vam bom pa spremljal če še kaj napišete :ok

BMW M
27.5.2004, 18:17
Še en info o digitalcih kot so npr. Trust in podobni:
Število MP je zelo veliko. En kolega pa je kupil Trust-a (ne vem kateri model) s 3 MP. Pa mi da te njegove slike na CD, pa sem videl le en K****.
Digitalec popolnoma zanič. Čisto neuporaben. V takšnem primeru je bolje biti brez digitalca. :napaka

BigBoSS
27.5.2004, 19:18
Zivjo

Sam sem ze preizkusil Konico 4 MP pa morm rect, da je ta digitalc odlicn. Ma zlo hitr procesor, tko da se lahko celo v gibanju dela cudovite slike, avtomatsko nastavljanje dela odlicno tako da imajo slike ostrino in jasne mocne barve. Edina slabost je, da nima veliko programov, s katerimi bi lahko spreminjal barve, itd. Vendar se teh programov v bistvu ne potrebuje. Ta konica je zdaj mislim da v Cosmosu al v Mediamarktu(v avstriji) v akciji: je ca. 270 €.

Drugace imam pa sedaj Pentax Optio 550. Tale aparat je pa ze malo bolj zahteven glede nastavitev. Slike dela res lepe, vendar sem potreboval kar nekaj casa, da sem pogruntal, kako nastavit vse nastavitve. Sem ze skoraj scagal, ker so mele vse slike meglice- "Bildrauschen" a sem k sreci pogruntal taprave nastavitve.

Konica je pa drugace res super, se vedno mi je zal, da sem jo zamenjal za Pentaxa, ker digitalca v bistvu rabis samo za hitro sprozenje, pentax pa potrebuje malo dalj casa.

LP BigBoSS

oracle
27.5.2004, 21:48
ok, zgleda me niste razumeli(pa nisem tega mislil žaljivo): ne kupovat raznih mustekov in podobnih sranj, ker je to stran vržen denar! kupi preizkušeno firmo! razen, če ti je čisto vseeno za fotke! kot že rečeno je veliko odvisno od senzorja(kvaliteto slike v premikanju zlahka določaš sam, če le fotoaparat podpira funkcijo časa zaklopa zaslonke).če mene vprašaš bi kupil tole ( http://www.mixi.tv/trgovina/izdelek.php?id=1439 ) ali pa (http://www.mixi.tv/trgovina/izdelek.php?id=1497 ). za oba fotoaparata lahko trdim da sta za ta dernar odlična! še posebej ker imaju pri mixiju v ceno všteto veliko dodatne opreme, ki jo nujno potrebuješ! vsekakor vredno razmisleka!

sk|s
28.5.2004, 09:36
ne bom se en, ki soli pamet. definitivno pa svetujem:

pojdi malce cez 50k in daj recimo 60k za kaksen canonov model, recimo serija A. ne bo ti zal.

:ok

E30
28.5.2004, 13:17
U bistvu ni treba it cez 50t, ker A60 zdaj dobis ze za 46t SIT! :ok

BMW M
28.5.2004, 22:33
BTW, ravno pred eno uro sem listal revijo Monitor in pogledal tabelo manj zmogljivejših digitalcev, kjer je tudi Canon PowerShot A60 in HP Photosmart 735. Oba sta od revije Monitor dobila "naziv", da je to dober nakup.

Bom ju3 poskeniral pa prilepim tisto tabelo gor. :ok

dre
29.5.2004, 02:00
a60 kupi in nebo ti žal v tem razredu je no1.Poglej po netu maš ogromno slikc in ocen o digitalcih,seveda če govorimo o ceni okoli 50 tisoč.

Ko kupiš daj kakšno slikco da te mal skritiziramo,saj veš fovšija ,počasi bo čas počitnic bo treba odpret rubriko slike z morja ,tam mrgoli bejb in dobrih vozičkov, :ok

BMW M
29.5.2004, 11:53
No, pa sem končno poskeniral to tabelo manj zmogljivih digitalnih fotoaparatov iz revije Monitor.

http://matjaz.rozica.com/miha/digital/test_tabela.jpg

BMW M
29.5.2004, 11:55
So pa tukaj cene drugačne in višje kot na www.mixi.tv, saj je ta MIXI spletna trgovina, kjer so itak vse stvari že po definiciji cenejše. :ok

Tako, da Canona A60 dobiš za manj kot 50 kSIT, HP 735 pa je v BigBangu trenutno v akciji za okroglih 50 kSIT.

pero
29.5.2004, 12:08
Še mal počakam pa bo na 40 :laugh

veloce
29.5.2004, 12:16
Jst sem nabavu Olympus 50/60 za 180 jurjev-preveč. Ja. jebiga, rabim širokokoten objektiv.

M power
29.5.2004, 16:09
So pa tukaj cene drugačne in višje kot na www.mixi.tv, saj je ta MIXI spletna trgovina, kjer so itak vse stvari že po definiciji cenejše

Mixi je cist normalna stacuna s foto aparati in opremo, ki ima tudi internetno stacuno :) Pocen so pa zato, ker vecino sami uvazajo in so specificna stacuna. V "zivo" imajo iste cene kot po spletu. Jaz sem pri njih kupil Canona A75 v "zivo" :ok2

Jst sem nabavu Olympus 50/60 za 180 jurjev-preveč. Ja. jebiga, rabim širokokoten objektiv.

Hec je, ker na tele malcke (A60 in naprej) lahko prav tako namontiras zunajnje objektive :ok2

Attaching auxiliary Canon lenses couldn't be easier. Press the button and remove the dress ring, attach the optional LA-DC52C Conversion Lens Adapter and then the Canon WC-DC52 0.7x Wide Converter lens, TC-DC52 2.4x Tele-converter lens or the 250D Close-up Lens.

The LA-DC52C adapter also allows the use of any 52mm filters or lenses.
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/a75/a75_lens_ring.jpg
Canon did it again! :metalc

oracle
29.5.2004, 16:13
sej imajo za vse kompaktne digitalce različne adapterje, potrebuješ pa še konverter , ki stane okoli 7k. adapterji so lahko tudi zelo dragi (makro =40k, wide angle =30k...)sicer pa to povprečni uporabniki ne rabijo!

Jan
31.5.2004, 12:05
Samo opozorilo pri Canon A70 definitivno (in pri kaksnem drugem modelu mogoce) se lahko pojavi napaka E18. Ce se to zgodi, je konec heca - popravijo samo na originalnem Canon servisu. Fotr je to v zivo videl pri kolegu s katerim se je potapljal.

Sam sem nameraval kupit tocno to, A70, ampak me je napaka prepricala v to, da sem raje vzel S45.

E30
31.5.2004, 13:28
In kaksna napaka je to? Kaj se zgodi oz. zaradi cesa?

Jan
31.5.2004, 13:42
Kolikor se je dalo razbrat, gre za mehanske tezave pri zoomu. Tukaj sta dve strani, kjer ljudje opisujejo tezave:

http://www.bitnet.cx/canon.html in http://www.greenspun.com/com/imaging/PRODS/S100/S100A.HTM

Kot kaze, imajo tezave Canonovi Ixus in A-serija.

E30
31.5.2004, 14:00
Had this same E18 problem with my Canon Digital Ixus V. I guess it appears when lens are not in required position in ten seconds or so...
I think the most common problem is just somekind of dust (for me it was sand) between the lens mechanism.

One thing you should try is cleaning all those small spaces near lens. I also used vacuum cleaner for that. But it didn't work for me.

Second thing, that i can't recommend you to do when guarantee is still valid, is to open camera. I just removed the front cover and cleaned it up. Then i took little screwdriver and helpd engine to rotate this small cog-wheel. I got mine working by doing this.

PS. So don't blame me, if you ruin your camera by following my instructions. Better take it to professional people and pay 1/3 camera price..:)

Kot kaze je vzrok vendarle nekje drugje, mehanski - prah, pesek, necistoce!!

E30
8.7.2004, 13:23
Eto, sem se razjezu :laugh Vceri sem si nabavu - thnx Matej :drink :beer :metalc - Canona A75!! Cist navdusen :ok Zdaj pa treba sam material, da bom slikal :cool pa se en server da bom slike gor limov!!! Matr, je slika vecja kot so vcasih delal diskete :damn

Martin ///M
8.7.2004, 13:27
Eto, sem se razjezu :laugh Vceri sem si nabavu - thnx Matej :drink :beer :metalc - Canona A75!! Cist navdusen :ok Zdaj pa treba sam material, da bom slikal :cool pa se en server da bom slike gor limov!!! Matr, je slika vecja kot so vcasih delal diskete :damn

to stari si se isprsio, kolk si pa dal potem?

Jerry
8.7.2004, 13:40

to stari si se isprsio, kolk si pa dal potem?

Enako vprasanje + dodatek: kje si ga kupil? :cool

E30
8.7.2004, 13:52
Gambit trade - 65.000 SIT :metalc
Edino kar me moti je to,..............., da ma stvar res tolk funkcij da jih bom mogu res nastudirat. Knjigica ma 140 strani navodil :jok
Nisem vrejel, dokler nisem vidu :ok2

pero
8.7.2004, 14:06
Zdej se bomo pa slikal! :laugh

Rok bo reku :
Ma slikite se vi.......... :laugh

Puhek
8.7.2004, 14:09
Zdej se bomo pa slikal! :laugh

Rok bo reku :
Ma slikite se vi.......... :laugh

Pa še to sam zato, k mu bo nerodn priznat, da ne ve, kako sliko narest :nana

E30
8.7.2004, 14:10
:flipa Pero, tapru bom na tvoji "kraci" spy pic naredu :obrvi

E30
8.7.2004, 14:11
:besen Puhek, pol pa se tvojga :badidea

pero
8.7.2004, 14:26
:flipa Pero, tapru bom na tvoji "kraci" spy pic naredu :obrvi

Ni pene me pa prav zanima spy pic kako boš to izvedu k okol piramide mam vse pod kontrolo :laugh

Jerry
8.7.2004, 14:27
Gambit trade - 65.000 SIT :metalc
Edino kar me moti je to,..............., da ma stvar res tolk funkcij da jih bom mogu res nastudirat. Knjigica ma 140 strani navodil :jok
Nisem vrejel, dokler nisem vidu :ok2

A je to trenutno najcenejsa ponudba za ta model :confused

Pa se nekaj -a dajo tudi na obroke? :blush

Ceprav se mogoce ne opazi :grin , sem se student :student Sedmici se pa ne mislim odpovedati -potem raje mulim travo in risem na papir :laugh

E30
8.7.2004, 14:35
To je trenutno najceneje, se mi pa zdi, da je to cena samo $$ na roke.... :frown Bil je v akciji pri Merkurju za 69.990, samo nimajo na trajnik - kredita se mi pa ni jemalo. Je pa zanimivo - ze ko iscem feltne, tukaj isto - ni trgovine, ki bi imela trajnik, obroke, za studente, dijake in upokojence! :napaka Resno! Ce najdes trgovino, dam za :drink Kredit! Pa naj bi bil kupec car :damn

Jerry
8.7.2004, 14:43
Kaksna je pa razlika med kreditom in obroki (trajnikom) :confused

E30
8.7.2004, 14:51
V % :damn Odprtje in placilo preko trajnika se smatra enako, kot placilo na obroke brez obresti, za kredit moras placati varscino, neke % se zraven, pa kaj jaz vem kaj se - v glavnem s kreditom preplacas kupljeno!

Aja, se to: ce si student :crazy moras za kredit met poroka, trajnik pa odprejo preden reces "keks" :eek

Jerry
8.7.2004, 15:00
Hvala za pojasnilo :ok Ocitno se nekaj casa ne bo nic s slikcami... :rolleyes

E30
8.7.2004, 15:08
Poklic, pa pridem jaz "trenirat" :metalc pa se kako malenkost o digitalcu ti razkrijem, da se bos lazje odlocu :ok

Jerry
8.7.2004, 15:29
Poklic, pa pridem jaz "trenirat" :metalc pa se kako malenkost o digitalcu ti razkrijem, da se bos lazje odlocu :ok

Hvala za ponudbo :) Itak moram pa najprej naglancat in pripravit avtomobile, preden bomo rekli "glej pticka" :ok2 Ker v nasprotnem primeru bo mogoce se kdo pomislil, da imam avtoodpad :laugh

E30
8.7.2004, 15:33
Ja itak - se mi zdi da vec k mas avtov tam pred bajto, bolj so spucani! Se una e30ka k je butnjena je bolj cista kot moj :napaka

oracle
8.7.2004, 15:42
pa ej a se nismo mi zmenil neki za fotkat?! jst sm vam vedno na voljo za kakšno fotko nardit sam poklicat me morte (031 599 680) al pa mejl poslat!

Jerry
8.7.2004, 16:17
Zdajle nimam casa, da bi vam razlozil, zakaj nimam casa => avtomobili niso zglancani => foto safari zaenkrat odpade :frown Cez en mesec bo, upam, bolje, pa vas takrat vse vabim na dan odprtih vrat, kjer se boste lahko naslikali po mili volji :)

pero
8.7.2004, 16:45
jeeeeee se že veselim naslednjega meseca.

Fresh M3
8.7.2004, 19:49
...zdej nisem vsega bral ampak samo replika na zastavljeno vprasanje v temi!
Ce bos kupoval digitalca za 50k sit, moras ze v startu vedt, da nebos dobil prav kvalitetnega!!
Dober (soliden) digitalc je cca 100k in pa vec...
Jest bi ti priporocil kakega olimpusa al pa Canona, mislim, da majo prav zdaj v sparu neko akcijo s Cannonom in majo kar v redu aparat za cca 70k sit, ki drugace stane nekaj cez 100k sit, pejt to pogledat, ce se majo!!
Fresh :ok

E30
17.7.2004, 09:29
Jerry, fotko dela al prnesem ta vlko macolo :laugh Al rabis instrukcije?

Jure24
17.7.2004, 11:18
Ne morem verjet!!!
Jerry je digiča nabavu?Ver ar zi pikčrs? :laugh :laugh

Jerry
19.7.2004, 20:44
Jerry, fotko dela al prnesem ta vlko macolo :laugh Al rabis instrukcije?

Za zacetek prinesi tamalo :ok2 Instrukcije mi bodo prav prisle, hvala za ponudbo :ok Zaenkrat nimam niti tolko casa, da bi bil vsak dan na forumu :napaka , se kosilo pojem takorekoc med voznjo... :crazy Ko bo cas, se bom pa priporocal :wink

Jerry
19.7.2004, 20:47
Ne morem verjet!!!
Jerry je digiča nabavu?Ver ar zi pikčrs? :laugh :laugh

Pejsns, pejsns :cool Zej vil kam as sun as tajm vil alaud... :ok2

Iztok Z.
23.7.2004, 14:14
Se je že kdo ubadal z vprašanjem, zakaj Canon A80 snema filmčke slabše kot A60 ali A70? :confused
Razlog je enostaven, ampak če je dražji naj bi bil tudi boljši? :napaka

Canon A60 in A70 imata resolucije filmčkov 160x120, 320x240 in 640x480,
A80 pa ima samo 160x120 ali 320x240. :stupid2

E30
23.7.2004, 14:21
Nisem preprican! Je Martinov kolega snemal video z mojim bivsim :jok ix-om, pa se mi zdi da je kvaliteta posnetka bolsa kot pri mojem A75!

Eeee, vmes sem pogledal: pazi!!

A80 =320 x 240
http://www.mixi.tv/trgovina/izdelek.php?id=1009

A75 = 640x480
http://www.mixi.tv/trgovina/izdelek.php?id=1443

:crazy

Pa se neki: je moj kolega nesel sodelavcu pokazat mojega A75. Sta primerjala slike z A80 - ni primerjave!! Baje da je z A80 nekaj narobe, ker dela spackane slike! Na servisu so menjali optiko in kaj jaz vem kaj se, pa ni nic boljse! pravi da bo verjetno prodal ali menjal za A75!!

pero
23.7.2004, 14:27
Se je že kdo ubadal z vprašanjem, zakaj Canon A80 snema filmčke slabše kot A60 ali A70? :confused
Razlog je enostaven, ampak če je dražji naj bi bil tudi boljši? :napaka

Canon A60 in A70 imata resolucije filmčkov 160x120, 320x240 in 640x480,
A80 pa ima samo 160x120 ali 320x240. :stupid2

Jaz se zaenkrat ubadam z vprašanjem kje dobit keš za tak lep aparat. :laugh :beer

Iztok Z.
23.7.2004, 14:33
Na A80 pri men ni z fotkam nobenih problemov! So super kot pri vseh drugih Canonih. Malo me moti le ta pomanjkljivost. :ok2
Vsaj men vrtljiv monitorček odtehta to pomanjkljivost. :-D

Je pa še druga resnica: fotoaparat ni kamera. :-D :jok

@pero: sej bo sej bo, ne se baaaaat. Tud ta cajt pride.
Imam 6 let starga Casio (640x480) pa je v primerjavi s Canonom že tolk zastarel, da mi ga je še prodajat nerodn. :-D

Jure24
23.7.2004, 14:50
Jaz se zaenkrat ubadam z vprašanjem kje dobit keš za tak lep aparat. :laugh :beer
Hm,recimo ena izmed možnosti je aparatura,v katero vstaviš plastično kartico in vtipkaš štirimestno številko in željeni znesek in je to to.Seveda lahko narediš tudi po staromodno,na okencu.
Za najbližje poslovalnice pa se pozanimaj pri svoji matični banki.

Saj te je to zanimalo,kajne? :laugh :laugh :ok2

pero
23.7.2004, 18:56
A ga lomiš al kaj? A take aparature obstajajo vtipkaš 4 številke in ti dnar kr na suh not leti? :laugh :laugh :beer

Jure24
23.7.2004, 19:09
Ven,ven,ne not. :laugh

Jerry
23.7.2004, 22:49
Jst pa mislim, da se pero ni zmotu :-D Tiste masine ne delajo problemov z "inputom", z "outputom" je pa ponavad mal tezje... :laugh

pero
24.7.2004, 11:18
Ja dam not kartico pa mi aparat napiše:
Ma nemoj ti bi tolk dvignu.Yeah wright and my mom is the queen of england :laugh

E30
24.7.2004, 11:22
:laugh To je zarad tega ker nima tolk mal drobiza :ok2 Moras mal vec 0000 prtisnt :crazy

pero
24.7.2004, 11:25
AAAAAAAAAA to je point :napaka
Jaz pa drobiž praskam k bi lahko ta debele cifre not vrgu pa namest dnarja mi lohk kr đerijevo sedemko ven vrže pa canon A 80 al 70 al ker že. :laugh

smehko
15.6.2005, 17:56
Da se neboste preveč razgreli evo vam link do vseh teh trgovin
LCD monitorji (http://www.supercena.com/C-LCD_monitorji) [/url]