Ogled polne verzije : +1
Pa ste dobil se enga uporabnika podforuma več :ok2
Čestitam. A si ga kupil od uporabnika foruma? Dej kakšne slikce prlimej.
Kam je šou pa pol 330Ci, da ga nimaš več napisanega v podpisu?
Aja, pa čestitam. :ok
Srecno voznjo!
Malce vec napisi.
Barve, oprema, nov rabljen itd.
Tunanje?
:)
LP
FLAT_eric
25.5.2004, 12:19
@Virtus a tile avteki v podpisu so tvoji? :confused
BMW 745i, letnik 2003, Oxfordgrun
MINI COOPER S, -------, Electric blue
daj spacaj kakšne slikice gor, da se malo napasimo :laugh
LP :ok
Zivjo
@Virtus Cestitam ti tudi jest. :ok2 Pa velik srecnih km ti zelim. :ok
Virtus in Fisher zdaj bo pa pocasi cas, da prideta v Mini Club, da mi ne bo tok dolgcas. :laugh www.bmwfanpage.net/mini/
Je Avstrijsko/Slovenski/Nemski Mini club. Sem do sedaj edini Slovenc tko da bo cas da se stevilo Slovencev mal poveca. :)
LP BigBoSS
Srecno voznjo!
Malce vec napisi.
Barve, oprema, nov rabljen itd.
Tunanje?
:)
LP
Barva je enaka kot pri tvojem tko, da se bomo lohk zdej vsi sekiral glede tega :frown
Več bo pa Virtus napisal ko pride (če se mu bo dal). Jst se grem pa zdej vozit... :)
Ja hvala. Sicer so pa ti avti tako ali tako družinski tako da je tolk moj kot bm3we-jev. Je tak kot spodaj. Več napišem kasneje. Letim na avto solo :)
Zdej se mu mudi izpit nardit... HeHe :-D
Čestitam. A si ga kupil od uporabnika foruma? Dej kakšne slikce prlimej.
Nope
Je pa očitno še eden od bratcov(mojega in fisherjevga:)
Lp S
Slike sledijo takoj ko jih dam na server. Zanima pa me a je tist gumbek pr rocni za merjenje tlaka v gumah kr tko al je to dodatna oprema. Ker ce tist stiskam mi nikjer nc ne napise????
Tistt gumbek je del serijske opreme praznovoznih gum. Ko imas optimalno napihnjene gume drzis tist gumb(nekakšna kalibracija sistema za opozarjanje praznih gum) in rac. si zapomni kaksne so nastavitve. Ko se te nastavitve zaradi česarkoli(pocena guma,poskodba,...) spremenijo ti sveti rumena lucka.
Lp s
Evo slikce. SO bl tko z mobitelom narjene. Na koncu pa se 2 v spomin na 330ci
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/1.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/2.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/3.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/4.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/5.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/6.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/7.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/8.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/9.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/10.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/11.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/12.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/13.jpg
http://freeweb.siol.net/virtus/mini/14.jpg
Čestitke. Prava zver. :)
A 330Ci ste pa prodal?
Čestitke ob nakupu! :ok :cool :beer :beer
Veliko varnih in srečnih kilometrov vsem, ki se bodo vozili z njim! :ok
BTW, kakšna pa je zveza med BM3W-jem in Virtus-em!?!? :confused :confused
Brata :)
Ampak jst sm bil prvi na tem forumu :)
Aha, zdaj mi je že vse bolj jasno!
Kaj se pa je zgodilo z 330Ci. Sem gledal slike in tam prednje levo kolo nekam čudno štrli. Karambol?! :jok :damn :jok
BTW, vidim, da imate gor carinske oz. uvozne tablice. Kako torej zdaj poteka uvoz. Mislim, da sedaj in tukaj lahko dobimo informacije iz prve roke.
Tiste slikce 3ke so ze kake pol leta stere a so edine ki so mi ostale :(
Glede uvoza pa najbols da uprasas bm3wja ker ga je on prpelu. Jst sploh nism nc vedu. Ob enih zjutri so me zbudil in rekl nej grem pogledat dol, češ da je 7 razbita od zadi in ko pridem dol vidim minija. :-D
Tiste slikce 3ke so ze kake pol leta stere a so edine ki so mi ostale :(
Glede uvoza pa najbols da uprasas bm3wja ker ga je on prpelu. Jst sploh nism nc vedu. Ob enih zjutri so me zbudil in rekl nej grem pogledat dol, češ da je 7 razbita od zadi in ko pridem dol vidim minija. :-D
He, he, ta je pa dobra! :ok2 :laugh :-D :laugh
Potem je ta Mini tvoj, ane!?
Torej, zdaj pa vprašanje za BM3W-ja:
Kako torej zdaj poteka uvoz?
Torej, zdaj pa vprašanje za BM3W-ja:
Kako torej zdaj poteka uvoz?
tut mene zanima
Ob enih zjutri so me zbudil in rekl nej grem pogledat dol, češ da je 7 razbita od zadi in ko pridem dol vidim minija.
to bi tut jst u gatah ven vs usran prletu :laugh
Das kontakt (2 stopnja) pritiskas tisti gumb tolikokrat da se ti prizge lucka za pnevmatike.
In tako "centriras" nastavitve po katerih dsc ve kaksen je tlak v gumah.
To deluje ali so na avtu praznovozne ali niso gume.
Kaj pa oprema, barve notranjosti itd?
kako da si electric blue izbral zdej ko so ga tako zajebal- :damn
Martin ///M
25.5.2004, 23:11
kako da si electric blue izbral zdej ko so ga tako zajebal- :damn
ne razumem, kaj jje narobe s to barvo http://www.hondaaddict.com/forum/images/smiles/headscratch.gif
V osnovi ni nc narobe :) Je pa bla na zacetku ta barva rezervirana Samo za cooper S. Zdej se da pa tud cooperja dobit v tej barvi:)
Lp s
In tudi ONE. :damn :napaka :jok
Kr neki. Se dobro da ga nisem se videl v zivo na cesti, razen v salonih, pa se vedno. :damn
Prasci BMWjevi.
Martin ///M
26.5.2004, 08:46
aha, hvala za pojasnilo :wave
Glede uvoza: to je pisal nekdo na avtomobilizem.com je pa uvozil Audi A3 (sam ne me tepst.):
Verjetno vas je kar nekaj, ki vas ta tema zanima tako da sem se odlocil opisati svoj nakup avtomobila v Nemciji.
In sicer sem prejsnji teden kupil Audi A3 1.8T (8/2000). Avto sem nasel na www.autoscout24.de in opazil, da je v blizini mojega strica v Nemciji (30 km stran). Poklical sem strica, mu rekel da me avto zanima tako da se je on dogovoril za ogled avtomobila. Avto je bil v odlicnem stanju, lepo ohranjen, servisiran z vsemi papirji, full opremo... tako da sem mu rekel naj ga kar "rezervira". Prodajalec je bil posten in je drugim rekel, da je avto oddan ter avto odjavil iz prometa. Jaz sem se odpravil z avtobusom do Stuttgarta (15k SIT sem dal za karto) in nato se 11€ za vlak do bratranca. Popoldne smo sli na ogled avtomobila. Bratranec je serviser in je imel s seboj preizkusnjo od servisa, tako da smo se lahko zapeljali okrog in avto stestirali. Avto smo se podrobneje pregledali in nismo nasli nobene vecje hibe. Edino prve gume so bile ze slabe, tako da je bilo potrebno kupiti nove. Prodajalec je spustil ceno za 200€ in pol se ni hotel vec cenkati. A po krajsem pregovarjanju, daj, drz, nedaj... smo uspeli zglihat ceno se za 200€ in si segli v roke. Podpisali smo kupoprodajno pogodbo, ki jo je prodajalec mislim da nasel na mobile.de in izpolnil najine podatke ter vpisal ceno avtomobila. Ob kupoprodajni pogodbi sem prejel se "Fahrzeug brief" ter servisno knjizico, papirje od zadnjega tehnicnega pregleda... skratka vse. Ceprav je dovolj le takoimenovani Fahrzeug brif in racun-kupoprodajna. Zazeljen je se COC (Certificate of Conformity) dokument ni pa nujen. Vsaj pri novejsih avtomobilih. Pri starejsih je verjetno bolj priporocljiv kot ne. Ker ta COC dokument je merodajen in se lahko nasi "strokovnjaki" jebejo kolikor hocejo, ce tam pise da avto ustreza dolocenim standardom. No pol smo avto odpeljali k bratrancu domov kar z njegovimi sluzbenimi preizkusnimi tablicami. Naslednji dan mi je zamenjal gume in odpeljali smo avto na bliznji "LPP" v Nemciji. Tam je ADAC zadolzen za tehnicne preglede in je bila una kokoska za salterjem mal zbegana in me je hotela poslati v sosednje malo vecje meste, kao da tam uredim zavarovanje in tablice ker to se pri njih neda! Pol smo pa s parimi skravzlanimi zivcki ugotovil, da lahko vse storimo v isti stavbi le cez hodnik! Potrebno je placati najmanj 9 dnevno zavarovanje (jaz sem placal 15 dnevnega, ker ravno "ni imel" nobene 9 dnevne police pri sebi, a ni bilo take sile... razlika dobih 10€). No zavarovanje me je prislo 117€. Pol sem stopil cez hodnik v drugi prostor, kjer je kao upravna enota in tam cakal pol ure na vrsto, kjer sem dobil preizkusne "rdece" tablice za tujino, ki so me stale 44€, TÜVa (tehnicnega) za avtomobil mi ni bilo potrebno opravljati, ker je avtomobil ze imel veljavni tehnicni (pri njih velja tehnicni 2 leti!). Pol je stopla gospa iz upravne enote z mano do avta, kjer sem moral pred njo pritrditi tablice na avto in ji pokazati stevilko sasije, da preveri istovetnost avtomobila. Sicer so mi rekli gor, da se lahko dobi tudi "rumene" tablice s katermi se tudi da avto pripeljati v Slovenijo a ni ravno 100% legalno, tako da sem sel raje na ziher in dal par eurov vec pa sem imel vsa mir. No in ko sem bil opremljen z novimi tablicami, zavarovanjem in zeleno karto, zacasno nemsko prometno, sem dobil se full ceneje gume kot pri nas. Pa sem samo se picil domov. Povprecna poraba 7.8l/100km, maksimalna hitrost 230km/h po stevcu (gas do daske nekaj sekund pa sem pol "normalno" naprej vozil). Na meji itak noben nc sikal, policaji pregledali pasos in spustili v naso dezelo. Danes zjutraj sem bil se na LPP, kjer sem placal 22000 SIT za preveritev istovetnosti vozila s papirji. Cakal sem eno uro, da je gospod prisel ven in v nekaj minutkah pregledal stevilko sasije, motorja in ostale podatke ter mi rekel, da me bodo papirji cakali jutri po drugi uri. No s temi papirji se bom odpravil se na svoj davcni urad, ki dela po gosposko (pon., sre., pet.) kjer bom odstel se nekaj tolarjev za DMV (verjetno 3,5% od vrednosti avtomobila - vam se naknadno sporocim) ter ekolosko takso, ki znasa 14SIT/kg avtomobila. Pol bom moral pa se nekaj dni do 2(!) tedna cakati na uradni dokument, da sem placal ekolosko takso brez katerega ne morem registrirati avtomobila. Se dobro, da sem vzel 15 dnevne preizkusne tablice, da bom lahko v miru vse porihtal. No mislim, da sem napisal vse... sem malo razlagal na dolgo in siroko, mogoce je kdo obupal med branjem, a tisti najbolj vztrajni ste vseeno prisli do vseh informacij.
Ne recem, da je to edini in najboljsi nacin kako pripeljati avto iz EU, a jaz sem to storil tako in uspelo mi je brez vecjih tezav. Bomo videli, kaj se porecejo dacarji na to.
No pa začnimo:
Najprej glede barve. Že mogoče, da so jo zaje***, samo je še vedno najlepša barva za minija, sploh je pa mama določla, da more bit tak in ko se ona enkrat odloči nima noben moški v naši družini več nobene besede.
Kar se notranjosti in opreme tiče pa tako:
-Sattelite cloth/leather Lapis Blue/Panther Black
-Alloy patina
-DCS
-multifunkcijski volan (cooper s)
-"Sichtpaket"
-velur tepihi
-dežni senzor in avt. zatemnitev notranjega ogledala
-sovoznikov sedež nast. po višini
-gretje sedežev
-xenon + pranje žarometov
-avt. klima
-radio boost (CD)
-paket notranjih luči
-odlagalne mrežice in predal pred sovoznikom
-streha in ogledala v beli barvi
-17" S-spoke (runflat)
-...
Kar se samega uvoza tiče, pa praktično ni kaj dodat. Edino z nemškimi oblastmi se nism nobenih sitnosti, ker je prodajalec (bivši prodajalec v Niederlassung Nurnberg) dobro poznal vse postopke in predvsem ljudi na okenčkih. Pa še kupnine ni dobil, dokler niso bli vsi papirji poštimani. :ok
Uvoza?
Cak a to si rabljeno vzel?
Sedezi so usnje, blago ce prav razumem?
Zakaj pa nisi belih felten vzel? Na belo streho in ogledala le bolj pasejo kot siva.
Radio ti priporocam da montiras nekaj strupenega, bos videl kako spila, tisti orginal je en k....
Razen ce je HK.
Kaj je pa sichpaket?
Opremo mas kr precej podobno kot jaz, razen usnje mam jaz cez celo, ker mi blago ni kul. Se tezje kaj obrise dol:)
Sej ves, kako picke padajo na take avte. :mljask :mljask
joke al pa tud ne :eek2 :-D
Dej se mal slik notranjosti please, da vidim kolk so kej spremenil-pa tiste mrezice itd.
Zdej pa pridno utekavaj tja do 1000 pol pa pocas gassssss :)
Ja, avto je malo rabljen. Vozila ga je žena zaposlenega v BMWju. Pravi, da ji je bil avto prehiter (beri prepožrešen) in ga bo zamenjala za Mini One D.
Za avtom se pa res vsi obračajo. Pa utečen je tudi že, sam se ga morem še mal navadit, pa registrirat v sloveniji, POL pa gasa...
Kar se pa radia tiče je pa res bolj za silo sploh, če si navajen na H/K.
Feltne so tud meni bolj všeč bele, samo avto je tak pač bil. Sem pa slišal, da postanejo s časom rumene, če jih ne čistiš redno. Kej resnice na tem..?? :confused
Odvisno koliko in kako zaviras. :)
Moje so skoraj ze crne. :)
Sploh zdaj z taroxi jih fajn zdeluje.
Ni panike, speskam na novo pobarvam, rabim par ur dela tu na dvoriscu, ker mam to sreco da mamo vse to doma. :)
Ja no radio zamenjaj pa bos vidu kolk boljse bo spiallao sam sem dal notr deh 8400 od pionnerja in zadeva res lepo spila. Se malce zvocnikov in bo stala. :)
Feltne pa tak al tak lohk prebarvas, to ni panike. Kolk km pa ima?
Sem za sedeze pol prav ugotovil? Usnje-blago?
Zivjo
Res je pravi lepotec tale Cooper S. :laugh Zdaj bo pa potrebno eno srecanje narest an. :ok2 Pa v Mini Clubu ste dobrodosli. www.bmwfanpage.net/mini/ Pa glede barve: izbira je zelo dobra. Nima veze a se da barvo tud za Cooper/One dobit. Cooper S ma svoje posebne care, s katerimi ga na noben nacin ne mors zamenjat za One/Cooper. Zelim vam veliko uzitkov v voznji. :ok
LP BigBoSS
Pa bi se mogl res enkart dobit. Tako mini Mini srečanje..
Da vidm kako igra tvoj pionner.
Aja, kilometrov je mel pa 10k ko je bil kupljen, ampak jih pridno nabira.
@BigBoss: kako pa je s tem klubom kakšna članarina,...?
No, po napisanem sodeč je avto lahko pripeljati iz EU. Samo kok bojo pa naši majstri na registraciji zakompliceral pa zacolal...
Ja, na naši strani postopek še ni končan. Zaenkrat lahko rečem samo, da niti ni komplicirano, samo počasi gre (se zgovarjajo na povečan uvoz po 1. maju). Bom več napisal ko bo vse končano, predvidoma jutri.
Zivjo
Glede tega nasga Mini kluba: clanarine ni! :laugh Rabim samo slikce avta in en kratek opis avta oz opreme oz po zelji kar pac hocete dat gor na stran. To posljete meni pa postanete clani cluba. Res bi me veselilo, ce bi blo mal vec Slovencev v klubu. :ok2
Drugace pa bo res potrebno eno srecanje udart. Ce bo prav alpa po vsej verjetnosti bom v soboto v LJ prsu ga mal za zurat pa se lahko kje dobimo. Mene tud zanima, kako Fisherjev Pioneer spila tko da se bo treba dobit da mal vidmo kaj drugi vozte za ene lepotce. :ok
LP BigBoSS
Glede uvoza: to je pisal nekdo na avtomobilizem.com je pa uvozil Audi A3 (sam ne me tepst.):
a se da objavt link, ker ga jest ne najdem?
Sej če te kej konkretnega zanima sm jst dal zdej že vse skoz, tko da kr vprašej.
Sej če te kej konkretnega zanima sm jst dal zdej že vse skoz, tko da kr vprašej.
Zanima me registracija. Ker kot vidim, je avto iz EU dobiti brez problema. Rad bi, da navedeš točne podatke vseh davkov (v &) ki si jih plačal (dmv,eko,...)...
Zanima me registracija. Ker kot vidim, je avto iz EU dobiti brez problema. Rad bi, da navedeš točne podatke vseh davkov (v &) ki si jih plačal (dmv,eko,...)...
Kar se davkov tiče je tako, da DDV-ja očitno ni potrebno plačavati. Plačati moraš le DMV ki se za nove avtomobile (vsi avtomobili prvič registrirani v RS) obračunava po progresivni lestvici. (z glave je ne poznam je pa bil DMV v mojem konkretnem primeru 9%) Poleg DMV-ja je treba plačat še eko takso, ki znaša 14 SIT/kg.
Moraš pa pred tem pridobiti ša slovensko homologacijo. Na LPP-ju te zato da prepiše evropsko oropajo za 22k Sit.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.