PDA

Ogled polne verzije : Nekaj nasvetov !!!

Bojan
9.2.2003, 20:52
Pozdravljeni!
Na novo ima BMW 523i karavan, l.97, 96000 km. Imam dve vprašanji in sicer:
1. Kaj storiti, če določene št. na računalniku slabo gorijo in
2. Stvari na katere moram biti pri tem "lepotcu" še posebej pozoren (ima vso opremo)?
Lep pozdrav !
Bojan

Milan_48
9.2.2003, 21:29
-Nakup novega števca je edina v redu rešitev, kar smo že drugje ugotovili. Par sto eurov pa je problem rešen.

-A ma res vso opremo ? (10airbagov, dvojne stranske šipe, sprednji in zadnji PDC, memorijske sedeže, pa športne(gre en del sedala naprej), rekuperator toplote, 12 zvočnikov(zadaj na polici 4), nivo zadnje preme reguliran, stranska ogledala samozatemnilna, elektrificirano premikanje položaja volana, gretje volana, ....)

Pozoren? Ker nimaš DSC, ampak samo ASC+T, pazi na vožnjo. Pa auspuh bo kmalu šel, pa gume na vratih pazi, pa ročna je bogpomagaj, pa pušanje olja iz menjalnika in motorja, termostat ga rad sirje, alternator, sklopkin cilinder, blokada diferenciala, ... Skratka, nič posebnega in avto je kot urca. Testerji edino povdarjajo malo prostora na zadnjih zicih, slabo preglednost in nekultiviran avtomatski menjalnik. Zopet nič takega, ker ga istočasno kujejo v nebo (Nemci in Česenj)

Obilo užitkov v vožnji!

LP M

Borut
9.2.2003, 22:09
Bojan, števce se da popravit, vendar jaz še nisem poizkusil. Problem je da stolpci zgubljajo kontakt. Potrebno je podložiti nekaj plastike in vse del. Poglem malo na forumu pod serijo 5.

lp
Borut

Bojan
10.2.2003, 22:17
Pozdrav !
Hvala za nasvete.
Glede opreme sem mislil na vse, kar pač ima ( dejansko pa nima vsega).
Še enkrat hvala in lep pozdrav !

Bojan

udm
10.2.2003, 23:18
Hehe, Milan, mislim da so 1997 leta bili samo 4 airbagi :-D
Je pa res, da vse opreme skorajda ni nikoli :-D

gerchy
10.2.2003, 23:55
Huh, Milan .. si me malce prestrasil :confused ... ima kdo mogoce kaksne infomacije, kako je s faceliftanim modelom? Je treba biti se na kaj drugega pozoren / je kaj odpravljeno?

udm
11.2.2003, 00:05
Eh ja, postopoma se odpravljajo določene pomankljivosti, ampak nikakor ne vse. Ročna je vsekakor "!$%#%!.
Ampak brez strahu, e39 proti Vectri ni samo drug avto, ampak popolnoma drug svet :-D
Tudi nova Vectra je še daleč od tega, da bi se primerjala z e34 (staro serijo 5), kaj šele z39.

Milan_48
11.2.2003, 08:28
Bravo! Za 10 airbagov sem res naložil, do jeseni 97 so res bili samo ! štirje. Vse ostalo pa je res. Imeli so ta stari bemfelni še možnost opreme navigacije, CD 6 izmenjalnik, daljinsko in preko telefona vodeno dodatno ogrevanje, odpiranje in alarmi in garažna vrata v enem sistemu, ksenon je samo po sebi razumljiv, pa sekvenčni menjalnik, ključavnice na zadnjih sedežih pri durchlade sistemu, električni zadnji rolo, pa še bi kaj bilo, pa je tako običajno, da ni treba pisati.

Za Ople pa imam mišljenje, da so glede podvozja približno najmanj 30 let za BMW in Mecedes. Šele pri ta zadnji Omegi so dosegli to, kar imata prej navedeni znamki že davno.

Kaj pomeni beseda "bimmer", kako je prišlo do nje in kdo jo uporablja (poleg teh na Tabli)?

:napaka

udm
11.2.2003, 13:32
bimmer = BMW avto
beemer = BMW motocikel

izvora ne vem, si pa - po lastni pameti - razlagam, da je to pač "pogovorna" oblika kratice BMW (nekako tako, kot je "merđo" za Mercedes) :-D

PS: Milan, sem si malo ogledal tvoje slike na community.webshots.com. Imam občutek, da je vsaj nekaj slik narejenih digitalno. Če se ne motim, kakšen fotoaparat uporabljaš?

Vprašam zato, ker me je že od nekdaj zanimala fotografija kot hobby, pa nikoli nisem imel časa (beri: volje), da bi se pošteno spravil k stvari.
Tudi analogna fotografija mi ni preveč dišala, saj je rezultat na koncu preveč odvisen od fotolaboratorija. Sanje o digitalni tehniki leta '92, '93... so ostale pozabljene sanje...odložene v predal...do 2002, ko so spet privrele na plan. Božiček je bil lani radodaren :-D in Canon G3 se mi je zdel kar solidna izbira.

Milan_48
11.2.2003, 14:02
Hvala za pojasnilo.

PS: Vse slike so posnete z digitalcem. Starejše z 2M piksli, novejše pa s 3M piksli. Aparat je trotlca od Epsona. Slike v polni velikosti vidiš, če klikneš spodaj "View full zajc"

PS2: Tvoj aparat je dobra izbira!

LP M

innova95
14.4.2003, 18:18
Pa auspuh bo kmalu šel, pa gume na vratih pazi, pa ročna je bogpomagaj, pa pušanje olja iz menjalnika in motorja, termostat ga rad sirje, alternator, sklopkin cilinder, blokada diferenciala, ... Skratka, nič posebnega in avto je kot urca.

Hehe, a to ni "nič posebnega"? :laugh

LP

Anonymous
20.4.2003, 22:15
Tudi sekvenčnega menjalnika v petici ni mogoče dobiti. Obstaja pa steptronic.g

matija
21.4.2003, 13:45
innova95: ua uzitke se placa in kdor vozi BMW-ja mora pac s tem racunati :-D

BTW. To so stvari, ki lahko crknejo pri kateremkoli avtomobilu, pa naj si bo to Honda, VW, Kia ali pa Zastava.

innova95
21.4.2003, 21:50
innova95: ua uzitke se placa in kdor vozi BMW-ja mora pac s tem racunati :-D

BTW. To so stvari, ki lahko crknejo pri kateremkoli avtomobilu, pa naj si bo to Honda, VW, Kia ali pa Zastava.

Ja, OK! Samo hecno mi je ker je Bojan omenil, da ima avto prevoženih 96k km, pa bo moral pol avta menjat... Baje...

Se bom vzdržal naknadnih komentarjev, ker je to le BMW forum konc koncev...

Pa brez zamere prosim!
LP

Tomzl
22.4.2003, 00:32
Kot sem jaz razumel Milana_48, je to seznam stvari, ki LAHKO povzročajo težave. Večina E39 verjetno nikoli ne bo imela omenjenih problemov in tudi Bojanov E39 bo po vsej verjetnosti delal kot urca.

Seveda pa si lahko kdo stvari razlaga tudi tako kot ti. :jezik