PDA

Ogled polne verzije : Popravilo stranskih letvic

Aleksander Horvat
7.5.2004, 15:55
S to temo apeliram predvsem na tii-ja. Bliža se spet toplejše obdobje in daljši dnevi, kar pomeni, da se bodo dela na mojem 2002 nadaljevala.

zadeva je sledeča: stranske letvice so na nekaterih mestih rahlo vdrte, nove pa so precej drage, zato bi jih raje popravil in ponovno kromiral. je že kdo počel kaj podobnega?

tii
9.5.2004, 23:59
S to temo apeliram predvsem na tii-ja. Bliža se spet toplejše obdobje in daljši dnevi, kar pomeni, da se bodo dela na mojem 2002 nadaljevala.

osebno bi raj pršparu za nove kot pa jih obnavljal...
letvice so eluksirane-postopek površinske obdelave aluminija ...
najprej sem jih deelukseral-pol leta sm iskal človeka ki bi to naredil v slo, ko sm ga pa najdu pa ni hotu nič o tem slišat ker mu bi take umazane letvice zapacale banjo,... :napaka
no pol sm jih nesu dam, jih upral z nitrom in probu še enkrat...!tokrat mi je ratal!
ko so bile "gole" sem jih najprej poravnal-naredil sm si les z utorom s katerim sem jih lako poravnal.... no potem pa sem pričel z brusenjem z 250 papirjem... nato do 1500 papirja, pol pa polirati...
vedeti je treba da je letvic 10 in še šterje majhni komadiči in to uzame komad cajta!
no pol sem jih pa hotu elukserat-no to se pa v sloveniji ne da!!! nihče ne eluksera svetleče vsi samo mat...

no pol sem se pa odloču da jih bom pokromu... in samo martinjak in AM na viču to delata(sta-ker AM ne obstaja več...)
in ko so bile letvice pokromane sem ugotovil da moram naročit še nove zaponke(plastične) in da manjkajo vijaki na ploščicah(oziroma so zarjeveti!) no pol mi jih je fotr nove naredu :metalc (res je legenda) in če jih bo šu kdo delat more ful dalše vijake pršvasat ker je pol laži lukne na haubi "ujet", pol se jih pa poščipa z kleščami za žico-ker so itak M3 vijaki....

tako letvice je potem treba le še pazljivo in enakomerno namontirati-in paziti da preden zapreš haube "pošipaš" vijake-ker če ne narediš rise.... :blackeye

potem pa počakaš ene pol leta in ugotoviš da so se začele letvice luščit ker jih po poliranju nisi razmastil in krom ni dobro prijel...

zato zdej jest razmišlam da bi si usen kupu nove...

lahko greš pa še enkrat čez to aleksander... pa veliko sreče :wave

PS: modelu ki je deelukseru sm pa mogu oblubt da mu ne bom nobenga več poslal... :confused :frown

tii
10.5.2004, 00:03
no in usak kos na avtu ima približno isto zgodbo...

lp tii

Starodobnik
10.5.2004, 13:37
se popolnoma strinjam s tii in rajši nabavi nove letvice

LP

tii
10.5.2004, 22:47
pozdravljen Starodobnik!

si mogoče pripravljen deliti skrivnost zakaj tako ime...?

lp tii

Aleksander Horvat
11.5.2004, 07:58
Nakup novih letvic bo edini izhod v sili. Morda kdo ve, kakšna je cena novih letvic? (obljubim, da bom sedel, ko bom prebral odgovor).

Sprašujem se, kdo mi lahko jamči, da kupljene letvice ne bodo samo popravljene in se bo z njih začel luščiti krom po pol leta.... :crazy

Jure24
11.5.2004, 17:33
Sprašujem se, kdo mi lahko jamči, da kupljene letvice ne bodo samo popravljene in se bo z njih začel luščiti krom po pol leta.... :crazy
Avto aktiv,ki ti da eno leto garancije. :-D Pa $$$ tud...

Po moje bi bilo dobro,če bi šel do bivšega tehnouniona,kjer so imeli pred časom razprodajo originalnih rezervnih delov za starejše bmw-je.Kontaktiraj Jerrya,on se je tam zanimal za ene stvari,pa bo najbolje vedel.

Starodobnik
11.5.2004, 18:55
Pozdravljeni vsi!

Odgovor tii-ju

Seveda sem pripravjen deliti, zakaj takšno ime

Jah predvsem zato, ker imam rad "starejša" vozila... :)

LP

tii
11.5.2004, 22:27
Avto aktiv,ki ti da eno leto garancije. :-D Pa $$$ tud...

Po moje bi bilo dobro,če bi šel do bivšega tehnouniona,kjer so imeli pred časom razprodajo originalnih rezervnih delov za starejše bmw-je.Kontaktiraj Jerrya,on se je tam zanimal za ene stvari,pa bo najbolje vedel.no te s tehnouniona bi pa še jest kupu-sam pomoje jih zihr nimajo več!

lp tii

tii
11.5.2004, 22:28
Pozdravljeni vsi!

Odgovor tii-ju

Seveda sem pripravjen deliti, zakaj takšno ime

Jah predvsem zato, ker imam rad "starejša" vozila... :)

LP

no to smo dojel :metalc
sam me bl podrobno zanima kakšni oldiji pa če maš kerga pa a si kej obavlu....

lp tii