PDA

Ogled polne verzije : Delovanje ASC-Tja

sekundek
1.2.2007, 19:51
Danes sem med odhajanjem iz sluzbe, se skoraj na parkiriscu bil precej presenecen nad delovanjem ASC-Tja.

Zanima me vase mnenje, ker nimam toliko izskusenj z elektroniko, ki pomaga k stabilnosti vozila.

Da opisem kaj se je tocno zgodilo.

Torej ovinek je bil levi (90 stopinjski) in tocno na ovinki je kaksne 4 metre precej zlizane podlage. Ko sem pripeljal skoraj cez polovico ovinka je zadnji del ze zacelo odnasati v desno, zaradi cesar sem volan poravnal v smeri ceste (v desno) in dodal malo gasa. Kolikor sem bil vajen iz presnjega avta je tako stabiliziralo vse skupaj.

Tukaj pa je takoj ko sem zacel volan vrteti v desno avto odskocil v desno in skoraj bi zletel s ceste ce ne bi takoj za tem popravil mocno v levo.

Ali je v tem primeru bolje da volan obdzis kot bi normalno vozil skozi in da elektronika sama naredi kar se ji ta trenutek zdi. Ker presenecenje je bilo precejsnje. In ne bi rad kje resnicno zletel v jarek. In hitrost je bila tukaj manj kot 40km/h.

Kaj v teh primerih naredi dsc in ali je sploh smiselna nadgradnja (menjava) tega sistema.

eXtreme
1.2.2007, 20:54
Kako deluje ASC+T imas napisano na tej strani... www.ge39.com

Ce je podlaga res spolzka potem ASC+T res tezko pomaga, ker ko 1x teža avta potegne zadnji konec ven... Govorim za res spolzko podlago kot je led, "dobre" slovenske ceste ipd. Drugace pa zelo dobro poskrbi za varnost. Na ovinku pospesujes in sele ko opazis rumeni trikotniček utripat ves, da hoces prevec:ok2

Fisher
1.2.2007, 21:12
Najbrz govoris o DSC ju?

Mogoce si pa le prevec volan obrnu?

Tist trikotnik pa cist prevec prezgodaj zacne utirpat...zato je najboljse da kr gori. :laugh

eXtreme
1.2.2007, 22:00
Nekam je izginil moj P.S.::mad

sekundek
1.2.2007, 22:03
Bo treba it nekam sprobat meje, da ne bo prihajal do taksnih presenecenj. Morda kdo pozna kaksen poligon, kjer je steza s crtami zarisana in ni problem kaksen izlet izven ;)

kian_alvane
1.2.2007, 22:11
malo večje parkirišče pa ga lahko dobro sprovaš :ok

Fisher
1.2.2007, 22:22
Sam pazi da parkirisce nima prevec luci po sredi. :laugh

sekundek
1.2.2007, 22:44
:laugh :crazy

BigBoSS
2.2.2007, 00:26
@sekundek

nadgradnja na DSC žal ni možna- sem se pozanimal, ker bi tudi rad to zadevo. ASC je pa vseeno če ga nebi bilo in je bolje tako kot je Fisher rekel če lučka kar gori :ok2 - ko je enkrat hitrost prej škodi. Sem ga pa sprobal zadnjič po zaledenelem parkirišču- je bilo driftanje res trottel ziher, sicer do neke meje hitrosti ter do določenega kota. Ko te res zanese ni druge kot gas in loviti avto kamor ga pač odnese, je pa treba res z občutkom ker se kar hitro odvije preveč in se zanašanje samo še pospeši.

Tako da na parkirišče in trenirat lovljenje pri zanašanju :-D

Lp