Ogled polne verzije : Električni pomik stekel e30
zanima me kako ima narejen električni pomik stekel.
Zmontiral sem druge škarje, potegnil žice, pol se mi pa ustavi.
ta stikala so ubistvu tipke tako da najbrs rabim se kakšno kontrolno enoto???
ali lahko kdo pogleda v ETK če to obstaja :) da ne bom sivih las dubu ???
lp
miha
Sam najine modifikacije so pa res podobne. Oba sva dala 2.5 v 2.0... :)
Jaz sem dal centralca in električen pomik šip že kar dobro leto in pol nazaj noter, ampak malenkostno se še spomnem.
Centralca ne vem a ga že maš al ne, zanj JE kontrolna enota, za stekla pa NI nobene kontrolne enote. Pri steklih sta samo motorja vezana preko tistih tipk za spuščanje in dviganje, ter tipke za vklop ali izklop. Vseskupaj samo priklopiš na plus in maso, pa more delat.
Sedaj ne vem kakšno inštalacijo imaš...
Jaz sem dobil komplet inštalacijo za kabino in za vrata za centralca, el. šipe, pomik ogledal in gretje kljukice. Staro inštalacijo sem ven vzel, jo nadomestil z novo, in priklopil par plusov in par mas in je kar naenkrat vse delalo. Je pa res da sem bil vmes enkrat popolnoma izgubljen, ker nisem najdu plusa za na centralno enoto za centralca...
Če si dobil original inštalacijo za el šipe, potem je res samo + pa - za priklopit pa more delat. Po spomninu bi rekel da je tisti rjavi debeli kabl ki ima na koncu luknjo za prišraufat masa (ne more bit drugega :)
tisti zelenomodri (ali neka podobna barva) je pa plus, pa mislm da ma ženski konektor na koncu. Tega priklopš na + pa mislm da je to to.
Upam da sem kej pomagal
Ja vidim da imava res podobne modifikacije. Sam tokrat mam pa jest mal več problemov.
Centralno je že bilo original v tem avtu. Šipe sem pa pobral iz avta v katerem je bil 2.5 motor. vendar jest bistri nisem vzel inštalacije ampak samo tipke, motorčke in konektorje za tipke.
Zdej sm zmontiral mehanizme in potegnil žice. Po dve z vsakega mehanizma, + z akumulatorja in maso. Na glavni + bom dal rele da bo delalo samo pod kontaktom.
Zdej se mi je pa ustavlo. Na stikalu sm našel žico za osvetlitev, in to dela. Ko pa priklopim stikalo je motorček v pogonu in se ustavi ko pritisnem na tipko. Sepravi dela kontra, ko pritisneš nima povezave :confused .
in zdej več nevem :) kje sem
Če si sam šel delat inštalacijo za šipe, potem je to mal težje...
Zadevo spet govorim na pamet, ampak mogoče ti kej pomaga.
Do motorjev gresta samo po dve žici kajne? Torej jih krmiliš recimo z +- za gor in -+ za dol (ali ravno obratno).
Sedaj moraš ugotovit kako delata stikali. Če si že našel osvetlitev, potem lahko tist kontak pustiš pri miru. Ostale pa meri z ohmetrom kdaj in v kakšni poziciji imajo stik. Po logiki bi moral najt 2 kontakta kjer na stikalo prideta + in -, nato pa dva izhodna kontakta, skozi katera ni nobenega stika če stikalo ni pritisnjeno. Če pa pritisneš za dvig bi na tedva kontakta morala priti kombinacija + in -, če pa pritisneš tadrugo tipko pa ravno obratno - +.
To bi bilo po logiki, samo sem malo skeptičen če je dejansko tako realizirano, ker se mi zdi da so kakšen majhen trik uporabil, da je manj kablov...
Če ti nikakor ne bo uspelo pa lahko pogledam pri prestavni ročici kako pridejo kabli na stikalo in kakšna je vezava, samo v tem trenutku nimam časa.
Sem že zrihtal. Vendar vseeno hvala
Našel sem sheme električne napeljave. in se mal poglobil v to in sem zrihtal. Tko da zdej dela. In sem vesel. :-D
Lp
Miha
Aha si že zrihtal, super.
Sedaj pa zanima še mene nekaj :) In sicer katere sheme si dobil in kje?
Hm če popravici povem nevem kje sem jih dobil lohk ti jig pa pošlem na emajl sam povej kaj rabis in če mam dobiš.
Lp
miha
Ubistvu nisem mislil na nič konkretnega, pač splošni načrti za elektriko...
Če ti ni problem lahko pošlješ kakšno stvar na eraserr@email.si
Sem že zrihtal. Vendar vseeno hvala
Našel sem sheme električne napeljave. in se mal poglobil v to in sem zrihtal. Tko da zdej dela. In sem vesel. :-D
Lp
Miha
Matr, a ni hudo, k mas el pomik?! Vem kako je to, tud jaz sem se doma hecal. sem sklical vse kolege, k mal strom obvladajo da smo premerli in nastudirali stikala! Ampak, nam je ratal :ok
Ja kr veselje je. Ampak ma pa drugačen sistem vezave, kot drugi avti ???
Mihi najlepša hvala za sheme, najbolj bi jih sicer rabil kake dva meseca nazaj, ampak ni slabo tud za naprej to met... Čeprov upam da bom čimmanj rabil :)
Se pa tud jaz pridružujem mnenju da je el. pomik super. Bi mi blo prov žal če ne bi tega not dal.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.