Ogled polne verzije : manjsi problemcek
Martin ///M
30.4.2004, 11:16
Kaj je lahko razlog, da morm avto ful dolgo verglat ta vzge, sej ni tko hudo da bi to trajal kaksno minuto, ampak zdi se mi da ful dolgo obraca, preden se "zbudi"
pa se to, obrati mi ko je avto ogret vcasih stojijo normalno na 800-900 obratih, pol pa mal na gas stisnem pa so na 1100, kot da bi en stekarcek ki te obrate drzi na 900 crknil, ne vem..... ni lih prijetno, ko stojis v koloni na morje pa nabija obrate, pol ko pa ene parkrat vcasih enkrat vcasih 20krat stisnes gas je pa ok :confused
Vse kaže na elektroventil za uravnavanje prostega teka.
Lahko pa da maš injektorje zapacane.Glih tolk da niha pri štandgasu
Lahko je dosti problemov. Ali kak senzor temperature, motor prostega teka, potenciometer lopute, slaba benc. pumpa, če tudi vžiga težko možno, da kak injektor.
Senzorje verjetno lahko pomeriš z voltmetrom, motor prostega daš samo očistiti, da vidiš, lahko probaš dodatek za čiščenje injektorjev. Pritisk pumpe sam bolj težko preveriš. Če se ti da malo samemu ukvarjati lahko polovico, če ne vse izločiš in najdeš problem.
M dreamer
30.4.2004, 11:51
Martin, zanima me če si že rešil probleme z dozirnikom zraka, o katerih
si pisal že kar nekaj časa nazaj.
Kar se pa tega tiče, pa mislim da je pero zadel v črno.
Če ti ni škoda, daj 12 kSIT pa ti prečistijo motor - če sam ne bi preizkusil,
ne bi verjel da je možna tolikšna razlika v navoru, pospeških, :burnout
Da ne govorimo o tem, kakšne smeti so ven letele :crazy
Martin ///M
30.4.2004, 12:50
ja tist dozirni zraka mi je takrat erjavec ustimal, me pa zanima, kaj tocno si mislil "ocistit masino"? kam kje kako :)
hvala vsem za pomoc, napisal ste tolk razlicnih stvari da res ne vem kaj bi blo
sam tudi mal sumim senzor za temperaturo, ker ko je avto ogret, mi vcasik ko ga ugasnem pa ko ga hocem spet vzgat nagaja, in je ze en serviser reku da bi lahko to bil senzor za temperaturo, ampak takrat mi je standgas normalno deloval
Pero, elektroventil, kje se pa to nahaja, mi bos pokazal :-D
dons grem na morje, bom najbrz kr fotrov avto vzel, ze zarad hrvaske meje...
ja tist dozirni zraka mi je takrat erjavec ustimal, me pa zanima, kaj tocno si mislil "ocistit masino"? kam kje kako :)
hvala vsem za pomoc, napisal ste tolk razlicnih stvari da res ne vem kaj bi blo
sam tudi mal sumim senzor za temperaturo, ker ko je avto ogret, mi vcasik ko ga ugasnem pa ko ga hocem spet vzgat nagaja, in je ze en serviser reku da bi lahko to bil senzor za temperaturo, ampak takrat mi je standgas normalno deloval
Pero, elektroventil, kje se pa to nahaja, mi bos pokazal :-D
dons grem na morje, bom najbrz kr fotrov avto vzel, ze zarad hrvaske meje...
Ko prideš me poklič pa bova mela en "šnelkurs"kje se kaj nahaja in katera zadeva kaj uravnava če si zato :ok
Martin ///M
30.4.2004, 12:59
se bova zmenila drugi teden enkrat kmalu, ker do nedelej zvecer me ne bo v lj, mogoce mi rata pridet ob 7ih u scotish pub :-D pa tam kako receva v nedeljo, sam tezko karkoli recem, vse je odvisno od :drink :-D bo treba zalit prvi maj, eno leto z zeno pa se evropo :ok2 matr mam dobr izgovor :cool :crazy
se vidva
se bova zmenila drugi teden enkrat kmalu, ker do nedelej zvecer me ne bo v lj, mogoce mi rata pridet ob 7ih u scotish pub :-D pa tam kako receva v nedeljo, sam tezko karkoli recem, vse je odvisno od :drink :-D bo treba zalit prvi maj, eno leto z zeno pa se evropo :ok2 matr mam dobr izgovor :cool :crazy
se vidva
Ok probi v nedeljo če ti bo uspelo :beer
pero, če pa bi naredu še men en takle šnel kurs, k mam podobno težavco, bi pa jest tut prispeval :beer :beer :drink :drink :beer :beer :)
Martin ///M
30.4.2004, 13:15
pero, če pa bi naredu še men en takle šnel kurs, k mam podobno težavco, bi pa jest tut prispeval :beer :beer :drink :drink :beer :beer :)
marko to je pa velik pivov :-D
FOLK, prlette v nedeljo v BTC, smo kr stalen "štant" ob nedeljah postavl (joke tisto o štantu :ok2 ) :laugh
Pero je do zdej še vsakič bil.
ja sej ni problema v nedeljo lahko odpremo haube pa preletimo vitalne dele.
Martin, ti po vaši domači tradiciji spiješ OGROMNO :)
Za perota pa ne vem (še) :)
Pero, kdaj pa pred BTCjem? :)
Martin ///M
30.4.2004, 13:22
Martin, ti po vaši domači tradiciji spiješ OGROMNO :)
psssst :pimp
evo link da bos vidu kdaj :ok2
http://forum.bmwslo.com/viewtopic.php?t=2941
Ja, samo on tam ponavad kkšno radensko pije :-D , edin midva s perotom :beer
Potem ste pa še enga pivca dobl :-D
To stari k pr teh modelih iz foruma dobiš občutek da si alkoholik k vsi radenske malinovce nabijajo pa kave zvečer.Pa tega še v najslabšem ruskem filmu nisem vidu :napaka :-D :laugh :drink :beer
Pero, pa sej ves da smo z BMWji pridrvel! Kako pa zgleda pijan voznik z BMWjem...... :damn
Pero, pa sej ves da smo z BMWji pridrvel! Kako pa zgleda pijan voznik z BMWjem...... :damn
Čak se morem spomnit :napaka :laugh :laugh :-D :beer
:damn
Hehe, pol bi pa x-a na pocez spravu :crazy
pa bi ga če bi mel kakega konjčka več.sej za par sekund pa za švoh 3 centi sem ga pa premaknu.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.