Ogled polne verzije : K: Vijake m12x1.25 12.9
ker vem da je na forumu veliko šlosarjev in ostalih profijev mehanikarske stroke pa mogoče kdo ve kje kupit vijake M12 x 1,25 110-120 dolzine natezne trdnosti 12,9.
Rabim za glavo motorja za bmw 523 kupil sem ga z okvaro dihtnge na glavi in ko sem odtegoval sem opazil da glava ni bila dobro zategnjena šele ko sem sestavljal sem zvedel zakaj kupil sem tudi nove vijake a so naviji na bloku slabi nekaj jih je kompletno potrganih pa sem se odločil da poiščem večje vijake original so M10 ter da zvrtam nove navoje M12 a nedobim nikjer zeljenih vijakov. V prodajalni avto delov sem zasledil da ima peugeot 307 hdi take ki bi mi odgovarjali a so 8.8 natezna trdnost. A ve kdo mogoče za kak avto ki bi imel vijake M12 z finim navojem in dolzino 110-120 mm ter uztreznimi karakteristikami ????? A bi bili 8.8 dovolj trdni ?
Huh, jaz vem, da ti jih v Litiji naredijo po želji (če ni na zalogi), vendar je malo daleč :ok
daj kakršno koli št ali bilo kaj ni vazna odaljenost js kličem po nemčij itd pa jih nikjer ni na zalogi. :-D :-D
a na črnučah si vprašal metaloprema (tam ko je avtomarket greš do konca do obenaufa kjer je tud velotov servis koles) imajo vijakov da glava boli :ok
Edit: evo sm se mal potrudu pa ti najdu številko :)
Metaloprema škofije d.o.o., dunajska cesta 421
Tel: 5613276 ali 5632553
Zj nevem če jih majo....samo jest večino vijakov ki jih rabim dobim v KAMM-u...trgovina je v industrijski coni Šenčur.
Evo se spletna stran http://www.kamm.si/index_slo.htm
Metalit
01-899-50-20
01-898-42-34
upam da imajo :ok
Evo najdo sem jih v kamm-u iskal sem to firmo ampak z enjnim m je nisem našel 172 sit kos hvala fantje me veseli da sem z vašo pomočjo rešil ta zoperen problem ( hočeš kupit pa ni !! ) HVALA ZA POMOČ
Hay!
...in nauk te zgodbe; ne išči po "Dojčlandu" in drugje,ko pa imaš BMW SLO forum za vse. :ok2 :)
lp
joda
so ze klicali da točno takih ni da imajo trdoto 10.9 pa sem rekel naj mi pošljejo te.
A mislite da so dovolj močni?
Ne preostane mi kaj drugega kot da dam te vijake ker zeljenih enostavno ni nikjer. :confused
glede vijakov mislim da bodo zdržali vprašal bi se še ti bojo navoji v bloku zdržal
Gajo ne želim nič slabega...vendar močno dvomim da bo to to.
Menjaj blok.
(se pa sprašujem keremu idiotu(dobesedno) je uspelo to uničit)
Gajo ne želim nič slabega...vendar močno dvomim da bo to to.
Menjaj blok.
(se pa sprašujem keremu idiotu(dobesedno) je uspelo to uničit)
Tudi js se to sprašujem v bloku je cca 4 cm navoja in ne vidim razloga zakaj nebi zdrazali novi navoji ki jih bomo lepo urezali na novo in to je to. Bojo pa pravtako fini navoji. Js pa kot strojni tehnik nevidim ene ovire zakaj bi to ne zdrzalo blok je dovolj masiven za nove navoje na glavi moram prav tako malo posneti luknje da bodo šli vijaki skozi (minimalno).
Sumim pa da je potrgalo navoje sam zaradi tega ker glava ni bila dovolj zategnjena in je nabijala na vijake (imela je hod).
gajo_g kot strojni tehnik bi si lahko izračuno kolk zdrži vijak 8.8,10.9 in 12.9 na nateg. pa brez zamire jst tut nikol ne razumem teh enačb za preračun strojnih elementov LP
gajo_g kot strojni tehnik bi si lahko izračuno kolk zdrži vijak 8.8,10.9 in 12.9 na nateg. pa brez zamire jst tut nikol ne razumem teh enačb za preračun strojnih elementov LP
kje pa naj dobim kakršne koli podatke ki so protrebi za izračin iz lufta ???
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.