Ogled polne verzije : Nekaj tehničnih podatkov
Hi:
Našel nekaj podatkov, omenjenih v temi "Dolgčas",...
Za Cooper S:
Cx = 0,36
A = 1,98 m2
Kaj je "uradno" masa avtomobila 1215 kg:
===
The figure quoted includes a 90% tank filling,
68 kg for the driver and 7 kg for luggage.
===
LP: Miha
Torej, če se malo poigramo,...
Navedena največja hitrost (Cooper S) = 220 km/h = 61,11 m/s
Potrebna moč za premagovanje zračnega upora (Wolf - prej sva pozabila deliti z 2 :-) ) = 141 KS
Ocena kotalnega upora (150 N ???), kar prinese cca: 12 KS.
Recimo skupaj, na kolesih, 153 KS,...
Zgleda neka realna ocena (če je na gredi 170 KS)
Komentarji ?
Za JCW - recimo,... za 240 km/h, bi potreboval po tej logiki 196 KS na kolesih - (?) za 235 km/h 185 KS in za 230 km/h 174 KS,...
Simon - si ti kdaj "tiščal" do konca ???
LP : Miha
No pa da se jaz mal pripomorem :)
Tvoje ocene so ocitno kar nekako pravilne.
Za minija (S) nekako velja.
Moci na kolesih dodamo 15%, da dobim moc na gredi.
In seveda obratno. Ce imamo moc na gredi in zelimo dobiti moc na kolesih odbijemo 13%.
Za lazje in natancnejse racunanje. :)
Izmerijo pa tudi tam med 140-150 konjev na kolesih ponavadi.:)
Avto gre 218 z 163 konji (ce imam hitrost prav v glavi).
Torej potrebuje za to hitrost 142 konjev na kolesu.
Upam da je prav. Bi ze moralo biti. :)
Hi:
Za 218 km/h bi pri kotalnem uporu 150N potreboval 149 KS,... torej bo to, to ;-)
88% moči na gredi,... 170 KS / 149 KS,... zaokroženo,...
No,... napredujemo,... ;-)
Čeprav tu spekulirava za najmanj 10 konjev gor pa dol...no pa sej je vseen :)
JCW gre mislim da z 200 KM 226km/h al nek tazga.
Grem mal iskat ce najdem kej data. :)
Evo tle
http://www.mobisux.com/tabla/files/770770-jcw_s_chart_hires.gif
Med iskanjem teh podatkov sem naletel tudi na eno mojo izjavo : 9.4.2003
"Tudi lahk oda je zasledil nisem. Ko gledam ta graf se mi zdi da je rezerve se veliko, predvsem v obratih. S kaksno drugo odmicno bi tudi marsikaj pridobil.
Predvsem menim da bi se splacalo dati krajsi diferencial, tko za ene 10-15 kmh, do sto bi bil full hitrejsi, pa tudi koncna bi bila s tem vecja, sej pri 226 moras dati ze v sesto, ki pa ima tam le nekaj cez 5 000rpm kar pa ni ugodno za najvecjo moc.
Test je ze kul skoda ka ne znam nemsko
"
Ocitno so bili pri BMW ju mal zaspani s krajsim menjalnikom. :)
MihaM: Mogoce ves datum kdaj si ti vgradil ta JCW v avto? Nekaj smo se prickali da takega avta ni v sloveniji, pa me zanima....ali je dejansko ze bil. .:) Firbec pac....:)
edit: aja pa se en test. Takrat sem se zagovarjal nekak ta JCW :)
http://www.mobisux.com/tabla/files/770863-John%20Cooper%20Works.jpg
Hi:
To je "prvi" JCW,... jaz imam že onega z 210 KS (drugačen zračni filter in druge vbrizglane šobe). Se da naknadno v tega s 200KS,...
Meni so ga vgradili sredi Junija 2005.
Zdajle sem skalkuliral teoretično pospeške itd.,...
Jutri probam preverit (ali v soboto).
Se slišmo !
Aha , torej smo imeli prav v casu prickanja da ga se ni (03).
Ja ja vem da je prvi, sam te podatke sem imel. Za mal igrat se s hitrostmi in konji je dovolj. :)
LP
Še nisem uspel s štoparico tega izvesti,...
Bi pa moralo (po mojih izračunih) iti 60km/h - 120km/h v 3.prestavi:
Cooper S (170 KS) : reda velikosti 8,5s
JCW (oz. whatever z 200 KS) : reda velikosti 6,5s
z 80 kg voznikom in 90% polnim tankom,... :-)
Obveščam,...
popravek:
Krivuljo moči za izračun sem posnel za JCW,... torej ni res
tisto "whatever z 200KS" :-)))
A ne bi meril raje 80-120 da bomo lahko primerjali s podatki iz kataloga.
Izracunas lahko vse, tako da je nepombno o katerem je govora. :)
Ce meris s stoparco pa tudi. :)
Upam da bos vsaj posnel pa potem meril.
Ce se ze spravljas delati ta projekt izmeri od 0-160. :)
Prilimaj film....nato dobis se KMT film s tem pospesevanjem. :)
Bo najboljsa primerjav.a :)
LP
Danes me je nekaj pičilo in sem naročil napravo za opravljanje raznoraznih meritev in bo kmalu možno izmerit do stotinke natančno kdo je hitrejši ter s popolno natančnostjo in v realnih pogojih kdo je močnejši:beer
JCW vs. KMT dan D se bliža :metalc
Lp
Dan D je bil ze parkrat. :)
Cakam pa filmcek od 0-160. Ni ga. :)
Mogoce vsaj podatek o casu?
PS: Kaj si nabavil? Upam da je G-tech ali kaj podobno preverjenega. :)
Ni G tech- je še mal bolj profesionalna zadeva. G tech ni povezan z računalnikom v avtu, ta moja zadeva pa bo tako da ti točno zazna določene parametre, zadeva je povezana tudi z notebookom kjer imaš ful opcij za raznorazne funkcije in primerjave. Natančnost meritve moči napram valjem MAHA, ki naj bi bili najbolj natančni je 1% tako, da je kar zanimiva stvar. :mljask Naslednja stopnja investicije, ki jo bo potrebno izvest je še nabava lambda sonde za točne meritve naših nastavitev- za tole sledečo zadevo bo pa treba še malček šparat ker je vse svinjsko drago.
Lp
Ti imas vedno bolj profesionalne zadeve od najbolj prefesionalnih.
V NASI bi te bili zagotovo veseli. Si jim ze kaj pisal? :laugh
Dj ne bova se spet kregala- G tech je zelo priljubljen v ameriki pri drag raceih in se narančno meri samo čas pospeška. Ostali podatki so nenatančni ker ne upošteva pomembnih parametrov- jih ne more ker ni povezan z računalnikom avta in je odvisen od v napravi sami vgrajenega senzorja. Zadeva G Tech ni slaba vendar obstajajo natančnejše zadeve. Seveda obstajajo tudi od te moje zadeve še dražje in hujše stvari samo tiste so za navadno fizično osebo praktično nedosegljive :ok
Lp
Super, da imas same dobre reci.
Pac za nas navadne smrtnike pridejo v upostev samo zemljske zadeve.
Zame dovolj natance.
LP
Od viška ne boli glava, al kako se že reče :ok2 Bomo sprobali pa boš potem reku kaka je zadeva :ok
Lp
Hi:
Sem malo v zamudi,vendar,...
1.) Danes bil na DINOS-u, zapeljal MINI-ja na vago ( :-(O) ) (prosim
nobenih NEUMESTNIH komentarjev Fisher ;-) ),... in je pokazalo natanko 1.300 kg.
Imel sem cca. 40 litrov bencina + moja malenkost 95 kg.
2.) Meritve s štoparico, če si sam v avtu seveda ne grejo,... ideja s kamero je
odlična !
Vprašanje: kdo jo ima ?
Vprašanje: ali kamera na posnetku kaže sekunde, oz. destinke sekunde ?
Naj se javi, se dobimo in to naredimo,...
No se bom vzdrževal neumestnih komentarjev.
Mogoče bo forum potem spet zaživel. :crazy
V CTKju najdu v (men se zdi da) Auto Motor un Sport-u test novga minija pa potem še primerjalni z golfom GTI.
Sm prepisu podake o pospeških in prožnosti, sam še list najdem pa objavim.
Boste mel mal za primerjavo....
LP
..., ima kdo kamero, ki bi to posnela ?
Se oglasi na obisk, meritev, pivo ?
Drug teden bo po vsej verjetnosti že možno testirati z napravico- čakam, da pošta dostavi :mljask
Lp
Še vedno se ne ve o kakšni super duper natančni napravici se govori?
..., ima kdo kamero, ki bi to posnela ?
Se oglasi na obisk, meritev, pivo ?
Na mobitelu je nimaš? Vsaj za silo že bo...
Lahko se en dan dobimo pa malo zmerimo, vsak ima digitalca pa se lahko komot posname filmček. LP
Na mobitelu je štoparica pa istočasno prtisneš, ni nobenga problema. LP
Mogoče tudi kak predvajalnik kaže desetinke
Zakaj bi pa morala kazati desetinke?
Ups sorry ne smem komentirat.
Se opravicujem :-D
PS: Ce je zelja se vse da. Ce je ni, je vse nemogoce, press
Evo obljubljeni podatki:
Podatki o pospeških in prožnosti za mini cooper S in golf GTI
mini / golf
Moč: 175 KM @ 5500 / 200 KM @ 5100
Navor: 240 Nm @ 1600 / 280 Nm @ 1800
Teža: 1188 / 1397 kg
Dolžina: 3714 / 4216 mm
Gume: 195/55/16 / 225/45/17
Poraba: 9,9 / 10,6 l/100 km (testna)
V max: 225 / 235 km/h
Menjalnik ročni 6.st v obeh avtih
Takole, našel sem 2 testa za mini. Najprej samostojni, kasneje pa še primerjalni z golfom. Sumim, da gre za identičen mini v obeh testih, saj je bila oprema, barva vsaj kar se slik in opisov tiče identična. Ima pa mini v testu z golfom rahlo boljše zmogljivosti. Mogoče zaradi utečenosti motorja. Ne vem...
Podatki pa si sledijo takole: cooper s / golf / cooper s (samostojni test – slabše zmogljivosti)
Pospeški (v sekundah):
80: 4,8 / 4,9 / 5,1
100: 6,9 / 7,1 / 7,4
120: 9,5 / 9,4 / 10,0
130: 11,0 / 10,8 / 11,5
140: 13,1 / 12,9 / 13,7
160: 17,3 / 16,7 / 18,1
Elastičnost (primerjalni test)
60-100 4./5. -> 5,4/6,5 (S), 5,3/6,8 (GTI)
80-120 5./6. -> 6,9/9,0 (S), 7,3/9,1 (GTI)
MINI – samostojni test:
Elastičnost:
60-100 4./5./6. -> 5,6/6,8/8,1
80-120 4./5./6. -> 5,6/7,1/8,6
400m: 15,3s @ 151 km/h
Natančnost merilnika hitrosti:
80 – 75
100 – 94
130 – 124
160 – 152
Max hitrosti v brzinah pri 6500 rpm ter razmerje v menjalniku:
1. / 3,31 / 62
2. / 2.13 / 97
3. / 1.48 / 136
4. / 1.14 / 178
5. / 0.95 / 216
6. / 0.88 / prb. 250
končni prenos: 3,65:1
Še nekaj podatkov:
Cx = 0,36
A = 1,97 m2
LP
Elektronika prispela. Kdo bo prvi? :laugh Ju3 bom stestiral svojega.
@MihaM- s katerimi platišči si bil na vagi da vem kako težo uporabljat pri meritvah.
Lp,
@MihaM- s katerimi platišči si bil na vagi da vem kako težo uporabljat pri meritvah.
:crazy
Kalkuliram pravo težo MINIja, razlike med 16 in 17" je 12 kg :okTočne nastavitve za točne meritve :ok Za S-a ni panike glede teže ker jih je bilo že precej na vagi, za Cooperja morm pa še mal razmislit in preračunat kakšno težo uporabljat.
Lp,
Ko dobis formulo za izracun teze, nam jo prosim zaupaj. :)
mal seštevaš, mal odštevaš :ok Mah fora je da podatki v prospektih ziher ne ustrezajo našim opremljenim vozilom. Za S-a z voznikom težkim 70kg in približno 40 litrov bencina ustreza podatek 1260kg, za Cooperja bom uporabil 1210 dokler ne grem na vago. Podatek 1260kg za S-a so že nemci določili na vagi, za Cooperja sem kot rečeno objektivno preračunal.
Lp
Podatek o teži avta je v prometni. Kako pa je določena (kok bencina v avtu, voznik?, prtljaga?) pa ne vem.
LP
A ni v prometni tud samo serijska oprema ali grejo posebaj vagat vsak avto? Ker če je samo serijska oprema manjka klima, radijo,itd, ki ni v serijski opremi.
Miha ga je zvagal s 1300kg, Nemci so bili večkrat na vagi in je kazalo 1260kg s tem da je bil voznik lažji od miha (65kg), je imel lahke feltne ter bil brez raznega težkega kroma :laugh
Lp
Še vedno ne vem, kako boš ti na podlagi teh podatkov določil težo svojega avtomobila.
Osnovne operacije kot so seštevanje, odštevanje itd ti pač pri tem ne bodo dosti pomagale.
Glede na to da si hvalil svojo super duper hyper napravico za merjenje, me zanima kako ta napravica TOČNO meri na NETOČNIH podatkih.
Ne da je samo oprema boljša od NASIne, celo kader je stopnjo višje.:crazy
Podatek o teži vozila je potreben samo pri končnem izračunu ter upoštevanju raznih izgub. Med samim postopkom merjenja teža ne igra nobene vloge. Itak bom šel na vago samo za prvo silo bi rad vedel kolk približno vaga Cooper, na +-20kg bi se teža zih mogla določit. Za S-a kot rečeno približno težo poznamo. Za do kg natančne podatke je pa seveda priporočljivo, da vsak pelje na vago svoje vozilo, sicer pa napake v teži +-20kg ne bodo imele ne vem kakega vpliva.
In Fisher, tista tvoja kao od NASE zadeva marsičesa ne upošteva v izračunu tako da se mi ne da prepirati s tabo kaj je boljše in kaj ne. Zadevo imam, je precej natančna in to je to :okSe pa strinjam, da je tvoja navedena zadeva od Nase precej natančna za opravljanje raznih meritev pospeševanja kot so 1/4 milje itd in jo tudi tam največ uporabljajo :okJe pa razlika v tem, da ima tista naprava vgrajen senzor, moja je pa povezana z računalnikom vozila tako da lahko upošteva še razne dodatne faktorje.
Lp pa prosim brez prepira :ok
Jaz nimam nicesar NASInega. Ni ti treba vsakic sproti dokazovati, da ne razumes napisanega. :ok2
LP
nimaš nič nasinega in hvališ nekaj kar nimaš. :napaka
ni ti treba stalno sproti dokazovati, da so v tvojih očeh vse stvari ki jih ne najdeš/pogruntaš/projektiraš ti, zanič :okPa brez kreganja prosim, dost smetenja tele teme.
Lp
Preberi temo še enkrat, pa boš mogoče razumel.
Zaradi enega posameznika se ne bom znova in znova ponavljal, če lahko uporabiš iskanje.
Super če imaš napravo ki z netočnimi vhodnimi podatki, daje točne izhodne podatke.
Pač navadni smrtniki nimamo te moznosti, pa tudi pri NASI ne. Jebat ga...pač si korak pred vsemi. :eek
+-20 kg bo imelo ziher ful vpliva:ironija s tako natančnostjo se pa da določit težo.
Lp
Ni G tech- je še mal bolj profesionalna zadeva. G tech ni povezan z računalnikom v avtu, ta moja zadeva pa bo tako da ti točno zazna določene parametre, zadeva je povezana tudi z notebookom kjer imaš ful opcij za raznorazne funkcije in primerjave. Natančnost meritve moči napram valjem MAHA, ki naj bi bili najbolj natančni je 1% tako, da je kar zanimiva stvar. :mljask Naslednja stopnja investicije, ki jo bo potrebno izvest je še nabava lambda sonde za točne meritve naših nastavitev- za tole sledečo zadevo bo pa treba še malček šparat ker je vse svinjsko drago.
+-20 kg bo imelo ziher ful vpliva:ironija s tako natančnostjo se pa da določit težo.
Imaš kakšno posebno formulo za izračun %?:crazy
Pa saj nam podatek, da ste dobili za cca 25 konjev drugačno moč kot na valjih dovolj pove o natačnosti. Nima smisla naprej razpredat. :)
LP
Hi Grupa:
Malo zamujam,... bil v tujini in tu pa tam pogledal,...
Nekdo me je vprašal s katerimi platišči sem šel na tehtnico - 5 kraka 16".
Kot rečeno 1215 kg, naj bi bilo z 70kg šoferja + vse tekočine + mislim da 70% bencina,...
Verjetno pa tudi brez klime, vseh dodatkov, predpražnikov, itd.itd,...
Big Boss - kdaj se zmenimo za meritev ???
Mislim, da tu ni pomembna absolutna moč ampak primerjava - če sočasno z istima voznikom in merilcem, oba MINI-ja pokažeta isto je to - to,...
In pa razmerje med KTM/JCW/Cooper S in podobno bi se moralo dobro videti.
Or not ?
Samo da smo skupaj - isti pogoji,... se zvagamo, zapeljemo it BO DEBATA :-)))
Zadnjic sem te pozval za head to head. Pa ni bilo casa. :)
Ce zelis imamo v soški dolini zarisanih 402 metra. (zdaj si ti na vrsti za vabilo :-D )
Stvar bo takoj ob crti jasna. :)
Brez tehnic, NASIne tehnologije in se cesa. :)
LP
Hi:
drag je drag,... in bova eno odpeljala,... in sva malo tudi ŽE primerjala :-)
Na prvem srečanju :-)
Tole z napravo, pa seveda ostaja, ker bomo dobili dober podatek o razmerjih moči - in mislim, da podatku o 170 oz.163 KS za standardni S, pač gre verjeti (meritev je seveda drugačna kot "na valjarjih"),...
V smislu, da če z Big-ovo napravo pri večini Cooper S izmeriš xy KS, recimo 160 in potem na KTM/JCW 200, imajo slednji pač 40% več moči ali kar koli se bo že pokazalo,... - v tem smislu si predstavljam,...
Samo mora biti isti dan in tik po meritvi mase.
Sicer ne vem kako dela naprava, a pri tem ima najbrz tudi prestavno razmerje kaj zraven.
(no pri nama to ni problem, ker imava istega)
Pac je Big prevec skrivnosten in se debate itak ne da speljati na bolj tehnicni ravni, ker niti ne vemo o cem je govora.
V auto motor und sportu najdu primerjalni test cooper S 120kw vs, pugi 206 RC 130 kw jan. 2004.
Avta sta si izjemno skup.
Pa še podatki o pospeških za S-a:
Gume 195/55/16 Sp sp. 3000 na 5 krakih litkah (zvezda)
Teža: 1240 kg
80 - 4,9s
100 - 7,1
120 - 10,1
130 - 11,8
140 - 13,7
160 - 18,2
elastičnost:
60-100: 7,9/10,2 (4., 5.)
80-120: 10,4/14,3 (5., 6.)
Testna poraba med 6,2 in 13,7, povprečna 11,9
LP
@Fisher
Nisem prav nič skrivnosten- obširno predstavitev bom seveda objavil tud gor samo sem trenutno tako zelo v stiski s časom da mi še ni uspelo. Tudi tista meritev, ki sva jo naredila pri Toniju ni 100% zanesljiva, ker sva izmerila samo 2krat v različnih prestavah in je bilo to samo kot hitr, nenatančen test naprave. Sem pa naredil v petek 2 meritvi svojega in sem dobil vn 123 konjev in 125 konjev, je bil pa tudi samo hiter test na neprimerni cesti- v breg tako da bo treba zadevo ponoviti. Sem že ogledal primerno ravno cesto tu v lj kjer bomo lahko izvedli teste.
Kdaj bo dan testiranj se moramo zmenit :) Ta teden imam s časom zopet veliko stisko tako da predlagam naslednji teden, mogoče v petek zvečer.
Lp,
Anže
BigBoss kok te je prišla naprava za merjenje?
interface 150€, softveri 225€. Bom več povedal tekom tedna ko najdem čas.
Lp
Dej če bi bil tok prjazen pa to posodu, (lahko si prisoten pri meritvi)...Radi pa bi zmeril pospešek pri golfu 5 GTI. Dobiš za pijačo? :ok
Bomo se zmenl, ma golf 5 obd2 priključek al ma kako vagovo zadevo?
Lp
Hmm nevemo točno, ma sej boš lahko pogledal (če boš imel čas), ti smo javi k boš fertik z svojimi zadevami. :)
Sem mal povprašal...ja, golf ima obd2 priključek. Tak bolj ploščat oz. nizek pa širok pa vijolčne barve (vem da barva verjetno nima veze :) ). Verjetno je ta prav? Na imena se žal ne spoznam :)
Če se kej uspeta zmenit... hvala:ok
lp
to je to. Bomo zrihtali- upam da še ta teden. se javim okoli četrtka. lahk bi nardili še kako primerjavo s kakim S-om :ok
Lp
No super. Za primerjavo z S-om... ni problema:) Sporoči torej, ko boš vedel kaj in kako, pa se zmenimo:cool
Tnx, lp
Na to temo se nic ne dogaja. Nobenih primerjav nic.
Skratka meni je vazen cel paket.
JCW ji imam izziv za vas. Mobi peljite pod 1:11:5 pa vam castim gajbo.
Cakamo......zadnji cas JCW ja (cel paket z zavorami in podvozjem) je ce se ne motim 1:17:xxx :laugh :-D
Casa imate do konca leta, potem ponudba za gajbo ne velja vec.
LP
@Fisher
Veliko naredi voznik saj sem tak čas kot ga je mel takrat jcw peljal z mojim cooperjem s 16" in 195 pnevmatikami :okPomoje boš dolgo čakal, da se bo kdo z JCW-jem naučil vozit brez izgube časa v vsakem ovinku oz. da se bo kdo skorajžil in posodil avto za par krogov :ok
Lp
Glede primerjav je pa zadeva ta, da naprava je, počasi sem tudi pogruntal kako je treba ravnat da dela brezhibno samo ni korajže pri določenih ljudeh :laugh
Lp
Še graf GTI-ja, ki smo ga izmerili: pokazalo je 201 konj :ok
Seveda je voznja pomembna.
Ampak moja voznja ni nic posebnega.
Celo podpovrecna je. Pojdi na mobisux prebrati kaj menijo o meni in moji voznji.
Pojma nimam!
Torej JCW ne bi smel imeti tezav zaradi tega. Torej: still waiting. Vsaj napoved, kdaj bo dan D in se bo to izvajalo. :)
Baje nekateri ne gredo tja, zato ker jim je to edini avto. Bou ocitno ne zaupajo uradnemu tunerju teh MINI jev in dvomijo v kvaliteto in se bojijo da bo kaj utrgalo. Druge razlage nimam....
PS: Seveda je moznost, da kaj utrga tudi meni in vsakemu drugemu a za razliko od JCW jarjev, nimamo tega straha in zaenkrat zaupamo kvaliteti KMT ja. :-D
Zanimivo je to, da sva šla potem gledat z Wizzom graf od stock GTI-ja in sta si z grafom od BigBossa zelo podobna... Tako da še en plus napravi. :ok
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.