PDA

Ogled polne verzije : "Dogodivščina" v avtopralnici

bmw
28.4.2004, 13:05
V ponedeljek zjutraj smo dali čistit X5 odzunaj in odznotraj. Dali smo ga čistiti v eno avtopralnico, kjer ti notranjost spucajo kemično. Nevem kako to gre, ampak avto je videti kot nov in se sveti. Je pa nastal en problem. Ko je bil avto spet doma, smo ugotovili, da mu manjka zadnji levi kotni PDC senzor. :jok No v bistvu je senzor visel na žicah, nikjer pa ni bilo tiste plastike okoli, kot je pri ostalih senzorjih...v glavnem danes gremo do tipsona pa pravi, da so to "slabo pritrjeni delci na avtomobilu", in "da zanje ne odgovarjajo." Ne vem kako mu je to uspelo, vsi senzorji so bili trdno pritrjeni, ko je dobil avto v čistilnico. Lepo pa se vidi, da je tista plastika odlomljena. Ne vem, kako je to on spravil dol oz. odbil ali karkoli pač je, verjetno s pritiskom, ko je pucal avto. Potolažili so nas šele dobri fantje na AA, ki so mel na zalogi to plastiko (stal je cca. 1000 SIT, medtem ko je pranje stal 17.000 SIT). Senzor je zdaj v popravljanju, tista avtopralnica pa našga avtomobil nebo več videla....

zanimivo pa je, da se nam je nekaj podobnega v avtopralnici že zgodilo, in sicer ko smo dali pri E39 notranjost čistit, so nam majstorji uničili senzor za airbag...

Bimmer
28.4.2004, 13:18
Kako jim je pa uspelo uničit senzor za airbag ?!? S takimi se tudi nima smisla, ker nikoli ne popustijo in ne priznajo. Je pa zoprno, če gre za večje vsote denarja pri poškodbah.

Jst raje kupim Vanish pa avto isto kot nov. :) Ampak res, dela čudeže.
Pred dnevi sem ravno strop čistil in je kot nov.

LP

pero
28.4.2004, 13:22
X5 so zaradi te napake klicali v tovarno nazaj ker omenjen senzor in žicovod ročne zavore niso tovarniško pravilno ali pa dobro pritrjeni.
Bali so se namreč da bi se omenjeni deli lahko dotikali izpušne cevi.
Se mi dozdeva da je nekdo na forumu objavil prav listino vpoklicev sam zdej ne vem kdo ni pa tako dolgo nazaj in ravno za x5 me je zanimalo ker je zame ta voz prelep in sem zasledil o senzorskih in zavornih napeljavah. :)

Martin ///M
28.4.2004, 13:40
Kako jim je pa uspelo uničit senzor za airbag ?!? S takimi se tudi nima smisla, ker nikoli ne popustijo in ne priznajo. Je pa zoprno, če gre za večje vsote denarja pri poškodbah.

Jst raje kupim Vanish pa avto isto kot nov. :) Ampak res, dela čudeže.
Pred dnevi sem ravno strop čistil in je kot nov.

LP

vanish, si loh malo bolj natancen???
kje se ga kupi, kako cistis z njim?

Jure24
28.4.2004, 13:45
Kako jim je pa uspelo uničit senzor za airbag ?!?

Najbrž se je nekdo s kolenom premočno naslonil na sovoznikov sedež.Standardna napaka pri E39.

bmw
28.4.2004, 14:02
X5 so zaradi te napake klicali v tovarno nazaj ker omenjen senzor in žicovod ročne zavore niso tovarniško pravilno ali pa dobro pritrjeni.
Se mi dozdeva da je nekdo na forumu objavil prav listino vpoklicev sam zdej ne vem kdo ni pa tako dolgo nazaj in ravno za x5 me je zanimalo ker je zame ta voz prelep in sem zasledil o senzorskih in zavornih napeljavah. :)

to o vpoklicu prvič slišim. Je pa res, da je tam izpušni lonec proklet bliz žicam, se lepo vidi, ker sem snel plastiko dol(tam k mata 3.0i pa 4.4i rore vn je pr dizlu plastika).

Bimmer
28.4.2004, 14:11
V Intersparu sem kupil Vanish PowerShot. Cena je okoli 1300 SIT. Je v obliki spreja. Na razdaliji 15 cm pošpricaš, za kratek čas se naredi bela plast a kmalu zgine. Nato samo še z lepo krpo podrgneš in to je to. Jst sm samo za strop porabil eno flašo. Obstaja pa zdej na novo tudi v obliki pene, ki pošpricaš na sistem pumpce. Verjetno tudi v redu zadeva.

LP

Martin ///M
28.4.2004, 14:14
V Intersparu sem kupil Vanish PowerShot. Cena je okoli 1300 SIT. Je v obliki spreja. Na razdaliji 15 cm pošpricaš, za kratek čas se naredi bela plast a kmalu zgine. Nato samo še z lepo krpo podrgneš in to je to. Jst sm samo za strop porabil eno flašo. Obstaja pa zdej na novo tudi v obliki pene, ki pošpricaš na sistem pumpce. Verjetno tudi v redu zadeva.

LP

hvala, danes grem v "akcijo" :ok

pero
28.4.2004, 14:16

to o vpoklicu prvič slišim. Je pa res, da je tam izpušni lonec proklet bliz žicam, se lepo vidi, ker sem snel plastiko dol(tam k mata 3.0i pa 4.4i rore vn je pr dizlu plastika).

Točno to ja.Men se zdi da so to reševali tako da so na omenjeno plastiko drugače speljali te žice.Jaz bi se vsekakor pozanimal pri avto hiši kjer ste kočijo kupili, ker so vam to zamolčali.

bmw
28.4.2004, 14:50
Točno to ja.Men se zdi da so to reševali tako da so na omenjeno plastiko drugače speljali te žice.Jaz bi se vsekakor pozanimal pri avto hiši kjer ste kočijo kupili, ker so vam to zamolčali.

to bo pa bolj težko. Avto je bil kuplejn pri tehnounionu kot eden zadnjih :-D

pero
28.4.2004, 15:02

to bo pa bolj težko. Avto je bil kuplejn pri tehnounionu kot eden zadnjih :-D

Njihovo zapuščino je nasledil AA z vsemi dokumenti, saj je moral BMW dovoliti ali ukazati prehod iz TU v AA z vso dokumentacijo o vozilih.
Da je tu nastal kaos niste krivi vi temveč takrat odgovorni v TU kot sedanji v AA ki so verjemi mi povezani tako da malo pritiska ne bo škodilo.Uradni zastopnik je uradni zastopnik in ni važno kako se imenuje ali TU ali AA ali E.T. itd.Tebe to ne zanima, kje je ostalo obvestilo o vpoklicu ker je le ta bil izvršen po celem svetu.Sedaj je AA uradni zastopnik in mora odgovarjati tudi za TU grehe.

Mitja
28.4.2004, 15:36
Jaz sem enkrat poleti pri 35 stopinjah peljal avto v pralnico in mi je zaradi mrzle vode (predvidevam) vrglo ven 0,5 cm laka na strehi. Temeljna barva je ostala gor, tako da sem potem samo zalil z barvo. Seveda tam ni hotel nobeden slišati o tem. Da bi mi kdo prej povedal, da se lahko zgodi kaj takega pa tudi ne :besen Saj v bistvu je logično, lak 70 stopinj, voda pa 15 :frown

Ne priporočam pralnice, ko je vroče. :nono

Jerry
28.4.2004, 15:54
Hja, za taksne primere avtopralnice ponavadi obesijo opozorilo, da za skodo na avtomobilih ne odgovarjajo in da je pranje na lastno odgovornost stranke. Ce pa opozorilo ni vedno na vidnem mestu, je pa druga zgodba. V Ameriki bi znal v tem primeru iztoziti lepo vsoto, v nasi "pravni drzavi" ti pa ostane edino :damn

bmw
28.4.2004, 16:42
Hja, za taksne primere avtopralnice ponavadi obesijo opozorilo, da za skodo na avtomobilih ne odgovarjajo in da je pranje na lastno odgovornost stranke. Ce pa opozorilo ni vedno na vidnem mestu, je pa druga zgodba. V Ameriki bi znal v tem primeru iztoziti lepo vsoto, v nasi "pravni drzavi" ti pa ostane edino :damn

Pa če smo mu posebno rekli naj pazi, kaj dela, posebej okoli senzorjev(kot da bi vedeli, kaj nas čaka), ampak je res, kar si rekel, v naši "pravni državi" ti ostane samo :damn ...

M power
28.4.2004, 17:09
Lih zaradi takih stvari, nobenega mojega avta avtopralnice ne bodo videle... :damn Rajsi si lepo doma cas vzamem in lepo "langsam" perem svoj voz, je bolj zihr :ok2 Je imel podobne izkusnje kolega, ko je v Kranju peljal svojega roverja v avtopralnico in je ven prisel s spurami cez cel levi bok, se je pac nekaj snelo iz tistih metel in je lepo ruzilo po boku :damn. Na sreco je izbojeval povrnitev stroskov popravila :ok Od takrat tudi on samo doma pere avto... :laugh :laugh

BMW M
28.4.2004, 18:57
Še dobro, da uživam doma, od pranja avtomobila. :ok :cool

bmw
28.4.2004, 21:15
No, ko ste tako navdušeni, a bi še našega oprali? :ok2

Saj ne, da bi bila to finoča, nekateri nimamo časa oz. priznam, se nam kdaj tudi ne da takrat ko imamo čas čistit...je pa avto zelo težko čistiti...barva je topasblau metallic in se vsaka kapljica pozna...pa tudi notranjost, ki žal ni usnjena, je izjemno težko čistit.

http://images.cardomain.com/member_images/7/web/295000-295999/295239_1_full.jpg

M power
28.4.2004, 22:12
No, ko ste tako navdušeni, a bi še našega oprali?
Ga pripeljete v petek popoldne, pa ga dobite v nedeljo zvecer opranega... :laugh pac avto je velk, pa se zavlece... :ok2

Simon
28.4.2004, 22:21
pri nas smo še kokurenčnejši in sicer pripeljete v petek popoldne vrnemo pa vam ga ŽE v soboto zvečer in vse to seveda po bistveno nižji ceni kot pri M power...se pozna, da prihaja konkurenca iz EU :metalc

oracle
29.4.2004, 12:01
pri meni pa ga pripelješ v petek dopoldne in ga popldne dobiš...spucam ga zastonj, vi krijete le stroške bencina ki bodo nastali zaradi pogoste vožnje do trgovine za nego avta in nazaj :-D

BMW M
29.4.2004, 12:44
Nekaj sem razmišljal o srečanju v Prekmurju, ampak nekje v juliju ali avgustu.
In takrat bi lahko zrihtal za interesente ROČNO POLIRANJE VOZILA ZA ZELO UGODNO CENO :cool
Ampak, potem bi se mogli prej "prijavit" za poliranje, ker za en Avto ta2 fanta porabita prb. 2 uri časa. :ok

Jerry
29.4.2004, 13:52
Bmw, nekako se mi zdi, da ti ne bo vec treba skrbeti za vzdrzevanje cistoce avtomobila :-D

Ti lepo objavi javni razpis, ponudnikov ocitno ne bo manjkalo :ok2

Lahko organiziras tudi nagradno igro in kdor zmaga, lahko BREZPLACNO spolira tvoj avto :laugh

A mojega Cliota bi tudi kdo spoliral :cool

oracle
29.4.2004, 15:18
A mojega Cliota bi tudi kdo spoliral

seveda bi ga, če bi dou pol en krog s kkšnim od tvojih kočij :-D

Jerry
29.4.2004, 16:52
A mojega Cliota bi tudi kdo spoliral

seveda bi ga, če bi dou pol en krog s kkšnim od tvojih kočij :-D

Ponudba, vredna razmisleka :cool

Hecam se :-D Ti kar pridi enkrat do mene, ce zelis, se bova kar tako malo zapeljala -Clio naj bo kar svinjski, moja skrb in nega je namenjena bavarskim brundotom :love

bmw
29.4.2004, 20:19
Ponudb je res veliko, bom mogoče razmislil za naslednje pranje :-D . Zdaj je že očiščen in pa tudi senzor je popravljen s strani majstora Podlesnika, ki si je upu dol potegnt plastiko(jst se nism upu, ker sm se bal da bom kaj utrgal) in poštimal zadevo :ok

veloce
2.5.2004, 21:47
Evo, pr meni ga pripelješ, pa ga ne dobiš več nazaj. Ga bom večno pucu! :laugh :ok2 Pa še zastonj bo!

mustang
16.5.2004, 22:59
No, ko smo ravno pri avtopralnicah, kje na gorenjskem ali LJ je kaka dobra avtopralnica (za notranje čiščenje avtomobila)

sk|s
17.5.2004, 12:39
ma hej! kakorkoli pogledas... U PI"$#&, DA NI N-O-B-E-N-E avtopralnice pod tem soncem, ne ročne ne avtomatske, ki bi speglala avtoček kot ga sam.

jebeš...

drugače v ljubljani prisegam na peugeot - modri lev na fužinah in na novo od avtotehne skupine v dravljah pri pumpi.
se mi zdi da bolje že ne moreš dobiti iz avtomatske pralnice.