Ogled polne verzije : Olje in šipka
Kak da serija 1 nima šipke za zmert olje..samo elektronsko ma na armaturni plošči, pa še čudi me da sem moral nilivat olje not, da ga je blo premal
Dark Funeral
17.1.2007, 00:13
servis :crazy
Seveda ima šipko za izmeriti olje!
Kak da serija 1 nima šipke za zmert olje..samo elektronsko ma na armaturni plošči, pa še čudi me da sem moral nilivat olje not, da ga je blo premal
Enka z bencinskim motorjem nima šipke, ampak lahko nivo olja preveriš "le" preko BC.
Dizelski motorji pa imajo šipko, s katero lahko preveriš olje po klasičnem postopku..
Aje nov pri novih avtih je normalna poraba olja dokler se vse skupaj ne usede seveda govorimo o majhni porabi preberi navodila za uporabao tam to piše sam imam kombi opel movano 3.0 cdti in mi je na 15000 km porabil olja do priblizno polovice šipke (verjetno 0,5l) v navodilih piše da je normalo.
Enka z bencinskim motorjem nima šipke, ampak lahko nivo olja preveriš "le" preko BC.
Dizelski motorji pa imajo šipko, s katero lahko preveriš olje po klasičnem postopku..
Za bencinca sem tudi mislil, ker pač delam na enih od naših črpalk pa je prišla ena gospodična z 1-ko pa smo stvar zrihtal.
Aje nov pri novih avtih je normalna poraba olja dokler se vse skupaj ne usede seveda govorimo o majhni porabi preberi navodila za uporabao tam to piše sam imam kombi opel movano 3.0 cdti in mi je na 15000 km porabil olja do priblizno polovice šipke (verjetno 0,5l) v navodilih piše da je normalo.
Meni je serviser rekel ,da sem porabil razmeroma malo olja na interval 30 000 km to je 1 liter .
Kar se tiče porabe novega avtomobila to ne drži,ker ti ga tudi kasneje rabi olje:eur:)
Pozdravljeni,
Pri 118d se mi je prižgala lučka za olje, pa ne vem oznako olja. A mogoče kdo ve, katerega točijo v Makomi, ker sem namreč tam delal zadnji servis?
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
Pri 118d se mi je prižgala lučka za olje, pa ne vem oznako olja. A mogoče kdo ve, katerega točijo v Makomi, ker sem namreč tam delal zadnji servis?
Hvala za odgovor.
Če se ti je lučka prižgala, pomeni da ti manjka točno liter olja. Da izveš kakšno olje imaš noter, pa najboljše da kar tja pokličeš, najbrž pa je Castrol 0w40 ali Mobil 0w40.
Hvala, sem našel pri motorju listek, kjer piše 5w30, znamke olja pa ni, verjetno je vseeno, samo da je 5w30.
lp
Hvala, sem našel pri motorju listek, kjer piše 5w30, znamke olja pa ni, verjetno je vseeno, samo da je 5w30.
lp
¸
Ma ja znamka tut ni glih, da je vseeno:-D
Če misliš dodajat olje vlij notr isto kot je že notri - se pravi ista gradacija in ista firma :ok
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.