PDA

Ogled polne verzije : Izbira čelade

boris bmw
20.12.2006, 12:38
Prišel je čas, ko bo potrebno zamenjati tudi čelado.
Zanimajo me vaše izkušnje z njimi; katero bi priporočali.
Zanjo sem pripravljen odšteti nekje do max. 400€
Uporabljal jo bom na R1150R in sem tako gledal tudi preklopne čelade.
Ima kdo kaj izkušenj z njimi?
Veliko sem prebral že v ostalih forumih, ampak dilema še vedno ostaja.
Ima mogoče celo kdo kakšne aktualne popuste? :mljask

Lp,
Boris

citrobooster
20.12.2006, 14:30
Prišel je čas, ko bo potrebno zamenjati tudi čelado.
Zanimajo me vaše izkušnje z njimi; katero bi priporočali.
Zanjo sem pripravljen odšteti nekje do max. 400€
Uporabljal jo bom na R1150R in sem tako gledal tudi preklopne čelade.
Ima kdo kaj izkušenj z njimi?
Veliko sem prebral že v ostalih forumih, ampak dilema še vedno ostaja.
Ima mogoče celo kdo kakšne aktualne popuste? :mljask

Lp,
Boris

preklopna čelada je sicer vredu zadeva, vendar ne "tesni" tako kot navadna integralna čelada. sliši se piš vetra, zato je kot taka manj primerna za naked motorje oziroma motorje z manj vetrne zaščite.
moje mnenje je, da si kupi udobno nepreklopno integralno čelado in seveda čim lažjo. je pa res, da sem na potovalnikih videl veliko motoristov prav z preklopno čelado...
sicer pa povprašaj pri prodajalcu bmw-jev (AA recimo) in se zmeniš za popust. mislim da ne bi smelo bit problem.. :ok
osebno pa sem kupil čelado od sharka srednejga ranga (250 -300 eur) in sem z njo zadovljen. priporočam vsaj probo. :ok

boris bmw
20.12.2006, 15:56
BMW-jeve čelade se mi nekako najbolj lušta :mljask , imam pa občutek, da bo cena okol 700€, bom povprašal o ceni. :ok
Najbolje bi bilo imeti obe. Integralno in preklopno :ok2
Preklopna je po mojem super zadeva za krajše razdalje, kjer si lahko elegantno prezračiš glavo na kakšnem semaforju, v koloni itd...
Za preklopno sem gledal nolanov model N-102. Ima kdo izkušnje z njo?
Pr integralnih je pa neverjetna poplava na trgu... Od ARAI, SHARK, SHOEI, Schubert do nekih xxx....
Kateri model Sharka pa imaš citrobooster RSX,RSI, RSF2i, RSF2 race?
Za SHARKA imam eno ugodno varianto v CRO in je mi je tako zelo zanimiva.
Obstaja tudi za Shark čelade pinlock? Želim si samo, da se mi ne rosi....

citrobooster
21.12.2006, 12:12
jaz imam shark rsf (azuma replica) že kar 4 leta in je kot nova. ima tudi dva vizirja. iridium modrega ter še enga svetlo modrega (ta slednji je super za vožnjo ob vsakem vremenu)
zaklepa za ćelado ne rabiš, ker je vizir in tesnenje zelo kvalitetno. zravne čelade dobiš tudi tisit "nosnik", da se ti ne rosi vizir ob preveliki temp. razliki.
:ok

[YuGo]
21.12.2006, 12:36
Brž na AA, imajo akcije čelad. Sportintegral so v akciji, če pa želiš "systemko" pa se dogovoriš za akcijo. :-D

PS: klikni me na PM

Cimpo
21.12.2006, 13:03
jaz imam shark rsf (azuma replica) že kar 4 leta in je kot nova. ima tudi dva vizirja. iridium modrega ter še enga svetlo modrega (ta slednji je super za vožnjo ob vsakem vremenu)
zaklepa za ćelado ne rabiš, ker je vizir in tesnenje zelo kvalitetno. zravne čelade dobiš tudi tisit "nosnik", da se ti ne rosi vizir ob preveliki temp. razliki.
:ok

Jaz imam Shark RSR(500EUR) sicer zelo dobra čelada, vendar sem imel probleme z njo ker ima sprednji del čelade potisnjen preveč k obrazu, in me je med vožnjo ko je zračni upor pritisnil nanjo začela tiščati v nos :crazy Pa nimam glih velikega nosu :) In sem moral pri čisto novi čeladi rezati z olfa nožem notranje obloge :damn

Po mojem je pomenbno tudi to da ima čelada patent pri zapiranju paščka na obročke(PRO).Mojemu kolegu se je zgodilo to da se mu je pri trku čelada odpela(ni bila na obročke), in padla z glave preden je on padel na tla :frown

Jaz bi kupil čelado firme ARAI :ok ali SHOI

ToTALLy_SeXy
21.12.2006, 13:46
Preklopna je po mojem super zadeva za krajše razdalje, kjer si lahko elegantno prezračiš glavo na kakšnem semaforju, v koloni itd...
Za preklopno sem gledal nolanov model N-102. Ima kdo izkušnje z njo?

Nolanove ti ne priporočam, sploh pa ne preklopne :blackeye . Meni se zeloooooo rosi, naspoh je zelo nerodna in meni malo pretežka..
Tole elegantno prezračevanje, ni tako elegantno, kot se mogoče zdi in sploh ne na križiščih. Je nimaš niti časa odpret. Jaz ponavadi odprem samo vezir.
Tako kot je reklel @citro, da tudi ne tesni dobro :blackeye .
Včasi če se peljeva malo hitreje, je prav grozen občutek.
Tako da..jaz defentivno ne bi priporočala preklopne čelade :ok

To pomlad stopim tudi jaz v akcijo z nakupom nove čelade. Ciljam na že zdoraj omenjene čelade.

By :)

boris bmw
21.12.2006, 19:46
Glede na do sedaj prebrano bom resno moral odpustit namen nakupa preklopne čelade.
Sedaj še počakam na informacije o BMW jevih čeldah, drugače pa je v Louis-u (Avstrija) akcijska prodaja čelad SHOEI (XR-1000). Cena je 329€.
Če ima kdo namen SHOEI - je sedaj pravi čas.... :ok
Hvala za odgovore.
Lp,
Boris

[YuGo]
21.12.2006, 20:44
Preklopna je super, vendar ne sme bit Nolan. :ok2

gajo_g
21.12.2006, 21:00
mojo sodelavec nenormalno hvali schubertovo čelado kako pa si sledijo čelade po kvalitieti ter priznanostjo znamk ????'

[YuGo]
21.12.2006, 22:40
mojo sodelavec nenormalno hvali schubertovo čelado kako pa si sledijo čelade po kvalitieti ter priznanostjo znamk ????'

schubert=BMW :ok2

citrobooster
22.12.2006, 07:19
]mojo sodelavec nenormalno hvali schubertovo čelado kako pa si sledijo čelade po kvalitieti ter priznanostjo znamk ????'

schubert=BMW :ok2

ja, mislim da je res tako. sicer pa so men bolj priznanimi arai in shoei, vendar večinoma za športne motorje.

BISSON
22.12.2006, 08:10
Čelade ne kupuj na ta način,da naj ti MI svetujemo katero izbereš.Pojdi k par prodajalcem in preizkusi več različnih in jih imel na glavi kar nekaj časa.Nekateri prodajalci dajo ob neki kavciji tudi čelado za domov,za dan dva,pa jo imej doma uro na glavi ,pa boš potem videl kateri ti "leži".
Ne nasedaj lepim in atraktivnim reklamam,treba je preizkusiti,kot smučarske čevlje!

boris bmw
23.12.2006, 13:15
Sedaj pa je stvar takšna, da imajo v AA znižanje čelad (kot mi je sporočil prijazen forumaš YuGo - hvala še enkrat :beer ) in sicer BMW SportIntegral.
V sredo grem poizkusit in v kolikor mi bo ˝sedla˝ na glavo jo vzamem.
Ima kdo kakšno informacijo o teh čeladah - BMW SportIntegral?

Hvala.

Lp,
Boris

525iX
23.12.2006, 13:23
uporabljam Schuberthovo C2 čelado , po mojih ocenah odlična čelada.
Ampak je vredno poizkusiti več čelad , da ugotoviš , katera ti najbolj sede na glavo..Pa dober nakup :)

citrobooster
24.12.2006, 18:41
zadnjič gledal v katalogu novo sharkovo čelado, ki je integralna ali jet. videti je super zadeva, ker se iz integralne dobesedno spremeni v jet. sprednji del se pomakne čisto nazaj in ni moteč. predlagam ogled :ok

boris bmw
27.12.2006, 21:05
Sem bil danes v AA Trzin.
Presenečen nad vljudnostjo in ustrežljivostjo. :cool
Vzel sem čelado BMW SportIntegral, kolikor sem jo imel na glavi mi je bila odlična, za preverjanje na motorju pa bo potrebno še malce počakat. :ok2

Lp,
Boris

[YuGo]
28.12.2006, 18:59
Sem bil danes v AA Trzin.
Presenečen nad vljudnostjo in ustrežljivostjo. :cool
Vzel sem čelado BMW SportIntegral, kolikor sem jo imel na glavi mi je bila odlična, za preverjanje na motorju pa bo potrebno še malce počakat. :ok2

Lp,
Boris

Rešli problem :ok2

AliFrei
7.11.2008, 12:16
Pozdravljeni!

A kdo ve, katera preklopna čelada (proizvajalec, model) je bila prva na tržišču in katerega leta? Še bolj me zanima, katero podjetje jo je sploh izumilo in katerega leta... Hvala za odgovore oz. linke...

nikolaj
7.11.2008, 15:49
Mislim da Nolan N?? če se ne motim,nisem pa siguren zato počakaj na kak boljši odgovor:)

Urko
8.11.2008, 11:09
@AliFrei: Ne me sicer držat za besedo ampak mislim da so prve preklopne čelade razvili v Schubertu za BMW kakih 25 let nazaj (BMW System 1)

@boris bmw: vidim, da si rešil problem in čelado že kupil, sedaj je ravno pravi čas za nakup čelade - akcije. Sam sem že dolgo imel na piki Shoei XR1000 jo zadnjič v Louisu temeljito pregledal in pomeril (da sem izbral pravo velikost za mojo glavo), ker pa niso imeli pravega dekorja, je nisem vzel, ampak se zvečer vsedel za ebay in v poplavi ponudbe našel isto čelado v izbranem dizajnu za podobno ceno kot v Louisu. Naročilo, plačilo, dostava in takoj probat. Super je. Lahka, tiha, pinlock proti rosenju deluje. Skratka super zadovoljen.

Še nasvet. Pri nakupu čelade je važno tudi da je v bližini ustrezen servis, da lahko dobiš nov vizir, pinlock vložek, mogoče nove lične blazinice,...

LP U

AliFrei
9.11.2008, 20:16
@AliFrei: Ne me sicer držat za besedo ampak mislim da so prve preklopne čelade razvili v Schubertu za BMW kakih 25 let nazaj (BMW System 1)

@boris bmw: vidim, da si rešil problem in čelado že kupil, sedaj je ravno pravi čas za nakup čelade - akcije. Sam sem že dolgo imel na piki Shoei XR1000 jo zadnjič v Louisu temeljito pregledal in pomeril (da sem izbral pravo velikost za mojo glavo), ker pa niso imeli pravega dekorja, je nisem vzel, ampak se zvečer vsedel za ebay in v poplavi ponudbe našel isto čelado v izbranem dizajnu za podobno ceno kot v Louisu. Naročilo, plačilo, dostava in takoj probat. Super je. Lahka, tiha, pinlock proti rosenju deluje. Skratka super zadovoljen.

Še nasvet. Pri nakupu čelade je važno tudi da je v bližini ustrezen servis, da lahko dobiš nov vizir, pinlock vložek, mogoče nove lične blazinice,...

LP U

Hvala Urko. Takega mnenja sem tudi jaz. Neki model iz Nolana v Velenju me poskuša prepričat, da je bil to pač Nolan in da mu jaz ne morem soliti pameti. Jaz pa sem od mojega prijatelja motorista in zapriseženega BMW-jevca slišal, da je bil to Schubert, ki da je razvil te čelade za nemško policijo in se jih nekaj časa sploh ni dalo dobiti na tržišču... Sicer pa bom še enkrat priveril pri njemu, sigurno ima kako literaturo o tem... Hvala še enkrat in lp...