Ogled polne verzije : BMW-ji uvozeni iz tujine
Tle vidm da ste sami poznavalci BMW scene pa me zanima kaksne izkusnje imate oz. ce ste kaj slisal o tistih k ti pripeljejo BMW-ja iz tujine, saj jih ponujajo ugodneje kot tu v Sloveniji oz. za isti denar vec opreme. Tipi so mi rekli da se od letnika 2000 naprej ne da vec previvat stevcov in da so km realni, sam sam sem racunalnicar in v dobi digitalne elektronke v avtih ne verjamem da ni mogoce previt stevca, kvecjem zmer lazje. Napiste kaksne izkusnje mate s temi uvozi iz tujine ??? Sam bi namrec kupu 320 D pa bi rad slisal vase mnenje!!!!!!
Števec se da prevrtet nazaj pri vsakemu, vendar ima BMW več računalnikov. Tisteg pri motorju pa se NE da prevrtet nazaj. Edina zanka je, če je bil zamenjan motor brez elektronike ali še hujše elektronika brez motorja. Takrat elektronika kaže napačne km. Preveriti pa znajo samo na servisih, ker rabiš BMW tester (DIS ali MoDIC).
Ali kdo pozna koga ki ima teste in ni pooblaščeni serviser?
lp
Borut
Pri uvoženih avtomobilih je obveza da ga daš pregledat stručkotu. En mehanik, ki je mojster na področju bmw mi je reku tako: bmwjev, ki nimajo dosti km (se pravi do nekje 100k km) se ne splača uvažat!
In to tudi drži, malo idi na bmw.de in si tam poglej cene rabljenih. hitro boš ugotovil da tisti avtomobili, ki pač človeku najbolj dišijo, se pravi nizki letnik, nekaj opreme, normalni km, ..., imajo skoraj enako ceno kot pri nas, oz. malo nižjo, ko pa prišteješ ddv, dmv in vse ostalo, si skoraj na enakem.
Mi smo se zanimali za enga 530d touring, ki je imel ugodno ceno, ful opreme, 120k km. Jasno da smo ga peljali strokovnjaku skupaj z švercerjem in je hitro ugotovil da ima avto vsaj 200k km. švercer o tem jasno nič ni vedu :confused
Priporočam ti da si avto uvoziš sam, se dosti bolj splača, pa še veš kaj imaš.
Borut, glede testerja:
- BOSCH servis, Puconja Andrej, Počehovska ul. 35, MB, tel: 02/251-2200
- Berlot Vlado, Zrkovska c. 128, MB, tel: 02/471-3379 (najlažje ga dobiš popoldan)
Bojler:
kaj je zdaj s slikami, kdaj bodo? Vsak dan gledam e-mail, pa še nič :mljask Prejšnji teden sem ravno imel testno Vectro in sem šel do Dušana in videl, kako je en ravno nalagal tvoje stare gume v avto :-D
Jaz bi pa ravno 320D letnik 2001 z okol 50.000km kupil. A kdo pozna koga k je kupil avto iz tujine in kako se je obneslo ??????????????????????
Če se ne motim, je Borut svoj 523iT kupil v Nemčiji. Najboljše so informcije iz prve roke. :comp
winner, mi smo ga kupli v tujini, obneslo se je dobro. Sicer ne prišparaš nevem kolko, ampak izbira je 500x večja, pa še 5 (beri PET) let garancije smo dobili!!!
udm, ma vedno pozabim slikat, danes je lep sončen dan, operem avto, poslikam, pa ti pošljem :ok
jaja dušan je vredu biznis zrihtal z rabljenimi, sam jih nikoli nebi prodal za takšen denar. ravno prej sem bil pri njemu, sem šel po zimske, doplačal sem 40k sit in imam nove nokian 225/60/15 :mljask :cool
BMW M PWR
16.10.2002, 15:51
LP Winner in dobrodošel na forum!
Moj fotr je kupil BMW 528iA leta 2000/11 v Munchnu in do sedaj še nismo imeli nobenih nepričakovanih težav s serviserjem (beri: razen rednih servisov). avto je letnik 1997 in je imel caa. 100k KM (malo manj), cena pa je bila kar krepko nižja kot pri nas, ampak res da leta 2000 pri nas ni bilo nekih davkov (sem že pozabil za kaj se je šlo) ampak vem da smo ga dobili za 10k DEM ceneje kot če bi ga kupili tukaj!
Istega dne sta kupila BMW 523 E39 (eden 523iA drugi pa 523i-M oprema) tudi sric in njegov poslovni partner in ker se dostikrat vidimo vem, da sta z nakupom oba zelo zadovoljna! Torej poznam 3, ki so ga kupili v Nemčiji in jim avto odlično deluje.
Sam pa veš kako je, lahko dobiš tudi navzven zelo dober avto, ki pa skriva cel kup napak, ampak torej pa riziko pri kupovanju rabljenega avtomobila! Nam se je izplačalo, upam, če se boš odločil za nakup, da se bo tudi tebi!!
Winner, jaz sem kupil avto v Nemčiji. Pravzaprav sem ga želel kupiti v Sloveniji, pa nikakor nisem našel kakšne ugodne ohranjene variante. Ali so bili zgonjeni ali pa niso bili karavani.
Nato sem začel malce brskati po internetu, pa pri sorodnikih v Nemčiji, in ugotovil da je ponudbe ogromno. Resni pa so samo pooblaščeni BMW prodajalci rabljenih avtov. Najdeš jih pod www.bmw.de gebrauchte wagen ali nekaj takega.
Ker pa pri uvozu treba paziti na marsikaj (homologacija, DMV, DDV itd...), sem se odločil in šel k Annabella v Gameljne pri Ljubljani. Zmenili smo se za aro (cca 10%, v primeru da ne ustreza se ara vrne), pregledali ponudbo, se malce pogajali, nato pa so avto pripeljali v carinsko skladišče v BTCju. Tam sem ga tudi prvič pregledal (km, itd..). Po ocarinjenju, ki so ga opravili pri Annabelli, smo avto še zapeljali do TUja (danes bo treba na AA), da so ga dali na tester in pogledali v računalnik pri motorju koliko km ima za sabo.
Našli smo samo rahlo podrgnjena desna vrata in da je bila zamenjana prednja desna luč, druga plastika pa je bila originalna. To se vidi na pečatu za reciklažo plastike. To je tisti krogec, ki ima številke od 1 do 12 in v sredini dve številki in puščico. Ta znak kaže na datum proizvodnje in sicer mesec in leto.
Po teh odkritjih smo se še malce zdilali za ceno in to je to. Dobil sem avto z urejenim tehničnim, homologacijo, plačanim DMV in DDVjem, samo še registrirati sem ga moral.
Največja zanka pri uvozu rabljenega avta je homologacija. Pri AAju se moraš pozanimati do katerega letnika je dovoljeno uvoziti tvoj model, ker tistih pet let velja samo načeloma.
Do zdaj me avto služi skoraj brez težav, le klimo smo morali še enkrat nafilati, ostalo pa so sami redni servisi.
Upam, da ti bo kaj pomagalo. Je pa na starem forumu še marsikaj napisanega glede nakupa rabljenega avta.
lp
Borut
HOJ
Sem ze vidu osebno avto ki je bil pripeljan iz tujine direktno na servis
ko so ga mehaniki zacelo pregledovati z(modicom) testerjem in se je izkazalo da ima avto dosti več kilometrov kot v resnici.
Seveda sem se pozanimal pri mehanikih kako se to naredi!
Povedal mi je takole stevec se da prevrteti nazaj ampak modul ki je za stetje kilometrov pokaze realno in vidi se samo preko testerja.Modula se neda nastavljati v nobenem primeru ta modul imajo E-46,E-38 itd...in se
ostali novejsi modeli. :crazy
FRIK
robberrt
25.10.2002, 11:47
iz nemčije sva z očetom priplejala že kar nekaj avtov, in z nobenim ni bilo večjih težav, pa tudi če so imeli 100.000km+
Pravjo pa da se BMWja ne splača najbolj kupovati v muenchnu, da se bolj splača iti bolj severno, ampak to pa spet potegne za sabo večje stroške....itd itd.
Se pa splača v sloveniji res dobr pogledat ko kupuješ, ker če nekdo privat prodaja se da dobiti kar ugodno avto, tako je lansko leto dobil sorodnik 6 mesecev starega 320d za 4.200.000, kar je še sedaj ugodno...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.