Ogled polne verzije : blokada motorja
zanima me če imajo vse 520 l91 blokado motorja. In kje to lahko vidim.
Hvala.
LP Lo
A to mislis blokado obratov, a blokado proti kraji :confused Pri prvi varianti je odgovor "DA", pri drugi "NE" :ok2
Josip Broz - Tito
15.4.2004, 17:02
Nažgi motor do konca in če dela "du-du-du-du-du" potem ima blokado, če bo naredilo "buuuum" je pa nima :laugh Sej misliš blokado obratov, a ne? Al tisto varnostno (pred krajo)? Te pojme itak vsi mešajo v oglasih...
A to mislis blokado obratov, a blokado proti kraji :confused Pri prvi varianti je odgovor "DA", pri drugi "NE" :ok2
Ja to me zanima blokada proti kraji! To pomeni da te modeli vsi nimaj če te prav razumem. Ker en kolega ima 520 in ima na volanu eno diodo!?
Hvala.
Lp Lk
Ja to me zanima blokada proti kraji! To pomeni da te modeli vsi nimaj če te prav razumem. Ker en kolega ima 520 in ima na volanu eno diodo!?
Hvala.
Lp Lk
V originalu BMW v zadnjem času uporablja predvsem softwersko blokado v DME. Sicer ne vem če je tvoj avto že opremljen s tem načinom, je pa blokado proti kraji motorja sorazmerno lahko narediti (home made = home level). Včasih se je na "skritem" delu žic prekinil dovod ali impulz na vžigalno tuljavo, v novejših avtomobilih pa podobno blokirajo električne črpalke za gorivo. Obstajajo pa tudi bolj prefinjene izvedbe, ki jih tu ne bom podrobneje opisoval ... ker je unikat pri alarmnih napravah najboljši. Dodatna vgradnja (neoriginalne BMW) serijsko izdelane alarmne naprave je že kar zadovoljiva rešitev, čeprav ne priporočam lepljenja opozorilnih nalepk po steklih (ALARM), na katerih je naveden proizvajalec alarma. Taka nalepka nepridipravom namreč že skoraj pove kako se uspešno lotiti vloma in deblokade. Npr. vozilo z nalepko PIRANHA-ALARM ima na alarmni centrali priključeni dve debeli zeleni žici ki jih ..... !
Za silo je dobra lahko že finta z LED diodo na armaturi. Vlomilec ne ve ali je utripajoča LED-ica le dummy ali pa je del pravega alarma. Ponavadi se zato raje odločijo za drug avto ki niti tega nima. Za dummy LED diodo vzameš v IC-ju utripajočo ledico z uporom 1K2, 1/4W in vežeš zaporedno med stalni plus in kontakt. Tako bo ledica utripala vedno ko ne bo kontakta. :ok2 Poraba elektrike pa je zanemarljiva.
:beer
tale ledica je zanimiva. jst sm jo mel na motorju, se preden sem dokupil alarm. bila je del elektronske blokade motorja. in res, vsi ki so videli, da nekaj utripa so se čudili, da imam alarm na motorju :ok2 čeprav mislim da profesionalce to niti ne zmoti :frown
Pomoje je blokada motorja za doplačilo. Jst jo namreč nimam.
Npr. vozilo z nalepko PIRANHA-ALARM ima na alarmni centrali priključeni dve debeli zeleni žici ki jih ..... !
Ne se j**at, a res, sem imel na prejsnjem avtu ta alarm, pa lahko recem, da je bil po efektu res dober. Se ni prozil po neumnem, ceprav je bil precej obcutljiv na tresljaje in si ga sprozil ze, ce si malo prevec poslatal avto :laugh :ok Pa se res glasno sireno je imel, pa blokado vziga, ce je bil sprozen alarm :ok Sedaj imam Sikura alarm, pa se mu vcasih, ce je res vrocina, zazdi, da je lepo ce se zacne malo dreti :damn (ponavadi v nedeljo zjutraj ob ene 10-ih ali 11-ih) in to se ni dovolj, ko po cca. 1min. neha piskat (btw. totalno brezvezna sirena... :blackeye ), se mu intervali piskanja se vsakih 5min. ponovijo (pomoje gre to v nedogled, ker je pri peti ponovitvi meni zmanjkalo zivcev, tako, da koncno stevilo ponovitev ne poznam :blackeye ) Aja pa za izkljucitev alarma ni dovolj samo odklenitev avta, temvec je potrebno, da sedes v avto in das vsaj kontakt. (ce ga samo odklenes, se bo cez 30sek. avtomatsko zaklenil) Ta funkcija mi je sicer kar vsec, ker se mi je ze naredilo, da sem pri tlacenju kljucev v zep avto po nesreci odklenil :ok2
(eh, zdej sem pa malo zasel... :blackeye )
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.