Ogled polne verzije : BMW GS1150 vs. Honda XL1000
citrobooster
9.12.2006, 14:59
pozdravljeni.
sezone je konec, jaz pa imam v mislih nakup motorja za naslednjo sezono. glede financ bo doma še razprava, ampak...
zanima me sledeče. bmw 1150 gs. letnik 2000. bojda je motor res super za vozit, mala poraba, veliko navora, nekvarljiv itd...
me pa zanima, v čem je primerljiv s hondo varadero 1000, ki je v povprečju cenejša tudi za 200k sit (rabljena seveda). če ima kdo kakšen objektiven argument glede tega, bi prosil naj se spove :-D
zaenkrat sem našel plus pri bmw-ju kardan (nižji strošek vzdrževanja)
LP
Citro
gglej jaz vozim GS-a letnik 2005 kolega Varaderota 2000 tam nekje. Lahko ti povem par infotov glede tega.
Ne da hvalim GSa ampak je boljši, OKRETNEJŠI (bistvo), boljše zavore, kardan, moč je tam tam to ima honda kr ok.
Ko je kolega zamenjal svojega z mojim in ko sva se ustavila je dejal " to je supermoto proti mojemu"
Vglavnem ne boš falil če se odločiš za nakup GSa. Meni je zakon motor pa sem jih imel že veliko...
lp
pozdravljeni.
Sezone je konec, jaz pa imam v mislih nakup motorja za naslednjo sezono. glede financ bo doma še razprava, ampak...
zanima me sledeče. bmw 1150 gs . . . .
LP
Citro
Brez razmišljanja GS-a ! ! ! !
lp
BTW kolega prodaja enega GSa
če te zanima 041603656 Walter (reci da si dobil cifro od Malinovca, :) on bo že vedel)
citrobooster
9.12.2006, 19:03
BTW kolega prodaja enega GSa
če te zanima 041603656 Walter (reci da si dobil cifro od Malinovca, :) on bo že vedel)
zapisal. hvala :) problem pri gs-ih je samo cena... :-D
ja samo ko ga bos prodajal bos se nekaj za njega dobil...za varaderota pa bos dobil mogoce mio
citrobooster
11.12.2006, 14:36
ja samo ko ga bos prodajal bos se nekaj za njega dobil...za varaderota pa bos dobil mogoce mio
pri moje sreči še tok ne :-D
je pa nabavna cena tudi manjša... Sem prejle ravno fehtal info o gs-u tudi na moto forumu. zaenkrat ni pripomb :-D
robberrt
11.12.2006, 14:45
Stvar je taka. Glede kvarljivosti sej če s hondo lepo delaš te bo tudi dolgo vozila brez stroškov, ampak pri letniku 2000 je imela honda še navaden vbrizg, kar pomeni 2l višjo porabo, vzmetenje je pri BMWju za razred boljše, velik plus je kardan, špice v platiščih, vsak del ki je na motorju dobiš v dveh dneh, druga slaba lastnost pri teh boxerjih je pa poraba olja...1-2l na servisni interval ki je pri bmw na 10.000km pri hondi pa na 6.000km. Ostalo...disk ploščice menjaš na 15 - 20.000km, prav tako gume, jermen na 50.000km, nastavitve ventilov 20.000km...to je pa tudi vse.
Pa še en velik + v prid GSu...lahko ga naložiš s sopotnikom, tank torbo, zadnjo torbo, stranskimi kovčki 40l in se bo po ovinkih še vedno lepo peljal...
Jaz GSa ne zamenjam za noben drug motor, edino za novejšega...
citrobooster
11.12.2006, 14:57
Stvar je taka. Glede kvarljivosti sej če s hondo lepo delaš te bo tudi dolgo vozila brez stroškov, ampak pri letniku 2000 je imela honda še navaden vbrizg, kar pomeni 2l višjo porabo, vzmetenje je pri BMWju za razred boljše, velik plus je kardan, špice v platiščih, vsak del ki je na motorju dobiš v dveh dneh, druga slaba lastnost pri teh boxerjih je pa poraba olja...1-2l na servisni interval ki je pri bmw na 10.000km pri hondi pa na 6.000km. Ostalo...disk ploščice menjaš na 15 - 20.000km, prav tako gume, jermen na 50.000km, nastavitve ventilov 20.000km...to je pa tudi vse.
Pa še en velik + v prid GSu...lahko ga naložiš s sopotnikom, tank torbo, zadnjo torbo, stranskimi kovčki 40l in se bo po ovinkih še vedno lepo peljal...
Jaz GSa ne zamenjam za noben drug motor, edino za novejšega...
očitno si z njim zelo zadovoljen. :metalc mah, poraba olja...vzamem za svoje (sej sem bmw-jaš) :-D
in najbolši servis bi bil kje? AA?
hvala za info, robberrt :ok
jaz sem bil pri AA in pri AvtoVal Grouplje...
meni osebno AA čist ok. Ljudlje dosti gledajo ko je rabljen kje je bil servis delan. Tko da kr pri nekom doma jaz ravno nebi...
Jaz ostajam na AA glede motorjev so ok.
robberrt
14.12.2006, 14:31
Kolk starega pa kupuješ??? Jaz bi mogoče prodal če bi se kakšen pameten kupec najdu ki bi $$$ naštel, bi prešaltal na 1200 GSa...
citrobooster
14.12.2006, 14:40
Kolk starega pa kupuješ??? Jaz bi mogoče prodal če bi se kakšen pameten kupec najdu ki bi $$$ naštel, bi prešaltal na 1200 GSa...
hmm... ta, ko ga ogledujem je letnik 99, modelno leto 2000 (faceliftan z dvema lučkama spredaj) :)
tvojega sem videl na sliki in je :mljask
robberrt
14.12.2006, 14:45
drugače pa lahko bi dobil lepega R1150R, črna metalic barva, ogrevane ročke, letnik 03', bel paket, 23000km, dva stranska original kovčka z emblemi, cena bi bila pa tam okoli 1.6mio...če te zanima
drugače je pa to ta motor...bivši moj...
http://freeweb.siol.net/ockor/R1150R.jpg
boris bmw
18.12.2006, 21:40
drugače pa lahko bi dobil lepega R1150R, črna metalic barva, ogrevane ročke, letnik 03', bel paket, 23000km, dva stranska original kovčka z emblemi, cena bi bila pa tam okoli 1.6mio...če te zanima
drugače je pa to ta motor...bivši moj...
http://freeweb.siol.net/ockor/R1150R.jpg
Pozdravljen robberrt.
Bom kar izkoristil priložnost v tej temi in te malo povprašal o R1150R.
Kot opažam si prej vozil omenjen motor. :ok
Prosil bi za kakršnokoli informacijo o tem tipu motorja, sem ga namreč mesec dni nazaj kupil.
Kako si bil ti zadovoljen z njm? Moram biti na kaj posebej pozoren?
Moj je letnik 2002, 38k prevoženih, serv. knjiga itd...kupljen pri Selmarju.
So prevoženi km že kritični za kakšno večje popravilo?
Hvala za odgovor in lp,
Boris
Zgleda pa moj nekako takole:
http://www.moj-album.com/slike/1539518/JU6aOYcExoah7KhO.v.jpg
citrobooster
19.12.2006, 10:14
čeprav si ga ne lastim, si upam trdit, da kilometri niso problem. preletel sem tuje forume in teste za 1150 kubični bokser in sem slišal z izjemo tega, da pije olje, same pohvale. nekateri gs-i (enak motor) so že blizu 200t km ali čez. :ok
Boris: cestitke za nakup pa veliko srecnih km...zdej se pa res res moramo drugo leto dobiti na kavi kje z motorji, bo lazje kot z avtomobili...
LP;Rock
moj GSek je letnik 2005 imam ze 30k kilometrov in mosinca je ratala ravno ulafana :)
kolega je lastil takega tok imas ti prodal ga je z 57.000km motorcek brez problema. Hecno je bilo to da mu je nad 30.000km nehal pit olje :)
boris bmw
19.12.2006, 12:58
Tudi sam sem že veliko kje prebral, da km naj nebi bili problem. Vseeno pa 38k ni ravno malo za motorno kolo; ma bo že zdržal še kakšen km :cool
Tole o pitju olja pa mi je tudi bivši lastnik govoril, da mu je po 30k nekako nehal piti olje, no bomo videli, ko pride sezona...
Rock: Hvala za četitke, z motorjem pa se bova res verjetno veliko prej našla, če se že z avti ne moreva.... :ok2
Lp,
Boris
citrobooster
20.12.2006, 11:46
Tudi sam sem že veliko kje prebral, da km naj nebi bili problem. Vseeno pa 38k ni ravno malo za motorno kolo; ma bo že zdržal še kakšen km :cool
Tole o pitju olja pa mi je tudi bivši lastnik govoril, da mu je po 30k nekako nehal piti olje, no bomo videli, ko pride sezona...
Rock: Hvala za četitke, z motorjem pa se bova res verjetno veliko prej našla, če se že z avti ne moreva.... :ok2
Lp,
Boris
38.000km za motor ni veliko, sploh za večje kubikture in nižje turažne motorje, kot so v2, monocilindraši in boxerji. ni panike. če gledaš po netu, imajo tudi po 10 sezon stari motorji še kar okol 30.000km :laugh
sam tudi kupujem motor in imam poleg ogledanega enega bmw-ja letnik 2000 z 96.000km pa je to zadnja stvar, ki me skrbi.. :)
glede olja in porab eza bpxerje je nekaj napisanega na motosvetu. :ok
boris bmw
20.12.2006, 12:26
Pri Selmarju v Celju je tudi tale GS:http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/oglas.asp?ID=1138770#
V kolikor kilometri res niso problem (vsebolj prihajam do spoznanja, da res niso) bi se ga splačalo pogledat, pa še kakšno novo gumo ti podarijo :ok
Citrobooster, izključno iščeš GS-a?
citrobooster
20.12.2006, 14:21
Pri Selmarju v Celju je tudi tale GS:http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/oglas.asp?ID=1138770#
V kolikor kilometri res niso problem (vsebolj prihajam do spoznanja, da res niso) bi se ga splačalo pogledat, pa še kakšno novo gumo ti podarijo :ok
ravno za tega gs-a pri selmarju sem interesent :) motor je zelo lepo ohranjen in ima nekaj dodatne opreme
boris bmw
20.12.2006, 16:01
ravno za tega gs-a pri selmarju sem interesent :) motor je zelo lepo ohranjen in ima nekaj dodatne opreme
Na slikcah je videti lep, v živo pa ga nisem videl, pa sem veliko hodil po Selmarju :zmeden
Če ti je všeč kar brž po njega in spomladi uživat :ok
V kolikor je 1. lastnik in servsna knjiga - potrjena bi še moral služiti namenu.
Lp,
Boris
robberrt
29.12.2006, 14:09
mah 38.000 ni nobene panike, sej če računaš da se mal več voziš, jih tolk narediš v dveh sezonah...Če pa motor uporabljaš samo za vikende, potem ti bo pa delov tud ko boš v penziji...;)
matej_530d
29.12.2006, 15:09
je tako lepo vreme da me mika da bi se malo popeljav z mojim daelimom
kolega prodaja GSa 1150 letnik 2003, motor kot nov resnicno, vreden nakupa.
če koga zanima
marcel_mastnak
15.3.2007, 22:42
Onga pri selmarju sem jaz gledal in res ni slab tud mene kilometri nebi skrbeli bolj kot kilometri bi me skrbel letnik (pač če ga hočeš prodat) ima pa zanimivo ceno glede na to da je v avtohiši in za nekoga ki ne more odštet 7-8000E je primeren.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.