PDA

Ogled polne verzije : Kombi merilec

bimmer 5
14.4.2004, 00:10
Pozdravljeni Bimmerji,

po pregledu relevantnih tem katere zadevajo izgube stikov na BC matrixu ter ostalega v zvezi indikaterjev na instrumentu, zanima me če je kakšen imel probleme z merilnikom stanja servisnega intervala na BMW 528IA E39? Meni namreč kljub prevoženih 5000 km po servisu kaže samo eno zeleno diodo, pa so se začele zgubljati tudi svetleče obrobe v indikatorju servisa in pri vžigu se kaže samo ena led dioda...Torej a je čas za iskat slabe stike, hladne stike in .....podobno. Mehanik na BMW pravi da je instrument za zamenjat... :confused Kakšen nasvet :frown

Lp Bimmer 5 :frown

bimmer 5
16.4.2004, 16:39
Pozdravljeni Bimmerji,

po pregledu relevantnih tem katere zadevajo izgube stikov na BC matrixu ter ostalega v zvezi indikaterjev na instrumentu, zanima me če je kakšen imel probleme z merilnikom stanja servisnega intervala na BMW 528IA E39? Meni namreč kljub prevoženih 5000 km po servisu kaže samo eno zeleno diodo, pa so se začele zgubljati tudi svetleče obrobe v indikatorju servisa in pri vžigu se kaže samo ena led dioda...Torej a je čas za iskat slabe stike, hladne stike in .....podobno. Mehanik na BMW pravi da je instrument za zamenjat... :confused Kakšen nasvet :frown

Lp Bimmer 5 :frown

Pozdravljeni bimmerji :-D ,

kaj res, :frown nihče nič ne ve, kako pomagati bolnemu kombi merilcu v opisani temi? :confused

Bimmer 5 :cool

Rado
16.4.2004, 22:37
Pozdravljen!
Edino, kar ti lahko rečem je: Poslušaj BMW mehanika :frown :student
Ne vem sicer, kakšen nasvet si pričakoval od nas?? :confused .
Mislim, da se je že debatiralo okoli tega, samo je vedno na koncu izpadlo:
zamenjaj instrument .
Lp Rado

Iztok Z.
17.4.2004, 01:45
Odmontiraj zadevo in jo nesi h kakemu elektroniku ali RTV mehaniku in naj ti vse spoje (še posebej podnožja konektorjev) z ustreznim spajkalnikom previdno pretopi-pregreje, ker se sčasoma zaradi vibracij naredijo (mrzli loti) mikroskopske razpoke spajkanih mest tiskanega vezja. :ok2

Pred mesecem sem znancu tako "rešil" armaturo Honde.

bimmer 5
17.4.2004, 11:56
Rado in Iztok Z., :-D

najlepša hvala za sugestije! :)
Problem katerega vidim je pač ta da je zamenjava kombi merilca z novim kar nekaj denarja ( cca 85.000,00 sit+ delo). :damn

ker imam nekaj izkušenj z lotanjem hladnih spojev, sem namreč radioamater in sem tako popravil (digital unit) v enem primopredajniku sem domneval, da bi lahko tukaj poskusil enako. Hudič je v tem da časa
nikoli ni zadosti, pa sama procedura razdiranja merilca in sestavljanja ob skrbi da nekaj ne z..... je kar velika :jok . Bom obiskal Podlesnika kateri pravi da ima enega rezervnega in se bom pogovoril še enkrat z njim.

Torej, hvala lepa obema :metalc :beer

Bimmer 5 :cool

Rado
18.4.2004, 00:09
Bimmer 5.
Sicer nisem vedel, da si radioamater in se spoznaš na "lotanje", zato sem ti tudi sugeriral zamenjavo.
Praviš, da si popravil en primopredajnik, samo to je bil tvoj fah, kombi merilec pa je avto-elektrika. Ni problem zalotat, če veš KAJ in KJE. :-D .
Mislim, da bo res najboljše, da obiščeš Podlesnika, saj ne rabiš it ravno na pooblaščeni servis.
LP, veliko uspeha in malo $$$$ Rado

bimmer 5
19.4.2004, 22:19
Bimmerji pozdravljeni, :-D

Moj kombi števec dela tako kot se šika :metalc :metalc
In tako dobro da gori ob vžigu ena segmentna ledica več :eek :eek
kaj pa je bilo narobe, eee... :confused kadar to bomo zvedeli plačam :beer !
Hvala za podporo in moralo :ok2

Bimmer 5

Iztok Z.
19.4.2004, 22:47
No vsaj eden (redkih), ki je sporočil, da se je stvar uredila. :metalc

Glede na obrazložitev smatram, da ti je med demontažo padu na tla in ko si stvar pobral v vrečko in tlaču nazaj nad volan si opazu svetlobo v vrečki ... :crazy

... ma sej ni važn, taglavn je da dela. :ok

Borut
20.4.2004, 09:49
Sem mel enake težave, malce je pomagalo podlaganje 1mm plastike pod rob displeja, na koncu pa nov kombi instrument.

Vse rešitve so bile kratkega roka. Nikoli mi ni ratalo, da bi vsi pixli delovali. Nato pa me je enkrat razjezilo, ker nisemo mogel prebrati "Low washer fluid", in sem mislil da je nekaj narobe z avtom.

lp
Borut