Ogled polne verzije : Cena ALU platišč?!?!
Zanima me cena oz. vrednost mojih BMW-jevih ALU platišč, 16", z gumami Pirelli P6000 225/55/16, ki so vožene eno sezono - prb. 15kkm.
Oziroma, če malo obrnem vprašanje:
Za koliko bi vi prodajali ta komplet gum s platišči!?
Slika:
http://www.bmwslo.com/mojavto/mihah/P1010185.jpg
Hvala že vnaprej! :) :ok
:-D Na sliki so P7000... problem pri rabljenih alu platiscih je ravno cena, ker je ponavadi vsaj polovico manj kot so pa nova... :blackeye
Samo to niso original BMW platišča?? ali pač??? Mam cenik in slike, pa jih ne najdem. Sicer pa so bile lani na razprodaji najcenejša 16" BMW original platišča po cca 300 kSIT z gumami V razreda in blizu 400 kSIT z gumami W razreda....
:beer
so original. Style 10. Tudi za E36 in E46.
http://zoouz.free.fr/Wheels/TMP_wheel/bmw_wheel_010.jpg
7J X 15 H2 ET 20 225/60 R 15 96W
7J X 16 H2 ET 20 225/55 R 16 95W
8J X 17 H2 ET 20 235/45 R 17 94W
9J X 17 H2 ET 26 255/40 R 17 94W (samo zadaj)
Mora biti zelo stara felna, ker je v katalogih (lanskih) ni več... Verjetno bi se cena gibala v okviru tistega, kar sem navedel... od gum odvisno, med 300 in 400 kSIT. Cenejših itak niso meli, pa tudi če so, jih niso ceneje prodajali :laugh
Za to bi verjetno iztržil kakšnih 200 jurjev al pa še manj. Te felne so od tastare petke E34, če se ne motim. Na teh sem jih večkrat videl.
Jeb***! :damn
Spet sem se zatipkal! Kaj delajo ti prazniki!? :laugh
Torej, če jih prodajam za 200kSIT je to preveč ali premalo!? :confused
Probi. Sam take feltne na žalost danes ob taki izbiri niso več atraktivne. Sam do Italije skočiš, pa maš za manj dnarja nove feltne 17 col z gumami vred. Tega ti prej nisem hotel napisati, da si ne bi mislu, kolk sm jst žleht! :napaka Sorry. Ti pa želim, da bi jih lažje prodal, če ji že boš.
Probi. Sam take feltne na žalost danes ob taki izbiri niso več atraktivne. Sam do Italije skočiš, pa maš za manj dnarja nove feltne 17 col z gumami vred. Tega ti prej nisem hotel napisati, da si ne bi mislu, kolk sm jst žleht! :napaka Sorry. Ti pa želim, da bi jih lažje prodal, če ji že boš.
To je sicer res, vendar potem ni treba "šrek" gledati, ko pri menjavi koles ugotoviš, da so felne zvite ipdb. Malo denarja, malo muzike velja tudi v Italiji. In dobre felne tam niso čisto nič cenejše kot pri nas. Maš pa ponaredkov kot pes bolh, feln zares slabe kvalitete tudi... Riziko je velik, če felne, katerih kvaliteta je v materialu, kupuješ po videzu
Pomoje 200K zanje nikoli ne bos dobil, sicer je odvisno tudi od kondicije, ampak 200K je way too much.
Artist, sej to mi je vse jasno, sam najdi mi človeka, ki bo gledu na vse to, ok rezen tebe pa mogoče tudi mene. Ko ljudem določena feltna všeč, je pol lohk tudi iz lesa, sam da se lepo vidi. Na žalost-ne mojo- je tako. Imaš pa sigurno prav!
Pomoje 200K zanje nikoli ne bos dobil, sicer je odvisno tudi od kondicije, ampak 200K je way too much.
Se strinjam s teboj..
ker ce gledas dobis za 230 +- par 10 jurjev ze 18 zoll, z gumami kopija ali mogoce celo original M 5 feltne.....ki pa se res spica....tko da take feltne mogoce prodas samo kakemu ateku ki jih kupi za zimske, tako kot sem jaz moje original lite prodal enmu atu za zimske vendar pa sem dobil, bols da sploh en govorim kok....skor nic..
Priporocam ti da ce mislis menjat si kupi nove letne feltne oz. take ki so ti vsec, te pa pusti za zimske, najvec nardis..
LP;Rock
Namreč en tip mi ponuja 17" RIAL, 5 krake, z Nokian gumami, samo mi še ni povedal cene.
http://www.levin.si/bmwslo/forum/slike/BMWM/bmw1.jpg
http://www.levin.si/bmwslo/forum/slike/BMWM/bmw2.jpg
Ako bo vse po sreci, bom svojih pet prodajal prav kmalu ... :-D
Bom mal se uštulu še jest z enim vprašanjem: na www.espeedup.com sem gledal Alessio feltne. In dobiš dokaj ugodno 17" feltno, med drugim tud približno kopijo sedanje M3 feltne, ki mi je noro lepa.
Ampak sem na avtomobilizem.com bral o teh feltnah in eni pravjo da so ful mehke, drugi da so ble, pa da tanova prestige serija (v kateri je tud omenjena feltna) je ful boljša.
Ali ima kateri od vas kakšne izkušnje s temi feltnami? Ali če je kje kaj slišal.
Tnx, LP, N
Včasih se resnično da priti do dobrih feln poceni, a le preko nekoga, ki pozna to področje.... vse drugo je lahko veliko tveganje.
Surovce za AMG felne so vlivali v Kidričevem (ne vem ali še?), švabi so jih le pobrusili in polirali in vem, da se je dejansko do AMG feln, ki so sicer stale skoraj mio SIT dalo priti tudi trikrat ceneje.. Ampak samo tako, da si vedel, kdo odkupuje surovce in jih potem dokončno dodela. Že 20 let kupujem felne pri enem vulkanizerju, on je ta "sivi trg" dobro obvladal... Sedaj pa, ko sam uradno zastopa OZ.. niti jaz ne pridem več blizu, hehe... no ja, saj nisem niti iskal kaj primernega.
Če je znamka količkaj priznana, so dobre felne običajno zelo drage. Ne vem, kako visoko kotira Alesio, od tega je v veliki meri odvisna tudi cena. Original BMW platišča bi se že dalo dobiti bistveno ceneje, saj BMW sam ne izdeluje platišč, toda kdo ima originalno litino brez BMW blagoslova... to je umetnost izvedeti. Kopije so navadno iz drugih, cenejših litin, izgledajo isto, vendar je kvaliteta vprašljiva..
Če so pri različnih velikostih cene feln zelo podobne, potem je kvaliteta zelo vprašljiva, felna se očitno prodaja na kile. 14" ali15" felna je morda lahko navadna ALU felna, ker ima pač razmeroma visoko gumo, 17" ali 18" pa mora biti bistveno kvalitetnejša, navadno magnezijeva litina. Oremenitev felne je zaradi nizkih profilov gum bistveno višja... in zato normalno 17" felna stane dvakrat toliko kot 15 colska... Če pa so cene enake.... odgovor prepuščam vam.
na tej strani mas te feltne pa mal poglej kok stanjejo pr stran izberi
Rial, bmw , pa GS pa bos dobil cene v nemčiji...
Za Alessio feltne sem slišal isto kot ti - da so premehke, sploh v večjih dimenzijah, in da so naše luknjaste ceste zanje strup. Naj bi pa obstajale različne serije s seveda zelo različnimi cenami - te dražje zadeve naj bi bile dovolj solidne.
Včasih so bile Alessio feltne pojem sploh za italijanske avte, danes so precej izgubile na veljavi.
Za moje pojme itak obstaja le dvoje - original ali pa BBS :ok2 Pa čeprav se še 10 let vozim na 15 colah.
V Kidričevem so zaprli proizvodnjo litih platišč, delavci na cesti. Ja, ja Evropa. Škoda, je bila lepa priložnost.
lp
Borut
Najverjetneje bom dal malo več denarja za felga, pa kupil gerchy-jeve.
Ali pa se bom prej mogoče odločil za prodajo avta. :confused
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.