Ogled polne verzije : Kaixen kit
marcipan1
3.12.2006, 22:08
Ker sem spet malo našparal sem seveda spet dovzeten za kakšno ne preveč obremenjujočo pre ali dodelavo.
Moje rumene lučke me že dalj časa motijo, sploh zdaj ko sem precej na cesti.
Sem malo brskal in našel Kaixen HID Xenon sistem za boljšo osvetljitev in cena okoli 75kSIT se mi glede na to, koliko hoče fabrka za xenonske žaromete pri dodatnem naročilu, sploh ne zdi tumač.
Seveda je tu še montaža. Predlagam še, da bi mogoče KMT razmislil tudi o morebitni ponudbi česa takega, saj sem prepričan, a bi bilo nekaj interesentov. Pa cena bi se dala spogajat na ene 60kSIT najmanj.
Po komentarjih je zadeva ok, drugih infotov pa nimam. V primeru zanimanja pa se bom malo bolj angažiral.
Zaenkrat toliko.
Bodite v cvetju.
http://www.kaixen.si/index.htm
dobis boljsi kit že za 200 eurov.
Ni ga čez original xenonske žaromete :ok
Lp
marcipan1
3.12.2006, 23:05
dobis boljsi kit že za 200 eurov.
povej pliz
KMT je trenutno 110% zaseden z drugimi projekti.
Ce pa bos rabil pomoc pri montazi pa le povej, ni problema.
Ena od opcij (najbrz tudi smiselna) je da kupis orignalne xenon luci na kaksnem ebayu, kjer so poceni in to montiras. Ne vem kaj se vse rabis. Potrebno bi bilo nekaj branja po tujih forumih. A kot sem rekel trenutno res nimam casa.
LP
Nekdo je za svojega GPja enostavno kupil xenon zaromete, jih
montiral in pravi, da delajo. Je pa potrebno nastaviti kontrolni
modul za xenon luci, kar ti naredijo na servisu.
Pa se link: http://www.mini2.com/forum/john-cooper-works-gp/128888-i-need-xenons-my-gp-help-needed.html?highlight=xenons
Lp
Pa se link: http://www.mini2.com/forum/john-cooper-works-gp/128888-i-need-xenons-my-gp-help-needed.html?highlight=xenons
Lp
Ti si svoje ze montiral?
Ti si svoje ze montiral?
Matra me, samo mi brez pranja zarometov in samodejne regulacije
po visini ne disi prevec. Za zacetek si bom kupil kaksne malo boljse H7
zarnice :)
Kot sem videl se da na ebayu dobiti original zaromete za kar soliden
denar. Baje da od facelifta naprej regulacija po visini ni vec v zadnjem
delu avtomobila, temvec v sprednjem. Za pranje zarometov pa bi se
mogoce dalo uporabiti posodico za pranje stekel.
Mah ko zacnes enkrat razmisljati kaj vse bi imel, temu kar ni in ni konca... :-D
Matra me, samo mi brez pranja zarometov in samodejne regulacije
po visini ne disi prevec.
Zakonu tudi ne diši brez.
Drugače pa najbolje da luči kar nabaviš. Ostalo boš že kasneje skompletiral. Boš vsaj motiviran, če ti bojo luči doma ležale.
lp
Lp
Hmm enkrat je enostavno drugic ni? :confused :laugh
Tale kit zgleda praktično tako enostaven za montažo kot menjava žarnic. A pa je tudi kaj učinkovit?
marcipan1
4.12.2006, 14:19
Tale kit zgleda praktično tako enostaven za montažo kot menjava žarnic. A pa je tudi kaj učinkovit?
Ma probam kakšno mnenje dobit tudi na tujih forumih za te kite nasplošno, ker jih ne poznam, tu pa je malo komentarjev. Montaža je simpl, samo je treba res cel kit kupit, ker so tu tudi balasti vključeni za pretvorbo toka. Sicer pa naj bi bili učinkoviti, saj veliko firm (npr. kaixen, philips, valeo...) delajo elemente za OE, OEM ali OES in imajo nekaj know-howa. Dajejo garancijo (kar je sicer dvorezen meč, ker jo je najbrž kot povsod težko uveljavlhat). Zaenkrat vidim v teh kitih le prednosti (svetilnost, življenska doba).
Nakup žarometov se mi zdi bolj rizičen, ker ne veš, kaj vse rabiš zraven, da stvar dela. Bom pa posredoval še kakšno drugo mnenje....
Ma probam kakšno mnenje dobit tudi na tujih forumih za te kite nasplošno, ker jih ne poznam, tu pa je malo komentarjev. Montaža je simpl, samo je treba res cel kit kupit, ker so tu tudi balasti vključeni za pretvorbo toka. Sicer pa naj bi bili učinkoviti, saj veliko firm (npr. kaixen, philips, valeo...) delajo elemente za OE, OEM ali OES in imajo nekaj know-howa. Dajejo garancijo (kar je sicer dvorezen meč, ker jo je najbrž kot povsod težko uveljavlhat). Zaenkrat vidim v teh kitih le prednosti (svetilnost, življenska doba).
Nakup žarometov se mi zdi bolj rizičen, ker ne veš, kaj vse rabiš zraven, da stvar dela. Bom pa posredoval še kakšno drugo mnenje....
Kot je opaziti je očitno uporabnik joey ze vse nastudiral. Pa ti on zrihta in je to to. :)
marcipan1
4.12.2006, 14:28
Ja, saj njega tud zlatenca matra. :-D
Samo jest sem te ljudi srečal letos na Automechaniki in so imeli nekaj promocijksih vozil z in brez kita in so lepo svetila. Je pa res, da ne vem ali so imela orig. xenon ali njihove kite (ki so se sicer videli montirani).
Si mogoce razmislil o varianti z 100 watt zarnicami? :)
Razlika je precejsna.. :P
PS: O teh kitih pa pojma nimam, zato nc ne morem rect.
BMW-M-POWER
4.12.2006, 15:38
Uglavnem mel sem ze ene par kitev gor na avtu in tudi eden se nemore primerjati z Kaixenom zej mam tega gor in vam povem kit je brutalen! Tko ce rabis se prepricat glede nakupo se priporocam da me obisces in se prepricas kako zadeva sveti na mojem avtu!
Kako pa je to primerno za montažo v kakšne starejše avte?
Mislim da nobenega problema nebi bilo! Ceprou za moj okus veliko lepse izpade ce imas leco!
Ampak tudi brez lece zgleda noro!
Priklop je pa itak na nacin Plug "n" play :ok2
Pomoje je Kaixen ena izmed boljsih varjant xenon kita! Tudi sam razmisljam v smeri Kaixna! :ok2
Ce bi blo dost interesentov bi se splacal ksn Group Buy :metalc
BMW-M-POWER
4.12.2006, 20:45
Mislim da nobenega problema nebi bilo! Ceprou za moj okus veliko lepse izpade ce imas leco!
Ampak tudi brez lece zgleda noro!
Priklop je pa itak na nacin Plug "n" play :ok2
Pomoje je Kaixen ena izmed boljsih varjant xenon kita! Tudi sam razmisljam v smeri Kaixna! :ok2
Ce bi blo dost interesentov bi se splacal ksn Group Buy :metalcSe popolnoma strinjam steboj lece pa xenon kit od kaixena je hudobija samo nesmete pretiravat z svetilnostjo najlepse odtenek pa iszkoristek je 6000 oziroma 6500 temparaturna barvna paleta vse ostalo je prepovedano pa ni dobra svetilnost kvecjemu samo hud look zato priporocam 6000 oziroma realno je 4300 ampak ajde do 6500 je se uredu pa dobra vidljivost na cesti sam osebno priporocam 6000 kristalno belo modrikasta barva pride ven za vse vremenske neprilike je :metalc :metalc
Tudi tukaj se strinjam s teboj!
6000K je najlepsa barva, ker malo povlece ze na modro!
4300K je pa v bistvu prevec bela!
Moj nasvet je isti: 6000K :drink
marcipan1
4.12.2006, 21:29
Tu sem nekaj našel v zvezi s spektri:
For color temp. (Kevlin) You will have a choice between:
Yellow - 3500K (Recommended for fog lamps only) $20 extra - $330 shipped ($340.16 - PayPal)
Crystal White/Small hint of yellow - 4200K (The closest to OEM) - $310 ($319.57 - PayPal)
Crystal White/Tiny hint of yellow - 5000K - $310 shipped ($319.57 - PayPal)
Crystal Blue/White - 6000K - $310 shipped ($319.57 - PayPal)
Crystal Blue/Purple - 6500K - $310 shipped ($319.57 - PayPal)
Crystal Purple - 8500K - $310 shipped ($319.57 - PayPal)
Sicer pa meni najbolj sede bela, ker imam močno dioptrijo in ponoči že tako vidim mavrice, kjer jih sicer ni.
Bom pa jutri poklical v firmo in se malo pozanimal o večjem nakupu in inštalaciji za katerokoli vozilo.
Pa prej bi se bilo mogoče res pametno dobiti z BMW-M-POWER-jem in preveriti zadevo iz prve roke.
Jest sm tut ze kr neki bral (tut na nasmu forumu) in po raznih oglasih o tek xnenon kitih. Poleg žarnoce je še nek pretvornik napetosti na višjo in kondenzator se mi zdi.
Nism pa še z nikomer osebno govoru o tem al pa v živo vidu.
Me je pa ful zanimal.
No zdej sm kupu osram silverstar ki še čakajo na montažo..
Poročam kakšna je razlika.
LP
BMW-M-POWER
4.12.2006, 21:39
Jest sm tut ze kr neki bral (tut na nasmu forumu) in po raznih oglasih o tek xnenon kitih. Poleg žarnoce je še nek pretvornik napetosti na višjo in kondenzator se mi zdi.
Nism pa še z nikomer osebno govoru o tem al pa v živo vidu.
Me je pa ful zanimal.
No zdej sm kupu osram silverstar ki še čakajo na montažo..
Poročam kakšna je razlika.
LPCe bos slucajno dajal zarnice k so mocnejse kot predhodne k so ble serijsko not vedi da ti se bo notri okoli luci tiste zadeve vse stopile pa se prosi boga da se ti avto neuzge, da nepride do pozara. Ce imas notri 55w zarnico tako imej notri a ves kasna je razlika med 55W in 100W preiskuseno zato neisprobavaj!! Kar se pa tice tega kaixena jest lahko tega zrihtam kolko hocete imam kontakt do osebe k to vlac v Slovenijo pa se ena dobra lastnost je tega kita je tko enostavno narejeno da ce ti crkne zarnica das noter normalno k si jo preh mel in nadaljujes z voznjo tko da brez luci nemores ostati jest mam kar eno skos rezerve stane pa 11000sit, vsi ostali xenon kiti imajo probleme z balasti zato odsvetujem katerokoli poceni varijanto ze samo skatlo ko sem prvic dobil v roke je bla tko lepa pa notri tko vse lepo postavljeno pa lepo napisano v slo navodilih mislim te ze prv prmami da kupis!
BMW-M-POWER
4.12.2006, 21:40
Tu sem nekaj našel v zvezi s spektri:
For color temp. (Kevlin) You will have a choice between:
Yellow - 3500K (Recommended for fog lamps only) $20 extra - $330 shipped ($340.16 - PayPal)
Crystal White/Small hint of yellow - 4200K (The closest to OEM) - $310 ($319.57 - PayPal)
Crystal White/Tiny hint of yellow - 5000K - $310 shipped ($319.57 - PayPal)
Crystal Blue/White - 6000K - $310 shipped ($319.57 - PayPal)
Crystal Blue/Purple - 6500K - $310 shipped ($319.57 - PayPal)
Crystal Purple - 8500K - $310 shipped ($319.57 - PayPal)
Sicer pa meni najbolj sede bela, ker imam močno dioptrijo in ponoči že tako vidim mavrice, kjer jih sicer ni.
Bom pa jutri poklical v firmo in se malo pozanimal o večjem nakupu in inštalaciji za katerokoli vozilo.
Pa prej bi se bilo mogoče res pametno dobiti z BMW-M-POWER-jem in preveriti zadevo iz prve roke.Ta bela k jo bos dal noter ti bo delala vecni problem ko se bos vozil po zasnezeni cesti sprobano odsvetujem!!
Žarnice so seveda 55W. Imajo pa kao boljšo svetilnost.
LP
BMW-M-POWER
4.12.2006, 21:55
LPNc nebo razlike verjemi mi samo bad reklama!
marcipan1
4.12.2006, 21:58
[/quote]Ta bela k jo bos dal noter ti bo delala vecni problem ko se bos vozil po zasnezeni cesti sprobano odsvetujem!![/quote]
Na sneg pa nisem pomilsu.
Kaj predlagaš ? Valda ne kako purple varianto ?
Tapos medvode Kaixen kit komplet 63.000 sit. Se pa menim za dodatni popust, če bi koga zanimalo.
BMW-M-POWER
4.12.2006, 22:29
6000 najboljsi izkoristek svetlobe za vse vrste vremenskih neprolik 100% garantirano!
BMW-M-POWER
4.12.2006, 22:31
Tapos medvode Kaixen kit komplet 63.000 sit. Se pa menim za dodatni popust, če bi koga zanimalo.Se ceneje se da dobiti!
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?ID=1104165#
marcipan1
4.12.2006, 23:43
o, tapos je pa tudi moj kupec - nisem pa vedel, da ima tudi to v ponudbi; upam, da so se pobrali po požaru, bom malo preveril.
No dejte kakšno pametno ceno za H4 pogruntat :ok
No dejte kakšno pametno ceno za H4 pogruntat :ok
H4 biksenon je bil po 65 000 pri http://www.tehnoshop.net/ na gotovino
Razlika je očitna, imel sem omenjene žarnice že na 3 avtomobilih in na vseh je bila razlika opazna. Sicer pa je nedolgo nazaj, neki nemški avtomobilistični cajteng, "z metrom v roki" in ne na palec meril razlike in tudi s profesionalnimi instrumenti so bile razlike več kot očitne. Če pa kdo pričakuje ksenon, potem je pa nezadovoljstvo pač njegov problem :)
Investicija je bla 3.700 sit za 2 H7 osram silverstatr žarnici v akciji pri Trgoavtu. To je manj kukr če bi kupu dve obični H7 na bencinski pumpi....
Če bom pa dal 65 jurjev al pa 2x tok za doplačilo pri novemu bom pa pričakoval tudi malo večje izboljšanje. Me pa res zanima kako tale kit deluje in kaj porečejo policaji na to, da snop ni avtomatsko reguliran ter da ni sistema za pranje stekel.
Lp
marcipan1
5.12.2006, 18:12
a ni novi audi a3 s ksenonom brez pranja stekel ?
tapos ima ponudbo za biksenon (H4) malo pod 70k SIT, za mono pa okol 60kSIT; jutri grem po možnosti pogledat efekt na njegovem audiju.
moram pa rečt, da meni kot njegovemu dobavitelju zadevo ponuja samo s stroškom montaže :ok
bom rekel še kako besedo za ostale in če bo večja q se bo dalo kaj pametnega zment; ima pa na zalogi tudi philipsove kite, ki so ugodnejši in baje ravnotako ok
BMW-M-POWER
5.12.2006, 18:37
Razlika je očitna, imel sem omenjene žarnice že na 3 avtomobilih in na vseh je bila razlika opazna. Sicer pa je nedolgo nazaj, neki nemški avtomobilistični cajteng, "z metrom v roki" in ne na palec meril razlike in tudi s profesionalnimi instrumenti so bile razlike več kot očitne. Če pa kdo pričakuje ksenon, potem je pa nezadovoljstvo pač njegov problem :)Ce nisi sam osebno sprobal potem raje molci toliko denarja kot sem jest porabil za ta sranja pomoje se noben na forumu ni, in ti povem iz lastnih izkusenj da je poden od podna ce te pa zanima kako kaixen 6000 dela se pa pridi prepricat na svoje oci na mojem avtu so zmontirane in sem vec kot prezadovoljen.
Kazen za nehomologirane dele na avtu je 100.000,00 sit ce se ne motim.
Pod to spadajo tudi luci. :)
Nekateri se vedno nocejo verjeti, da je najcenejsa in najenostavnejsa metoda xenon luči, narociti pri nakupu avta. Se sploh, ker so nasi avti vecinoma po narocilu.
A kot je eden velikih dejal. Samo dve stvari sta brezmejni. Vesolje in človeška neumnost.
LP
BMW-M-POWER
5.12.2006, 19:29
Kazen za nehomologirane dele na avtu je 100.000,00 sit ce se ne motim.
Pod to spadajo tudi luci. :)
Nekateri se vedno nocejo verjeti, da je najcenejsa in najenostavnejsa metoda xenon luči, narociti pri nakupu avta. Se sploh, ker so nasi avti vecinoma po narocilu.
A kot je eden velikih dejal. Samo dve stvari sta brezmejni. Vesolje in človeška neumnost.
LPMater si pameten, ves ti k si sin po poklicu (otrok bogatih starsev ti je lahko govoriti o metodi kupovanja avtomobila po narocilu) jest sem kupil avto k ni imel xenona, na prejsnem sem jih pa imel in zato me je zgrabila zelja po njih zopet, ker pa so mi vsi dajali take neumne cene za xenon luci komplete sem se raje odlocil za xenon kit k pa skoraj isto sveti kot original xenon, pa zate k si tok pameten vsak xenon komplet usebuje certifikat v katerem imass napisano da je skladno z zakonom sicer je pa meja svetilnost iz avtomobila k sveti iz luci ven do 6500 je z zakonom dovoljeno vse druge temparaturne razlike niso dovoljene sicer se pa umikam iz debate ker vidim da ste cist vsi po vrsti pametni da glava ze pece!!!
Trenutno so vsi, ki se v tej temi zanimajo za xenon luci kupili avto po narocilu.
Ce sem zaradi tega pameten. Hvala. :-D
PS: Glede na dejstva, bi bilo zdaj zanimivo videti povezavo med sinom in bogatimi starsi. :)
PS2: Da si nekdo zeli biti pameten, pa morda ni? No to bo pokazal zdaj z SMISELNO povezavo, katero sem omenil.
Lep vecer se naprej
marcipan1
5.12.2006, 19:49
Na, pa smo tam. Vse se razvije v kreg. Jest nisem ne pameten ne otrok bogatih staršev in glede na to, da je to kao strokovni forum, me zanimajo mnenja, ki mi bodo pomagala pri nadaljnem investiranju nestarševskih financ.
Bom pa na romunski forum vprašu.....
V kreg se razvije skoraj vse, kjer se pove nekaj resnice.
Vedno je bilo in bo tako. :)
Kot rece Milan: Resnica ni plenica, pa vendarle smrdi......... :)
Te je bolje da se umaknem, ker je ocitno res brezveze podajati mnenje.
Situacija je zadnje dni tako ali tako napeta.
Dokler kimas pa so vsi zadovoljni. Ampak tudi kimati se clovek vcasih navelica. Ce bi pisal v odprti del, bi mogoce tudi drugi razumeli vse, tako pac zal samo nekateri.
Zelim vam veliko prijetnih uric pri rihtanju vasega minija ter seveda uzitkov pri voznji z njim.
Lep pozdrav vsem minijasem in tudi ostalim, ki obiskujejo ta podforum......
Ah standard kreg! Mal ga more bit! V vsakem kregu je nekaj resnice!
Kar se tice pranja zarometov je cista resnica, ker baje umazani xenon zarometi zelo cudno lomijo svetlobo in je zelo moteca za ostala vozila v prometu.
Vendar sem zelo veliko spremljou forume, kjer folk pise o xenon kitih in se nobeden ni imel tezave z nnjimi, niti na tehnicnem pregledu! Tudi sam mislim da nebi blo nobenega problema, ce je barva xenonk normalna ( beri 4300k - 6500k ).
Ce bo kdo kje zbrskal kaksen GB za ta kit, najbol da odpre novo temo!
Bilo bi pa fajn ce bi se dalo to dobit po kaksni pametni ceni :-D
BMW-M-POWER
5.12.2006, 21:18
Na, pa smo tam. Vse se razvije v kreg. Jest nisem ne pameten ne otrok bogatih staršev in glede na to, da je to kao strokovni forum, me zanimajo mnenja, ki mi bodo pomagala pri nadaljnem investiranju nestarševskih financ.
Bom pa na romunski forum vprašu.....To ni letelo nate se opravicujem tebi sem skozi celo debato samo zelel pomagati prever moje poste namenjene tebi!!
BMW-M-POWER
5.12.2006, 21:25
Trenutno so vsi, ki se v tej temi zanimajo za xenon luci kupili avto po narocilu.
Ce sem zaradi tega pameten. Hvala. :-D
PS: Glede na dejstva, bi bilo zdaj zanimivo videti povezavo med sinom in bogatimi starsi. :)
PS2: Da si nekdo zeli biti pameten, pa morda ni? No to bo pokazal zdaj z SMISELNO povezavo, katero sem omenil.
Lep vecer se naprejTi pa zastopi eno stvar clovek ze ima avto in pac brez xenona kakve veze ma tvoj komentar nato zakaj ni dokupil xenona ko je naroceval avto ker ma te vecinoma po narocilu delane avtomobile, ocitno ne spremljas teme od zacetka clovek bi mel xenon oziroma xenon kit ker pac sedaj nima in sprasuje za mnenje ostale soforumase za mnenje kako je kaj glede tega jaz k to zadevo uporabljam mu skusam samo pomagati in sem se mu tudi osebno ponudil da naj pride prevert zadevo na mojem avtomobilu ce mu bo to olajsalo njegovo odlocitev vsake odvecne stvari kot si jih ti omenil kot naprimer ko je kupoval po narocilu avto zakaj ni dokupil se xenona kje je kle logika clovek jih pac nima in bi jih zdaj imel na kaksen nacin se bo pa sam odlocil cloveku sem samo hotel pomagati ampak za takeispade kot jih imas ti in tebi podobni tale forum ratuje beznica upam da me sedaj zastopis ce me pa ne te pa vabim na pijaco pa ti stvari razlozim se na kak drug mozen nacin in se bom tok cajta trudil da ti pokazem bit tega kar je bil namen odprtja te teme pa se za info nimam se namen z nobenim kregat tukaj gori kregat ker je moj namen bil izkljucno pomagat pri odlocitvi gospoda pri tej xenon zadevi!!
BMW-M-POWER
5.12.2006, 21:31
Ah standard kreg! Mal ga more bit! V vsakem kregu je nekaj resnice!
Kar se tice pranja zarometov je cista resnica, ker baje umazani xenon zarometi zelo cudno lomijo svetlobo in je zelo moteca za ostala vozila v prometu.
Vendar sem zelo veliko spremljou forume, kjer folk pise o xenon kitih in se nobeden ni imel tezave z nnjimi, niti na tehnicnem pregledu! Tudi sam mislim da nebi blo nobenega problema, ce je barva xenonk normalna ( beri 4300k - 6500k ).
Ce bo kdo kje zbrskal kaksen GB za ta kit, najbol da odpre novo temo!
Bilo bi pa fajn ce bi se dalo to dobit po kaksni pametni ceni :-DCe te zanima nakup ti loh uredim zlo dobro ponudbo od kolega k jih je meni zrihtal se clo dostavil mi jih je osebno dobis racun garancijo tudi na zarnice pri njemu si loh tudi narocis rezervne in tako dalje!
Kolk bi pa bla okvirna cena ce priblizno ves za H7?
Lahko na PM!
Tenks :drink
BMW-M-POWER
5.12.2006, 22:42
Kolk bi pa bla okvirna cena ce priblizno ves za H7?
Lahko na PM!
Tenks :drinkmislim da okoli 230eu
Sej MINI ma tut H7... tako dolge kot kratke.
Torej, če bi bili zainteresirani za nakup, in je vse po standardih imam še eno vprašanje: ali te lahko policaja zaradi xenon kita (ki pač je xenon) ustavi in ti izreče kazen, ker avto nima šob za pranje in samodejne nastavitve snopa?
Če je odgovora DA, ga ne dam gor, pa tut če 2x bolj sveti in me pride praktično zastonj.
LP
Hehe sej nebo sel preverjat elektricno samodejno nastavljivost zarometov! Ce te pa skrbi pranje zarometov, pa samo nalimas gor od enega avta sobe :ok2
V glavnem jest nebom nicesar dajal gor, ker pomoje policajem sploh ne pride na pamet kaj takega, se posebej ce je avto novi model!
230 eur je kr dobra cena! A bi bil se kdo zainteresiran za ta kit oz. ce bi si lahko potem priboril kaj vec popusta! :-D
Jest bi bil definitivno prvi v vrsti :ok
Naj se kdo javi ce bi bil zainteresiran, BMW M POWER ti se probaj pozanimati ce bi dobili kaj popusta, ce bi vzeli vec kitov PLEASE :laugh
marcipan1
6.12.2006, 21:02
Bom pa na romunski forum vprašu.....To ni letelo nate se opravicujem tebi sem skozi celo debato samo zelel pomagati prever moje poste namenjene tebi!!
Sej nisem tebi to namenil ampak nasplošno. In vem, da nisi mene mislil.
Če je cena res taka, potem mene tudi zanima, ker tisto zastonjkarsko mi tapos lahko ponudi samo philips, ki ga dobi šele konec januarja.
Glede policajev imam info, da zadeve ne preverjajo, pa tudi parlnih šob nimajo več vsi novi avti s xenonom (A3 - a nisem šel preevrjat).
Upam, da se nas zbere čim več.
Aja - a teh 230€ je valda z DDV ?
BMW-M-POWER
6.12.2006, 21:26
Popust se dobi 100% ce jih narocim pr tipu vec smo trije ze potem resni kandidati, vec jih bo vecji popust bo cena je z ddv!!!!
A trije smo ze? Super!
Dejmo, kdo bi se imel xenonke :ok2
BMW-M-POWER
6.12.2006, 21:43
A trije smo ze? Super!
Dejmo, kdo bi se imel xenonke :ok2To mi morate potrditi definitivno ker moram tocno vedet ali jih lahko narocim ze al ne??
Mam 4 potencialnega, samo a mi lahko poves ce lahko dobis tudi HB3?
Drugace pa gdaj bi pa ti narocil? In pa a nam verjames na besedo???
A garancijo ma ta zadeva pa to??
Drugac mene pis zravn 100%
Ah sej si napisal da ma garancijo in racun! :crazy
BMW-M-POWER
6.12.2006, 22:13
Mam 4 potencialnega, samo a mi lahko poves ce lahko dobis tudi HB3?
Drugace pa gdaj bi pa ti narocil? In pa a nam verjames na besedo???
A garancijo ma ta zadeva pa to??
Drugac mene pis zravn 100%Lahko narocim kadarkoli, HB3 to je ce senemotim clio varijanta to pa na zalost neobstaja!
Ok ce ne obstaja pac ne obstaja! Ni pene! :beer Je pa clio varjanta ja! Sej niso prou doug delal to!
U glavnem mam jest tut clia pa ma na sreco H7 mislim da (99%)! :-D
Ja lohk bi recimo napisal do gdaj bi narocila sprejemal! Mogoce bi se se kdo spomnil da bi to imel! Da naprimer recemo do tega in tega sprejemamo narocila! Potem se pa zbere in naroci!
Povej a je to ista enoletna garancija kot pise na www.kaixen.si ?
Pa kako bi bilo z narocilom! Mal bi blo narodno da ti tukej naroci 5 ljudi kite, pol pa noben ne vzame! Kako bi blo s tem?
Najbolje, da se odpre tema pod splošno al pa prodam/kupim za nabavo teh kitov. Napiše se cene in za katere izvedbe žarnic je možno.
Vsi resni kupci naj po PS pošljejo ime, piimek in tel cifro pa se tako pobere naročila.
Mogoče še mene prepričate...
LP
BMW-M-POWER
6.12.2006, 22:54
Naredite kokerkoli hocete, vazno je le da nas je cimvec!! Garancija, racun, certifikat vse je isto, tko da naj se eden kar z organizira pa naj odpre temo pa naj se prijave zacnejo zbirat, zmente pa se sami kako in kaj. Jest bom samo gospodu posredoval kaj se rabi in koliko kom. Pa pohitite ker posiljka pride samo enkrat na mesec. Pa se za info kaixen kiti so iz prve roke, od gospoda k jih sploh prvlece v slovenijo!
Če se boste vozili samo po Sloveniji, potem v redu.
V Avstriji pa mislim, da ne boste našli nikogar, ki bi imel te "kite" vgrajene, ker parabole niso namenjene zanje.
Kazni so pa od 1000 eurov dalje pa seveda avto s ceste umaknit.
Ker nekateri vejo, ki se vozijo v tujini, kako je s kontrolami.
Veste pa tudi, da snop ni normalen in bo 100% motil nasproti vozeče, sploh pa ,ker morajo biti luči vedno prižgane.
Če pa koga še bolj natančno zanimajo predpisi, kontrole in kazni v tujini, lahko jutri vprašam v Celovcu, imam dost poznanih policajev gor, ki se sigurno bolj spoznajo na vgradnjo nehomologiranih stvari kot jaz. :)
( Pa nisem sin po poklicu pa tudi jaz bi rad samo pomagal komu pri odločitvi o nakupu in montaži pa ne se jezit !! ) :ok
BMW-M-POWER
6.12.2006, 23:11
Če se boste vozili samo po Sloveniji, potem v redu.
V Avstriji pa mislim, da ne boste našli nikogar, ki bi imel te "kite" vgrajene, ker parabole niso namenjene zanje.
Kazni so pa od 1000 eurov dalje pa seveda avto s ceste umaknit.
Ker nekateri vejo, ki se vozijo v tujini, kako je s kontrolami.
Veste pa tudi, da snop ni normalen in bo 100% motil nasproti vozeče, sploh pa ,ker morajo biti luči vedno prižgane.
Če pa koga še bolj natančno zanimajo predpisi, kontrole in kazni v tujini, lahko jutri vprašam v Celovcu, imam dost poznanih policajev gor, ki se sigurno bolj spoznajo na vgradnjo nehomologiranih stvari kot jaz. :)
( Pa nisem sin po poklicu pa tudi jaz bi rad samo pomagal komu pri odločitvi o nakupu in montaži pa ne se jezit !! ) :okOcitno premalo hodis v Austrijo,(Austrija najbolj znana po njihovem obupno grdem smislu za tuning kamorkoli se obrnes rizarski avtomobili GTI TREFFEN scena nap.) pa se to ni prepovedano tko za info prepovedana je svetloba k ni bela, naprimer vijolcna zelena rumena...... visje temparature barv nad 6500K
BMW-M-POWER
Popolnoma lahko potrdim izjavo Francija glede Avstrije in njihovih zakonov, ker imam stalno bivališče v Celovcu, avto registriran v Celovcu, 12 let sem živel v Celovcu tako da dobro vem kaj lahko in kaj ne. Izgovor z- poglej GTI Treffen kaj se vse tam vozi in nihče nič ne reče je pa čisti smeh. Na GTI Treffnu si država vsako leto dodatno napolni blagajne s pisanjem kazni. Samo kot primer- če te ustavijo z neustreznimi folijami na avtu oz. da imaš sprednje stranske šipe zatemnene s folijami imaš možnost, da jih na mestu odtrgaš iz avta ali pa ti vzamejo tablice- visoko denarno kazen dobiš v vsakem primeru. Da ne govorimo o tem če je avto preveč spuščen ali ima izpuh brez ABE papirja. Večina na hard natunanih rižarskih avtomobilov prihaja iz tujih držav. Nisem videl veliko na hard spedenanih vozil z A registrskimi. Avstrija ima zelo stroge zakone in sem prepričan, da bi bile težave s temi xenoni če bi se kak policaj, ki ve zakaj se gre spravil nate in takih v Avstriji ni malo. :ok Je pa definitivno vprašanje če bi lahko avstrijci kaznovali zaradi xenonov v Sloveniji registriran avto ki je ustrezen s SLO zakoni.
Pa ne mislim z mojo izjavo nikogar odvrnit od nakupa samo moral sem se oglasiti glede izjave o A zakonih. Zakoni so v Avstriji zelo strogi, mnogo bolj kot v nemčiji.
Lp
Hehe, na GTI treffnu pa res nisem letos bil, ker nisem imel časa, sem bil pa letos tam ob Bodenskem jezeru ( Fridrichshafen ali podobno) pa res nimajo smisla niti Nemci niti Jodl****.
Se pa na Gti treffnu da kupit marsikaj, no xenon kitov lani ni bilo, tudi za Bmw-je :)
Seveda , res je, vse kar je homologirano, je dovoljeno, kaj se pa da homologirati...?
Morda bo moteč raztros svetlobe, to se za vas bojim.
Pa boste že uredili, vem. :)
( Sicer sem pa zadnjih nekaj let vsaj 8x mesečno v Avstriji, tako da res ne hodim malo v Avstrijo :blabla )
Fantje, prosim za malo spravljivejši ton razprave...
Dejstvo je, da pri nas policija in pregledniki na tehničnih vozilih "še niso vzeli", kaj je to xenon v neoriginalnih parabolah... Je pa vprašanje, kako dolgo bo trenutno stanje še trajalo... :ok2
Poznam človeka iz Nizozemske, ki se je kar nekaj let vozil z neoriginalnih xenonom (brez pranja, regulacije nivoja snopa), pa mu ni nihče nič hotel. Guess what? Lani pa so se pravila spremenila in zdaj mu takšnega avta ne spustijo več na cesto. In podobno je (bo) po vsej EU.
Glede stanja v Nemčiji in Avstriji pa je brezpredmetno razpravljati - lahko pa kdo proba iz prve roke :ok2 (imejte cifro avtovleke s sabo...).
Torej: trenutno je pri nas še kaos, ampak tako ne bo več dolgo... :ok2
marcipan1
7.12.2006, 12:46
Potem imam pa jaz kar problem, ker se z Minijem samo 0,7% vozim po SLO in ga ne bi rad kje pustil v grabnu v kakšnem Haagu al pa Roterdamu. Se moramo vsi malo bolj pozanimat, da ne bo potem hude krvi. Če bi imel ob nakupu 100+čukcov več.......
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?ID=1104165
Razlika je očitna, imel sem omenjene žarnice že na 3 avtomobilih in na vseh je bila razlika opazna. Sicer pa je nedolgo nazaj, neki nemški avtomobilistični cajteng, "z metrom v roki" in ne na palec meril razlike in tudi s profesionalnimi instrumenti so bile razlike več kot očitne. Če pa kdo pričakuje ksenon, potem je pa nezadovoljstvo pač njegov problem :)Ce nisi sam osebno sprobal potem raje molci toliko denarja kot sem jest porabil za ta sranja pomoje se noben na forumu ni, in ti povem iz lastnih izkusenj da je poden od podna ce te pa zanima kako kaixen 6000 dela se pa pridi prepricat na svoje oci na mojem avtu so zmontirane in sem vec kot prezadovoljen.
kaj je s tabo človek, preberi dobro poste...IMEL SEM TE ŽARNICE(tako Osram silverstar kot Philips Visionplus) NA TREH AVTOMOBILIH in razlika je bila VSELEJ občutna v primerjavi z navadnimi, če pa nekdo pričakuje da bo svetilo kot ksenon je pa že v štartu napačno razmišljal...
kot sem pa že napisal pa so tudi testi pokazali merljive razlike med temi žarnicami in navadnimi ter raznoraznim kitajskim Blue light sranjem...
Sicer nima NOBENE veze s xenon kiti, ampak da si recimo zaželiš tiste nekaj več svetlobe ki jo kao Silverstar ima, pa da ti v dveh mesecih gresta obe v večna lovišča par dni narazen ...
http://www.moj-album.com/slike/1504603/kVUHcSdMypM_QePi.v.jpg
... je to zame pofl roba. Totalno. Pa ne načenjam debate bosch je zakon ali kaj podobnega - samo moje skromno mnenje.
LP, Sašo
Evo, v pondelk zmontiru Osram Silverstar. Razlika je očitna, sveti bolj belo in malo močneje, ne dela pa čudežev, da se razumemo.
Upam samo, da bodo tudi nekaj časa zdržale.
LP
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.