PDA

Ogled polne verzije : Kje je anlaser oz. zaganjač pri E34?

Malinavc
11.4.2004, 20:04
Kje je anlaser oz. zaganjač pri E34?

Evo, tole me zanima, ker treba krtačke "zrihtat", fotr tole zna, pa je danes na hitr pogledu, pa ga sploh ni najdu, tle pa se bo ziher en stručko najdu, ki ve tole.

Pa da izkoristim še tole temo, na displayu mi kaže skoz -30 stopinj, to sem slišu da treba kao senzor zamenjat, kje se pa ta nahaja, oz. kaj treba nardit, de bo prav kazalo?

tnx vsem

Mitja
11.4.2004, 22:01
Če stojiš pred odprto haubo in gledaš motor...

Poglej pod sesalnim kolektorjem čisto pri kabini. Sam štarter zaganja vztrajnik. Težko mi je razložiti.

Tukaj imaš navodila http://www.mobisux.com/tabla/files/1264288-starter.bmp.gif

Daj drugič povej vsaj osnovne podatke od avtomobila :frown

Malinavc
12.4.2004, 02:00
aja, letnik je 91, 525i 24v, še kej drucga? A ta postopek ki ga vidim na sliki morm nardit de pridem do anlaserja?

Mitja
12.4.2004, 02:24
Navodila so za serijo 3. Glede motorja bi moralo biti vse isto, drugače je samo pri zračniku in kablih, ki pridejo iz karoserije. Poglej, če ga lahko dobiš ven, brez da vse razdiraš, drugače je pa to to. Drugače je pa to kar poseg, ki vzame dosti časa. Ti ne priporočam, če nisi že prej kaj podobnega delal. Če bosta s fotrom delala glejta, da ne pade kaka matica v glavo, pa tudi če ti tam okrog kolektorja kak vijak pade ga skoraj sigurno več ne najdeš.

E30
13.4.2004, 18:16
Pa da izkoristim še tole temo, na displayu mi kaže skoz -30 stopinj, to sem slišu da treba kao senzor zamenjat, kje se pa ta nahaja, oz. kaj treba nardit, de bo prav kazalo?

tnx vsem

Je ze bla debata, samo v e36....potegni senzor za temperaturo ven in na kontaktu se je skoraj 100% nabrala oksidacija!!