Ogled polne verzije : Pranje prednje sipe ne deluje
Hojla,
525i, E34: zadnjic mi je (namenoma - sem se hotel znebit antifriza) zmanjkalo tekocine za pranje sipe. Po tem, ko sem natocil vodo in sampon, mi sedaj pranje ne deluje - nic ne pride iz sob. Crpalka deluje, pusca nikjer, vode pa tudi od nikoder :confused
Ali ima kdo kaksno idejo? Ali je mozno, da se je kje (v pumpi?) nabral zrak in to preprecuje pretok vode?
Po vsej verjetnosti je zamasen filtercek (tisti, ki opravlja funkcijo razdelilca na obe sobi in se protipovratni ventil je obenem), ali pa sta kar zamasena oba "marsovcka"... tapeto pod havbo dol, pa preverit, do kje pride tekocina... :)
Mogoče se ti je snela cevka za dovod tekočine na tem razdelilcu in ti potem tekočina zateka pod tapeto. Ne špricaj kar v prazno če ne deluje, da ne boš imel slučajno vse mokro. Najprej snemi tapeto pod havbo, potem pa naprej.
Pusca nikjer, ker sem probaval v prazno, pa je nivo tekocine se vedno isti. Bom pa res snel tapeto in pogledal. Hvala za ideje.
Na tvojem mestu bi najprej poizkusil sneti cevko na mestu ki je čimbližje črpalki ali pa kar na njej. Ko boš pognal črpalko boš hitro ugotovil kam iskat. :ok
Aja pa še to. V kakšnem smislu si omenjal: (namenoma - sem se hotel znebit antifriza) Kakšno zvezo naj bi to imelo s pranjem šip? :confused
Na tvojem mestu bi najprej poizkusil sneti cevko na mestu ki je čimbližje črpalki ali pa kar na njej. Ko boš pognal črpalko boš hitro ugotovil kam iskat. :ok
Ja, to je nacrt: snet tapeto, vidit kaj je spodaj in it od crpalke proti sobam.
Aja pa še to. V kakšnem smislu si omenjal: (namenoma - sem se hotel znebit antifriza) Kakšno zvezo naj bi to imelo s pranjem šip? :confused
Antifriz - beri sredstvo proti zmrzovanju za vodo za pranje sip :) mi je not ostal se od zime (saj ne, da se zdaj ne dela, kot da je zima :laugh). Preden dam gor nove brisalce, se se hotel znebit alkohola, ki menda trdi brisalce.
Če boš začel iskat po cevkah od črpalke naprej boš mogoče našel okvaro še preden bo treba snemat tapeto. Če si spumpaval vodo do konca in je črpalka predolgo delala na suho .... boš rabu novo. V takem slučaju se rado zgodi, da turbinca zariba in blokira, ripno v plastiki turbine pri osi motorčka "pobere" in se vrti v prazno (laufa pa ne pumpa). :confused
O antifrizu sem spraševal zato, ker sem za moment pomislu da si kaj zamešu med posodama za pranje šip in hlajenje motorja. :cool
Antifriz - beri sredstvo proti zmrzovanju za vodo za pranje sip mi je not ostal se od zime (saj ne, da se zdaj ne dela, kot da je zima ). Preden dam gor nove brisalce, se se hotel znebit alkohola, ki menda trdi brisalce.
Antifriz NI sredstvo proti zmrzovanju za vodo za pranje šip. :nono
Lahko da ti je sel 'ventil', ki je tik pred šobam. To je šlo meni pri E36. Pač cevko pritrdiš direkt na šobo špa veselo šprica...
Hvala vsem za nasvete. Po tem, ko sem snel tapeto in gledal do kje pride voda, se je izkazalo, da so se zamasile kar sobe :napaka. Malo bezanja z bucko in sivanko je stvar resilo.
Zakaj nisem najprej pomislil na to? Ker so se zamasile hkrati - ni se mi zdelo logicno, da se to zgodi in sem si predstavljal, da se je zamasilo na kaksni skupni tocki, npr., pri crpalki ali kje med crpalko in t-clenom.
No, sem vsaj preveril, da ima grete sobe :laugh
...ali pa sta kar zamasena oba "marsovcka"...
:ok2
Ponavadi so stvari bolj enostavne, kot zgledajo... :beer
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.