Ogled polne verzije : E36 - Čiščenje sprednjih luči
No, pa ste dočakali... samo še ne vsega. Namreč samo izgradnjo luči z avta nisem dokumentiral, je zelo enostavna (če ni kdo pred vami kaj čaral :damn ), dobite ko bom luči not vgradil, v obratnem vrstnem redu da bo tko kot da jih ven dajete. :laugh
Jaz sem razdiral luč znamke ZKW.
Za izgradit luči imate samo par vijakov:
Zgoraj trije (ZKW), mislim da ima Bosch 2, ter na vsaki strani po 1, vendar je za tadva treba imeti malo daljše izvijače, ker so dokaj globoko. na spodnjem delu luči. Najprej je seveda treba ven dat žmigavec (samo ena klipsna, v kolikor vam niso kaj prej čarali :damn ).
Torej, luči so zunaj.
Najprej se razstavi zunanje steklo z delom ohišja. V ta namen so na lučeh 4 sponke, 2 zgoraj, 2 spodaj. Zelo vidno, če jih ne vidiš takoj prenehaj z delom in luči odnesi mehaniku. :-D Klipsne enostavno od spodaj na eni strani zatakneš z izvijačem in potegneš stran, morda jih je potrebno malenkost premakniti na eno stran (z izvijačem), ker so, vsaj zgoraj, neki jezički (op.a.: ne imet v isti sobi zraven spečega dojenčka, ker ga boste zbudili ko klipsna odskoči iz ležišča, pa že žena bo zarad tega jezna :-D ).
http://www.moj-album.com/slike/390046/sDE7wxNIshXhyH8B.v.jpg
Ko ste vse 4 klipsne odstranili, imate ob strani 4 zatiče (po 2 na vsaki strani - glej sliko spodaj), katere zopet z izvijačem rahlo privzdignete, da se odhaklajo (opomba o dojenčku in ženi še vedno velja :laugh ). Zatem bi se zunanji del moral odstranit.
http://www.moj-album.com/slike/390046/W8yMWJ4PC5CX8rcM.v.jpg
Zunanji del luči izgleda sedaj takole:
http://www.moj-album.com/slike/390046/VCgQaqs80ygciqlC.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/390046/QWxA0ofZGvRqXfaH.v.jpg
Za notranja stekla nisem prepričan ali so v vsakem primeru zasilikonizirana, al so spet pr men nekaj čaral. :damn Ko jih bom dal nazaj notri jih bom dodatno malo s vročim silikon-lepilom pritrdil.
Z olfo odstranite silikon, nato se notranja stekla dajo odstranit. Z izvijačem ob strani previdno "pajsate" gor, dokler ne skoči iz zatičev.
http://www.moj-album.com/slike/390046/nLt564y9nlcUk1lH.v.jpg
Notranja stekla, odstranjena (v albumu so te slike zadnje, ker sem se tega lotil nazadnje):
http://www.moj-album.com/slike/390046/S4UongH_h4E6ol5w.v.jpg
Torej, sledi "drobovje" luči.
Sredinski del s parabolami ter lečo (na sliki ta kovina) je pritrjena na 3h (treh) mestih (vsa označena na slikah). Pritrdilna mesta, označena z rdečo, imajo poseben plastičen nastavek, ki se uporablja pri ročni nastavitvi višine snopa svetlobe luči (mater kakšna besedna zveza :-D ) (pri meni eden manjka (levi), drugi pa je polomljen, tako da to ni bil problem). Odstrani se ga tako, da se ga zasuka v eno stran za ene 30° v obratni smeri urinega kazalca, nato se odstrani z lahkoto. Pod njim je matica, katero se odvije.
Spodnje, "modro" pritrdilno mesto, pa se enostavno odstrani tako, da se z zadnje strani s prsti prime plastično belo palico, katera ima na koncu bunkico (uporablja se za električno uravnavanje višine snopa svetlobe luči) in se jo potegne v eno stran (se vidi katero, v smeri proti kratkim lučem v mojem primeru). Potrebno je malo več moči, tako da kar pogumno. Ko še ta skoči iz zgloba, se da ta kovinski del odstraniti.
http://www.moj-album.com/slike/390046/JYy4xO84KyqO0WAG.v.jpg
Na tej sliki se vidi tudi naslednja stopnja, izgranja kratkih luči s tega osrednjega kovinskega dela. V ta namen so spredaj 3je križni vijaki. Eden je konkretno daljši, tako da si zapomnite kateri. Sedaj lahko tudi kratko luč ločite.
http://www.moj-album.com/slike/390046/_pNK8qbtZNGZM3Ji.v.jpg
Dolge luči jaz iz tega dela nisem dajal ven, ni potrebe (vse je lepo dostopno), poleg tega ga držijo zatiči, za katere se bojim da nebi popustili in bi kaj polomil.
Vse kar ostane še je, da kratko luč razstavimo na dva večja dela. V ta namen imamo zopet 3 križne vijake za odvit (glej sliko spodaj):
http://www.moj-album.com/slike/390046/iHt2eFbcJKI5w6xZ.v.jpg
Ko je še to razstavljeno enostavno očistite čimveč delov (zunanje in notranja stekla, lečo, parabole,...) in sestavite nazaj v obratnem vrstnem redu.
To je to. Seveda ne odgovarjam za vašo šlamparijo in poškodbe. Delo na lastno odgovornost.
Večje slike in več le-teh:
http://nixxon.moj-album.com/album/5819502/
Za vprašanja ali mnenja pa kar. :ok
satosari
20.11.2006, 12:28
Dobro si tole naredu in dokumentiral! :metalc
Cakam se najbolj pomembno => slike before - after... :ok2
fastfury
20.11.2006, 14:20
zelo lepo si tole podokumeniral :bow
Cakam se najbolj pomembno => slike before - after... :ok2
To bo pa še kak teden. Pa before nimam nobene slike, bo treba improvizirat. :-D
pri meni je blo takole... :ok2
http://www.moj-album.com/slike/5438504/hVih9LzyLXVGZwYx.jpg
tole je blo before........zdaj je pa takole
[/http://www.moj-album.com/slike/5438504/QrA9zgGlyXigySoH.jpg
http://www.moj-album.com/slike/5438504/QrA9zgGlyXigySoH.jpg
Ful dober pride če una stekelca kr ven pobereš.......Sam potem je treba mal snop poštelat nazaj da ti luči lepo svetijo....da se pa :ok2 :angeleyes
Mah, jest bom notranja stekla obdržal.
Notranja stekelca so vedno silikonizirana. Če jih misliš lepit s tisto "cvetličarsko" pištolo na vročo plastiko, potem se pripravi da jih boš še enkrat razdiral, ko bo zaradi gretja žarnic zadeva začela popuščat :napaka
Saj nekaj takega se bojim. Sam zdej je silikon že odstranjen, damage is done.
Kdo ve kaj ej to zaen silikon, ki je bil gor? Bil pa je še vedno rahlo mehak oziroma prožen.
Saj nekaj takega se bojim. Sam zdej je silikon že odstranjen, damage is done.
Kdo ve kaj ej to zaen silikon, ki je bil gor? Bil pa je še vedno rahlo mehak oziroma prožen.
Jaz sem jih "zalepil" z navadnim silikonskim kitom (brezkislinskim seveda, da hlapeča kislina ne oksidira kovinskih delov znotraj žarometa). Po štirih letih so še vedno na svojem mestu :-D
LP, Skiny
Kakšen to? Kje se ga dobi?
V vsakem recimo Merkurju dobiš prozoren brezkislinski silikon. Večinoma je tudi med najcenejšimi. To je preverjeno prava zadeva za takšne stvari. Sicer kislinski na steklo boljše prime, toda glede na "sile" ki so v lučeh je brezkislinski (mislim da je enako tudi "nevtralni silikon", samo za vsak slučaj še preveri) več kot dovolj močan in lepljiv!
Zaključek, after:
http://nixxon.moj-album.com/slike/390046/UV9BdyHMYclD_uUV.v.jpg
:ok
Zelo lepo. :ok Pa sveti tudi lepse? :)
Seveda. V kombinaciji z Osramovimi žarnicami (tiste 50%+) se mi zdi da vsaj 100% bolje.
Dark Funeral
19.1.2007, 11:02
Seveda. V kombinaciji z Osramovimi žarnicami (tiste 50%+) se mi zdi da vsaj 100% bolje.
kere žarnice priporočaš?
Pa če veš še za kak da so cena in svetilnost uredu.
Ma te luči so z lečo al brez? Kaka je razlika bitvena.....neki mi je že duhec razlagu...... :ok
LP
Moje imajo lečo, saj se vidi na slikah.
Žarnice sem kupil tiste H1 OSramove, ki so jih imeli v akciji v Trgoavtu pred novim letom, 2 žarnice za 2kSIT. Mislim da so Osram Silverstar. Priporočam te.
H1 luči imajo lečo, tiste brez uporabljajo H7 žarnice.
Dark Funeral
19.1.2007, 11:46
Moje imajo lečo, saj se vidi na slikah.
Žarnice sem kupil tiste H1 OSramove, ki so jih imeli v akciji v Trgoavtu pred novim letom, 2 žarnice za 2kSIT. Mislim da so Osram Silverstar. Priporočam te.
H1 luči imajo lečo, tiste brez uporabljajo H7 žarnice.
ma h1 so kratke in dolge?
Sem mel tiste osram na zxu ampak nisem bil zadovoljen ( mogoče zato ker šipca ni prozorna in niso dobro svetle :confused )
Rad bi imel čim boljše žarnice, sem vidu ene od philipsa ampak je bla cena za eno žarnico 35€ :blackeye
Hvala
LP
Ja, dolge in kratke.
Kakšna neprozorna šipca?
Dark Funeral
19.1.2007, 11:51
Ja, dolge in kratke.
Kakšna neprozorna šipca?
http://www.moj-album.com/slike/390046/VCgQaqs80ygciqlC.v.jpg
ta spredi je pri bmwju lepa čista prozorna potem so notr leče oz tiste okrogle šipce..........zx je imel pa že sprednjo šipco tako narezano kot so te okrogle
primer: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1155347#
LP
Zaključek, after:
http://nixxon.moj-album.com/slike/390046/UV9BdyHMYclD_uUV.v.jpg
:ok
Madonca... ker razlika... :eek :metalc
@Nixxon, ko pa luči ponovno vgradiš, je treba luči še kaj naštelat po višini ali levo in desno? Ali po montaži to vse sede kot ata na mamo?
Drugače pa super razlaga! :ok
Se bom zadeve lotil v kratem. Predvsem zato ker luči ne dihtajo. :frown
LP
Če ti en dihtajo je treba menjat tesnila, mogoče bo to pomagalo.
Drugače pa je treba jih upasat najprej s tistimi plastičnimi vijaki, tako da so poravnane s karoserijo tako kot treba ter da so reže enakomerne (v navodilih piše da naj bi bilo 1,5mm lufta), nato sledi štelanje snopa luči (kar mene še čaka), za kar pa rabiš bodisi tisto napravo, bodisi doma s tistimi navodili, sam tist je dokaj zagamano, tako da bom enmu mehaniku zatežil ob priliki.
@Nixxon: Meni je na tehničnem nastavil luč, pa mi je potem bratranec povedal,
da ko se peljem nekaj 10metrov za njim, da mu preveč sveti v vzvratno ogledalo.
(kot da bi imel previsoko nastavljene)
Pa me zanima, kje bi našel kakšna navodila kako so luči pravilno nastavljene?
Naprimer v mislih imam koliko metrov se naj postavim stran od neke stavbe
(seveda vse na ravni podlagi) in kako visoko morajo svetit snopi svetlobe.
PS: Zanima me še, kaj nastavljaš z tistim zunanjim šraufom na luči. Poglej to sliko: SLIKA (http://users.triera.net/tykee/luci/HELLA-Zadaj1.jpg)
Torej kaj nastavljaš z tistim na levi strani, ker s tem vijakom na desni (oz. na sredini luči)
se nastavlja višina, z tistim zunanjim pa ko sem ga vrtel nisem opazil nobene spremembe.
PPS: Sicer gre za FK jeve Angel Eyes :angeleyes , samo itaq je vse enako!
Hvala za pomoč ter lep pozdrav :ok
Datoteko za štelanje nekje ima, bova probala najt.
LP
Datoteko za štelanje nekje ima, bova probala najt.
LP
Se priporočam, če odkrijeta datoteko :)
Tisti drugi vijak je za nastavljanje snopa levo/desno... :)
Tisti drugi vijak je za nastavljanje snopa levo/desno... :)
Hmm, zanimivo :izbuljenpogled Morem malo jaz to posraufat v kontra smer :blackeye
Hvala.
Hei, je ze kakšna datoteka na vidiku ?
Malce sem živčen glede tega, ker mi tako grdo svetijo luči :)
Pa hvala že vnaprej. Pa sorry ker tako tečnarim :)
Ej, ne najdem nikjer. Mislim da je bla nekako napisana na eni strani za Hondo, al neki tazga.
Bom pogledal po starih backupih dokumentov.
Tale članek o pranju žarometov je enkraten. Imam samo pripombo oziroma predlog glede samega pranja. Uporabljajte destilirano vodo kajti ne bo puščala belih lis na parabolicah. Same parabole oziroma njihov naparjen srebrni sloj pa je občutljiv na vlago in lahko posivi. Je kdo že opazil kaj takega? Rado se je pojavljalo pri e30. Tisti silikon ki se uporablja v svetilni industriji je od proizvajalca Bayer Silicones in gre za neke vrste lepilo, lahko da temelji na poliuretanih. V proizvodnji se pred samim lepljenjem površin le-te obdelajo bodisi z primerji ali pa z plazmo (mislim na same lepilne utore). Mislim pa da verjetno kakšen specialen dinitrolov silikon npr. tudi nebi bil slaba opcija naknadne pritrditve, npr lepilo za avtomobilska stekla ali poliuretansko lepilo za popravila karoserije v kovinski patroni od pyrmo-dinitrola. S to zadevo sem enkrat zalepil dva kosa kovine....ni varijante da bi jih potegnil narazen.
Hvala za pohvale. Drugače pa moram rečt da nisem uporabljal vode za čiščenje notri (samo krpa), tako da bojazni glede belih lis ni.
Aja, pa hvala da si dodal svoje glede silikona, zelo poučno. :ok
Da še jaz pristavim svoj lonček. Za lepljenje luči nazaj je najboljše uporabit kar Sika lepilo za vetrobranska stekla.
Jaz sem uporabil kar silikon, katerega sem kupil v Merkurju, je pa brezkislinski, uporabljen za lepit razne spojlerje ipd.
Uf tole mene še vse čaka:fight:-D
Niko dobro napisan guide:ok
jaz sem pred nedavnim menjal pregoreta plastična stekelca na kratkih lučeh, brez leče (bosch) in jih zamenjal s steklenimi, ki so bile prej na lučeh z lečo. rluči svetijo dobro, edina sprememba je ta, da se snop ne razpodeli tako lepo, bom priložil skico ob priložnosti, drugače pa se vidi zelo dobro (sedaj mi je bolj všeč, kakor prej).:ok
Jaz sem uporabil kar silikon, katerega sem kupil v Merkurju, je pa brezkislinski, uporabljen za lepit razne spojlerje ipd.
Zakaj je pa luči treba lepiti, a se ne sestavijo samo skupaj (tesnilo vmes)?
ne. so zlepljene in ko tisto prerežeš moraš na novo nanest lepilo (silikon).:ok
Govorite to o lepilo, ki drži vložek z notranjima stekelcema na zunanje steklo? To je zalepljeno, vse skupaj pa na parabole držijo klipsne in tesnilo. Pri compactovih lučeh pa niti to ni zalepljeno, saj je ta vložek privijačen na parabole.
Govorite to o lepilo, ki drži vložek z notranjima stekelcema na zunanje steklo? To je zalepljeno, vse skupaj pa na parabole držijo klipsne in tesnilo. Pri compactovih lučeh pa niti to ni zalepljeno, saj je ta vložek privijačen na parabole.
Tako sem mislil ja-
Ne, jaz govorim o lepilu, ki drži notranja stekelca v črnem ohišju.
man in black BMW
31.5.2007, 13:13
To bo pa v naslednjih dneh prav prišlo.
Five stars:ok2
Jaz mam malček drugačne luči znotraj, kot vidim tukaj pri vas na slikah.
http://home.amis.net/loboda/luci.jpg
Kaka bi pa bila sploh razlika, če bi dal ven te notranja steklca ?
Al nebi bilo razlike ?
Hvala za odgovore...
Tvojih luči pa sploh ni problem očistit, ker gre vse lepo narazen. Stekelca pa kar pusti, ker prav lepo usmerjajo svetlobo. Lahko pa za probo sestaviš luči brez celotnega črnega dela (pritrjen je z 4 vijaki), pa se sam prepričaš kako je s tem.
Ok butasto vprašanje, kaj je dejansko za tisto črno plastiko, da bi reku da je vredno da se je dol da da bo lepši ali pač?
Ne sem mislu, ker ju3 ali v sredo montiram xenon noter, da bi mogoče bilo bolje brez tistih leč, v tej smeri se nagiba moje komplet vprašanje...
Xenon je veliiiko boljši z lečami, če bi pa še tista stekelca notri odstranil, ki malo modificirajo snop svetlobe, bi bil pa pomoje sploh polom, da veselje policajev niti ne omenjam.
Za tisto črno plastiko je notri okvir z obema parabolama ter žarnicama.
OK, hvala za razlago. Bom pustil vse tako kot je, ker kakih pridobitev glede tega ni, kar mi govorite :ok
Martin E30
25.10.2007, 09:52
ok en problemček
dva tedna nazj sm tazstavil luči in jih očistil.....prvi rezulrat boma prot prej:ok
sam zj po tem večjem deževju se mi je pa žačela nabirat vlaga not? kaj mi je storiti? s čim nj zatesnim nazj luči?:blackeye
Kupi original tesnilo za luči, je poceni, če se ne motim. Jaz ga nisem menjal ker ga takrat ko sem to delal nisem imel.
Martin E30
28.10.2007, 13:17
zaenkrat sem zasilikonil luči.....pa je dans spt vlaga not:fight silikon bi ja nj tesnil?:fight:fight
torej zgleda da drugače kot z menjavo tesnla ne bo šlo?
martin, pa si dobro zatesnil, saj že mala špranja lahko povzroči ponovno rosenje oz. nabiranje kondensa v notranjosti.
a si dobro očistil ležišče tesnila?
ponavadi se po vogalih nabere umazanija in tam potem uhaja vlaga v luč
Martin E30
28.10.2007, 13:22
martin, pa si dobro zatesnil, saj že mala špranja lahko povzroči ponovno rosenje oz. nabiranje kondensa v notranjosti.
zelo veliko silikona porabil..dal pod staro tesnilo silikon, in nato še navrhu....stisnil skupaj kolk se je dal.pa evo dans spt vlaga not:confused:blackeye
možno da je kje drugje napaka? ker stara ZKW luč je bila pokjena in skupaj limana, pa ni blo vlage not:confused
bi morda pomagal če naridim zadaj luknjo za luft?
meni vleče vlago noter "skozi" net, s katerim imam pritrjen nosilec smerokaza... pa ni nobene luknjice nikjer
Da nisi ti to vlago zasilikoniziral noter, da sedaj ne more ven pobegnit. :-D Najprej bi moral zadevo temeljito posušit.
Martin E30
29.10.2007, 15:45
hja sj dans je videt izboljšanje, temparatura v luči je na levi strani posušila meglico, upam da bo tut na desni tako.....sm tut sam danes študiral, da bi mogoce moral posušit tisti del k pride tesnilo not:napaka:laugh
M dreamer
29.10.2007, 17:47
Po razstavljanju je tudi moj rabil par dni da se je odrosil tako da težava
izgine sama od sebe oz po cca 1. tanku goriva:ok
Martin E30
1.11.2007, 21:45
pa še res je:ok trajal je par dni, sicer res da ni blo zj velik dežja sam vlaga je zginala:ok
Jaz sem se tudi včeraj spravil na luči, pa sem ugotovil, da imam preveč amatersko orodje, da bi odvij notranji vijak:crazy
Ovo je zelo interesanten DIY. Zanima me katera sredstva so preporočljiva za čiščenje zrcala lučih?
razredčilo, steleks.
Ima kaj od Sonax-a da je všeč?
Navadno čistilo za steklo, morda tudi tega ni treba je voda in krpa dovolj.
sonax bi bil tudi vredu, ampak je škoda denarja, če gre z navadnim steleksom in vodo več kot odlično.:ok
Obriši jih samo s krpo, da jih ne bi čistilo kj uničilo. Jaz, ko sem svoje razdiral, sem jih spucal s čisto bombažno krpo in pa malo vode. Sej ni notri taka svinjarija, da bi jih moral pucati z razredčilom al pa kakšnim drugim toxičnim čistilom, ker jih po moje samo uničiš :confused
Steleks je ok, ampak jaz vam še vseeno priporočam navadno sredstvo za čiščenje posode in vato in ispiranje z destilirano, še bolje deionizirano vodo. Baje le-ta ne pušča lis niti usedlin tudi če se zasuši.
Da ne pozabim....
Kar se vlage tiče:
Žarometi niso hermetično zaprti, vsaj novejši ne ampak imajo določen sistem mikro zračnikov, tako da je nesmiselno silikonirat vse po vrsti, vsaj dokler ne mine določen čas od čiščenja z vodo. Naj bi voda izparela po določenem času, če tesnijo vsa mesta, ki bi morala tesneti. Resnica je pa tudi to da predolgo zadrževanje vlage (sopare) v žarometu počasi uničuje srebrn naparjen sloj, ki paraboli daje odbojnost za svetlobo. Le-ta začne siveti in na koncu črneti. Vlaga torej ni nič nenavadnega po tem čiščenju, ni pa ok da se dolgo zadržuje. Jaz sem svoje žaromete dal po pranju in izpiranju z demineralizirano vodo (opravičujem se ker sem prej naredil lapsus z deionizirano) v pečico in jih sušil nekaj ur na temperaturi malo pod 50 če se prav spomnim. Ta plastika je temperaturno obstojna in ni bojazni samo vseeno ne pretiravat s temperaturo. Če kdo sumi da tesnilo ne tesni naj se ne ubada s tem da preko njega daje silikon ipd. Bolje je da ga povsem odstrani, očisti površine in uporabi poliuretansko lepilo ali lepilo za avtomobilska stekla (dražja in nepotrebna varijanta). Prvo opcijo dobite v merkurju od pyrmo dinitrola v treh barvah in kovinski patroni. Gre za specialne mase, priporočam sivo. Ne vem pa če je potem ponovna demontaža možna, kajti s poliuretani v tej obliki so hudo žilavi.
In v čem naj bi bila prednost tega lepila pred silikonom?
Obriši jih samo s krpo, da jih ne bi čistilo kj uničilo. Jaz, ko sem svoje razdiral, sem jih spucal s čisto bombažno krpo in pa malo vode. Sej ni notri taka svinjarija, da bi jih moral pucati z razredčilom al pa kakšnim drugim toxičnim čistilom, ker jih po moje samo uničiš :confused
Stekla ne moreš uničiti z razredčilom, plastiko lahko. Čeprav ne vem zakaj bi pri čisščenju notranjosti luči uporabljal razredčilo? :confused Jaz priporočam Ajax, Stelex sem uporabljal samo enkrat pa se mi zdi, da pušča več lis.
Prednost?...V bistvu lahko pri vseh teh zadevah govorimo o "silikonih" saj so isti po konzistenci ampak to vprašanje je podobno tistemu zakaj bi vetrobransko steklo lepil z lepilom za stekla in ne silikonom. Prav imaš... oboje bo držalo, tudi neostik bi držal. Gre samo za primere ko se pojavijo težave. Poliuretan je veliko bolj žilav, govorim nasplošno in ima boljše lepilne oziroma adhezijske sposobnosti, čeprav imaš danes že vse možne varijante teh sredstev. Nisem hotel pametovati, povedal sem samo tisto kar slišal sem in tja.
Tu govorimo o steklu luči, ki ga gor držijo "klipsne". Funkcija silikona (recimo nevtralni Termosil N6) je samo tesnjenje (zaradi slabega tesnila). Tu pa ne vidim nobenega razloga da bi zadevo lepil z lepilom...
Martin ///M
15.1.2008, 11:35
sem spucal levo luč, matr kjera razlika :eek ta vikend pride še desna stran :ok2
Odličan post, puno mi je pomogao u čišćenju svijetla :beer
to morem probat:-D:-D:laugh
men se nena slike prikažejo:confused:confused
Meni sedajle se. Mogoče je samo moj-album.com štekal.
Moram enkrat spackat verzijo za v PDF.
Dark Funeral
19.6.2008, 00:12
Meni sedajle se. Mogoče je samo moj-album.com štekal.
Moram enkrat spackat verzijo za v PDF.
še roke si obri :P
Dark Funeral
19.6.2008, 16:24
Sej nisem glista. :P
sorry istriži :P
malo heca, lih ka sm jst bolj brez dlak :laugh
lastnight
24.7.2008, 09:07
Jaz sem kupil nove žaromete Hella (H7) in vse je bilo ok (tehnični pregled je bil zelo ok) dok ni začela padat dež. Kad sem prišel domov videl sem na mom e36 kondenzat ali megla na žarometih.....
Ne vem kaj se dogaja....žarometi so NOVI in tovarna Hella je tradicija.....ampak ne vem zakaj se mi to zgoduje.....:frown
Prosim pomagajte...
Če bi bili rabljeni bi ti rekel da menjaj tesnila, če so pa novi pa ne vem. Začasno bi morda pomagalo da daš enega od pokrovčkov zadaj dol, vendar se bo luč prej zaprašila.
lastnight
24.7.2008, 13:51
Če bi bili rabljeni bi ti rekel da menjaj tesnila, če so pa novi pa ne vem. Začasno bi morda pomagalo da daš enega od pokrovčkov zadaj dol, vendar se bo luč prej zaprašila.
Pokrovčki imaju na sabo tesnilo in upam da moraju dobro zadihtani. Na pokrovčeku zadaj ima ena luknja (tako je v tovarni nadelano) da zrak gre van.
Hm, mogoče da tesnilo ni v dobroj kondicji ampak onda je to napaka iz tovarne in bom reklamiral....
Vseeno megla nima kaj delat v žarometima. Kaj misliš Nixxon?
Vsekakor novi bi morali dihtat. Še posebej od firme kot je Hella.
Meni so se na E36 hella xenonke tudi malo rosile... sicer ni bila voda noter, ampak se je po vogalih delala meglica, katera je pa scasoma izginila... saj ni bilo motece in ni bilo v predelih luci, ampak zgledalo pa ni lepo... baje naj bi to bilo normalno pri "klarglass" luceh, ker nimajo direkt pred parabolo se enega stekla, kot original luci... :blackeye
Na pokrovčeku zadaj ima ena luknja (tako je v tovarni nadelano) da zrak gre van.
A pa na to luknju pride še kaj gor ali je vedno odprta? Pri E39 su tudi luknje, na katere pa se namesti nekakšna gumijasta cevčica, ki se proti koncu zoži. Morda ti prav tu prihaja vlaga v žaromete? Druga možnost pa je slabo tesnilo. Če so luči nove si ne beli glave in jih reklamiraj pa bo. :ok
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.