Ogled polne verzije : Izlet na morje...
Ta vikend...na poti na morje...SMG proti ročnemu :-D
http://www.panna.si/xxx/foto(547).jpg
http://www.panna.si/xxx/foto(548).jpg
http://www.panna.si/xxx/foto(549).jpg
http://www.panna.si/xxx/foto(550).jpg
Martin ///M
5.4.2004, 11:15
275 po stevcu :-D grem jst rajs...
Jst tud raj grem:Martin pejd greva skup nekam jokat :laugh :beer
Za 10 na uro si me nesu!!! :damn
Martin ///M
5.4.2004, 11:27
Jst tud raj grem:Martin pejd greva skup nekam jokat :laugh :beer
:ok2
Martin ///M
5.4.2004, 11:27
Za 10 na uro si me nesu!!! :damn
a to sta vidva sponala dol?
Ne, ne, jaz sem teru nekje drugje z popolnoma enakim avtomobilom.
A ima blokado ven vzeto, ali je že tko al tko nima. Sprašujem zato, ker sem pred kratkim testiral A8 4.0 TDI (več o tem mogoče kasneje) in sem ga zlahka spravil na 265 km/h in čez. Ali samo pravijo da imajo blokado ali kaj??
P.S. Kateri gre bolje M3 SMG ali M3 obični?? Da vem katerega bom kupil. :-D
LP
A ima blokado ven vzeto, ali je že tko al tko nima. Sprašujem zato, ker sem pred kratkim testiral A8 4.0 TDI (več o tem mogoče kasneje) in sem ga zlahka spravil na 265 km/h in čez. Ali samo pravijo da imajo blokado ali kaj??
P.S. Kateri gre bolje M3 SMG ali M3 obični?? Da vem katerega bom kupil. :-D
LP
Za A 8 ki si ga vozil ti zazihram da nima več blokade ker so vsi tudi 6,0 w 12 tovarniško blokirani na 250
Kot sem že enkratnapisal, ga je moj kolega, lastnik M3 nateru na 290 po števcu. Jst o blokadi nisem čutil nič.
Za A 8 ki si ga vozil ti zazihram da nima več blokade ker so vsi tudi 6,0 w 12 tovarniško blokirani na 250
Pero, brez zamere, ampak zdej mi pa ni jasno, a majo, al nimajo blokade Audiji. Sm pa bral, da bojo športnejši Audiji odslej brez blokade oz. jo bojo prestavl na 280km/h.
Vsi serijski so blokirani na 250 razen S8 na 285. 4,0 TDI je serijski
Vsi serijski so blokirani na 250 razen S8 na 285. 4,0 TDI je serijski
Tudi S8 je blokiran na 250.
Audi je za zadnjo verzijo RS6 imenovano RS6Plus (480 KM) napovedal dvig na 280 km/h. To naj bi bil njihov prvi serijski avto preko 250... Je bila cela novinarska konferenca na to temo, kjer so obrazložili to odločitev...
Lp,
UM
Tocno, vsi so na 250.
Drugace pa A8 4,2 kaze dobrih 260(po stevcu), ko ga zacne blokada srat...
Fantje S8 je blokiran na 280 oz. 285. Vse ostalo pa na 250
Nekaj je realn hitrost nekaj, pa hitrost po števcu. Vsi navajajo podatek, da je Vmax limitirana na 250. Vendar kolikor se spomnim, naj bi skoraj vedno namerili (na testih, z merilci) visje hitrosti ampak vedno med 250 in 260. Nikakor pa ne 280. Audi S8 brez blokade verjetno zmore okoli 280 (glede na konje, tezo, aerodinamicnost...).
Lp,
UM
P.S.: V prospektu pise 250 km/h...
Nekaj je realn hitrost nekaj, pa hitrost po števcu. Vsi navajajo podatek, da je Vmax limitirana na 250. Vendar kolikor se spomnim, naj bi skoraj vedno namerili (na testih, z merilci) visje hitrosti ampak vedno med 250 in 260. Nikakor pa ne 280. Audi S8 brez blokade verjetno zmore okoli 280 (glede na konje, tezo, aerodinamicnost...).
Lp,
UM
S8 quttro 280 S8 prednji pogon 285
ok prospekti so eno realno stanje pa drugo.Razmišljajo pa o tem da bi tudi S-o blokiral na 250.
No sicer pa že 250 je čist dost a ne? :beer :beer :ok
Lp,
UM
S8 quttro 280 S8 prednji pogon 285
ok prospekti so eno realno stanje pa drugo.Razmišljajo pa o tem da bi tudi S-o blokiral na 250.
No sicer pa že 250 je čist dost a ne? :beer :beer :ok
Nocem nic zalit...samo o Audijih se ti ne sanja najbolj - S8 ne dobis v 2WD varianti, kakor noben drug S in RS model.
Imas S8 (stari model) quattro - 340 KM z tiptronicom ali rocnim ter novejsi model S8 quattro - 360 KM, ki je (bil) na voljo samo z tiptronicom.
Lp,
Uros
Ok če tko misliš pa nej bo po tvoje.
Nekateri na forumu vedo kje in za katero firmo delam tako da o sanjah ti lahko marsikaj povem samo ne bom se prepucaval z teboj.
Povem le toliko da imam na voljo vse original podatke.
Kateri avtomobili so bili na voljo v sloveniji me ne zanima ker nismo taki odjemalci da bi se ekstra ukvarjali z nami.
To pa da imaš Audija pa ne dokazuje da vse veš o Audijih.
Ok če tko misliš pa nej bo po tvoje.
Nekateri na forumu vedo kje in za katero firmo delam tako da o sanjah ti lahko marsikaj povem samo ne bom se prepucaval z teboj.
Povem le toliko da imam na voljo vse original podatke.
Kateri avtomobili so bili na voljo v sloveniji me ne zanima ker nismo taki odjemalci da bi se ekstra ukvarjali z nami.
To pa da imaš Audija pa ne dokazuje da vse veš o Audijih.
:laugh :laugh :laugh
Diši na stavo.... ?
:-D :-D :-D
Lp,
UM
Ojoj spet čudni biznisi :laugh :laugh :laugh :-D :-D :-D
Kako ze pravijo - put your money where your mouth is.... :-D
Lp,
UM
P.S.: In za katero cudezno podejtje delas, da si tak guru avtomobilizma ?
Takole zgleda S8 z blokado pri realnih (cca.) 250 km/h.
http://www.panna.si/xxx/s8.jpg
Takole zgleda S8 z blokado pri realnih (cca.) 250 km/h.
http://www.panna.si/xxx/s8.jpg
Kako si pa ti "čudotvornik" realno izmeril 250 km/h
Mal na oko pa plus minus kak kilometer pa ti za 30 kilometrov laže al kako?
Stari dej no get a life :-D
To je serijski S8, z serijskimi 250 km/h. Cagar je pa kot vedno...zgodba zase. Upam, da ni tebi merodajen edino cagar :crazy
Dokaze o tvojem 2WD S8 pa vneto pricakujem...
:ok2
Do takrat pa uzivaj !
Lp,
UM
Kolikor jaz vem ima vsak S, quattro pogon.
Kolikor jaz vem ima vsak S, quattro pogon.
Sej je logično. 340 in več konjev bi blo nesmiselno imet samo prvi pogon.
Točno tako. Že A8 4.0 TDI in novi A6 3.0 TDI sta s quattrom serijsko. Brez 4x4 se jih sploh ne da dobiti.
S modeli imajo serijsko pogon quttro s torsenovim diferencialom.
Ze od vsega zacetka, prva S modela na osnovi audijev 80 (S2) in 100 (S4), bodisi s petvaljnim turbo motorjem (230KM), bodisi z osemvaljnikom (280+KM) imajo stirikolesni pogon. Pri slednjih se je hitrost (po tovarni) gibala nekje med 245 in 248km/h. Kasnejsi modeli, S6, S6+ (verziji C4 in C5), S4 (B6 in B5), S8, RS4, RS6 ... imajo vsi blokado na 250km/h (ne glede na motor).
Gre za dogovor med nemskimi proizvajalci, zato blokade recimo ni imela Opel Lotus Omega, ki je dolgo veljal za najhitrejso (malo)serijsko limuzino.
Pero baje dela v enem podjetju (his quote), kjer vedo tudi za FWD S8 - serijsko brez blokade.
Tko da ne se hecat fantje : :crazy
No ko smo glih pri Audijih.
V petek okoli polnoci smo sli probat (bila je pac stava) na avtocesto (Lj-Vrhnika-Lj), M3 (rocni) in AUDI RS6 (pred dvema tednoma ga je kupil kolega - baje edini pri nas kupljen - odvzet iz leasinga).
Od 0-100 smo ze probali in je RS6 brezpogojni zmagovalec.
Potem pa je prisla ideja (po nekem filmcku, ki krozi po netu) da gremo proba od 50 - 200 km/h. M3 je bil do 180 km/h v prednosti. Pri 200 (cca.) je bil Audi za dobro polovico dolzine avta pred nami.
Potem se nam je pridruzil se kolega z M3 SMG - ampak je kolega z rocnim hitrejsi "robot" kot SMG (potrjeno s strani lastnika SMG).
Za piko na i. Ko smo se ustavili na odstavnem pasu. Pa mimo nas prileti M3 (e46) Cabrio svicarske registracije.
V glavnem kot, da bi se zmenili.
RS6 je res nenormalno hud (po srcu sem BMWjevec). Da o zvoku ne govorimo....
Sej v kratkem bomo spet zaceli malo filmcke snemat. Pa bo kaj za videt...
Lp,
UM
:-D
Sej ql!
Testi in tovarniski podatki ne lazejo, je pa ravno skoraj vse obratno kot si napisal! :laugh
Ah, RS6 .. 450 konjicev proti 321 ? Zdi se nefer, ceprav je oblika in teza M3ju v prid ... :-D
Martin ///M
5.4.2004, 18:04
ta M3 o katerem je govoril UM je E46 torej 343km, audi ma le turbo pa mal vec hp...
Uff, RS6 je hud stroj!
Edini A8 z V8, ki se ga je dobilo s FWD je bil 3.7, 4.2 pa so vsi ze po defaultu Q in z limitatorjem pri 250Kmh, o S pa je debata odvec...
Ah, RS6 .. 450 konjicev proti 321 ? Zdi se nefer, ceprav je oblika in teza M3ju v prid ... :-D
Jah 4.2 biturbo...povsod vlece kot utrgan (v blokado - cagar je pri 280kmh - se zaletava kot nor). Edino med 3. in 4. je opazna prevelika razlika in tam malo zgubi, vendar hitro pridobi... Pa ce bi menjalnik za dlako hitreje menjal bi bilo tudi fajn.
Drugace se pa avto drzi ceste kot klop.
Sli smo pa probat, ker po netu krozi filmcek, ki prikazuje da gre M3 od 50 do 200 bolje. Nam zal ni ratalo...
Lp,
Uros
Ja ma dobro, Audi ima mimogrede 450 konjev. Logično, da bo zjebu vsakega serijskega M3.
Ja, 450 konjev iz 4.2 litrskega osemvaljnika se nisem obcutil, sem pa 450 konjev iz 2.3 litrskega petvaljnika od Lukamarka. Pheeew. :-D
Pri okrog 150m proc od krizisca zagledas utripajoco zeleno luc, lahko se malce pocakas, potem pritisnes plin, pa se vedno prides skozi pri zeleni luci ... :crazy
Ja, 450 konjev iz 4.2 litrskega osemvaljnika se nisem obcutil, sem pa 450 konjev iz 2.3 litrskega petvaljnika od Lukamarka. Pheeew. :-D
Pri okrog 150m proc od krizisca zagledas utripajoco zeleno luc, lahko se malce pocakas, potem pritisnes plin, pa se vedno prides skozi pri zeleni luci ... :crazy
Mislis od Lukatovega brata :mljask Matej (brat od Lukata) se je vozil z RS6 in rekel, da je cisto drug obcutek kot pri njegovem RS2...vlece skozi celo obmocje... RS6 je zelo uglajen...ampak zelo hiter avto. Cena pa tudi pove svoje :crazy
Pride pa kmalu zdravilo tudi za RS6....E60 M5 :-D :-D
Lp,
UM
Sorry, nisem tolk ažuriran. Kakšen avto ima Lukamarko?
Hmm...
-M Coupe
-2002 turbo
-M3 E30
-Isetto
Hmm...
-M Coupe
-2002 turbo
-M3 E30
-Isetto
Uuuu, spet en čudovit vozni park! :eek :eek :eek :eek
Lp,
UM
Eno zdravilo je že v obtoku (red RS2 :-D ) pa ga RS6 še noče zaužit :laugh
Lp,
UM
Eno zdravilo je že v obtoku (red RS2 :-D ) pa ga RS6 še noče zaužit :laugh
Mors pa RS6 fahrerja povprasat... :cool
Za vse tiste ki mislijo da imajo pojma o Audijih!
Samo na tem linku jih je 13.
S8 z prednjim pogonom.
Esej o teh vozilih sledi.
UM choke on it.
http://gebrauchtwagen.audi.de/agwb/agwb.dll/?
Za vse tiste ki mislijo da imajo pojma o Audijih!
Samo na tem linku jih je 13.
S8 z prednjim pogonom.
Esej o teh vozilih sledi.
UM choke on it.
http://gebrauchtwagen.audi.de/agwb/agwb.dll/?
Pa ti nisi gladek... :stupid
Skoda besed...
Če ne znaš nemško te lahko vodim kaj moraš vtipkati
Ne vem no sam stari nehi me žalit ker lahko tudi drugače komunicirava.
Ker si aroganten in poln samega sebe ti predlagam da si malo prebereš kakšno dokumentacijo in ne, da tvoje trditve bazirajo na "prospektih"
Glede tvojega števca je pa tako.
Ti kot obermehanični superstrojni inžinir verjetno misliš da ga vrti "zajla"
No današnji števci imajo odstopanja največ 5-8 km odstopanja ne pa 30.
Toliko o tem da misliš da veš kaj voziš in ne priznavaš da obstaja kaj drugega kot samo tvoj Audi.
Mislim da ti kaka strokovna pomoč pri psihoterapevtu ne bi škodila.
Pero ... ne nameravam se vmesavati .. ampak na linku, ki si ga podal, lahko izberes audi A2, potem pa opcijsko prednji, zadnji ali stirikolesni pogon ... :-D
Martin ///M
6.4.2004, 18:02
ja zdej ste spet temo odklenil da se bomo lahko kregal, sej to se loh zmente nek drugje
Martin ///M
6.4.2004, 18:51
:student :blabla
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.