Ogled polne verzije : Olje!
Živjo.
Sem opazil, da se je o olju že na veliko debatiralo, mam pa občutek, da debata nikoli ni prišla do nekega zaključka. Problem nastaj predvsem okrog Castrola TXT...nekateri pravijo, da ni dober in da je preredek za R6 motorje? Torej bo 10W-40 boljša alternativa? Katera znamka oz katero olje 10W-40 pa bi blo pol najboljše?
Torej zanima me kakšna so vaša mnenja oz. kaj bo najboljše dat v R6 motor?
Lp, M.
o oljih je toliko mnenj, debat in okusov..... nekaj podobnega, kot o ženskah :-D
Tudi poraba olja je sila relativna zadeva, odvisna od voznika in pogojev uporabe. Pri nežni vožnji bo od ene do druge menjave padlo od max. do min. (na šipki), pri agresivni vožnji in vrtenju do rdečega pa ga bo treba 1x, 2x ali 3x doliti.
Sam osebno sem zadovoljen z Esso oljem (Ultra, 10W-40, delno sintetično ali pa Ultron, 5W-40, čista sintetika). Še toliko bolj, ker je tudi cena OK :laugh . Tudi slišal in bral dosedaj samo pozitivne stvari.
Je pa bolj kot znamka olja pomembna redna menjava, kot pa najboljše in najdražje olje, pa predolg (ali izpuščen) interval menjave.
Ja sej sem že bral ko si napisal da je Esso OK! A pol bo Ultra 10w-40 čist super za 523? Kje ga pa kupuješ, jes sem ga gledu v Leclercu, pa stabe liter okrog 1300sit...
Ker sem iz MB, grem do Avto Rome, nekaj čez Prešerna / liter.
Tole pa je obcutno ceneje kot TXT! Hmmm...
Martin ///M
4.4.2004, 23:51
jst sm pa lih prejsn tedn olje zamenjal tud TXT ampak sem ful zadovoljen, nc mi ga ne kuri, pa ceprav ga dostkrat mal "zvrtim", tko da se kr bojim notr nalit kaj drugega, da nebi sel na slabs,...
Fantje pišete samo znamke olj, jes mislim da so bolj pomembne oznake!
Še noben mi ni odgovoril če je 10W-40 polsintetika uredu za 523i?! :confused
Lp, M.
UDM za kater avto/motor pa gre v tvojem primeru?
V navodilih za avto imaš lepo napisano, kakšne naj bodo specifikacije olja, ki ga uporabljaš. Majhna odstopanja se tolerirajo. Potem ti ostane le še izbira firme olja.
Za take stare, zgonjene motorje priporočam Tutelo 20W-60. Ustreza MB in BMW specifikacijam in je sintetično in poceni. Sam jo uporabljam na veteranih (ko imajo čez 50.000 km) in ko nalijem notri je kot, da bi tekli z medom namazani novi stroji. :)
Odlično olje. Ni za turbo motorje (ne zaradi motorja, ampak zaradi turbine, ki zahteva redko olje).
Kje dobiš tole Tutelo in kdo je proizvajalec?
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.